Log in

View Full Version : Ненапаснато табло

AndreyVelikoff
22-08-2010, 14:52
Здравейте колеги. Може ли някой да каже как се оправя това от снимките? Така я взех колата, очевидно след удар не са я напаснали като хората. Обаче мен това все повече ме дразни, а и обдухването на прозореца е плачевно при студено и нищо не се вижда от огледалото. :no:

reloading
23-08-2010, 13:58
Някакъв шанс самото копе на колата да е криво? от удара и затова да се получава това изкривяване на таблото ?

AndreyVelikoff
23-08-2010, 15:47
Ами и аз това се чудя, понеже таблото си изглежда ок, ама пък как е напаснато всичко ако е криво купето? В смисъл, как си е паснало предното съкло, а и линийте отвън са си наред? Ако трябва изправяне, мога ли по някакъв начин сам да го направя или трябва специален стенд?

reloading
23-08-2010, 16:13
Aко е това което ти казвам да е криво цялото купе невярвам да може сам да се справиш с изправянето и невярвам дали някой ще се хване да го прави..

AndreyVelikoff
23-08-2010, 17:14
хм, не е много обнадеждаващо. Аз като гледам си мисля, че не е цялото купе, а само тази греда, няма други разминати неща по колата. А си мисля за такъв вариянт - дали няма да стане, ако разглобя таблото, и се опитам да го напасна, така, че да има по малко луфт и от двете страни, горе-долу по 5мм от всяка? Така поне духалките ще си вършат работата. В такъв случай, някой може ли да каже, или най-добре снимков материал, как се сваля цялото табло?

soldier
23-08-2010, 17:18
Може просто да сложиш гумено оплътнение около дупката на духалката, така че да контактува с врата. Не знам дали ме разбра :grandpa:
Това със сигурност е най-лесния вариант да ти работи обдухването на дясното стъкло

AndreyVelikoff
23-08-2010, 17:25
Ами то уплътнение на вратата има, проблема е, че горният отвор е наполовина извън нея. А пък ми се ще и малко естетика да има в цялата работа, затова искам евентуално таблото да наместя. Така, че ще съм благодарен ако някой ме упъти как става свалянето, та да се пробвам евентуално :knock:

soldier
23-08-2010, 17:43
Пиши табло в търсачката, като му дадеш да търси само в раздела Алфа Ромео 145/6 и чети тема по тема. Ще намериш полезни неща

AndreyVelikoff
23-08-2010, 19:54
Гледах колега, ама няма това което търся. Уредите, централната конзола, корите и пластмасите отдолу са ясни, ама горната част ме притеснява. С винтове ли е навсякъде, или има щипки, лепило, такива неща ме интересуват, че да не взема да прецакам нещата.

markoff
23-08-2010, 21:02
Колега виж тук
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29134

AndreyVelikoff
23-08-2010, 23:11
Имам ги менюалите, ама там няма нищо за самото табло

zaryto
24-08-2010, 00:29
Страница 171 и евентуално 172,ако има Airbag на пасажерското място.Лепило няма,а скрепителните елементи са малко.По-внимателно дърпай само,че щипките се чупят.Иначе така по снимка няма как да ти кажем дали ще стане.Невъзможни работи няма стига да си сръчен. :cheers:

AndreyVelikoff
24-08-2010, 09:18
оф, че съм загубен! Дори не се сетих да погледна за 145 internal trim. :brickwall: Мерси много на всички, не изглежда да е невъзможно, така, че тия дни ще се разфасова, да видим ефект ще постигна ли. :yes:

serafim
24-08-2010, 15:31
Колега, виж за справка и тук http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=11263 ще те ориентира доста подробно какво трябва да направиш или провериш. И успех...

reloading
24-08-2010, 19:32
И кажи после как е минала процедурата защотот и намен ми е интересно.