View Full Version : Знаехте ли, че бутилката Каменица от 2 литра била 2,6 литра?
Не мога да се сдържа да не Ви разкажа тази случка от вчера. Имам един приятел, който си пада много по стари руски машини и вчера ме помоли да отида с него да гледа и евентуално да купи една Жигула. Гледахме, пробвахме да я запалим, но не става. Явно нямаше бензин. Взехме една бутилка от 2 л. Каменица и отидох до бензиностанцията на Лукойл на Ботевградско шосе. На бензиноколонките нямаше служители и аз сам си налях гориво. Когато погледнах към колонката и какво да видя-взели, че влезли 2,6 литра??? Е как кажете ми в бутилка от 2 литра влизат 2,6? Отидох вътре да платя и да се разправям, но служителката се нахвърли директно върху мен, че съм нямал право да зареждам в бутилка заради безопастност. Тук може би е права, но дали е само заради безопасността или за да не видиш колко сипваш??? Представих се за адвокат, което доста смути женицата и почна да мига на парцали. Представете си как ни лъжат за 2 литра, ами ако наливаш 30, 50, 70? Никога не съм харесвал Лукойл, не ми допада как ми върви колата с техните горива, но сега съм сигурен, че никога повече няма да стъпя на тяхна бензиностанция. Не искам да Ви агитирам да не зареждате оттам, просто считам, че съм длъжен да го споделя с Вас. Писна ми всички да ни мислят за балъци-ей това е!!!:brickwall:
А замислял ли си се, от поста ти става ясно, че не си, че който и да е съд с отбелязано на него количество, в случая бутилка за бира( не оторизиран съд за наливане на горива) не е точно този обем, а винаги с процент повече?!? Единствено сертифицираните по стандарт съдове имат точно определен обем, разграфени с проценти на допустими отклонения +/-. Всеки съд за течности има по голям обем от означеното, най-малкото за обезопасителен обем при вариации в налягането на съдържащата течност.
Впечатлен съм от интелигентния ти отговор, но все пак 600 мл. на 2 литра отгоре?
Ако бензина е читав с тази бутилка няма да може да изминеш и 300м и ще се стопи .
От друга страна - забранено е да се пълни бензин в пласмасови бутилки и туби които не са предназначени за горива поради горната причина и ,че има вероятност от прехвърляне на искра от статично електричество .
А ти запознат ли си как се замерва и калибрира бензиноколонка и какви допуски има на бързи и бавни обороти на дебитомера ?
Предполагам ,че не си .
П.С. Прочети и обмисли много добре какво е написал колегата MrX отгоре . Там е и половината от разликата от 600мл .
old alfist
26-08-2010, 14:51
Впечатлен съм от интелигентния ти отговор, но все пак 600 мл. на 2 литра отгоре?
Може би лъжат с по-малко, но ако си занесъл някоя стара раздута бутилка е възможно да се получи тази разлика.
Откъдето и да го погледнеш е на лице измама от страна на бензиностанцията, друг е въпроса че е забранено и опасно да се налива в такива бутилки. Човека добре споделя, защото при зареждане на по-голямо количество ще има доста разлика. Със сигурност има и други такива места където ни лъжат, но няма как да се провери колко ти сипват в резервоара.
ОК, явно аз не разбирам! Благодаря на всички.
Може би лъжат с по-малко, но ако си занесъл някоя стара раздута бутилка е възможно да се получи тази разлика.
Ами аз затова му казах ,че половината разлика е описана в поста на MrX , другата половина идва от факта ,че дебитомера на ниски обороти дава големи отклонения които стигат до 10% . Затова когато зареждате не прецъквайте пистолета за да се наместят стотинките . Там е и най-глямата далавера на бензиностациите .
Може много да се говори по темата - 8 години работих като сервизен техник на бензинови , газ колонки и фискалните им системи .
Ramsezsh
26-08-2010, 15:13
Принципно ги следят да не се случва така. За целта на определен период от време проверяват като "проточват" гориво в съд, който е по стандарт. Имат малък процент разминаване, който е приет за нормален (но определено не е 300 мл на 2 литър). Възможно е и колонката да е била повредена. На мен самия преди години ми се е случвало на една от старите бензиностанции на Петрол нещо подобно. Преди години имах един трабант, Който е карал такова чудо знае, че той няма уреди за отчитане на нивото на горивото. Всичко става с помоща на една пластмасова разграфена пръчка, - тобваш в резервоара и като я извадиш виждаш колко има вътре. Трабанта бидейки двутактова машина изискваше да се добавя масло в резервоара в определено съотношение. За целта за да сложа точно количество малсло преди да зареждам с бензин трябваже задължително да знам колко имам. Така при едно от поредните ми зареждания се оказа че имам 4 литра. Сипах си масло солкото трябва и когато напълних резервоара се оказа, че и той е поел3-4 литра повече от капацитета му. Ей какъв скандал вдигнах само...
Ами аз затова му казах ,че половината разлика е описана в поста на MrX , другата половина идва от факта ,че дебитомера на ниски обороти дава големи отклонения които стигат до 10% . Затова когато зареждате не прецъквайте пистолета за да се наместят стотинките . Там е и най-глямата далавера на бензиностациите .
Може много да се говори по темата - 8 години работих като сервизен техник на бензинови , газ колонки и фискалните им системи .
Аз пък обичам да си сипвам гориво бавно. В такива случаи съм зареждал повече литри отколкото пише на колонката.
Изпитано. Ако разходомера е износен има случаи в които "подарява" на клиента.
Аз пък обичам да си сипвам гориво бавно. В такива случаи съм зареждал повече литри отколкото пише на колонката.
Изпитано. Ако разходомера е износен има случаи в които "подарява" на клиента.
И това го има ама е 1 на 100 ;)
Ама тогава заминава процента на бензиностанцията , бензинаджията и този който е настройвал колонката . Нафта под път и над път ама бензина на далавера е малко по зор ;)
cyberhill
26-08-2010, 15:49
Тука не влиае ли и плътността на отделните флуиди?
Тука не влиае ли и плътността на отделните флуиди?
Плътността играе роля при теглото!
Някой по-горе беше споменал влиянието на бензина върху материала, от който е изработена бутилката от бира, ако не се лъжа е поливинилполипиролидон, а именно реакция на материала с бензина и раздуване, уголемяване на бутилката. Не винаги някой друг ни е виновен, че сме се оказали прецакани.
old alfist
26-08-2010, 16:11
И температурата е от голямо значение, защото измервателните уреди се калибрират да работят при една осреднена температура за цялата година от 15 градуса.
Колеги, недейте така. На колонките пише, че толеранса е 0.5% при заредени най малко 2 литра. Това прави 10 грама. А до 600 грама? Че не е правилно да зареждаш в такава бутилка, не е. Бензинът разяждаше старите матови бутилки от вода. С тези проблем няма.
old alfist
26-08-2010, 16:35
А, бе то тук във форума може да те убедим, че трябва да бъдеш благодарен, че е само 600гр.
Плътност на бензина 0,74 g/cm3 , плътност на водата 0,998 g/cm³ . Останалото е математика и физика.
А на бирата каква е плътността? В кръга на шегата, разбира се.
Литрите са си литри. Бутилка от 2 литра трябва да събира 2 литра независимо каква течност.
old alfist
26-08-2010, 18:07
А на бирата каква е плътността? В кръга на шегата, разбира се.
Литрите са си литри. Бутилка от 2 литра трябва да събира 2 литра независимо каква течност.
Голям плътност имат - в багажника ми се събират 5 каси.
Това е проблема на 156. Повече от 3 не можеш да качиш.:thumbup:
old alfist
26-08-2010, 23:30
Това е проблема на 156. Повече от 3 не можеш да качиш.:thumbup:
Само толкова - че то в Типото се събираха повече :
А бе момчета, колегата споделя за явен случай на търговска измама с около 30%, а някои от нас философствуват върху това какви права имаме/нямаме. И тая касиерка гузна вместо да се извини, да "благодари" за сигнала и веднага да спре колонката с последващи мерки и т.н. почва да вади вода от сто кладенеца, за да докаже, че клиента е престъпник, а те, разбираш ли, не са гадни хайдуци, а ангели небесни :smackbum:!
Апропо, бензин в пластмасови съдове се съхранява без проблем, тва да не е коресилин, та всички нови коли са с пластмасови резервоари /за икономия и олекотяване/, а в гаража ми от години стои една пълна пластмасова тубичка... Забраната е единствено заради противопожарните изисквания за безопасност /при пожар пластмасата се топи и бензинчето гори, а в метална туба е мнооооого по-защитен ..... направо гърми :shocking:/
RoMeO_156_GTA
27-08-2010, 01:20
На един приятел му беше свършил бензина и трябваше да му занеса по някакъв начин . Умрях от срам , но добре , че бензинджията ми е приятел . Заредих в бутилка от Кока Кола за 4.43 лв . Цената беше 2.16-2.18 , а я напълни до гърлото . Тук не виждам 600 мл разлика :)
Пък за газовите бутилки да не говорим ... за там какви ли не истории има :)
Stefan Caromov
27-08-2010, 04:57
И аз не съм съгласен ,че бензина разяжда пластмасата -говорим за бутилки.Имам една 10 литрова туба (коята е 11.6 ) в момента - раздута е и е пълна от може би 4 месеца с бензин ,стои си на тавана и нищо и няма
И аз не съм съгласен ,че бензина разяжда пластмасата -говорим за бутилки.Имам една 10 литрова туба (коята е 11.6 ) в момента - раздута е и е пълна от може би 4 месеца с бензин ,стои си на тавана и нищо и няма
:offtopic:Съгласен-несъгласен, разяжда-неразяжда има си правила и ограничения, които трябва да се спазват. А, за да ги наложат хората значи се има нещо в предвид.
old alfist
27-08-2010, 09:17
Имам големи съмнения, че колегата е използвал някоя промоционална бутилка от 2.5л и са му я напълнили до капачката, а ние тук си пишем. Между другото в една голяма верига бензиностанции един път се опитаха да ми откажат бензин в пластмасова туба 5л., че ми трябваше за косачката - наложи се да ги освиркам, защото беше взета с точки от тяхния каталог.
cyberhill
27-08-2010, 09:52
Аз с очите съм виждал, бензинджия, с фас в устата!!! Кво говорим за туби...
Контрола е занижен... да не говорим по селските бензиностанции.
А на мен ония от Лукойл... все ми викат "Ама т'раа да видим стиера на Газовата"
Ми Виж го бе... да не го крия.
Който каквото иска да говори, но бензиностанциите лъжат и в бензина и в газта. В бутилка 38л, на която е махнат ограничителя за 80% ми се сипва повече..., без коментар.
Няма другаде където всички горива да са с еднакви цени във всички видове бензиностанции... Когато това се промени ще съм малко по-доволен, че живея в България.
trustworthy
27-08-2010, 11:14
Който каквото иска да говори, но бензиностанциите лъжат и в бензина и в газта. В бутилка 38л, на която е махнат ограничителя за 80% ми се сипва повече..., без коментар.
А защо е махнат ограничителят? :shocking:
аз съм носил на един приятел бензин в железна туба с надпис 10л а на еко ми сипаха 11.4л,гледахме като ударени с мокър парцал ама тва е
cyberhill
27-08-2010, 11:32
Ами така е.... до кога ще ни цакaт с топла бира ? :D
аз съм носил на един приятел бензин в железна туба с надпис 10л а на еко ми сипаха 11.4л,гледахме като ударени с мокър парцал ама тва е
Като си купиш бисквитки "Катеричка" и отвориш кутията от вътре катерички ли излизат?!? Това, че има надпис 10 литра с нищо не гарантира обема на тубата да е 10 литра. А сертификат от метрологията тубата има ли? Така и не го схаванахте това, че на съдове за обща употреба обемите са дадени ориентировъчни, а не точни!
Ramsezsh
27-08-2010, 11:41
Както писах по-горе и на мен ми се е случвало подобно нещо. Тогава за съжаление се ограничих само със скандала (тъкмо бях взел книжка) - май не разбирах, че човек освен да се кара, трябва да си потърси и правата. Трябва да сезира от една страна управителя или ръководстовот на съответната бензиностанция (или верига бензиностанции) и от друга страна да се обърне към Комисия за закрила на потребителите. Все си мисля, че ако не си мълчим и си търсим правата все по-малко ще ни "цакат с топла бира". За целта можете да разгледате следния линк http://www.kzp.bg/.
А колкото до Лукойл - на http://www.lukoil.bg/Lukoil/Main.do;jsessionid=805C724B967D7B2AB8050FF0258C705 E?menuItemKey=1744-6 можете да намерите телефон на потребителя и да се оплачете от подобно нещо.
virusalfa
27-08-2010, 11:53
Eла ще ти дам бутилка и я надуй да видим колко ще раздуе.Това да не е вол,да го надуеш през гъза и да му изправиш рогата?Я помисли малко,0,6л е с около 1/4 отгоре като обем,че и повече.Всички бензиностанции лъжат.
---------- Post added at 08:50 ---------- Previous post was at 08:49 ----------
Като си купиш бисквитки "Катеричка" и отвориш кутията от вътре катерички ли излизат?!? Това, че има надпис 10 литра с нищо не гарантира обема на тубата да е 10 литра. А сертификат от метрологията тубата има ли? Така и не го схаванахте това, че на съдове за обща употреба обемите са дадени ориентировъчни, а не точни!
Абсолютно си прав,бутилката на Горна баня от 10л побира около 200-250мл по-малко.Примерно.
---------- Post added at 08:53 ---------- Previous post was at 08:50 ----------
Плътност на бензина 0,74 g/cm3 , плътност на водата 0,998 g/cm³ . Останалото е математика и физика.Колегата говори за литри,което е обем,а не за маса.Всички знаем приблизително колко тежи литър бензин.И това,което си написал е валидно за конкретни атмосферни условия.Няма нужда от математика.
old alfist
27-08-2010, 12:38
Eла ще ти дам бутилка и я надуй да видим колко ще раздуе.Това да не е вол,да го надуеш през гъза и да му изправиш рогата?Я помисли малко,0,6л е с около 1/4 отгоре като обем,че и повече.Всички бензиностанции лъжат.
Няма нужда да ми даваш - вземи една такава бутилка, която е постояла на слънце пълна с някаква течност и ще разбереш за какво става въпрос.
rossenvn
27-08-2010, 12:47
И колко ще стане по-голяма? Това разширението за нищо го нямате. По тази логика е най-добре като си продавам апартамента да го правя авуст, между 14 и 16.00. Тогава ще е най-голям и ще му взема повече:bouncing_smiley:
old alfist
27-08-2010, 12:51
И колко ще стане по-голяма? Това разширението за нищо го нямате. По тази логика е най-добре като си продавам апартамента да го правя авуст, между 14 и 16.00. Тогава ще е най-голям и ще му взема повече:bouncing_smiley:
Никъде не съм написал, че ще се разшири 30% - малко такова разширение, пълнене до капачката и естествено малко измама.
Ако може да не чете само това, което на някой му изнася.
melenikos
27-08-2010, 13:19
Колега какви са тези апологии където пишеш за тези мошенници, направо нямам думи, срам!
А сега разтълкувай следното, другата ми кола показва точно колко литра имам в резервоара, демек следователно виждам точно колко литра са влезли при зареждане, та така онзи ден отивам на лукойл да ззареда и какво да видя, на колонката 13.25 литра, а в колата 10 литра.
Та така повече на лукойл никога и призовавам НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ НА ЛУКОЙЛ!!!!!!!
Опс, извинявам се зареждах към 15 часа при температура от 40 градуса, може би ми се е раздул борд. компюра:bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing _smiley::bouncing_smiley::bouncing_smiley:
old alfist
27-08-2010, 13:22
Колега какви са тези апологии където пишеш за тези мошенници, направо нямам думи, срам!
А сега разтълкувай следното, другата ми кола показва точно колко литра имам в резервоара, демек следователно виждам точно колко литра са влезли при зареждане, та така онзи ден отивам на лукойл да ззареда и какво да видя, на колонката 13.25 литра, а в колата 10 литра.
Та така повече на лукойл никога и призовавам НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ НА ЛУКОЙЛ!!!!!!!
Опс, извинявам се зареждах към 15 часа при температура от 40 градуса, може би ми се е раздул борд. компюра:bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing _smiley::bouncing_smiley::bouncing_smiley:
И как разбра, че в колата ти са 10л ?
melenikos
27-08-2010, 13:38
И как разбра, че в колата ти са 10л ?
Колега чети постовете малко по-внимателно! Преди да зареда количеството в резервоара беше 7литра, а след зареждането 17литра, влезли са 10литра, а не колкото показваше колонката 13литра!:shocking:
old alfist
27-08-2010, 13:43
Не хвърляйте безразборни обвинения към хората - ти не можеш да отчетеш с такава точност по приборите ти в колата нито 7 нито 17литра.
melenikos
27-08-2010, 13:57
Не хвърляйте безразборни обвинения към хората - ти не можеш да отчетеш с такава точност по приборите ти в колата нито 7 нито 17литра.
Браво, е това е вица на годината!!!!:clapping:
Пак ти повтарям чети по внимателно! Борда показва електронно колко точно литра имам в резервоара!
А сега кажи ми ти как на една друга верига бензиностанции всичко си е точно? Който иска да ми вярва и да се вслушва в призива ми ДАЛЕЧ ОТ ЛУКОЙЛ!
Пак ти повтарям чети по внимателно! Борда показва електронно колко точно литра имам в резервоара!
А сега кажи ми ти как на една друга верига бензиностанции всичко си е точно? Който иска да ми вярва и да се вслушва в призива ми ДАЛЕЧ ОТ ЛУКОЙЛ!
Ами колега, като си сигурен, че е така отправи сигнал към съответните органи, за проверка и контрол.Няма уред в кола, която да ти покзава абсолютно точно колко литра е влязло в резервоара иначе.
melenikos
27-08-2010, 14:04
Ами колега, като си сигурен, че е така отправи сигнал към съответните органи, за проверка и контрол.
За жалост колега след една седмица съм в сесия и не мога да се занимавам с тези глупости, а пък предния опит да се занимавам с такива идиоти претърпя пълен крах. Просто живеем в една страна с ненормална обстановка:shocking:
За жалост колега след една седмица съм в сесия ...... Просто живеем в една страна с ненормална обстановка:shocking:
Напълно съм съгласен с последното - законите ни са правени от разбойници и в защита на разбойниците, умело прикрити под демагогски лозунги в защита правата на Човека /разбирай Престъпника/. Ти си ощетен с няколко лева, той често брани престъпна дейност за милиони, а се разчита и на това първото в твоя пост - надали ще загубиш месеци и години в защита на твоите левчета срещу мощната и добре смазана корупционна машина. Резултатът е предрешен - :spam_laser: и си викаш карай да върви!
Ramsezsh
27-08-2010, 15:30
Напълно съм съгласен с последното - законите ни са правени от разбойници и в защита на разбойниците, умело прикрити под демагогски лозунги в защита правата на Човека /разбирай Престъпника/. Ти си ощетен с няколко лева, той често брани престъпна дейност за милиони, а се разчита и на това първото в твоя пост - надали ще загубиш месеци и години в защита на твоите левчета срещу мощната и добре смазана корупционна машина. Резултатът е предрешен - :spam_laser: и си викаш карай да върви!
Колега, за да не бъде предрешен резултата не трябва да си викаш "карай да върви". Ако всеки път когато си прее..н (или мислиш че е така) си я в сесия, я нещо друго, нещата няма да се променят и жалването се превръща в демагогия.
155_8000rpm
27-08-2010, 22:16
Имам големи съмнения, че колегата е използвал някоя промоционална бутилка от 2.5л и са му я напълнили до капачката, а ние тук си пишем. Между другото в една голяма верига бензиностанции един път се опитаха да ми откажат бензин в пластмасова туба 5л., че ми трябваше за косачката - наложи се да ги освиркам, защото беше взета с точки от тяхния каталог.
Колега,2.5 литра бутилка Каменица НЯМА...нито промоционална нито каквато и да било.
Следователно обема на тази бутилка е 2 литра.И на каквито и физици да ми се правят някои хора тука,проблема е,че за 6 сек. зареждане нито може да се увеличи обема на бутилката(да се раздуе,както твърдят професорите),нито температурата да окаже влияние на ОБЕМА течност(в случая бензин),налят във въпросната туба.
Колегата започнал темата нека каже,дали е искрен с това,което казва,пък тогава да гадаем...Защото това първо ми се вижда абсурдно...второ никой от нас не може да е сигурен,че такава е истната!600 мл. на 2л. са си почти 27% отклонение,което е недопустимо и нереално!!!
old alfist
27-08-2010, 22:26
Колега,2.5 литра бутилка Каменица НЯМА...нито промоционална нито каквато и да било.
Следователно обема на тази бутилка е 2 литра.И на каквито и физици да ми се правят някои хора тука,проблема е,че за 6 сек. зареждане нито може да се увеличи обема на бутилката(да се раздуе,както твърдят професорите),нито температурата да окаже влияние на ОБЕМА течност(в случая бензин),налят във въпросната туба.
Колегата започнал темата нека каже,дали е искрен с това,което казва,пък тогава да гадаем...Защото това първо ми се вижда абсурдно...второ никой от нас не може да е сигурен,че такава е истната!600 мл. на 2л. са си почти 27% отклонение,което е недопустимо и нереално!!!
Не знам, ама много хора тук се вживяха - бахти бутилката.
crocodil
27-08-2010, 22:55
Според мен няма да се получи голяма разлика за повече литри. На много бензиностанции съм забелязал, че ако сипвам бавно отчита повече. На колите няма проблем, защото винаги е на макс, ама на моторите се нелага са се пуска бавно, както и на шишета.
оффф ебхти цирка,човека ви казва за установена измама вии го искарахте престъпник,ебахти смеха,ама така сме българите обичаме да ни е...т че даже се и наместваме хахахаха към колегите дето им се разширяват бутилките с 1 л аре ше ви замоля бе мазохисти........
Че има някакъв процент измама - Има .
Но има и непознаване на естеството на работния цикъл на механиката в бензиноколонката . :no:
П.С.
Темата бавно и сигурно отива към ключ а може и по зле - към коша .
Изчерпа се вече .
Но има и непознаване на естеството на работния цикъл на механиката в бензиноколонката . :no: . . . . . . . .
Естествено, че не познаваме в детайли "естеството на работния цикъл на механиката в бензиноколонката", не е и нужно, но и без тези специални познания всеки прави разлика между 2 литра и 2,6 литра, та дори и на око! Ми щом е толкова сложен тоя цикъл, давай до няколко литра да си мерим на око - със сигурност по-точно ще отмерим:thumbup:
Тва са пълни глупости дето ги изчетох до момента добре бе като отида и напълня 60 литра ако ми е примернп резервоара,а колонката ми напълни 63 кво праим? Кво ме Е.Е мене кви си проценти кви си глупости отпред на всяка бензиностанция пише ЦЕНА ЗА ЛИТЪР примерно 2.17 що да му плащам още 3х2.17 заредо просташката му колконка че не отчита правилно кво печеля в случая да си кажа мани то техника еми няма да стане ....
pininfarina
28-08-2010, 07:26
Как се раздува бутилка от бира -не ми е ясно - опитай да я надуеш на 3 атм и няма да мръдне ;-)
---------- Post added at 04:26 ---------- Previous post was at 04:23 ----------
Но има и непознаване на естеството на работния цикъл на механиката в бензиноколонката . :no:
П.С.
Темата бавно и сигурно отива към ключ а може и по зле - към коша .
Изчерпа се вече .
Защо ни е да я познаваме - нали тези дето освен че ни лъжат в литрите ни продават и скапани горива я познават много добре.
Я някой запознат да ми отговори тогава, защо с нямска нафта например една и съща кола дава с 10% по-нисък разход? ( Имам наблюдения не върху една а върху много такива автомобили. При Бензина е същото )
Ако започваме да ставаме неудобни на някой с нашите размисли и наблюдения - заключвайте я темата.
То вместо да съберем мнения от колеги за коректни бензиностанции и за начини как да се защитим за да не ни лъжат, то пак към коша темата!
Пък може бутилката да си е 2,5 литра а на нея да пише 2 литра - производителя да са се минали лееекинко :-) :-) :-)
Как се раздува бутилка от бира -не ми е ясно - опитай да я надуеш на 3 атм и няма да мръдне ;-)
---------- Post added at 04:26 ---------- Previous post was at 04:23 ----------
Защо ни е да я познаваме - нали тези дето освен че ни лъжат в литрите ни продават и скапани горива я познават много добре.
Я някой запознат да ми отговори тогава, защо с нямска нафта например една и съща кола дава с 10% по-нисък разход? ( Имам наблюдения не върху една а върху много такива автомобили. При Бензина е същото )
Ако започваме да ставаме неудобни на някой с нашите размисли и наблюдения - заключвайте я темата.
То вместо да съберем мнения от колеги за коректни бензиностанции и за начини как да се защитим за да не ни лъжат, то пак към коша темата!
Пък може бутилката да си е 2,5 литра а на нея да пише 2 литра - производителя да са се минали лееекинко :-) :-) :-)
да със сигурност производителите са се излъгали:rotfl: мне тука винаги има умни глави дето спират хората да си кажат и споделят,почна с филма бутилката се разширява ние не знаем как да зареждаме,как да натискам бутона а като ми зимат парите,никой с нищо не се съобразява да не говорим за отвратителния им бензин,винаги слагам най скъпия(100 октана еко,шел ви паулър рейсинг или 98 лукойл се е тая помия...резервояра си е лаина и като свалиш филтъра се вижда за кво иде реч...
old alfist
28-08-2010, 13:34
Дайте да я обърнем тази тема на форумния мрънкалник и си се оплаквайте на воля - дано да ви олекне поне.
Alexandrov70
28-08-2010, 14:23
ама верно стана мрънкалник тая тема.Дано да прозвучи по-конкретно , но на моята алфа е зареждан бензин само на еко , не са слагани добавки в бензина и преди две седмици колата стана мързелива , а сетне излезе в стачка(не запали).нямах възможност да измеря налягането на горивото и направо свалих помпата.Маркучът и уплътнението ,което държи помпата към разните му пластмаси и цедки бяха станали на дъвка и като ги стиснах с пръсти се размазаха като полуизсъхнала боя.Голямо миене падна сетне , но реших , че еко бензиностанцията на която съм зареждал мрази колата ми .Предполагам че кръщават бензина с някакви гнусни химии , които са агресивни към гумените елементи в резервоара.
Купих помпа втора употреба , на която маркучите и гумите са като нови, може човека , чиято е била колата да не е сипвал на Еко.
---------- Post added at 14:23 ---------- Previous post was at 14:20 ----------
Говоря за Еко на ул. Христо Матов срещу ЧЕЗ Запад(на орион)
Бе аз затова си одя в Шел и нямам оплаквания, освен че е скъп 100 тицата :)
А иначе, наистина, който смята че е ощетен, да подава сигнали, иначе тука да си мрънкаме само е безмислено.
old alfist
28-08-2010, 21:40
Бе аз затова си одя в Шел и нямам оплаквания, освен че е скъп 100 тицата :)
А иначе, наистина, който смята че е ощетен, да подава сигнали, иначе тука да си мрънкаме само е безмислено.
Тъй, ами - пълниш резервоара с Рейсинг догоре и си 6. Какво има вътре - колкото, толкова. Който не му изнася да върви да се оплаква.
ама верно стана мрънкалник тая тема.Дано да прозвучи по-конкретно , но на моята алфа е зареждан бензин само на еко , не са слагани добавки в бензина и преди две седмици колата стана мързелива , а сетне излезе в стачка(не запали).нямах възможност да измеря налягането на горивото и направо свалих помпата.Маркучът и уплътнението ,което държи помпата към разните му пластмаси и цедки бяха станали на дъвка и като ги стиснах с пръсти се размазаха като полуизсъхнала боя.Голямо миене падна сетне , но реших , че еко бензиностанцията на която съм зареждал мрази колата ми .Предполагам че кръщават бензина с някакви гнусни химии , които са агресивни към гумените елементи в резервоара.
Купих помпа втора употреба , на която маркучите и гумите са като нови, може човека , чиято е била колата да не е сипвал на Еко.
---------- Post added at 14:23 ---------- Previous post was at 14:20 ----------
Говоря за Еко на ул. Христо Матов срещу ЧЕЗ Запад(на орион)
Аз сипвам на Еко от доста време, преди обикновен 95, сега вече само 100 октана и досега не ми е разяден двигателя, :D:D или поне изглежда добре, според мен причината трябва да я търсиш някъде другаде, не е в бензиностанцията!
Alexandrov70
29-08-2010, 00:16
Аз сипвам на Еко от доста време, преди обикновен 95, сега вече само 100 октана и досега не ми е разяден двигателя, :D:D или поне изглежда добре, според мен причината трябва да я търсиш някъде другаде, не е в бензиностанцията!
На двигателя му няма нищо , маркуча в резервоара от помпата до тялото на помпата е свършил курса , също и маншона , който държи самата помпа и има цедка за грубо филтриране.Пък и в резервоара не е влизало нищо друго освен бензин , не знам къде дая търся пустата причина.....освен някой злосторник да е сипал коресилин или нещо от сорта без да знам , ама едва ли...
На двигателя му няма нищо , маркуча в резервоара от помпата до тялото на помпата е свършил курса , също и маншона , който държи самата помпа и има цедка за грубо филтриране.Пък и в резервоара не е влизало нищо друго освен бензин , не знам къде дая търся пустата причина.....освен някой злосторник да е сипал коресилин или нещо от сорта без да знам , ама едва ли...
Колега, при мене картинката беше същата (преди ок. 2 месеца), само дето помпата ми беше нова (сменях я преди това) и бензина е незнайно откъде, защото аз карам само на газ; най-странно ми се стори това, което каза газаджията ми (той ми сменя помпата): вече няколко пъти му се случвала подобна случка, на различни коли!Помислих, че ме хвърля по върбите, ама като ти прочетох предния пост...
Ха сега, аз давам призив - само на Лукойл.
До сега последните около 5 години съм зареждал само на Лукойл и един път на ЕКО. Никога не съм слагал каквато и да е добавка, ни зима, ни лете. Доволен съм.
За жалост колега след една седмица съм в сесия и не мога да се занимавам с тези глупости, а пък предния опит да се занимавам с такива идиоти претърпя пълен крах. Просто живеем в една страна с ненормална обстановка:shocking:
Отивай и подавай оплакване. Всичко ще ти коства един ден. От сигнала, там каквото трябва да попълваш и така. Няма да се занимаваш по-дълго.
Опита не е сложен. Имаш ли мнение - изказваш го. Онези с истинските съдове идват, пълнят и гледат. Ако не си прав ще си понесеш съответната парична санкция за разкарването им - демек ще им платиш разходите. Ама както пишеш си сигурен на 100%, няма да плащаш нищо и ще останеш доволен от възмездието, което ще получиш.
Момчета, не знам как работят тия колонки и как се раздуват тия бутилки, ама аз зареждам на различни бензиностанции - една-две вериги ги предпочитам, ама понякога пълня и на други, и ако наистина навсякъде лъжеха с по 25% от обема, излиза че моята кола гори 4.5 л. на сто... Тоя туин спарк, май си слага мултиеъра в малкия джоб а ;)