Log in

View Full Version : Малко помощ за една алфа

hunter1989
27-08-2010, 18:29
Здравейте колеги . Реших да не се занимавам повече с колицата ми , защото ми омръзна от ремонти . Намислил съм направо да взема друга . Спях се на тази 145-ца http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11282557011475322&f1=details . Та молбата ми е ако някой колега от Пловдив знае, каде се намира колата и има път натам да мине и да я огледа ( ако не е проблем , пък ще почерпя) и после да каже какво е състоянието и .
Благодаря.

koolio
27-08-2010, 23:06
По-добре си оправи твоята колица докато събереш кинти за нещо по-ново и по-читаво. Щото за тая цена освен, че ще правиш още повече ремонти, ще са и доста по-скъпи.

soldier
27-08-2010, 23:15
По-добре си оправи твоята колица докато събереш кинти за нещо по-ново и по-читаво. Щото за тая цена освен, че ще правиш още повече ремонти, ще са и доста по-скъпи.
Дет се вика +1

hunter1989
28-08-2010, 08:24

Колега моята колица се нуждае от адски много ремонти. Като започнем от нова скоростна кутия, рейка ,бордови комп, хидравлична помпа , серво на спирачките, генерация, преден капак , лява врата , таван , дискове , накладки нова предница , евентуално задни амортисьори, и пребоядисване на някой друг детаил + работа и цената отива на 1000+ лв мисля че по добре ще е да взема друга и тази да я превърна в донор . Просто вече нямам нерви да се занимавам. Мъчно ми е за колата , имах мерак да я правя , но като направя равносметка на направеното и това което предстои да се прави , по-добре ще е варианта с нова . Иска ми се дизелова , защото нафта си намирам на черно и ще ми е по-икономично , а и колата е с по малко ЕГН. Спрях се на тази заради цената , но не разбирам нищо от дизел , дори и да отида да я видя, нищо не мога да разбера от към състояние на автомобила. За това помолих някой колега за малко съдействие. Ще съм благодарен ако някой се отзове. Тази кола ми беше мечта . Радвах се като я взех, нищо че не беше в движение. Няколко месеца влагах почти цялата заплата в нея, за да я подкарам и за определен период бях щастлив като я карах. Пренебрегнах чуждото мнение за колата , пренебрегнах външният вид , не ме интересуваше че бръмчеше като косачка. Важното беше , че най-накрая имам Алфа Ромео. Но в крайна сметка мисля , че най-добре ще е да я пенсионирам.

M.Gruev
28-08-2010, 08:38
Като и гледам парите на тази от обявата и тя е пред пенсия. Не я взимай, че ще имаш две алфи за донори и ще си караш колелото. Ако парите не ти достигат за наистина читав и свестен автомобил от този модел по-добре си вземи по стария дизел, но в добро състояние от колкото някакъв боклук, който колкото го караш толкова и ще лежиш под него...

hunter1989
28-08-2010, 09:09
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11280761307902586&f1=details Мисля днес да огледам тази . И без това си харесвам боксерчето .

old alfist
28-08-2010, 09:21
Що не вземеш да се поинтересуваш за някоя на колега от форума - навярно има добре поддържани коли за продан.

Bonev
28-08-2010, 09:48
Иска ми се дизелова , защото нафта си намирам на черно и ще ми е по-икономично...

Браво на теб! Как го каза, все едно се хвалиш с това нещо.:big_whoops::thumbdown:

koolio
28-08-2010, 10:25
Браво на теб! Как го каза, все едно се хвалиш с това нещо.:big_whoops::thumbdown:

Мда, а като сложи крадена от трактори евтина нафта на ЖТД - то скоро ще се похвали и с друго ...

tokata_pz_flex
28-08-2010, 10:42
Евтиното винаги излиза скъпо ...
Аз продавам моята Алфа , но дори и след коментар няма да стигна до такава цена . Просто гледаната кола си има цена ... ако искаш да си я отгледаш ти - вземи си евтина :)

Alexandrov70
28-08-2010, 13:50
Чувал съм една приказка от стари хора - дизел се купува през зимата , не знам дали е в сила за джей ти ди моторите , но все си имам едно на ум за втора употреба дизелите.

old alfist
28-08-2010, 13:57
Чувал съм една приказка от стари хора - дизел се купува през зимата , не знам дали е в сила за джей ти ди моторите , но все си имам едно на ум за втора употреба дизелите.
A, бе дизел на старо си е валяк с джанти - ама кой, каквото му харесва, всеки си има мнение.

Alexandrov70
28-08-2010, 14:25
Дай боже колегата да попадне на читав дизел , ще е жалко при толкова желание и старание да се метне пак в ремонти ,вместо да се вози и да му е гот!

hunter1989
28-08-2010, 14:52
Ееее какво ме нападнахте за тая нафта ( има немска , руска и ромънска нафта , не от трактори ) А и сега се сдобих с 145 1.7 16в . Колицата е супер . Странното е че не тропа интериора , двигателя работи равномерно , спирачките са перфектни, пъргава е . В общи линии съм много доволен от колата . Сега в понеделник ще я регистрирам в кат и ще я обслужа . И да се надявам да нямам проблеми и да си карам с удоволствие.

Bonev
28-08-2010, 15:51
Ееее какво ме нападнахте за тая нафта ( има немска , руска и ромънска нафта , не от трактори ) А и сега се сдобих с 145 1.7 16в . Колицата е супер . Странното е че не тропа интериора , двигателя работи равномерно , спирачките са перфектни, пъргава е . В общи линии съм много доволен от колата . Сега в понеделник ще я регистрирам в кат и ще я обслужа . И да се надявам да нямам проблеми и да си карам с удоволствие.

Честито и със здраве да си я караш много безабарийни километри!

Alexandrov70
28-08-2010, 16:20
Честито , да я караш безаварийно и със удоволствие!

mihail_mladenov
28-08-2010, 18:25
Честито за колата и само безаварийни километри с нея!

fred
28-08-2010, 20:35
Честито и да е у ред всичко

mordohy
29-08-2010, 13:25
Споко и много безаварийни!
Ако стане нещо, ела в групата на 33-ките. Тука разбираме от тия мотори!
Успех!

Pastora
29-08-2010, 13:27
Честито, някой път ела през седмицата да я разгледаме :) Много безаварийни :)

hunter1989
30-08-2010, 07:52
Благодаря колеги . Колицата е страхотна , много ме радва и с удоволствие си бръмча ( даже хората се заглеждат по нея :big_love: ) Тези дни може да мина на някоя среща , тъкмо имам и някоко питания относно колата . А и съм обещал на бат Венци (VFTI) 1vs1 :D

pr_00f
30-08-2010, 22:35
Хай честито и от мен :)
Кога се запознахме, кога каза че ще купуваш кола, кога успя да се похвалиш.
Ей така се прави.

Ladjov
30-08-2010, 22:45
Честито и от мене ! Много да те радва .

Ramsezsh
30-08-2010, 22:49
Честито колега. Пожелавам ти много безаварийни километри!

old alfist
30-08-2010, 22:51
Така и не разбрахме каква е старата ти кола, но кажи като покараш новата каква е разликата.

hunter1989
31-08-2010, 14:06
Така и не разбрахме каква е старата ти кола, но кажи като покараш новата каква е разликата.

Старата кола е Алфа 145 1.3 боксер. Екстри -няма . Води се че е червена , но в нея има 6 нюанса на червеното . Очукана като войнишко канче , трака като косачка и т.н. Сега тази е супер , има всичко от което имам нужда ( с исключение на разхода :D ) Цялата е в един цвят , не бръмчи , вози стегнато и се надявам да нямам проблеми с нея .

Jivko7777
31-08-2010, 17:43
Да не би да става въпрос за една синя до колкото си спомням и момчето май беше от София, поне до колкото и аз я гледах на обявата си беше добра оферта!
Честито!

hunter1989
31-08-2010, 19:54
Да не би да става въпрос за една синя до колкото си спомням и момчето май беше от София, поне до колкото и аз я гледах на обявата си беше добра оферта!
Честито!

Алфата е черна , момчето е от Люлин .