View Full Version : стъклото до шофьора
VIHHRONNY
29-08-2010, 10:15
Стъклото до шофьора надолу му работи аутото, а на горе не. Има ли някой идея какъв може да е проблема и как да се разделя с него?
old alfist
29-08-2010, 10:48
И при мен започна да се държи странно - тръгва и спира и за да се отвори цялото, трябва трикратно да натискам копчето. Това става и при затваряне и при отваряне. Обаче ми се случи 1-2 пъти да няма проблеми.
vnimavai
29-08-2010, 11:35
На мен, така ми беше задното стъкло, в багажника има черна кутия, която отговаря за ел. стъклата, мисля, че за предните също има още една такава, моята издаде багажа, сложих от Каппа, всичко сега е ОК. Успех.
old alfist
29-08-2010, 21:55
Нарочно е така.
Я, вместо да се заяждаш кажи твоето мнение по въпроса.
Я, вместо да се заяждаш кажи твоето мнение по въпроса.
Къде видя заяждане? Нагоре няма автоматично вдигане на десния прозорец. Така е направено. Презумпцията е, че можеш да защипеш някоя ръка глава или нещо което стърчи отвън.
old alfist
29-08-2010, 23:30
Нагоре няма автоматично вдигане на десния прозорец. Така е направено. Презумпцията е, че можеш да защипеш някоя ръка глава или нещо което стърчи отвън.
E, ми не е така - направили са го като задържиш леко да се вдига догоре само. Ако натиснеш и държиш повече спира при махане на пръста от бутона.
E, ми не е така - направили са го като задържиш леко да се вдига догоре само. Ако натиснеш и държиш повече спира при махане на пръста от бутона.
Щом казваш.
И при 155-цата е така - при еднократно натискане се вдига догоре, при задържане се вдига докъдето задържиш бутончето.
Christweil
30-08-2010, 18:17
Автоматично свалене го има на двете преди стъкла но автоматично дигане само го има на страната на шофьор.
Това ясно го пишат по Елеарн.
Стъклото до шофьора надолу му работи аутото, а на горе не. Има ли някой идея какъв може да е проблема и как да се разделя с него?
По принцип, бавно ли се дига стълкото (шофьорското) или със нормална скорост ?
За авто дигане има една малка централа които мери тока през мотор за стъклото. Ако е над една определена граница това се приема като или най горната позиция или блокиране --> изклучва мотора. Ако твои мотор се движи бавно, тока си е по голям и от там може да прави проблем.
Друга опця е че централана е скапана и триябва или да се оправи или да се смени направо. За инфото тя се намира при бушоните под волана.
old alfist
30-08-2010, 21:49
Автоматично свалене го има на двете преди стъкла но автоматично дигане само го има на страната на шофьор.
За авто дигане има една малка централа които мери тока през мотор за стъклото. Ако е над една определена граница това се приема като или най горната позиция или блокиране --> изклучва мотора. Ако твои мотор се движи бавно, тока си е по голям и от там може да прави проблем.
Друга опця е че централана е скапана и триябва или да се оправи или да се смени направо. За инфото тя се намира при бушоните под волана.
Благодаря - много добре си го обяснил. Ще проверя как точно стоят нещата при мен.
Къде видя заяждане? Нагоре няма автоматично вдигане на десния прозорец. Така е направено. Презумпцията е, че можеш да защипеш някоя ръка глава или нещо което стърчи отвън.
Търтей, говорим за шофьорското стъкло.
VIHHRONNY
07-09-2010, 11:49
а пък аз говоря за ПРЕДНО ДЯСНО стъкло и ако твърдите че е така нарочно значи всичко ми е наред.
Нали така ТЪРТЕЙ.
а пък аз говоря за ПРЕДНО ДЯСНО стъкло и ако твърдите че е така нарочно значи всичко ми е наред.
Нали така ТЪРТЕЙ.
Колега, писал си за стъклото до ШОФЬОРА. Да не си с десен волан?
:upsidedwnsmiley:
Иначе всичко ти е наред.
Колега, писал си за стъклото до ШОФЬОРА. Да не си с десен волан?
:upsidedwnsmiley:
Иначе всичко ти е наред.
Шофъорското стъкло или стъклото до шофъора>>>:upsidedwnsmiley:
Търтея е абсолютно прав ;) Не се правете на остроумни.. и на Алфата и на Мерцедеса са така, за другите марки не знам :)
old alfist
10-09-2010, 14:23
Търтея е абсолютно прав ;) Не се правете на остроумни.. и на Алфата и на Мерцедеса са така, за другите марки не знам :)
А, бе на който му трябва е разбрал за кое стъкло става въпрос - по вашата логика задно ляво също е стъклото до шофьора.
А тази централа как изглежда и как мога да разбера дали е повредена ?
StefkoDan
27-11-2010, 00:06
знаеш ли къде се намира кутията за предните стъкла и къде е за задните в багажника? я обесни че моите всички стъкла са като полудели кои работят кои не :)
На мен, така ми беше задното стъкло, в багажника има черна кутия, която отговаря за ел. стъклата, мисля, че за предните също има още една такава, моята издаде багажа, сложих от Каппа, всичко сега е ОК. Успех.