View Full Version : Фолио на задни странични и задно стъкло
Някой има ли идея дали може да се сложи черно фолйо на задното стъкло. Интересувам се тъй като аз лично знам, че не е позволено, но един приятел със хонда твъди, че в технич хонда форум някой си написал, че е позволено и няма санкции. Някакви идеи ?
thecleaner
26-06-2006, 00:36
По принцип не е позволено , обаче акта за задно стъкло ако не се лъжа е символичен и полицайте даже не се заяждат. Не стоят така нещата с предните обаче (ще те спират на всеки завой). Така че може да си сложиш фолио. Аз съм имал на всичките си коли досега без на Алфата. Единственото което ме спира е че досега съм си го слагал аз, но е голяма гърбавия, а пък иначе е към 300лв. с хубаво фолио да ти го залепят като хората. :wink: :wink: :wink:
Слагай и да не ти пука, аз съм с 100% фолио на задния прозорец, и най-светлото за страничните :wink: Само, че вечер не е приятно, тъй като не се вижда много.
Със сигурност е Забранено За Задното стъкло! :blah:
Виж Петко (KGB) той има фолио - хубаво е направено , вижда се вечер и не пречи - абе направо не си личи че е фолио - изглежда все едно фабрично му е затъмнено стъклото :wink: Не е имал никакви проблеми :D
Да, така е! Ама при прашно стъкло, вечер по-трудно се вижда - това исках да кажа :wink: И зависи от процента на затъмненост на фолиото :wink:
Няма проблем за задните и станичните отзад но първо трябва да е хуаво фолиото т.с. скъпо защото тези от пазарите с времето избеляват,и става гадно.
Свалянето е още по голяма гърбавия :evil: :wink: И ако не си го правил трудно ще успееш да го направиш добре. :roll:
Имам един познат дето го лепи супер и взима 20-30лв ама го прави невероятно лепи на краислера на баща ми и не личи грам че е филио а фолиото беше от най-ефтиното ама стана като фабрично.
Ама има един проблем човека е в Своге.
Със сигурност е Забранено За Задното стъкло! :blah:
Няма такова нещо в закона в грешка си :wink:
Със сигурност е Забранено За Задното стъкло!
Няма такова нещо в закона в грешка си
Абе че не е позволено не е ама никои не се заяжда.
[quote]Със сигурност е Забранено За Задното стъкло!
Абе че не е позволено не е ама никои не се заяжда.[/quote:2w6efvjh]
Абе ти български разбираш ли :?: Написах го ясно ако не ти е ясно чети новия закон :!:
Новия закон всеки го разбира по различен начин-аз че имам право,полицаите-че нямам право :?
OK, тогава ако неможем да слагаме фолйо остава алтернативата със уйасните щорички ? Поне това знам със сигурност, че не е забранено.
trustworthy
26-06-2006, 20:27
Моите стъкла са затъмнени всички и засега не съм има проблеми - така я купих - карана е в България една година. Според предишния собственик,той също не е имал проблеми от това естество. За задните и аз знам, че не е забранено.
Напълно ви подкрепям за тая тема!Отдавна се замислям да си сложа фолио на задното и задните странични стъкла.Имам само един въпрос -проблем ли е това,че задните странични стъкла се спускат?Защото си представям как си спускам едно от задните стъкла и ръба на фолиото се отлепя при затварянето на стъклото? :roll:
trustworthy
26-06-2006, 21:48
Абсурд, ако фолиото е качествено и най-вече е сложено както трябва
Напълно ви подкрепям за тая тема!Отдавна се замислям да си сложа фолио на задното и задните странични стъкла.Имам само един въпрос -проблем ли е това,че задните странични стъкла се спускат?Защото си представям как си спускам едно от задните стъкла и ръба на фолиото се отлепя при затварянето на стъклото? :roll:
еми виж сега самия монтаж действително определя до колко 6те издържи фолйото, но то не е кой знае каква философия. Трябва да напръскаш стаклото с вода и о6те преди да изсъхне се слага фолйото, като после се изкарва много внимателно и бързо въздуха без да се оставят мехурчета. Освен това след като си със 146 и задните се свалят, трябва задължително да махнеш корите и оплатненията на стъклата и да пуснеш фолйото със поне 2 см. надоло. Иначе те очаква бакшишката участ, на улюпените прозорци. И разбирасе задължително е да нямаш и едно мехурче. А относно качеството, личното ми мнение е, че то по скоро важи за самото фолйо до колко ще избледнее след време и тн. Фолйото неможе да се изтърка така, че ако го залепищ правилно няма да има проблем със късане и тн.
Фолиото се изрязва при затворен прозорец там,където се търка с уплатнението в горната част или се подлепя накрая с моментно лепило като това е по-трудния начин иначе рано или късно се разлепя.За предпочитане е първия начин :wink: само дето като е отворен и се вижда около 1 см липсващо фолио
:frown:
това е безспорен факт, затова хубавата част е за хората със 145ци, който в същонст нямаме такъв проблем, при положение че няма свалчщо се стъкло от зад. :P
trustworthy
27-06-2006, 07:28
това е безспорен факт, затова хубавата част е за хората със 145ци, който в същонст нямаме такъв проблем, при положение че няма свалчщо се стъкло от зад. :P
...друг е въпросът колко често се свалят задните стъкла. :wink:
година и полувина карах със затъмнени задни стъкла включително и задното и в софия дори не забелязваха че е затъмнено но в провинцията има едни полицаи (в Балчик по-точно) дето всеки път ми пишат по фишче за дето ги бях напсувал веднъж и те ме заплашваха че ще ми спрат колата от движение заради това задно стъкло. не знам до колко могат да го направят но знам че за да са ти затъмнени стъклата (освен задните странични) трябва колата да е регистрирана като инкасо а за задното като товарна
evgeni_sport
11-07-2006, 21:18
Тва всичко дето го казвате за стъклата е добре.Кажете ми защо тия стъкла по точно задни странични на 146-ца са толкова криви.Имах страшни ядове с тях.Купих си хубаво фолио от фирма не от пазара,ходих при майстори които лепят стъкла.Но те не могат да залепят фолиото щото стъклата били супер криви.Кажете къде да отида да ги залепят щото ми писна вече.Не ме питаите колко пари съм дал досега.Дайте някъкви идей.
Как така не могат да го залепят на задните стъкла :shock: Смени си майсторите!!! Дори и аз бих се справил без проблем!
задното стъкло задължително се лепи на две равни части....иначе се набръчква по краищата и се получават балончета
С хубаво фолио на 2 иначе на повече, на всяка кола различно, в зависимост от това колко е огънато стъклото :wink: Например на фиат ритмо се слага най-лесно, защото е прав прозореца :wink:
Абе ти български разбираш ли :?: Написах го ясно ако не ти е ясно чети новия закон :!:[/quote:1cawey69]
Бобо е прав! Единствената причина за която въведоха предните да не са тъмни е да може полицая да ти следи ръцете когато те проверяват!!! И може би е редно. А задното дори може да ти с боя плътно боадисано!!! Тогава обаче си задължен да са ти изправни двете странични огледала, преди време един полицай ми го сподели говорейки по друга тема. Така че стига да ви харесва...слагайте.
Има за по 30лв квадрата фолия които освен 95% УВ защита (в колата не ти става топло поне не през стъклата) имат и лека бронировка,а при няколко слоя силна защита..... на последното изложение можеше да се види и демо.... излиза без пари направо....
A нещо с УВ защита за преден джам ?
A нещо с УВ защита за преден джам ?
виж на преднио джам вече е забранено на упиш квото и да било - е исключвам необходимите 1 м2 минетки, ГО и прочее стикери;)
Аз що ли съм виждал доволно количество немски не евтини автомобили с не съвсем прозрачни предни джамци ? Може сиреч ! Не искам затъмнено предно стъкло, просто да има УВ защита ?
Аз що ли съм виждал доволно количество немски не евтини автомобили с не съвсем прозрачни предни джамци ? Може сиреч ! Не искам затъмнено предно стъкло, просто да има УВ защита ?
аз ако не бъркам на алфата фабрично е с ув защита джама
примерно на 155 задния е 100% поляризиран - проверено е:)
иначе имаше в закона за оцветяването което може д аго има на предните три стъкла в проценти и прочее
Значи може. Сега ше одиме да провериме ко шни каже продавача.
Да споделиш после резултата, че и аз се заинтересувах нещо.
trustworthy
12-07-2006, 17:10
За информация, ей сега се връщам от КАТ, където си пререгистрирах колата. Накараха ме да си сваля фолиото на предните прозорци, но за задните и това, на 5-та врата нищо не ми казаха.
evgeni_sport
12-07-2006, 20:11
Знаете ли че най-тарикатско било когато отидеш да ти опушат всичките стъкла.Има си такива фирми които го правят перфектно.Се едно колата ти е с фабрични стъкла-така изглежда.Само че проблема е че струва около 300евро и изобщо не се използва никакво фолио.Оферта си е ако имаш кинти.Фирмата която аз знам,работи с министерски коли и се чака доста докато ти дойде реда.Верваите ми заслужава си чакането и най-хубавото е че куките нищо не могат да ти кажат.
Знаете ли че най-тарикатско било когато отидеш да ти опушат всичките стъкла.Има си такива фирми които го правят перфектно.Се едно колата ти е с фабрични стъкла-така изглежда.Само че проблема е че струва около 300евро и изобщо не се използва никакво фолио.Оферта си е ако имаш кинти.Фирмата която аз знам,работи с министерски коли и се чака доста докато ти дойде реда.Верваите ми заслужава си чакането и най-хубавото е че куките нищо не могат да ти кажат.
Би трябвало да струва доста по-малко, а за полицията най много да те накарат да си смениш прзорците (особено за предните) пък после се оплаквай че нямаш сестра.
Та по темата - кажете хора къде мога да отида да ми сложат качествено фолио в София и евентуално цени :lol:
evgeni_sport
12-07-2006, 21:05
Човече колата ти излиза все едно от завода с такива стъкла.Питал съм ги майсторите.Може да има фирми които го правят тва упражнение и за по малко пари, но не знам къде са.Ако имаш кинти направи си го.Ще ти завиждат.Трудно е да се познае че стъклата са тонирани допълнително.Услугата е скъпа и много качествена.А ако искаш знам една фирма която ги прави добре и мисля че взимат 50лв.за всички задни стъкла.
Бях днес в магазина на Филипс. За предно/задно стъкло 120 левета, за страничните 60 левета. За цялата кола 480, което прави цената от 300 евро за "опушване" приемлива :roll: Колкото до куките, само тия в България мърморят, но в закона пише "ограничена видимост", а как могат те да дефинират ограничената видимост и ограничена е спрямо кое ?
ПП Абеее я се карах с една кука.... значи може :twisted:
каквото и да правиш стъклата предните може да са затъмнени само ако по талон пише, че фабрично са така или е регистрирана като инкасо.....изключвам случаите със автомобилите на НСО, Охрана на съдебната власт, полицейски и т.н.
А в нормалните държави как може ? Трее се направи нещо, па тия наще куки са идиоте и нас на идиоте праат :evil:
не знам какво имаш предвид под нормална държава но аз съм ходил в Германия и Хонг Конг и там са забранени дори и задните странични... ако те хванат със затъмнени стъкла в Хонг Конг директно ти конфискуват автомобила....повярвай ми разпитал съм...в Германия бях за малко но и там не видях като разбира се изключиме дипломатическите автомобили, а в Хонг Конг дори дипломатическите автомобили не са им затъмнени....това е град с 8 милиона население и с нулева престъпност...ако някой случайно разбие магазин или нещо подобно го дават по телевизията като топ новина
trustworthy
14-07-2006, 19:07
Още веднъж FYI - чистенето на лепилото от стъклата си е е#$%%& мамата :cry:
За 3 часа успях да изчистя един прозорец и половина. Направо ми се откачиха ноктите да търкам :(
Говорим все пак за УВ защита, не да крием престъпници ?
Още веднъж FYI - чистенето на лепилото от стъклата си е е#$%%& мамата :cry:
За 3 часа успях да изчистя един прозорец и половина. Направо ми се откачиха ноктите да търкам :(
Малко е старичка темата ама информацията си е информация. Чувал съм че най-лесно се чистели стъклата от фолиото с препарата за безконтактно измиване на автомобилите. Несъм го пробвал да ли е вярно.
Alfa Mania4ka
19-10-2006, 20:05
А да Ви питам...
къде в С0фия слагат ф0ли0,и се пак да е качествен0? :roll:
Мога да те заведа в Своге един познат лепи доста добре и взима доста евтино.
А да Ви питам...
Кое да е качествено - фолиото или слагането или и двете???
Mind_Control
20-10-2006, 11:01
Абе ти български разбираш ли :?: Написах го ясно ако не ти е ясно чети новия закон :!:
Бобо е прав! Единствената причина за която въведоха предните да не са тъмни е да може полицая да ти следи ръцете когато те проверяват!!! И може би е редно. А задното дори може да ти с боя плътно боадисано!!! Тогава обаче си задължен да са ти изправни двете странични огледала, преди време един полицай ми го сподели говорейки по друга тема. Така че стига да ви харесва...слагайте.
Има за по 30лв квадрата фолия които освен 95% УВ защита (в колата не ти става топло поне не през стъклата) имат и лека бронировка,а при няколко слоя силна защита..... на последното изложение можеше да се види и демо.... излиза без пари направо....[/quote:2tv6pcux]
Ами точно по твойта логика трябва да е забранено на всички стъкла да има фолио, защото не се знае кой седи отзад и какво има в ръцете... А аз лично си спомням, че преди има няма половин година съм чел в закона, че е забранено даже фабрична щора да има на задното стъкло, освен ако автомобилът не е спрян. Това Бобо дето го казва, че имало нов закон от кога е в сила??
Мойта си дойде от Италия със затъмнени :screwy: Начи там да може па тука не а :?:
Alfa Mania4ka
20-10-2006, 12:21
А да Ви питам...
Кое да е качествено - фолиото или слагането или и двете???
К0мбинацията от двете.
Има за по 30лв квадрата фолия които освен 95% УВ защита (в колата не ти става топло поне не през стъклата) имат и лека бронировка,а при няколко слоя силна защита..... на последното изложение можеше да се види и демо.... излиза без пари направо....
Ами точно по твойта логика трябва да е забранено на всички стъкла да има фолио, защото не се знае кой седи отзад и какво има в ръцете... А аз лично си спомням, че преди има няма половин година съм чел в закона, че е забранено даже фабрична щора да има на задното стъкло, освен ако автомобилът не е спрян. Това Бобо дето го казва, че имало нов закон от кога е в сила??[/quote:1sr3jdgh]
Te сега разлиствах закона и не видях никъде да фигурира такава точка за затъмнените стъкла.
А инак знам че едно е забранено друго не ''според мнението на полицая''
Брат ми се занимава вече 10 год. с внос и мнотаж на фолио. Фолиото е американско и има много добри харектеристики. Цената не е ниска, говорим за качествен монтаж! Изискват се много неща едно от най-важните е в помещението да е топло и да се сведе до минимум праха !
Ivo Skoklev
29-10-2006, 12:54
Брат ми се занимава вече 10 год. с внос и мнотаж на фолио. Фолиото е американско и има много добри харектеристики. Цената не е ниска, говорим за качествен монтаж! Изискват се много неща едно от най-важните е в помещението да е топло и да се сведе до минимум праха !
И кви пари взема брат ти за задните 3 стъкла да речен на 146?? :?: