View Full Version : Въпрос за "Голяма семейна кола" с голям багажник
Здравейте драги приятели и съфорумници,
В скоро време ми предстои покупка на Голям семеен автомобил, сиреч
Комби.
Спрял съм се на 2-3 марки (дизелови)коли-
1. Опел Астра от 2007-ма
2 Шкода Суперб от 2006-та(седан-Краен вариант )
3 Мазда 6 от 2006 та
Та искам с въпроса ми да "натоваря" тук разбиращите повече от мен,
да се изкажат. Да научим кое е Ок, кое си заслужава, кое е по-евтино
за поддръжка, части и здравина и т.н.
Личните ми желания , накланят везната повече в полза за Опел Астра..
Поинтересувах се и от др. източници и разбрах , че единствено Опел отговаря
на въпросите ми които засягат личния ми бюджет, като - евтина поддръжка и здрава кола, която да издържа , както и да предлага комфорт при често управляване по Автомагистралите. Само едно ме отдалечава от тях - Конските сили от сорта на 90, 102.... :?
Искам да е на поне минимум 120-130 к.с., но за такива версии финансите не ми позволяват да се сдобия с тях.
Само и единствено Маздата е със 120 к.с. а и цената и се "вмества"в бюджета ми, но пък била адски скъпа откъм части и поддръжка... :?
Та накратко- Нека форумното тяло, наистина разбиращо от може би преки наблюдения върху изброените от мен марки и модели автомобили, се намеси и да даде кратък , конкретизиращ и уместен съвет и мнение!
Благодаря ви !
Лек и приятен ден.
- Мартин Ганчев
Супърб комби не съм много сигурен че има.Само най-новия има такава версия, може и да греша де. Астра комби си имат големи мотори...1,9 цдти си е 120 к.с .Съветвам те да си намериш такава. За да не бъда голословен...http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11281901394589838&f1=details
Колега от личен опит споделям,че Мазда 6 е един от най-сполучливите модели (не само на марката,а и в сравнение с други марки), които е правен в последно време! Поддръжката е далеч от думата евтина, но за сметка на това е изключително надеждна и безпроблемна!За Опел само съм слушал - добри неща, а за Шкодата нямам никакъв поглед!
Успех
Alfa Romeo 159 SW
Напълно функционално "комби", с невероятен дизайн и нелоши мотори. Цената е аналогична с тази на Мазда.
За мен това би бил избора.
Колега от личен опит споделям,че Мазда 6 е един от най-сполучливите модели (не само на марката,а и в сравнение с други марки), които е правен в последно време! Поддръжката е далеч от думата евтина, но за сметка на това е изключително надеждна и безпроблемна!За Опел само съм слушал - добри неща, а за Шкодата нямам никакъв поглед!
Успех
Маздата и Форд Мондео са една кола общо погледнато.
Alfa Romeo 159 SW
Напълно функционално "комби", с невероятен дизайн и нелоши мотори. Цената е аналогична с тази на Мазда.
За мен това би бил избора.
Ех де да бяха на една цена ....
Но тук из австрийско Алфата държи цена!
Не пада под 8-9 хил евро, а и тая сума надхвърля
далеч бюджета ми...
Маздата и Форд Мондео са една кола общо погледнато.
С тая разлика, че Маздата вози много твърдо и ръждясва яко.
Определено Маздата,може да и е по-скъпа поддръжката,но пък са здрави,красиви,удобни,аз въобще нямаше да се замислям за другите ако мога да си взема Мазда.
п.с.А ръждата в Австрия не подминава и с класите сигурно,щом видях 166-ца от Австрия,яко ръждясала.
С тая разлика, че Маздата вози много твърдо и ръждясва яко.
А какво ти е мнението колега, в качеството си на Редактор на авторитетно автосписание???
За др. 2 изброени марки коли?
Благодаря предварително.
Определено Маздата,може да и е по-скъпа поддръжката,но пък са здрави,красиви,удобни,аз въобще нямаше да се замислям за другите ако мога да си взема Мазда.
Нещо ми се губи смисъла на това да плащаш три до четири пъти по-скъпи части, за да караш Мондео с емблема на Мазда. Същата работи и при Мазда 3, дето си е чист Форд Фикус, ама доста по-скъп.
Еми това са опциите,на мен Астрата не ми харесва,Шкодата също,Мондеото горе долу,та от изброените Маздата ми допада няй-много,само не знам какви са цените на частите,тук и в Австрия.
Взимай Мондео 2,2 TDCI 155 коня и си свиркай.
А какво ти е мнението колега, в качеството си на Редактор на авторитетно автосписание???
За др. 2 изброени марки коли?
Благодаря предварително.
Орела не е никак лоша идея - хубаво окачване, евтина поддръжка и най-важното - хубав талянски 16-волтов дизел, който е спънат софтуерно до 120 коня и много лесно и безпроблемно може да се чипне до 150-170 коня.
Супърба няма комби (освен новия), а старите са с ония допотопни, шумни и проблемни помпа-дюза моторетки на Холцваген.
Препоръчвам ти да помислиш и за Вектра Караван - същите мотори, но вози по-добре и е значително по-комфортна и просторна от Астрата. Поддръжката е приблизително същите пари.
П.П. Само да допълня - Орела задължително да е с 1,9 дизела (той е Фиатския JTD), 1,7 е на Исузо и не е стока.
Орела не е никак лоша идея - хубаво окачване, евтина поддръжка и най-важното - хубав талянски 16-волтов дизел, който е спънат софтуерно до 120 коня и много лесно и безпроблемно може да се чипне до 150-170 коня.
Супърба няма комби (освен новия), а старите са с ония допотопни и проблемни помпа-дюза моторетки на Холцваген.
Препоръчвам ти да помислиш и за Вектра Караван - същите мотори, но вози по-добре и е значително по-комфортна и просторна от Астрата. Поддръжката е приблизително същите пари.
А защо не една Шкода оСтави я? Според мен е доста по-малко гнусна от Хлопелите.
Или пък Стило комби - от последните?
Супърба няма комби (освен новия), а старите са с ония допотопни и проблемни помпа-дюза моторетки на Холцваген.
Ето с отговора ти почти се изчерпва Темата с въпросите ми!
Благодаря ти от сърце!
И аз това го мислих - За Вектрата. :)
Taка че вероятността добива други измерения вече :)
Все пак благодаря и на другите , отзовали се!
И аз това го мислих - За Вектрата. :)
Taка че вероятността добива други измерения вече :)
Все пак благодаря и на другите , отзовали се!
Брях, тия Вектри мнооо евтини бе:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11281559510253122&f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11282580211910526&f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11279912457666618&f1=details
tokata_pz_flex
01-09-2010, 19:52
Мой познат кара Вектра Комби с 1.9 150 коня двигател . Върви много добре колата , и като разходи е доста поносима ... не е имал проблеми вече около 30 000 км. Колата му е 2005 или 2006-та ...
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11281559510253122&f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11282580211910526&f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11279912457666618&f1=details
Тука останах изненадан, евтини са :), даже симпатични отвън. Колега Opel Signum поглеждал ли си?
Тука останах изненадан, евтини са :), даже симпатични отвън. Колега Opel Signum поглеждал ли си?
Да ама е непосилничка за джоба ми... :tooth:
Абе замислям се и за Форд Мондео (Комби) 2,2 цдти..
И те са в тоя ценови параметър , като Астрите и Вектрите..
tokata_pz_flex
01-09-2010, 21:53
Мондео съм карал 2-3 месеца с тоя мотор , но седан . И върви много добре . Като возия също е добре , според мен е на кантар с Вектрата .
За цени на части нямам идея ... беше служебно и за времето в което го карах не се смени нищо :)
Аз ако имах такива идеи за смяна на автомобила, бих се огледал във Фиат Мултипла ЖТД:shock::shock::shock:
Защо, като изискванията противоречат?
Защото:
1. Мултипла е толкова грозна, че чак ми харесва (както казва един приятел).
2. Много е евтина за поддръжка. (Ползна много части от Марея)
3. Доста е по-къса от останалите претенденти (в града това е предимство).
4. 6 места има вътре.
5. Седи подобаващо стабилно на пътя.
6. Цената на която може да се намери добър екземпляр е ниска.
Естествено, може би пиша пълни глупости.:smile:
old alfist
01-09-2010, 22:12
Боби, както и Пинко ти показа тези Вектри май са най-добрият вариант. В службата имахме такова чудо на немската инженерна мисъл и голямо юркане му направихме и никой не го поддържаше - така и го продадоха след 4г., но като стара не е ясно какво става.
Боби, както и Пинко ти показа тези Вектри май са най-добрият вариант. В службата имахме такова чудо на немската инженерна мисъл и голямо юркане му направихме и никой не го поддържаше - така и го продадоха след 4г., но като стара не е ясно какво става.
Сигурно е така, аз просто нямам преки впечатления, не съм карал такава Вектра.
Марто, във фирмата имаме служебни Форд фокус и да ти кажа честно ми харесват повече от Голф петиците .
Возят стегнато и на дизайн изглеждат съвременно.
old alfist
01-09-2010, 22:21
Марто, във фирмата имаме служебни Форд фокус и да ти кажа честно ми харесват повече от Голф петиците .
И ние имаме един Фокус - наистина много вървят, но не знам дали се връзва за целите.
Митко, Фокус комби ли имаш предвид или ония хечбеците??
Иначе и тва е също даден вариант :)
Ха благодаря ти.
А за Октавията нищо не казвате?
А за Октавията нищо не казвате?
Аз Холцваген Гоуф (пък бил той и с друга каруцерия) няма да препоръчам и на врага си.
Аз Холцваген Гоуф (пък бил той и с друга каруцерия) няма да препоръчам и на врага си.
Хахахахахаааа
Задължително - ПРИЗ ЗА БИСЕР НА ГОДИНАТА!!!! :laughing1:
Разсмя ме здравата колега!
Митко, Фокус комби ли имаш предвид или ония хечбеците??
Иначе и тва е също даден вариант :)
Ха благодаря ти.
Комби, комби!
Другото нещо, което ми харесва повече от ФВ и ОПЕЛ е Фoкус C-Max.
Интериорите са им много приятни и леко различни .
п.с.А ръждата в Австрия не подминава и с класите сигурно,щом видях 166-ца от Австрия,яко ръждясала.
Не са удобни, седалките са много къси (като на Мондеото) и при дълъг път се уморяваш много лесно.
Еми това са опциите,на мен Астрата не ми харесва,Шкодата също,Мондеото горе долу,та от изброените Маздата ми допада няй-много,само не знам какви са цените на частите,тук и в Австрия.
Бях писал в една друга тема, но пак ще го спомена - един приятел има Мазда 6, комби, дизел, 2004-та година, и се наложи да сменя съединител и маховик срещу скромната сума от 2750 лева ;-)
Никой нищо не спомена за Либра. Мисля си, че за около 10000 лв. ще се намери запазен екземпляр. Като кола е на светлинни години пред конкуренцията. малко грозничка от пред, но за сметка на това оборудването в салона компенсира.
Първата не бих я пипнал даже, че като знам в коя страна такситата са бели и дизелови ;-)
siniqtzmey
02-09-2010, 14:59
A Марто замислял ли се за Фиат Крома
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11282829659458968&f1=details
A Марто замислял ли се за Фиат Крома
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11282829659458968&f1=details
Да!
И това го имаше, като вариант, ама
отпадна, понеже надвишава финансовите ми възможности...
:?
Да!
И това го имаше, като вариант, ама
отпадна, понеже надвишава финансовите ми възможности...
:?
Изчакай до догодина, ще можеш да вземеш два броя! :biggrin::flex:
---------- Post added at 13:51 ---------- Previous post was at 13:48 ----------
Не са удобни, седалките са много къси (като на Мондеото) и при дълъг път се уморяваш много лесно.
Бях писал в една друга тема, но пак ще го спомена - един приятел има Мазда 6, комби, дизел, 2004-та година, и се наложи да сменя съединител и маховик срещу скромната сума от 2750 лева ;-)
Стандартните седалки на маздите наистина са зле, но ако си намери със спортния кожен салон ...
[QUOTE=RPWWD;759089]Не са удобни, седалките са много къси (като на Мондеото) и при дълъг път се уморяваш много лесно.
Колега,седалките на мондеото са в пъти по конфортни,от твойте,возията също ...изморяват ако минеш 3 пъти по дълъг път..от този с алфата.Поздрави.Незнам защо визираш Мондео като говориш за Мазда
old alfist
02-09-2010, 20:34
Като чета заглавието на темата, като че ли става въпрос за голямата ми кола - 166-та.
Сори, но това са ми асоциациите.
155_8000rpm
02-09-2010, 21:06
Приятелю,вземи си една Темпра комби 2.0 16винтила и си ти...или примерно Алфа 33 комби...какво им е на тия коли(това сериозно)!
А на майтап-ВЗЕМИ Орела и тва е...
Аз лично не бих взел никоя,защото нямам нужда от такава кола,макар че и аз имам семейство,но седана Алфа Ромео 155 ми върши работа...
А сега съвсем сериозно,понеже все пак търсиш съвет-Аз бих взел Маздата от изброените коли(не съм им фен, ама просто съм по-малко фен на останалите).
Всеки знае за себе си какво търси.Едни търсят комфорт,други визия,трети возия,четвърти издръжливост,пети мощност,а шестите съвкупност от първите 5...
Така че,ако ти знаеш какво търсиш-ще го намериш!
Като чета заглавието на темата, като че ли става въпрос за голямата ми кола - 166-та.
Сори, но това са ми асоциациите.
Ама няма комби ;).
Stoyan Georgiev
02-09-2010, 21:48
алфа 33 за семейна кола... и ако недай си боже стане белята да станат на пастет... по-добре не :)
за семейна кола се взима голямо, с нисък разход и най-вече максимално сигурно !
Ама няма комби ;).
Ха няма АР 166 комби???
Ми тва какво е тогава?????
http://img409.imageshack.us/img409/659/alfaromeo166sprotwagon.jpg
:mrgreen: :tooth: :tooth: :laughing1:
Ами да, защо пък някой от форума да не направи проект 166 SW :)
Иначе и аз съм за вектрата :thumbup:
[QUOTE=RPWWD;759089]
Колега,седалките на мондеото са в пъти по конфортни,от твойте,возията също ...изморяват ако минеш 3 пъти по дълъг път..от този с алфата.Поздрави.Незнам защо визираш Мондео като говориш за Мазда
Първо, карал съм много пъти Мондеото на чиято платформа е построена и Мазда 6 (без ламарината, волана, и оформлението на централната конзола всичко им е еднакво, вкл. седалките и таблото), затова говоря за двете като за един и същ автомобил.
Второ, и двете коли не возят по-комфортно от 156-цата, нито са по-удобни като седалки и ергономия (при Мондео/Мазда 6 няма удължена средна част на седалката, която да оказва добра поддръжка на краката и в резултат се изморяваш по-лесно), единствено имат по-големи габарити и повечко пространство.
Трето, покривал съм сходни дистанции (1000 - 1200 км. дневно) с всяка от изброените 3 коли и от 156 слизам най-малко изморен ;-)
old alfist
02-09-2010, 22:47
Ха няма АР 166 комби???
Ми тва какво е тогава?
E, Марто откъде го извади туй чудо - като го гледам няма и 1м3 повече от оригинала.
Аз малко като Офтопик се явявам, но моето предложение е :
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11271955770492287&f1=details
[QUOTE=sheim;759180]
Първо, карал съм много пъти Мондеото на чиято платформа е построена и Мазда 6 (без ламарината, волана, и оформлението на централната конзола всичко им е еднакво, вкл. седалките и таблото), затова говоря за двете като за един и същ автомобил.
Второ, и двете коли не возят по-комфортно от 156-цата, нито са по-удобни като седалки и ергономия (при Мондео/Мазда 6 няма удължена средна част на седалката, която да оказва добра поддръжка на краката и в резултат се изморяваш по-лесно), единствено имат по-големи габарити и повечко пространство.
Трето, покривал съм сходни дистанции (1000 - 1200 км. дневно) с всяка от изброените 3 коли и от 156 слизам най-малко изморен ;-)
Не мисля да споря с теб колега,всеки си има становище...и двете коли ми бяха в гаража(алфата до скоро)и то доста.Нямат база за сравнение,по простата причина че са ориентирани за съвсем различни категории хора и потребности..но да не осирам на колегата темата.
Иначе съм с двете ръце за Вектрата:)
Stoyan Georgiev
03-09-2010, 11:15
Аз малко като Офтопик се явявам, но моето предложение е :
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11271955770492287&f1=details
на тезиса интериора е разкошен, но екстериора (и по-точно предницата) е покъртително, ужасаващо и обидно грозен...
не бих возил детето си в толкова грозен автомобил за да не става обект на подигравки (това в кръга на шегата естествено)
и пак повтарям, невероятния интериор почти компенсира колко е грозна...
на тезиса интериора е разкошен, но екстериора (и по-точно предницата) е покъртително, ужасаващо и обидно грозен...
не бих возил детето си в толкова грозен автомобил за да не става обект на подигравки (това в кръга на шегата естествено)
и пак повтарям, невероятния интериор почти компенсира колко е грозна...
Освен Офтопика на Ичкин,
И твоя, колата е чудна, наистина! Возил съм се в такъв Тезис, ама нЪл' не е комби, та за къв' Семеен автомобил става туй??
Имам предвид - С голям багажник , за да поставя такава решетка зад облекалките на задните седалки, за да може Песа ми да си джавка отзад на воля, а не както сега - да ми се навира в краката при педалите и лоста и то по време на движение...как се навира между шамарите само... :tooth:
Освен Офтопика на Ичкин,
И твоя, колата е чудна, наистина! Возил съм се в такъв Тезис, ама нЪл' не е комби, та за къв' Семеен автомобил става туй??
Имам предвид - С голям багажник , за да поставя такава решетка зад облекалките на задните седалки, за да може Песа ми да си джавка отзад на воля, а не както сега - да ми се навира в краката при педалите и лоста и то по време на движение...как се навира между шамарите само... :tooth:
Взимай някой опелски караван и да не ти пука, тъкмо после лесно ще го развържеш в Майна таун, че на бай Ганьо като му покажеш задрасканата емблема и се подмокря ;-)
Преди малко ми предложиха на много добра цена
Нисан Примера травелер(комби)1,9 120к.с.
Само на 102 000 Км. Първи собственик
С всички възможни екстри , като климатроник, подгряващи
седалки, камера за задно виждане и т.н.
Та кажете ми как ви се струва тая кола, ако имате преки наблюдения върху тоя модел, каквито аз нямам.
Благодаря ви
Поздрави
tokata_pz_flex
03-09-2010, 17:50
Една моя клиентка го караше от чисто нов до към 100 000 км. само че 1.8 бензин .
Доста поседя по сервизите тая кола ...
Може да не е попаднала на кола , или може би щото е жена и всички дупки бяха нейни ...
П.П.
Ако не се лъжа това 1.9 е ДЦИ мотор и май е френски ( Ситроен ) .
Преди малко ми предложиха на много добра цена
Нисан Примера травелер(комби)1,9 120к.с.
Само на 102 000 Км. Първи собственик
С всички възможни екстри , като климатроник, подгряващи
седалки, камера за задно виждане и т.н.
Та кажете ми как ви се струва тая кола, ако имате преки наблюдения върху тоя модел, каквито аз нямам.
Благодаря ви
Поздрави
За последната Примера ли иде реч? Ако е за нея бягай далече! Не ти трябва тоя барангоч!
Е не е чак толкоз "последна"
- 2005 -та модел Дизел.
На Рено бил двигателя...
Доста икономичен - 5,0 литра на магистралата при 120 км/ч
а при 130 км/ч 5,8 литра :idea:
Е не е чак толкоз "последна"
- 2005 -та модел Дизел.
На Рено бил двигателя...
Доста икономичен - 5,0 литра на магистралата при 120 км/ч
а при 130 км/ч 5,8 литра :idea:
Бягай колкото се може по-бързо - тоя модел не струва, дори и без пари да ти го дават.
Не, по-скоро и пари кеш а ти дават с Примерата, пак не си струва. Те затова и доста преждевременно спряха производството през 2007 г., щото тоя модел нанесе щесток удар по реномето на Нисан. Обикновено жизнения цикъл на една кола е 8-9 години, Примерата е спряха още след 5. И името Примера беше толкова компрометирано, че даже не извадиха и наследник.
Момчета, ще ви послушам! Благодаря ви за точните и достатъчно-говорещите мнения.
А и като бях в автокъщата получих като друго предложение, след като отпадна това с Нисана .. Следното -
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=133577514&__lp=10&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=74&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&maxPrice=5001&ambitCountry=DE&transmissions=MANUAL_GEAR&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&maxMileage=150000&customerIdsAsString=&categories=EstateCar&lang=de&pageNumber=4
Абсолютно същия цвят и технически параметри и пак на отлична цена..
Нека да ви чуя , вече ще умувам :tooth:
Мерси за пореден път... :)
Една моя клиентка го караше от чисто нов до към 100 000 км. само че 1.8 бензин .
Доста поседя по сервизите тая кола ...
Може да не е попаднала на кола , или може би щото е жена и всички дупки бяха нейни ...
П.П.
Ако не се лъжа това 1.9 е ДЦИ мотор и май е френски ( Ситроен ) .
Рено е колега. С нисан са дупе и гащи :).
tokata_pz_flex
03-09-2010, 18:39
Рено е колега. С нисан са дупе и гащи :).
Помня , че беше някакъв френски ... :):)
Много е трудно да си избираш измежду грозни автомобили.
Марто,
Та като сме го подкарали за грозни коли...
Виж ми подписа.
Това е моят съвет.
Има само едни проблем.
В България да намериш читава Либра.........
Ехххаааа
Късмет ще да е...
Другият минус е че на Либра се слага само 2.4 10в в стандартните изпълнение.
Но пък последната версия 150 коня със всички системи за стабилност и 10 еърбега си е :) ( следваща та ми кола може би.) Или 159 след като порасне малкия и няма да имам нужда от толкова много багажно пространство.
Като изключиш тънкият момент с грозната предница на Либрата ( толкова грозна, че започва да ти харесва накрая) и липсата на фабрично мп3, други кусури май не съм открил на тази кола.
Дребни проблеми със стабилизираща щанга и комай до там.
За съжаление последното комби което наистина е комби при Алфа е 33, няма какво да се залъгваме.
п.с За чии чеп ти е притрябвала голяма семейна кола , като нямаш 2+ деца ?
Или бройкаш и кучето ?
Kолега, а защо не.... ?
http://www.mobile.bg/11283435683196488
http://www.mobile.bg/11278061556568910
http://www.mobile.bg/11278953031970295
Това е малко по-старо, но поне е стока, за разлика от предните предложения... естествено, с малки изключения. Иначе от първите три - Маздата! Успех и дано намериш добра кола, която да ти върши работа и да те радва! :)
RoMeO_156_GTA
04-09-2010, 10:08
п.с За чии чеп ти е притрябвала голяма семейна кола , като нямаш 2+ деца ?
Или бройкаш и кучето ?
Колегата е писал , че му трябва с преграда заради кучето :) А и най-вероятно ще купува от Австрия , така че там поне ще има по-голям успех да намери читава , отколкото тук .
Марто , така и така си тръгнал да избираш между автомобили със съмнително качество или визия , аз бих огледал и някое jtd като например Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon 2005++ http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?lang=de&id=134922643&pageNumber=1&tabNumber=2
Кромата от всичко казано до тук ми е фаворит , но с тази цена ...
tokata_pz_flex
04-09-2010, 10:22
Това Стило е много грозно бе ... :)
Марто , Пежо 307 SW ? С някой ХДИ мотор ... ?
Това Стило е много грозно бе ... :)
Марто , Пежо 307 SW ? С някой ХДИ мотор ... ?
307 е супер дефектен модел, не го вкарвай човека в разни филми. Не се засягай на личен избор, не ми се спори за тоя дето духа, просто е така ;-)
tokata_pz_flex
04-09-2010, 12:14
Няма как да се засегна :) Просто тия по-новите - 2005 - та ги дават уж доста добри ... :)
Аз от моята съм доволен , но по-старите са доста дефектни .
Вземай Хонда HR-V дългата база или Stream, като втората май е твърде голяма. Иначе имаме HR-V за семейна и сме много доволни пък и 4x4 е все пак за Австрия може да помогне зимата ;)
P.S. За последните две години е виждала сервиз само за 5 смени на масло и филтри и нови гуми веднъж
Хм...
Хах, вкарахте ме в лутането на размислите...:razz:
Благодаря на всички ви! Много съвети, много нещо!
Още веднъж - Мерси!
Одеве бях пак по автохаус-ите и се нагледах на какво ли не, но нищо интересно засега...Освен едно
Mitsubishi Lancer 2.0 Комби с 135 конявия бензинов двигател..От 2005 -та год. модел.
Надали има някой, който да е "по-в час" с тия оризарки...??
Понеже ми хареса колата, адски запазена и на много малко Км и с наличие на пакет екстри...
Дано се появи Санто Трафиканте, той е по оризарките и може да ти каже нещо повече.
Обаче ... има ли смисъл от бензинояд при толкова дизели на пазара?
Stoyan Georgiev
05-09-2010, 04:50
семейна кола бензин.. японски... :depressed: ще ти идва малко хард разхода :big_whoops:
Satanism
05-09-2010, 09:46
семейна кола бензин.. японски... :depressed: ще ти идва малко хард разхода :big_whoops:
Не съм сигурен, че е точно така...особено за човек, който идва от алфа форума.. :drive:
Иначе, не знам, дали сте го обсъждали, ама една Е39-ка 525/530д Туринг си е доста семейна кола с тоя склад отзад, а разхода хич не е лош....лееко са дърти, обаче...
Иначе, не знам, дали сте го обсъждали, ама една Е39-ка 525/530д Туринг си е доста семейна кола с тоя склад отзад, а разхода хич не е лош....лееко са дърти, обаче...
Не леко, ами много дърти.
jamesdavidso
06-09-2010, 23:41
Признай си, че тайничко мечтаеш да слезеш от тесничката седалка и да се качиш в истинска лимузина...
jamesdavidso
07-09-2010, 01:24
Признай си, че тайничко мечтаеш да слезеш от тесничката седалка и да се качиш в истинска лимузина...
Satanism
07-09-2010, 01:29
Не леко, ами много дърти.
Като сметнеш, че има доволно Е39-ки 2002-ра и 2003та година, чак много дърти е малко пресилено ;)
jamesdavidso
07-09-2010, 01:39
tokata_pz_flex
07-09-2010, 02:11
Извинявай , да не си бот ? :)
А колкото до Стоян , той кара ЗАЗ-ка ... не 159 и не разбира от големи седалки ...
Марто към какво клониш в избора си ?
Абе и аз като видя тезиса отвътре ме радва много, но като се обърна и я видя отпред...
---------- Post added at 23:41 ---------- Previous post was at 23:40 ----------
Като сметнеш, че има доволно Е39-ки 2002-ра и 2003та година, чак много дърти е малко пресилено ;)
Не са хубостници ама пък понавървяват.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11266950752747150&f1=details - това съвсем семейно.
Бе то има, ама моделът е набор 95 като концепция и разработка, и повечето коли от този род в БГ са на 12-13 години и затова се създава такова впечатление.
Според мен няма смисъл да питаш каква кола да вземеш. Всички са еднакви таратайки. Въпрос на късмет. Затова отиваш харесваш си и пробваш, ако ти пасва на карането е твойта. Например на мен японските не са ми удобни, патих си доста с една от най здравите им машини и повече не искам да чуя за джапанки, обаче има хора който не искат пък да чуят за други коли освен за японски.
Братовчет ми си купи опел астра комби на 1 година, вече 2г не е пипнал нищо, колата харчи малко 1.7 дизел е и като цяло е супер доволен от потдръжка и разходи по нея, обаче я продава защото още на 2-рата седмица почна да мрънка колко била дървена, не му е удобна и т.н. все нещо я псува и вече се реши маха я и иска БМВ макар и по старо.
Тъй че от питане смисъл никакъв отивай пробвай и КЪСМЕТ.:drunk:
jamesdavidso
07-09-2010, 15:19
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11266950752747150&f1=details - това съвсем семейно.
Този автомобил съм го карал доста и е адски неудобен. Тесни седалки, дръжката на вратата те подпира в бъбреците ако си на шофьорското място. Просто са искали да сместят 6 места на два реда и се е получила боза. Иначе има доста място - возил съм един 47 инчов телевизор и дванадесет 22 инчови монитора едновременно, като сгънах втория ред седалки. Огледалцето за задно виждане е ужасно, и като цяло мъртвите ъгли са доста.
Марто към какво клониш в избора си ?
Нещо Вектра - мектра ще е май...
или в краен случай - Астра(лен) модел :tooth:
Начетох се на какви ли не статии и разни други романи за
всичките японски, скандинавски, и т.н. коли.
Но сега в това състояние (не на духа), в което съм финансово де ,не мога да си позволя да се метна на автомобил носещ бадж на който е изобразено нещо кръстосано със смоци, поглъждащи човеци.
Че те НАИСТИНА гълтат хора, по тукашните подалпийски земи...
Та така
Нещо Вектра - мектра ще е май...
или в краен случай - Астра(лен) модел :tooth:
Начетох се на какви ли не статии и разни други романи за
всичките японски, скандинавски, и т.н. коли.
Но сега в това състояние (не на духа), в което съм финансово де ,не мога да си позволя да се метна на автомобил носещ бадж на който е изобразено нещо кръстосано със смоци, поглъждащи човеци.
Че те НАИСТИНА гълтат хора, по тукашните подалпийски земи...
Та така
Няма да сгрешиш с вектрата. Много Сигурен автомобил... Преди три години си купих вектра Ц , само,че седан. Направих с челен удар ,тотална щета', а на мен ми нямаше и драскотина...Друг е въпроса, че следващата ми кола е по-добра , но тя от коя ли не е по-добра, така , че подкрепям...:respect:
След дълго, досадно, отвращаващо и изнервящо обикаляне по автокъщи, частни собственици, шоурумове и т.н.
На нищо читаво не попаднах , нагледах се на какво ли не... и наслушах се на какви ли не цени и др.:death:
Вчера сутринта, съвсем случайно попаднах на това моторно превозно средство и то е -
http://img838.imageshack.us/img838/4813/1003506.jpg
http://img189.imageshack.us/img189/7321/1003508r.jpg
http://img196.imageshack.us/img196/4213/1003509f.jpg
http://img827.imageshack.us/img827/2738/1003514.jpg
Мазда 6 2,0 Цди Спорт Комби
121 конски сили , 2005 година производство. Със всичките екстри, само без кожени седалки.
1-ви собственик на 91113 хил .КМ има съвсем леки козметично-епилационни забележки, които ще бъдат премахнати в БГ!
С една дума, точно това ми отговаряше на критерийте: като - семейни, багажни, така и джобни... :tooth:
Ха да ми е честито :mrgreen:
firedragon
18-09-2010, 13:39
Щом тази си си харесал,значи това е твоята кола. Да ти е честита и да изкара 900 000 километра.
Да ти е честита новата придобивка!!!
Stoyan Georgiev
18-09-2010, 15:56
:D мислиш ли ?
След дълго, досадно, .......
Да ти е честита Колега . Дано предния собственик да се е отнасял с нея така ти ще се отнасяш и да те радва дълги години и много хиляди безаварийни километри .
Поздрави .
Да ти е честита Колега . Дано предния собственик да се е отнасял с нея така ти ще се отнасяш и да те радва дълги години и много хиляди безаварийни километри .
Поздрави .
Благодаря ти за пожеланието колега!
Абе отнасял се е що годе - добре човека,
някакъв професор по математика бил във Виенския
Университет:-)
Естествено ще се грижа добре за колата!
Благодаря ти за пожеланието колега!
Абе отнасял се е що годе - добре човека,
някакъв професор по математика бил във Виенския
Университет:-)
Естествено ще се грижа добре за колата!
Интелигентен човек е бил , значи трябва да е ОК автомобила.
След дълго, досадно, отвращаващо и изнервящо обикаляне по автокъщи, частни собственици, шоурумове и т.н.
На нищо читаво не попаднах , нагледах се на какво ли не... и наслушах се на какви ли не цени и др.:death:
Вчера сутринта, съвсем случайно попаднах на това моторно превозно средство и то е -
http://img838.imageshack.us/img838/4813/1003506.jpg
http://img189.imageshack.us/img189/7321/1003508r.jpg
http://img196.imageshack.us/img196/4213/1003509f.jpg
http://img827.imageshack.us/img827/2738/1003514.jpg
Мазда 6 2,0 Цди Спорт Комби
121 конски сили , 2005 година производство. Със всичките екстри, само без кожени седалки.
1-ви собственик на 91113 хил .КМ има съвсем леки козметично-епилационни забележки, които ще бъдат премахнати в БГ!
С една дума, точно това ми отговаряше на критерийте: като - семейни, багажни, така и джобни... :tooth:
Ха да ми е честито :mrgreen:
Честито колега, ма на тая дори цвета и е същия като на Маздата на моя човек, който сменя съединител и маховик за 2750 лева... и преебана дюза преди тва за не знам кви пари, ма пак бяха доста... Дано да е безаварийна, че тогава много боли...
Като трябва да е семеен,за още по-голям мислел ли си: Фиат Улис, Ланчиа Федра, Пежо 807, Ситроен С8. Всички след 2003 год. Вече паднаха на 8500-9000 лева. Имам такъв Фиат/ апропо,те всички са еднакви въпроса е да ти "пасне" външния вид и то по точно фарове,стопове и маски/. Друго всичко е еднакво. 7 места, перфектни дизели на Пежо. Моят е 110 кс. но има невероятна тяга. Представям си 2.2 HDI/JTD, 136 кс как дърпа. Разхода е приличен за такава кола/1,8 тона празна,2,4 тона с товар, 1,75 височина/. 6/100 при 100 км/ч, 8/100 при 140 км/ч, 8,5/100 градско. Частите са евтини защото ги произвеждат един вид,като при кооперативите. По двигател и трансмисия нищо не съм купувал/вече 3-та година/,но мога да кажа,че целия блок за управление на стъклата и огледалата на шофьорската врата струва 112 лв!!! Преден носач, нямаше и 100 лв. Мисля,че беше 90 и нещо! За комфорта при пътуване да не говорим- все едно си в хола във фотьойла! Не можеш да намериш по удобно нещо за каране и возене. Минавал съм по 400-500 км без да спирам. Като спреш да пуснеш "една вода",умора не се усеща. Четири човека пътувате заедно с "половината апартамент" без проблем. За мен няма по-добър семеен автомобил за дълъг път! Имал съм БМВ 5-ца комби, Фиат Мареа 1.9 дизел комби,още когато не се срещаха много-много в БГ, но това ще ти бие всички фантазии за семеен автомобил и дълъг път!
Като трябва да е семеен,за още по-голям мислел ли си: Фиат Улис, Ланчиа Федра, Пежо 807, Ситроен С8. Всички след 2003 год. Вече паднаха на 8500-9000 лева. Имам такъв Фиат/ апропо,те всички са еднакви въпроса е да ти "пасне" външния вид и то по точно фарове,стопове и маски/. Друго всичко е еднакво. 7 места, перфектни дизели на Пежо. Моят е 110 кс. но има невероятна тяга. Представям си 2.2 HDI/JTD, 136 кс как дърпа. Разхода е приличен за такава кола/1,8 тона празна,2,4 тона с товар, 1,75 височина/. 6/100 при 100 км/ч, 8/100 при 140 км/ч, 8,5/100 градско. Частите са евтини защото ги произвеждат един вид,като при кооперативите. По двигател и трансмисия нищо не съм купувал/вече 3-та година/,но мога да кажа,че целия блок за управление на стъклата и огледалата на шофьорската врата струва 112 лв!!! Преден носач, нямаше и 100 лв. Мисля,че беше 90 и нещо! За комфорта при пътуване да не говорим- все едно си в хола във фотьойла! Не можеш да намериш по удобно нещо за каране и возене. Минавал съм по 400-500 км без да спирам. Като спреш да пуснеш "една вода",умора не се усеща. Четири човека пътувате заедно с "половината апартамент" без проблем. За мен няма по-добър семеен автомобил за дълъг път! Имал съм БМВ 5-ца комби, Фиат Мареа 1.9 дизел комби,още когато не се срещаха много-много в БГ, но това ще ти бие всички фантазии за семеен автомобил и дълъг път!
Не не съм мислел, а и повече не ми се налага да мисля:mrgreen:
Мерси все пак..
Поздрави
Добре де, някой загатна тук за момент за Шкода Октавиа и така си остана...
И какво й е на Октавиата? Човекът иска голяма семейна кола. Ми то дори хеч версията й е огромна, имал съм щастието не само да се возя многократно в такава кола, но и да я покарам. Парадоксалното в крайна сметка е, че Астра и ОСтавиа-та са в един клас, а на Шкодата при хеч версията, багажника е голям колкото при комбито на Астрата... за какво говорим, въобще? Ако пък случайно реши да се метне на Октавиа комби колегата Марто, то определено ще е намерил най-големия шлеп, който да покрие изискването за голяма семейна кола. Октавиата е в класа на Голфа, Астрата, Мегана, а по размери и габарити, често се оказва по-голяма от коли от горния клас дори (където са Пасата, Лагуната, Вектрата, А4-ката). Простото сравнение е с Вектра С Караван например - багажника й е с идентичен обем като на хеча на Октавиа (530 л). От друга страна, и поддръжката при Шкодата е съвсем човешка, защото всичко под капака е Голф 4, докато при всичко в горния клас, е по-скъпо, без значение дали е Пасат, Вектра, Лагуна, Мазда 6 или друго...
Добре де, някой загатна тук за момент за Шкода Октавиа и така си остана...
.......... Ако пък случайно реши да се метне на Октавиа комби колегата Марто, то определено ще е намерил най-големия шлеп, който да покрие изискването за голяма семейна кола. ............
Вие не четете ли , че колегата вече е решил и се е "метнал" на доволно голям "шлеп" и е направил своя избор - Мазда 6 комби .
Спамим излишно в темата на колегата и е редно само да му честитим
придобивката и да му изкажем благопожелания си .
:flowers:
Впоследствие видях, че вече е напазарувал, но все пак, инфото, което съм дал, мисля, че не е излишно. :)
Безаварийна и комфортна с новия кораб, колега. ;)
Абсолютно!
Вече си имам голям "шлеп" ! :mrgreen:
Може да се заключва темата вече!
Ако в някой друг живот се метна в "оСтавиЯ", тогава
пак ще моля местния модератор, да отключи пак темата ми с хвалбите :tooth: :laughing1:
п.С. Мерси пак, за акълите, нека други кандидат комбаЙнери, да се снабдяват с инфо от тая тема откъм идеи и прочие!