View Full Version : лаптоп,марка,модлел
Христо_Сираков
03-09-2010, 00:29
след няколко дни се пребирам в Бг-то и трябва да купувам някаква машинка ако може да предложите нещо до 1000лв
да има камера,блутут,записвачка,и др незнам какво
игри няма да се играят на него кои знае какви,предимно интернет,филми и музика
oTBpaTuTko
03-09-2010, 12:18
TOSHIBA
Аз също се прибирам скоро в града си и ще си купувам лаптопче и според моето леко компетентно мнение и мненията на разбирачи и собственици на такива лаптопи. TOSHIBA e най-хубавият лаптоп от ефтинките... :) Остави HP, MSi, Asus, Dell, и т.н.
след последните изцепки на нвидиа, не бих си взел лаптоп с тяхна видеокарта, нито пък с процесор на амд.
марка, каквато си избереш, тошиба са хубави, но и делл са на доста конкурентни цени.
Здравей колега.Аз също като колегата от предния пост ще ти кажа да избереш Toshiba ("Японската сила" :D).Ако си вземеш модел от тази марка,няма да сбъркаш.Като дизайн са уникални,а и за пари-те който са имат абсолютно всичко,което ти трябва.
Аз имам Toshiba Satellite A300D.Купих го преди почти 3 години,и до сега съм много доволен.Единствено бих те посъветвал да не си го зимаш с Виста :no_no_no:,че ще се видиш в големи приключения.Иначе успех в избора,ако имаш въпроси питай ;) .
Христо_Сираков
03-09-2010, 15:42
аз до преди една седмица бях с MSI 3 години го ползвах без проблем и сега и аз си мисля за тошиба и след съветите май ще е такав но интелски както ми беше и MSI
cyberhill
03-09-2010, 15:59
Ако не държиш на външна видео карта ( пък и да държиш трудо има за тези пари ) DELL Inspiron е според мен добър избор.
По неволя в момента съм с Acer, но вече ми се вдигнаха в очите. 1 година без никакъв проблем. Така че Може да погледнеш и някой Acer.
Забрави за евтините модели на HP. Забрави за AMD.
и аз и жената сме с ACER и досега никви ядове
Stoyan Georgiev
03-09-2010, 17:26
за работа - делл, иначе за какво ще го ползваш твоя ?
някои марки са по-устойчиви от други...
Христо_Сираков
03-09-2010, 18:51
по принцип лаптопа го ползвам за интернет филми и някакви по леки игри инае си имам компютър за по тежките
tokata_pz_flex
03-09-2010, 18:53
ACER 3 години не съм го гасил !
Никакви ядове с тая машинка ... на приятели разни TOSHIBA i HP починаха преди година още .
Stoyan Georgiev
03-09-2010, 18:56
по принцип лаптопа го ползвам за интернет филми и някакви по леки игри инае си имам компютър за по тежките
dell с международна гаранция, няма да сбъркаш... към 10тина делл-а имаме ;)
Всеки си има собствено мнение по въпроса.
Аз ползвам ASUS за работа и съм доволен. Трета година без ядове и батерията все още си държи три часа натоварване. Но може и късмет да съм имал.
Инсталирал съм и потдържам няколко Acer-a и със тях няма никакви проблеми.
От марки като Тошиба и Сони при компютрите бягам на далече но това си е моето мнение. Има си компютърни фирми за целта...
Dell, HP, IBM, ASUS, Acer и много други които не правят и ширпотреба. Да не забравяме Apple и MAC :-)
Ето няколко каласации от мене а повече лесно се издирват. Лично на мене най-голямо впечатление ми прави последната и то не зашото ползвам ASUS !
http://news.laptop.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D 1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8-%D0%BB%D0%B0%D0%BF/
http://www.ardes.bg/blog/2009/02/%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/
http://www.pcceni.bg/analizi/p3-2821-0.html
Ramsezsh
03-09-2010, 21:24
Моето предложение е Toshiba - здрави машинки са. http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539843
Тоя модел хич не е лош ако искаш са се вземстиш в диапазона 1000-1000+.
Ако си вземеш и НР също няма да сбъркаш.
Виж и това: http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=540346 машинката работи доста добре.
Колегите по-горе са пропуснали една не маловажна подробност - искаш евтина машина.
В този клас всичките са еднакви пръчки... та избора главно се води по параметри и гаранция (особено международна).
НР, Тошиба, Делл... в ценовия клас за който говориш са просто повече пари за емблема... обикновено позастарели модели.
Та - гледай гаранция и параметри.
Peter_63
04-09-2010, 02:05
Подкрепям морфиус... И още един глас за Acer. Година и половина нямам никакъв проблем.
Dell категорично- http://mallbg.com/product_details.php?productID=12280 има го и на по-ниска цена.
Колега това е моето предложение: http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASUS-K50IE-SX046X-628
едно ASUS-че.Все пак не забравяй че за лаптоп най важно е гаранционното обслужване,а ASUS са с най добро такова в България.Има си достатъчно добър процесор,достатъчно рам(и то DDR3) както и отделна видео(не много силно) карта на която може и да тръгнат игрици от преди 1-2 години.
Колега това е моето предложение: http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASUS-K50IE-SX046X-628
едно ASUS-че.Все пак не забравяй че за лаптоп най важно е гаранционното обслужване,а ASUS са с най добро такова в България.Има си достатъчно добър процесор,достатъчно рам(и то DDR3) както и отделна видео(не много силно) карта на която може и да тръгнат игрици от преди 1-2 години.
Човече не пиши глупости. Нито Асус са читави машини , нито имат най-доброто гаранционно обслужване.
Човече не пиши глупости. Нито Асус са читави машини , нито имат най-доброто гаранционно обслужване.
Ти пишеш глупости и то големи. Мост Компютърс внасят Асус а те имат доста голяма сервизна база в почти всички градове в България..
Ти пишеш глупости и то големи. Мост Компютърс внасят Асус а те имат доста голяма сервизна база в почти всички градове в България..
Е и? 2 срещу 3 години, липсва услугата NBD и повече не ми се спори.... Смятам за глупаво да правя паралел между Asus и Dell има google който иска да чете....
Въпрос на вкус - казало кучето и се облизало под опашката..Дел, асус, тошиба все тая...карантията еднаква... За 1000 лв да си намери колегата един Айпъл малко употребяван и това е :)
Христо_Сираков
04-09-2010, 22:34
от до сега прочетрното е или DELL или TOSHIBA едно от двете и да допълня още малко от изискванията които съм забравил
малката клавиатура с цифрите и букса за ТВ HD(незнам дали това е точното найменование )
за цената също ще се вдигне малко
http://laptop.bg/laptops-toshiba-Satellite_L670-toshiba_satellite_l670_11r
http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5010-Dell_Inspiron_N5010_DELL00411
малко над 1000 лв ама...
Ако е за всекидевна употреба и да си вършиш работа,марката няма значение.Гледай цената и гаранцията най-вече и по възможност избягвай моделите с АМД процесори,особено по-старите,защото имат проблеми с охлаждането.Успех!
Христо_Сираков
04-09-2010, 23:02
http://laptop.bg/laptops-toshiba-Satellite_L670-toshiba_satellite_l670_11r
http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5010-Dell_Inspiron_N5010_DELL00411
малко над 1000 лв ама...
тази тошиба найстина ми хареса и другия ми харесва ама тошибата повече
Stefan Caromov
05-09-2010, 03:02
Не съм имал много лаптопи ,но съм смени около 6.Наистина само един е купуван от магазин нов - Асус М50 ГЛ....не си купувай асус!!! Гаранционно 2 пъти за хард диск отиде в сервиз. От МСИ също съм разочарован , новите тошиби не ги знам ,но имах една щайга ...никога повече За мен съществува само и единствено ДЕЛЛ като марка . Наистина са мако по-скъпи ,но последния инспирон ,който имах преди скапания асус беше железен .
Ако имам 1500свободни ева в момента ,бих си взел отново .
Човече аз не ползвам АСУС,а ФУЖИЦУ и то от 8 години.За асуса съм написал защото имам приятели които работят във фирми които са ползвали гаранционното обслужване и то е доста по-добро от на другите марки.Пробвай да ползваш Nomatterwat гаранцията да видиш как ще ти извадят нервите и ще ти изгубят времето.Но за тези пари ВСИЧКО Е КОМПРОМИС каквато и марка да се купи!
За последните 8 години съм сменил 3 лаптопа - в момента съм с четвърти (лични) - в хронологичен ред са Сони, НР, Делл и сега пак Сони. Ползвал съм и служебни - Тошиба, Фуджицу, МСИ, Ейсър. Най-малко забележки имам към Сони, което беше основната причина и да се спра на тази марка втори път. Освен гаранция, сервизно обслужване и параметри не трябва да се забравя и набора приложен софтуер, който си върви със съответната машинка. Най-важното е да си отговориш на въпроса "За какво ще го ползваш?", защото ако ще стои у вас на бюрото/масата или ще го показваш в кварталното барче веднаж годишно ... по-добре си вземи стационарна машина! Каквото и да избереш много добре си изясни ситуацията с гаранцията и какво покрива тя!!! За 1000 лв лаптопа ще е компромис както и да го погледнеш!
Христо_Сираков
05-09-2010, 19:47
както казах вече лаптопа ще се позва за интернет и филми по принцип найстина си стой на бюрото и на него няма да се играят кои знае какви игри
за по сериозните си имам компютър
И за какво ти е в такъв случай лаптоп? Защото Иван от третия етаж има - следователно трябва да имаш и ти ли? За мен лаптопа е оправдана инвестиция, когато се търси мобилност, а при теб тази мобилност липсва дори и като идея. Моите лаптопи са обиколили Европа, че даже и част от Азия.
Някои това го наричат вещомания, други снобизъм, а аз честно не ги разбирам тези мотиви!
Satanism
06-09-2010, 08:39
Лаптопчетата на Асус са си перфектни.Аз карам с един от 2-3 години(лаптопа се използва всеки ден по няколко часа и е включен нон-стоп), веднъж му изгоря колонката, смениха му я в Мост за 2 дена и ми го върнаха.
Моят съвет ще е, ако успееш да си намериш, да си купиш лаптоп Gigabyte...това са най-здравите машини.Един такъв вече сигурно за 50ти път го изпускам от височина 1м....още му няма нищо....работи си...
155_8000rpm
06-09-2010, 18:50
Мислех да не пиша в тая тема,но...не знам що колегите споменават марки като ASUS и MSI...
След като ще е стационарен си вземи едно HP и тва е...Поне ще знаеш,че имаш качествено сглобена машина.Общо взето,както написа един колега по-горе,карантията е почти еднаква при всички марки,но въпроса е доколко е качествена сглобката и какви инженерни традиции има компанията,за да напасне отделните компоненти.
[ QUOTE = morfius ; 759762 ] Колегите по - горе са пропуснали една не маловажна подробност - искаш евтина машина .
В този клас всичките са еднакви пръчки ... та избора главно се води по параметри и гаранция ( особено международна ).
НР , Тошиба , Делл ... в ценовия клас за който говориш са просто повече пари за емблема ... обикновено позастарели модели .
Та - гледай гаранция и параметри . [ / QUOTE ]
Точно така , поне 2 години гаранция и параметри , иначе е все тая, не се връзвай на марки според мен за тия пари
Христо_Сираков
07-09-2010, 00:22
кои от тези двата лаптопа е по добър
asus X58LE-EX233X
toshiba A300-20p
Тошибата като, че е по-малко рискова,аз съм с асус м51vr и не е нещо особено ,счупи се панта на дисплея(блокира),смениха я с нова - в гаранция е все още,но пак започва да затяга и ако се строши след изтичане на гаранцията ще имам още една десктоп машина.Освен това посочения модел асус е с по-малко памет и по-калпаво видео (за игрите е от значение ако играеш или имаш геймъри около теб),но е с по-добър дисплей.Батериите и на двата карат около час и половина, ако не товариш тежки задачи и са еднакво трайни, ако се зареждат с оригиналните зарядни.Екстрите на асуса са безполезни обикновенно въпреки ,че са много на брой-аз не ползвам нито една, така,че не се подвеждай по тях.Отзивите за тошибата са добри така,че взимай нея.Дано в Кабул има читави сервизи-ако го ползваш там
Христо_Сираков
07-09-2010, 13:05
Дано в Кабул има читави сервизи-ако го ползваш там
аз до няколко дни се пребирам в Бг
Тошибата с каква гаранция е? Тук върви една реклама, че подменят машината без значение какво се е случило-колко е вярно не знам.Освен това тошибата трябва да е с подсветка на клавиатурата, а асуса май, че няма такава,а това е единствената смислена екстра за която се сещам
Христо_Сираков
07-09-2010, 13:20
Тошибата с каква гаранция е? Тук върви една реклама, че подменят машината без значение какво се е случило-колко е вярно не знам.Освен това тошибата трябва да е с подсветка на клавиатурата, а асуса май, че няма такава,а това е единствената смислена екстра за която се сещам
сега незнам точно колко е гаранцията но като ида в магазина тогава маи ще се решава какво ще е точно
Само не се лъжи от препоръките на продавача,гледай гаранцията да е поне две години международна, за батерията- поне една година, и да не шуми нещо .Асуса е без ос обикновенно, ако те бърка цената на ос -още един плюс за тошибата .Под линукс ще работят и двете задоволително,но под уин с различните версии ще има разлика- при асус задължително(обикновенно калпави драйвъри за аудио или неработеща част от функционални клавиши за различните уиндойси).При тошибите този проблем е по-слабо проявим, просто асус правят всеки модел ориентиран за определина ос ,но продавачите често не знаят или не казват за коя точно-просто гледат да ти вземат паричките и после се спасявай.Абе евтиното си е евтино ,но за сони или нр кинтите са бая повече