Log in

View Full Version : Странен шум при запалване

Delian
27-06-2006, 10:04
Появи се преди няколко дни следния проблем:
При запалване в първия момент са чува един леко странен звук - леко "хъркане". Не е в зависимост от това дали е топла или студена колата. Казаха ми, че има вероятност да е от стартера (не прибирал "нещо си" веднага). Ако е от стартера, моля ориентирайте ме, къде може да бъде поправен или закупен нов и сменен.
Мерси предварително!!!

търтей
27-06-2006, 10:11
от кой град си колега все пак е добре да споделиш;)
може да си го въведеш в профила да не гадаем ;)

Delian
27-06-2006, 10:22
Сори, от София съм.
Alfa 145 1.4 TS 97 е колата.

търтей
27-06-2006, 10:25
че ме мързи да го пиша пак - виж тази тема:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... D%E0%F3%EC (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=5290&highlight=%ED%E0%F3%EC)

пс - търсачката на форума е за това;)

Delian
28-06-2006, 10:15
Има малко развитие и съм съвсем в шах. Вчера отидох до бензиностанция да сипя малко бензин. При отваряне на капачката се чу свистене. След като сипах бензин и запалих , шума вече го нямаше. Преди малко обаче реших да отворя капачката и отново се чу това свистене и нещо поизскърца.
Кажете моля предположения какво се случва!!! :frown:
Мерси предварително!!!

50 cent
28-06-2006, 10:51
капачката на резарвоара ли?там се образува вакум и е нормално при всяка кола...а за стартера като караш по мария луиза и завиеш вдясно по козлодуй малко по-надолу отдясно има сервизчета за стартери и алтернатори...според мен не е рентабилно да го сменяш целия за такъв елементарен проблем...аз препоръчвам ремонт :wink: :wink:

Delian
28-06-2006, 21:40
Мерси, 50 cent!!!
А възможно ли е да има проблем с клапанчето за налягането на резервоара (повечето коли мисля, че имат такова)?
Притеснява ме, че след като отворих капачката днес след като колата беше спряла близо 8 часа, това исъскване при отваряне на капачката пак се чу и даже нещо поизпука.
Ако да - може ли някой да ми каже каде се намира то?

Crusader
28-06-2006, 22:58
Бе, вакуум няма да е, по може да е налягане де. А тва става щото някъде отпред имало накакъв въгленов филтър дето ловял бензиновите пари /я някой дето знае за какво иде реч ->да обясни, че да не объркам човека/, та тоя филтър се позапушвал и така :roll:

Bobo
29-06-2006, 00:24
Бе, вакуум няма да е, по може да е налягане де. А тва става щото някъде отпред имало накакъв въгленов филтър дето ловял бензиновите пари /я някой дето знае за какво иде реч ->да обясни, че да не объркам човека/, та тоя филтър се позапушвал и така :roll:

Там освен филтър има и клапан и обикновенно точно релето му или самия клапан се преебават само дето това изобщо не е фатално :wink:

Delian
29-06-2006, 13:07
Мерси за помощта!
Кажете какъв лек има за тая рябота или къде мога да я заведа за да я излекуват :cry:

п.п. Препоръчайте ми моля ви места/хора/сервизи в София, където ако отида с колата няма тепърва да се обучават на нея. Много ще съм ви задължен!!! Страшно си харесвам Алфицата (като всички вас предполагам) и просто ми се иска да не я развалят допълнително по разните сервизи. Мерси много предварително!!!

Yon
29-06-2006, 13:30
Преди малко обаче реших да отворя капачката и отново се чу това свистене и нещо поизскърца.
Кажете моля предположения какво се случва!!! :frown:
Мерси предварително!!!
:D Скърца свиващия се резервоар след изравняване на налягането.

Ако искаш да не ти свисти наливай ПОВЕЧКО бензин и не карай на резерва светне ли лампата наливаш мин 5-6 л.:D

п.с Ако свисти много яко то кутията май изобщо ще да я няма :idea:

Delian
29-06-2006, 13:32
Аз не карам докато светне лампата, гледам винаги поне 1/4 резервоар да е пълен, даже в момента е над половината и пак се получава същото.

Yon
29-06-2006, 13:48
Виж горе допълних п.с., ама много си бърз :D

Системата е свързана с екологията.
Най-лесно е да се пипне капачката на резервоара ама как става незнам. После малко повечко ще мирише на бензин като спреш.

@бобо
къде се намира релето на тоя клапан?

Bobo
29-06-2006, 22:29
Виж горе допълних п.с., ама много си бърз :D

Системата е свързана с екологията.
Най-лесно е да се пипне капачката на резервоара ама как става незнам. После малко повечко ще мирише на бензин като спреш.

@бобо
къде се намира релето на тоя клапан?

Обикновенно на самия филтър отгоре някъде в подкалника десния :wink: