PDA

View Full Version : Да я взимам или не?

andro88
04-09-2010, 15:52
Хора, харесах една макина, бургаска, доста се чудя вече дали да не ида и да я вземам. Прочел съм раздела 3 пъти от край до край,така че знам какво да гледам,но един съвет от стара пушка не е излишен. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11280948408263654&f1=details
Ето това е тя. Ако някой бургазлия знае нещо да каже. Ако някой не вижда нещо фрапиращо до 10 дни, живот и здраве ще изскачам с нов автомобил. :biggrin1:

chriss
04-09-2010, 16:13
Изглежда доста автентична за километрите си пък и не е от джамбазин.. Аз съм в страната на алфите :D и доста обикалях да оглеждам и да си заплюя една, и да ти кажа честно за тези пари само коптори видях :D .Моят съвет е да я закарате в добър сервиз за диагностика и, ако ти изнася я грабвай :). Имаи впредвид, че една такава алфа в много добро техническо състояние е от 3500 евро нагоре(поне аз останах с такова впечатление тук в Италия).. останалото е късмет :). Успех, колега ! :)

endeavour
04-09-2010, 17:34
Все едно гледам моята...Само подкрепям колегата,че сервиза дето ще я гледат трябва да е наистина добър и ти пожелавам да го намериш.Моята я гледаха във фирмен сервиз и не откриха нищо, а се оказа че има какво да се прави.... А и по мое мнение 136-коньовия мотор не е най-удачния избор от трите дизела от гледна точка ремонтопригодност.Желая ти късмет!

RoMeO_156_GTA
05-09-2010, 10:22
Заслужава си според мен за тези пари ;)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=46029&highlight=166

emil georgiev
05-09-2010, 10:47
в италия дизела върти по 30 - 40 х км на година , т.е. е на реални над 300 х км.и най вероятно няма компресиа, затова отиваш сутрин рано и ако не запали от раз не я купуваш, аз изстрадах от такъв дизел

koolio
05-09-2010, 10:53
Колега, влез в сайтовете за коли втора ръка в Италия и в Германия, разгледай цените. Тогава прецени може ли да има читава 166-ца в България за 4000 лева, за да не страдаш после.

andro88
05-09-2010, 16:03
Ясно. Благодаря. Сега търся читав сервиз в Бургас , защото не съм от тук . Ако не излезе нещо там, ще я взема и ще приготвя някой лев за ремонти ако излезе. Думите на човека са- всичко в колат аработи ,всяко копче, сменени ролки ремъзи и носачи.... Ще си покаже. Ще пиша пак. Ако някой се сети нещо да казва овреме.

---------- Post added at 13:03 ---------- Previous post was at 13:00 ----------

Заслужава си според мен за тези пари ;)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=46029&highlight=166

Я, брато,ами това е същата кола....

todorgg
05-09-2010, 18:45
колата е моя, който иска взема и кара в читав и сериозен сервиз за проверка...
А относно цената, моля само компетентни хора да коментират, защото все пак става дума за 10 г коли ( 1999-2002 ) и колко трябва да струва една 10 г кола ? 10 000 лв?
Или ако за 1 г каране в БГ са наляти 1500 или повече пари трябва ОБЕЗАТЕЛНО цената да скочи с толкова ?!?!?!?!

old alfist
06-09-2010, 09:47
При положение, че е на колега от форума - взимай я.
Според мен цената е справедлива за годините, на които е.
Сигурен съм, че колегата се е грижил за нея и я е постегнал.
Добре е, че си си приготвил пари за нещо непредвидено - все пак никой от нас не знае дали нещо няма да появи по колите ни.

Jivko7777
06-09-2010, 14:19
Подкрепям, читава диагностика и замерване на компресия, така ще си покаже всичко :priest: Няма смисъл просто да се коментира предварително ;)

Quattro
06-09-2010, 14:48
Аз не бих се чудил много,ако колата няма някакъв фрапиращ проблем който да излезе при диагностика или да е очеваден още при тест-драйв.
Смятам,че ще случиш на добър автомобил и на добра цена,а това,че е на колега от форума воабще не е за пренебрегване!

nicks1
08-09-2010, 21:13
А защо си описал, че има автопилот и навигация като няма? Това си е подвеждане за мен.
Извинявам се за спама.

nvladev
08-09-2010, 21:46
Подкрепям, читава диагностика и замерване на компресия, така ще си покаже всичко :priest: Няма смисъл просто да се коментира предварително ;)

Колега автопилота го има със сигурност.

qpwo
08-09-2010, 21:59
А защо си описал, че има автопилот и навигация като няма? Това си е подвеждане за мен.
Извинявам се за спама.
Не съм виждал 166 без навигация...

umax
08-09-2010, 22:38

ако искаш да те повозя?!?
и със сигурност не съм единствен 8-)

qpwo
08-09-2010, 23:26
ако искаш да те повозя?!?
и със сигурност не съм единствен 8-)
Благодаря...Може някой път... Но казвам, че аз не съм виждал без.,,.. дори не съм виждал 166-ца с Неработеща навигация...:spiteful:

nicks1
09-09-2010, 09:08

Колегата Пинко беше извадил една статистика, че само 30% от 166-те са със навигация.

andro88
09-09-2010, 14:40
Ами чухме се с пича, тук в поморие имало сервиз на Алфа ще я покарам малко ,ще я погледнат и после ще си покаже какво ще се прави.Във всеки случай ще има развитие до седмица. Между другото половонат аот обявите в мобиле са на съфорумци.Явно почти всеки собственик е фен

Flame
09-09-2010, 14:57
Май само ние сме единствените балъци които ги караме:jumping:

koolio
09-09-2010, 15:11
Май само ние сме единствените балъци които ги караме:jumping:

Ми продавайте ги и се меткайте на аудита и холцвагени. На тях частите им ги продават по 5 лв на Женския пазар. :Topic-is-closed-bg:

Flame
09-09-2010, 15:20
Е аз ако я продам и тая,вече отивам на фейслифта:pimp:

koko156
09-09-2010, 19:05
по някой автокъщи припалват колите така,че трябва да ходиш още преди да са дошли джамбазите.

аз търсих фиат браво за брата и из цяла ст.загора пробвах всичките браво/брава/мареа пълни котори.масова работят на три цилидъра,проблеми с ключалките,светещи дюзи,трагедия.ходих до пловдив беше съботен ден още в 8.00.обиколих няколко къщи затворени към 9.30 взеха да отварят.същата трагедия в която влезна или съединител или скоростна кутия или двигател се чуди на кой цилиндър да захапе.накрая се спрях в една автокъща колите бяха само внос от италиа,страшно запазени като ламарини,обаче и там имаше три бравота никое не ми хареса.
сега идва най интересното докато единия ме беше оставил спокойно да оглеждам и пробвам,другия припалваше колите-бензинките само на място а дизелите им правеше по няколко завойчета около къщата,като яко ги настъпваше.сами си правете изводи.
затова като отидете всички коли палят перфектно и като я вземеш и на другия ден не ще да запали при теб.

имаше две алфи 156 едната докато я тествах той запали другата която после взех.първата не ми хареса като километри и окачване.втората нямаше никви забележки освен огледало шофьорско вързано с миша опашка но работещо,халоген десен несветещ(оказа се че дава някъде самия халоген накъсо щото 3 крушки изгорих,а като я закача крушката извън халогена само на жичките свети),неработещи чистачки(цалото моторче беше ръждясало почистих го и тръгна),двигател и скорости ок.да ама след като регистрирах колата не бях я пипал 4 дни.паля ок,натискам газ давучка се,като загрее е ок.иска стъпково моторче,на диагностиката нямяше грешки,ама ако си я бях запалел аз в автокъщата щях да я усетя.
та така много внимателно с автокъщите бъдете сигурни,че колата е студена и непалена иначе са си излишни разходи за ваша сметка.