View Full Version : проблем с паленето на alfa166 2.4 jtd
Вчера пътувах от Бургас за Троян по средата на пътя започна да мига лампата за инжекцията особено в ниските обороти.Пристигнах в Троян и малко след като я изгасих не искаше да запали .След като изстина запали отново.Купих и смених датчика на коляновия вал но след това и студена не запали .Намерих диагностик и излезе този датчик но нито с новия нито със стария колата иска да запали:big_whoops:
endeavour
05-09-2010, 09:59
ами при мене запали с третия поред нов датчик,като двата,с които не палеше в магазина ги мериха с мултицет и ги обявиха за годни.Става дума за EPS.
Със стария поне на студено не щя ли да запали?При мен при температура под 80 гр. винаги палеше.Смених датчика с нов-EPS и да чукам на дърво от тогава прблем с палене и вървене не съм имал.А относно стария датчик който беше BOCSH си мисля че кончината му имаше връзка с повредата на генератора на колата, при която напрежението се бе вдигнало на над 18 волта.
Има един калпан ,който е на помпата за високо налягане.Като клапана се развали светва инжекцията,защото клапана не работи и не съсдава налягане към дюзите и колата няма как да заработи.Провери го и него.
Проблема е отстранен.Беше прекъсната едната жичка на буксата на Фазовия датчик