Log in

View Full Version : Катастофа с Алфа 156 на околовръсното

teetrinker
08-09-2010, 00:49
Колеги, току що минах през околовръсното в София, беше затворено на отбивката за лифта на Симеоново. Първоначално не видях какво е, но катаджията разказа:
"Пиян отишъл при 'каките', след което изскочил на пътя, където го удря светло синя 156, шофьора врътва волана и изхвърча от пътя, обръща се и по таван се връща на платното". Имаше доста линейки и много стъкла, 'пешеходеца' не подаваше признаци на живот. Пазете се хора, алфата е карала с около 90-100 а гледката беше много неприятна..
П.С. във всички случаи ли е виновен шофьорът при птп с пешеходец? Като си помисля че можеше да мина 15 мин по рано с мойта 156 претръпвам..

ФЕРАРИСТ
08-09-2010, 08:25
Всичко е много относително и закона позволява изключително широко тълкуване, както и самата ситуация - куките могат да си го тълкуват както си искат, както и ние - ако е карал с 50- 60 е можел и да спре, ако е карал със 120 е можел и да го подмине и да не разбере за него......но така или иначе човек трябва да е повече от ясновидец на пътя, защото по мое мнение това което те предпазва от кофти случки по пътя, е способноста на драйвера да предвиди ситуацията, и да реагира превантивно......а иначе има и ситуации когато и с 40 да караш и с 140, няма капчица разлика......

RPWWD
08-09-2010, 08:46
П.С. във всички случаи ли е виновен шофьорът при птп с пешеходец? Като си помисля че можеше да мина 15 мин по рано с мойта 156 претръпвам..

С изключение на неправилно пресичане на магистрала или булевард с подлези и мантинела от типа на "Цариградско" и "България" - да. Иначе, скоростта по околовръстното си е 90 км/ч, но сега ще го пишат че е карал с несъобразена скорост и убийството по непредпазливост е готово нищо, че пешеходецът е бил лом пиян...

Satanism
08-09-2010, 08:47
С изключение на неправилно пресичане на магистрала или булевард с подлези и мантинела от типа на "Цариградско" и "България" - да. Иначе, скоростта по околовръстното си е 90 км/ч, но сега ще го пишат че е карал с несъобразена скорост и убийството по непредпазливост е готово нищо, че пешеходецът е бил лом пиян...

90 си е шнурец...особено при наличието на отбивка и спирка на ГТ как си го представяш?Скоростта по южната дъга е 60км, освен на широкото, където е 80км/ч(засега).

RPWWD
08-09-2010, 08:56
90 си е шнурец...особено при наличието на отбивка и спирка на ГТ как си го представяш?Скоростта по южната дъга е 60км, освен на широкото, където е 80км/ч(засега).

С изключение на кръстовищата, точно в участъка след широкото си е 90 щото се води извънградски път, а не булевард. Не е сигурно, че катастрофата е станала точно на отбивката, нали така?

Satanism
08-09-2010, 08:59
С изключение на кръстовищата, точно в участъка след широкото си е 90 щото се води извънградски път, а не булевард. Не е сигурно, че катастрофата е станала точно на отбивката, нали така?

Ходи разгледай хубаво и не спори всеки път ако обичаш, ограничението е 60км/ч по цялата южна дъга от Люлин до отклонението за Панчарево(изкл новата част между Бояна и Симеоновско)...има знаци навсякъде, че и Radar пише на тях ;) Даже мисля, че и до "Тракия" е 60, но за там не съм 100% сигурен

A знака 60 от тази посока е още като слизаш от мостчето над Симеоновско на широката част, от 2те страни и после непосредствено преди отбивката...
От другата е точно срещу входа на ИКЕА-та, а преди това е 50...

А това, че е извънградски път, аз табела край на София, ако идваш към Младост не съм виждал..ти как го реши, че е извънградски път не знам...

DarkKnight
08-09-2010, 09:59
Много кофти случка... Иначе ако го е ударил на разклона за лифта ограничението е 60 (има знак) а табела за излизане от софия има когато излизаш от студентски град към бистрица ;)

Ramsezsh
08-09-2010, 12:13
Вечер в тъмното по на неосветена улица - като повечето в България, и бавно да кара човек ако изкочи някой докарал се до "руска йога", времето и възможността за реакция не са кой знае колко големи. Лошо е, че така и невинни могат да пострадат освен йогата.

mboge
08-09-2010, 14:38
Като става дума за катастрофи с Алфа , вчера на връщане от морето се разминах с една 159 с шуменска регистрация натоварена на камионче и в почти непознаваем вид дано всичко да е наред с този , който е бил вътре !

fred
08-09-2010, 15:04
По това окловръстно, в новата част, която е с по три платна, м/у разлкона примерно с Драгалевци и след това има една отсечка, в която по тъмно все някой пресича и е доста опасно.

Pinky
08-09-2010, 15:18
Аз редовно осврквам неправилно пресичащи пешеходци там. Но и общината е за таковане. Реално, легитимирани места за пресичане има само на Драгалевското кръгово и на светофара за Симеоново. Трябва да се направят рампи като в началото на Малинов, където по едно време имаше светофар.

RPWWD
08-09-2010, 21:58
Ходи разгледай хубаво и не спори всеки път ако обичаш, ограничението е 60км/ч по цялата южна дъга от Люлин до отклонението за Панчарево(изкл новата част между Бояна и Симеоновско)...има знаци навсякъде, че и Radar пише на тях ;) Даже мисля, че и до "Тракия" е 60, но за там не съм 100% сигурен

A знака 60 от тази посока е още като слизаш от мостчето над Симеоновско на широката част, от 2те страни и после непосредствено преди отбивката...
От другата е точно срещу входа на ИКЕА-та, а преди това е 50...

А това, че е извънградски път, аз табела край на София, ако идваш към Младост не съм виждал..ти как го реши, че е извънградски път не знам...

Ето ти отгвора ;-) :

Много кофти случка... Иначе ако го е ударил на разклона за лифта ограничението е 60 (има знак) а табела за излизане от софия има когато излизаш от студентски град към бистрица ;)

п.п. Бабината ти трънкина "от Люлин" - до Горна баня със сигурност е 90, щото години наред съм карал служебна кола в района, а ако след стеснението след Симеоново има изрично ограничение за постоянна скорост 60, ще те черпя бира, иначе ти ще го правиш(още утре ще проверя!) , така че, мисли му ;-)

Satanism
09-09-2010, 00:31
Ето ти отгвора ;-) :

п.п. Бабината ти трънкина "от Люлин" - до Горна баня със сигурност е 90, щото години наред съм карал служебна кола в района, а ако след стеснението след Симеоново има изрично ограничение за постоянна скорост 60, ще те черпя бира, иначе ти ще го правиш(още утре ще проверя!) , така че, мисли му ;-)

Ще ме черпиш много бири и няма да се правиш на голям ербап, знаците са тамън 6 или 7 броя!!! за 60 и един за 40...днес ги броих специално заради тебе...сигурно и полу-сляпата ми баба би ги видяла...
5 са един след друг, закачени на общо 5 стълба на спускането от мостчето, после има един 40, после има 1 или 2 знака 60, единя мисля е точно преди ОМВ-то и ЕКо-то, а другия е 100м преди отбивката.В обратната посока ограничението е 50(междувпрочем от преди Арената до ИКЕА-та пак е 50 със знаци навсякъде, а после става 60 срещу ИКЕА-та
Ама така е, като карате и спите...
А от Люлин до Горна Баня много ти здраве да е 90, колкото и след Симоеново е 90, ходи проверярвай пак ако искаш...

Stefo
09-09-2010, 09:39
Не подавайте грешна информация така на хората, никъде по южната дъга, нито между Люлин и Горна баня няма разрешени 90 км/ч, единствените по-скоростни отсечки са новите 3-лентови с разрешени 80 км/ч.
Всъщност всеки си има очи да гледа знаците и табелите, но някой все пак може да се заблуди от тези постове :)

Satanism
09-09-2010, 12:00
Не подавайте грешна информация така на хората, никъде по южната дъга, нито между Люлин и Горна баня няма разрешени 90 км/ч, единствените по-скоростни отсечки са новите 3-лентови с разрешени 80 км/ч.
Всъщност всеки си има очи да гледа знаците и табелите, но някой все пак може да се заблуди от тези постове :)

То само погледни изкъртващата логика....
ще пуснат 90км на 1-лентовия разбит път и после като се качиш на 15-те ленти чисто нов път ще ти го направят 80, да намалиш малко... :notworthy::notworthy: