View Full Version : внасяне на нова кола
E, не мога да разбера как в България ако имам парите ще чакам 8 месеца - ами аз гледам че в мобиле.де се продават даже Брери с дизеловите двигатели 200 к.с - там чакат - отивам - плащам и се връщам. Нещо не разбирам - кви са тия вносители - може аз да не съм наясно, ама обяснете защо да не мога да си купя от там, а да чакам безумните 8 месеца тук :? :? :?: :?:
или и ония са с чакане :?:
E, не мога да разбера как в България ако имам парите ще чакам 8 месеца - ами аз гледам че в мобиле.де се продават даже Брери с дизеловите двигатели 200 к.с - там чакат - отивам - плащам и се връщам. Нещо не разбирам - кви са тия вносители - може аз да не съм наясно, ама обяснете защо да не мога да си купя от там, а да чакам безумните 8 месеца тук :? :? :?: :?:
тея в мобиле май не са нови, следователно там е лесно, а от дилър ж германия да каже емджет колегата колко се чака...
Можеш, защо да не можеш :!: Ама замисли се, ти ако имаш 100'000лв. в брой за кола, която сигурно няма да ти е първа в гаража, надали ще ти е проблем да изчакаш 8 месеца и да получиш точно такава конфигурация каквато желаеш :idea:
А чакането тук сигурно е заради някаква квота, защото в противен случай и в Германия ще се чака толкова :roll:
айде малко по така а :))))
тук говорим за 8 месеца! Не 1 месец или 2! Това хубаво че е готина Алфа, но не е Ролс Ройс :) Нито е поръчково, нито нищо... чисто серийно производство...
според мен за пореден път се показваме като бананова република!
айде малко по така а :))))
тук говорим за 8 месеца! Не 1 месец или 2! Това хубаво че е готина Алфа, но не е Ролс Ройс :) Нито е поръчково, нито нищо... чисто серийно производство...
според мен за пореден път се показваме като бананова република!
То за "Ролс Ройс" се чака бая повече :wink:
А ти ако искаш някоя готова, може и по-бързо да ти я докарат, ама като отидеш и искаш нещо точно пределено, което го няма произведено и се получава забавяне :roll: поне така си мисля аз, а и както каза Мони, Брерата е специален автомобил и заслужава да се поработи добре и качествено над нея, което отнема време 8)
Все си мисля, че и в Германия няма да е 1 месец срока на доставка :roll:
Например тази ми харесва - като си я купя от там гаранцията е международна и си важи и тука - така че защо да чакам 8 месеца
http://www.mobile.de/SIDI8VtcxGvKq0U2PYAJbt2XQ-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1151056216A 1Iindex_cgiD1100CCarX-t-vctpLtt~BmPA1A1B20B84%81L-t-vCaMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_ypo~BSRA6D1100B15C900BGNCPKW A0HinPublicA2A0A0A0C147/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sr_qual=GN&top=19&id=11111111211004191&
Ми тази дето я е посочил Васето излиза 80000лв. до България с докарване и регистрация, а е чисто нова на практика и щом отговаря на изискванията, не виждам причина да се чака 8 месеца за поръчка :roll:
Да не говорим, че може да се вземе и ДДС от нея и цената да падне с още ~10000лв. 8)
156 m-jet
23-06-2006, 12:37
Ами в Германия не само, че не се чака ами мога да ти уреда колата с 36 процента отстъпка от каталожната цена...това е като е За иЗнос
Ами в Германия не само, че не се чака ами мога да ти уреда колата с 36 процента отстъпка от каталожната цена...това е като е За иЗнос
Е, как така не се чака :shock: :roll:
Има налични от всички модификаций с всички или с всяка екстра по отделно, или на място се махат/добавят екстри :?: :!:
Поясни :)
А как ще я изнесе за България без първа регистрация, като си имаме дилър тук :?: :!: :roll:
156 m-jet
23-06-2006, 13:40
Е така, има всичко на склад. Верно склада е в Италия ама колата идва За 4 или 5 дни от там, това не е Мерцедес МЛ или СЛ дето много хора искат да си го купат ..... ако не ти е иЗвесто, тук като само проявиш интерес да си купиш продукт на ФИАТ и ти правят едва ли не с.... :D
Точно и поради таЗи причина, ти правят огромни отстъпки. Което после рефлектира на вторичния паЗар
Пунтото и Пандата са единствените който що годе добре се продават като нови..... 159 събира прах в салоните, За 147 да не ти говора. АЗ мисля споменах Защо си я купих мойта кола, ами 25 процента ми дадоха и 3 години гаранция, колата ми е пройЗведена 8.2003 и е събирала прах в склада до 8.2004 когато я купих.......при това ме МОЛЕХА да си я купя :D , нямаше и как да откажа, Защото съм донякъде Зависим от тая Фирма....... ама не съжалявам де :D
П.П. Колега, тука като кажеш името България.............и меко каЗано почват по друг начин да те гледат, кой го ебе тоя дилър с 3 продажби на месец. Тук хората ги ЗАДъЛЖАВАТ по 500 коли на година да продадат, ако не, да си ги паркират в двора или им вЗимат представителството..........смятай За кво говорим
П.П.П. А, Забравих да ти кажа, че има А и Б представителства.......Б представителствата купуват от А представителите, нямат право да купуват от Завода :!:
В БГ не Знам как е само с един представител
Е, колега, то ако ставаше така нали нашия дилър щеше само такива коли с отстъпка да купува и цената да е невероятна тук :lol:
Нещо има, някакво условие което пропускаш :!:
А аз до колкото знам, кола без първа регистрация няма да ти продаде никой в чужда държава, при положение, че имаш дилър в своята :roll: - Пламен да каже как е точно :idea:
Ако отговаря на изискванията за първа регистрация няма кой да ти каже и копче откъде си купил/внесъл/ каквато ти е кеф кола:idea:
Защо тогава на мой приятел не му продадоха чисто ново "АУДИ Q7" в Германия, а му казаха, че тук си имаме вносител :roll:
Ако отговаря на изискванията за първа регистрация няма кой да ти каже и копче откъде си купил/внесъл/ каквато ти е кеф кола:idea:
Защо тогава на мой приятел не му продадоха чисто ново "АУДИ Q7" в Германия, а му казаха, че тук си имаме вносител :roll:
:offtopic: може да не им е бил съмпатичен :roll2:
:offtopic: Няма човек с една торба пари в магазин за коли, който да не е симпатичен на продавачите :lol: :lol: :lol:
:offtopic: Няма човек с една торба пари в магазин за коли, който да не е симпатичен на продавачите :lol: :lol: :lol:
:offtopic: теоретично има - циганин с джапанки люпещ семки в магазн на ролс ройс
:roll2:
:offtopic: теоретично има - циганин с джапанки люпещ семки в магазн на ролс ройс
:roll2:
Мани майтапа, ама той малко го докарва на цигане, мургавее :mr-t:
Е то не е луд този дето яде баницата а този дето му я дава :D
Твоя приятел е трябвало да намери германска ФИРМА да му купи колата регистрат я, след което продажба с износ и аре у БГ
Е той колегата м-жет ги чува нещата :book:
така и така офтопичим,
@куку
да не ти пука - ку7 не ме кефи нещо мен :go:
156 m-jet
23-06-2006, 18:50
Прати човека насам и колкото иска толкова Q7 чисто нови, ще си купи стига да си плати......
Кви са тея глупости дето ги пишеш или............. ти ги раЗправят :D
Тея дилъри в БГ никой ни ги ебе За слива :!:
Днес получих листата с отстъпките от ФИАТ АД.......
И 30 процента мога да давам За отределени части и свой хора :wink:
Твоя приятел е трябвало да намери германска ФИРМА да му купи колата регистрат я, след което продажба с износ и аре у БГ
Прати човека насам и колкото иска толкова Q7 чисто нови, ще си купи стига да си плати......
Вие май четете само това което ви изнася :roll:
Казах, че не му позволиха да си купи чисто нова кола без първа регистрация, защото си имаме дилър на марката в България :idea:
Освен това излиза по-скъпо за внос на кола с регистрация, дори да е на 0км. :idea:
Чисто новите коли без първа регистрация имат облекчени такси, мита и цени за акциз, в сравнение с вече регистрираните в чужбина, дори те да са на 2 дена и 0км. - щом има регистрация някъде тарифата за внос е друга и точно това искаше да избегне моя приятел, но не се получи :idea:
Нали производителя, затова има представителство в дадена държава и има договори с представителството за изключителните права да продава неговите коли в дадената държава - мислете малко преди да окачествявате кое е глупост и кое не :idea:
Вие май откривате бързовара с тия остъпки и внос/износ на нови коли :lol:
"156...", дай ми цена за "Q7 3.0 TDI" с абсолютно всички екстри + 20" джанти, за износ, без регистрация :?: :!: :idea:
Направо ходи и кажи, че един българин, без адресна регистрация в Германия, ще дойде да го плати кеш и да си го закара с платформа до България, без да го регистрират при вас, става ли :?: :idea:
Дали е фабрично нов или е на една година държавните взимания съгласно ЗМ и ППЗМ са еднакви :idea:
Що се касае за акциза за фабр. нов автомобил е по-голям от същия но на 1 година
п.с. Ако е така както казваш чест прави на Германските представители, зачитайки Българските си колеги.
Аре че много офтопик стана.....
156 m-jet
26-06-2006, 12:59
Вие май четете само това което ви изнася :roll:
Казах, че не му позволиха да си купи чисто нова кола без първа регистрация, защото си имаме дилър на марката в България :idea:
Освен това излиза по-скъпо за внос на кола с регистрация, дори да е на 0км. :idea:
Чисто новите коли без първа регистрация имат облекчени такси, мита и цени за акциз, в сравнение с вече регистрираните в чужбина, дори те да са на 2 дена и 0км. - щом има регистрация някъде тарифата за внос е друга и точно това искаше да избегне моя приятел, но не се получи :idea:
Нали производителя, затова има представителство в дадена държава и има договори с представителството за изключителните права да продава неговите коли в дадената държава - мислете малко преди да окачествявате кое е глупост и кое не :idea:
Вие май откривате бързовара с тия остъпки и внос/износ на нови коли :lol:
"156...", дай ми цена за "Q7 3.0 TDI" с абсолютно всички екстри + 20" джанти, за износ, без регистрация :?: :!: :idea:
Направо ходи и кажи, че един българин, без адресна регистрация в Германия, ще дойде да го плати кеш и да си го закара с платформа до България, без да го регистрират при вас, става ли :?: :idea:
РаЗбира се , че става
Дали е фабрично нов или е на една година държавните взимания съгласно ЗМ и ППЗМ са еднакви :idea:
Що се касае за акциза за фабр. нов автомобил е по-голям от същия но на 1 година.....
:offtopic:
А акцизите не са ли държавни вземания :roll: :lol:
:arrow: ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА АКЦИЗИТЕ
Чл. 16б, ал.3....
Фабрично нов автомобил е този пътнически, товаро-пътнически и състезателен автомобил за не повече от 9 човека, включително водача, който не е имал постоянна пътна регистрация до вноса му в страната."
ТАРИФА ЗА АКЦИЗИТЕ
(Изм. и доп., ДВ, бр. 58 от 1995 г.; изм., бр. 70 от 1995 г.; изм. и доп., бр. 21 от 1996 г.; изм., бр. 56 от 1996 г., бр. 153 от 1998 г.; изм. и доп., бр. 102 от 2000 г., бр. 110 от 2001 г., бр. 118 от 2002 г., бр. 118 от 2002 г.; изм., бр. 103 от 2003 г., бр. 112 от 2003 г., бр. 113 от 2004 г., бр. 100 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.)
Пътнически автомобили, товаро-пътнически и състезателни автомобили за не повече от 9 човека, вкл. водача, с мощност на двигателя:
а) за фабрично нови автомобили (по смисъла на Чл.16б):
- над 120 киловата (kW) по система DIN 700 лв. плюс 90 лв. за 1 kW
за разликата над 120 kW
- над 126 киловата (kW) по система SAE 700 лв. плюс 85,71 лв. за
1 kW за разликата над 126 kW
б) за употребявани автомобили (по смисъла на Чл.16б):
- над 120 киловата (kW) по системата DIN над 120 kW
до 150 kW 35 лв. за 1 kW
над 150 kW 60 лв. за 1 kW
- над 126 киловата (kW) по системата SAE над 126 kW
до 157,5 kW 33,33 лв. за 1 kW
над 157,5 kW 57,14 лв. за 1 kW
ЗАКОН ЗА АКЦИЗИТЕ
(Обн., ДВ, бр. 19 от 2.03.1994 г.; изм. и доп., бр. 58 от 1995 г.; изм., бр. 70 от 1995 г.; изм. и доп., бр. 21 от 1996 г., бр. 56 от 1996 г.; доп., бр. 107 от 1996 г.; изм. и доп., бр. 51 от 1997 г., бр. 15 от 1998 г., бр. 153 от 1998 г.; изм. с § 4 от Закона за деноминация на лева - бр. 20 от 1999 г.; изм. и доп., бр. 103 от 1999 г., бр. 102 от 2000 г., бр. 110 от 2001 г., бр. 45 от 2002 г., бр. 118 от 2002 г.; попр., бр. 9 от 2003 г.; доп., бр. 37 от 2003 г.; изм., бр. 103 от 2003 г.; изм. и доп., бр. 112 от 2003 г.; изм., бр. 53 от 2004 г.; изм. и доп., бр. 113 от 2004 г.; изм., бр. 95 от 2005 г. – в сила от 01.03.2006 г.; изм. и доп., бр. 100 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.; изм., бр. 105 от 29.12.2005 г. - в сила от 01.01.2006 г.)
Чл.4, ал.1, т.9б.
(нова, ДВ, бр. 118 от 2002 г.; изм., бр. 112 от 2003 г.)
-за употребявани пътнически автомобили, товаро-пътнически и състезателни автомобили за не повече от 9 човека, включително водача, с мощност на двигателя над 120 киловата (kW) по системата DIN, съответно 126 киловата (kW) по системата SAE - като абсолютна сума в левове за 1 киловат, в зависимост от мощността на двигателя;
Чл.4, ал.1, т.9в.
(нова, ДВ, бр. 112 от 2003 г.)
-за нови пътнически автомобили, товаро-пътнически и състезателни автомобили за не повече от 9 човека, включително водача, с мощност на двигателя над 120 киловата (kW) по системата DIN, съответно 126 киловата (kW) по системата SAE - като абсолютна сума в левове, към която се прибавя абсолютна сума в левове за 1 киловат за разликата над 120 киловата (kW) по системата DIN, съответно 126 киловата (kW) по системата SAE;
Айде да не спорим за неща, които до някъде са ми работа и ща-неща ги знам или мога да ги проверя винаги от източник първа ръка, като Държавен вестник, например :idea:
РаЗбира се , че става
Ами, дай цена, щом става :?: :!:
Ако догониш цената на вносителя ти гарантирам, че ще спечелим много пари :idea:
Тука ще го обънали на женския пазар.
@Мони, бравос на твоята колежка да си я кара със здраве.
@Куку, за някой модели по-кът като предполагам к7 дилърите си имат определи квоти, които в повече случей се пазат за тяхни определи клиенти...също производителя може да "забрани" на дилърите да продават определен модел извън тяхната зона....не знам вече дали имат официално право да го правят това в ЕС.
Но иначе казано всичко опира да връзки, имаш ли си човек всичко може да ти купи. Ако щеш вярвай, но имам познат в Канада който може да ти достави почти всяко Ферари,Ролс,Порше, Бентли и разно други екзотики чисто ново за около 1 месец....нали се сещаш колко време се чака за Ферари скалиети например...официално го дават 2 години.
@156 мджет,
Живот и здраве за догидина цена на Брера дизел ще ти искам :wink:
@ДиСтефано,
на седмица по два пъти минавам през Монтана, Брера не съм видял...а имай на в предвид че доста лапети и хора ми снимат кола и с някой от тях съм си говорил....за Брера никой нищо не е казал.
156 m-jet
26-06-2006, 13:45
Имам си веб страница, ако и да е в момент на раЗработка, можеш да ми пратиш емайл с zапитване, с номер на Факс, лице За връЗка и т.н. , както става търговията навсякъде.
И никаде не съм писал,че Ауди К7 може да се купи с 30 процента остъпка. :!:
АЛФА може или ФИАТ
Имам си веб страница, ако и да е в момент на раЗработка, можеш да ми пратиш емайл с zапитване, с номер на Факс, лице За връЗка и т.н. , както става търговията навсякъде.
И никаде не съм писал,че Ауди К7 може да се купи с 30 процента остъпка. :!:
АЛФА може или ФИАТ
Знам, "Q7" го разглеждам само като пример, защото за такова имаше желание момчето :idea:
О'к :!: довечера ще говоря с него и ще ти напиша e-mail :idea:
Кики точно без регистрация ги взема колегата 156-мжет - и понеже не са им платени разните такси от там е разликата с 30 процента - после се плащат мита и акцизи в Бг и цената става близка до тази на офицялния вносител в България. :wink:
Кики точно без регистрация ги взема колегата 156-мжет - и понеже не са им платени разните такси от там е разликата с 30 процента - после се плащат мита и акцизи в Бг и цената става близка до тази на офицялния вносител в България. :wink:
Ми айде да внасяме количества тогава - явно ще преборим официалните вносители с цени, а те имат сервиз и са длъжни да обслужват колите, така, че за нас остава само да си направим импровизиран шоурум и започваме да печелим луди пари :idea:
Даже може да направим и продажби по-интернет + лизинг през немски компаний с ниска лихва :idea:
Колегата "156..." купува колите и частите с отстъпка, ние тук ги продаваме и всички печелят, и са доволни :idea:
Казвайте, кой с колко ще участва :?: :!:
Големите дилъри в Германия напр. би трябвало наистина да могат да правят отстъпки от поне 10%, че и повече. И тогава цената на скъп автомобил пак излиза по-добра ако се внесе тук като употребяван. Всичко е въпрос на калкулации. Доколкото знам, дори и сега в Европа има "туристи", които отиват в друга държава да напазаруват нов автомобил, щото и там има разлики в цените. Така че няма да е ненормално ако и тук някои хора се занимават със същото. Всичко е въпрос на моментни оферти за конкретни модели - промоции и т.н. А официалните вносители ще си имат предимството със сервиза. Нищо, че гаранцията е паневропейска напр., ако искат тук могат луд да те направят при условие че колата не е тяхна ... Още повече, че и в ЕС има дискусия по въпроса как точно ще могат да се продават новите автомобили от различните дилъри
Абе какво ми говорите за "офицялни" дилъри за страната - всеки дилър след 6 месеца ще може да продава в БГ.
Абе какво ми говорите за "офицялни" дилъри за страната - всеки дилър след 6 месеца ще може да продава в БГ.
Давайте да ги изпреварим или да купуваме с огромните отстъпки и да убием всички до един... дилъри-мижитурки - бля-бля :P
santo_traficante
26-06-2006, 16:23
??? ????? ?? ???????? ?? "????????" ?????? ?? ???????? - ????? ????? ???? 6 ?????? ?? ???? ?? ??????? ? ??.
??????? ?? ?? ?????????? ??? ?? ???????? ? ????????? ???????? ? ?? ????? ?????? ?? ????... ??????-????????? - ???-??? :P
?? ?? ????? ?? ??????? ??? ?????? ?? ??? ?? ?? ???????? :D
________
A95 (http://www.cyclechaos.com/wiki/Suzuki_A95)
:spam:
Що се касае за акциза за фабр. нов автомобил е по-голям от същия но на 1 година.....
:offtopic:
А акцизите не са ли държавни вземания :roll: :lol:
:Ако догониш цената на вносителя ти гарантирам, че ще спечелим много пари :idea:
Преди януари 2006 как беше? Кой се занимава с дилъра.....
Дори сега като се влиза в ЕС пак мутри ще си карат колите с немски рег табели. Ако успеят да декларират доходите си разбира се ,а дилъра дава на изплащане :D :D
МОНИ, другарю :P , извинявай за тоя спор дето водиме в твойта тема, но аз лично се изнервям вече и не си сдържам нервите :oops: :?
Нека модераторите преместят излишните мнения в отделна тема :!:
бе ти лесно ги купувай ама намери на кой ше ги продаваш :D
Както знаеш "Q7" е хит сред някои кръгове на обществото, така, че няма да му мисля много :idea:
Дори сега като се влиза в ЕС пак мутри ще си карат колите с немски рег табели. Ако успеят да декларират доходите си разбира се ,а дилъра дава на изплащане :D :D
Кой се занимава с дилъра :D - Който иска чисто нова кола :idea:
Разгледай няколко статистики за продадените нови автомобили, преди януари 2006 и виж какъв ръс в продажбите има :idea:
А кола с немски номер може да кара абсолютно всеки, стига да знае как става и да му е изгодно :roll:
Колега "156...", снощи говорих надълго и нашироко с моя приятел и оставам с впечатлението, че или ти не ме разбираш, за какво ти говоря, или аз не се изразявам правилно в изказванията по-горе :? :roll:
Според него, единствения нчаин да се купи чисто ново "Q7" от Германия, без първа регистрация, и да се изнесе от страната е от немец, който няма право да я продава поне 6 месеца от датата на покупката :idea:
Другото което искам да ти кажа е, че нямам намерение да ти пиша никакъв e-mail, защото явно ми говориш врели-не-кипели и ако можеш да ми дадеш цена за джипа го направи, вместо да ми фамилярничиш и да ми искаш факсове, защото така се правело :lol:
Моя приятел е бил в Германия с пари в ръцете за 5, да правилно е написано - 5 / ПЕТ / "Q7" и не са им ги продали, защото когато им поискали документи за самоличност да оформят договорите, видяли, че са българи и им проверили, че в страната си имаме "ПОРШЕ БЪЛГАРИЯ", които са официален вносител на "Ауди" :idea:
А що се отнася до АЛФА и ФИАТ - дай някакви цени, стига си се бил в гърдите с проценти и отстъпки, говори в цифри, с факти - ние така може да си пишем глупости до забрава и като се има превид, че даже на снимка не те е виждал никой от форума, звучиш смешно :idea: :lol:
@KuKu
Въобще да не ти пука за офтопика.......свиква се. Така или иначе всички сме го правили в една или друга тема, а модераторите квото искат да правят с темата мен ми е все едно!
P.S. Явно точно това за 6те месеца ми е обяснявал човека дето писах по - горе щото за да я внесеш с немски номера е ясно, че трябва да е на името на немец.
156 m-jet
27-06-2006, 11:01
МОНИ, другарю :P , извинявай за тоя спор дето водиме в твойта тема, но аз лично се изнервям вече и не си сдържам нервите :oops: :?
Нека модераторите преместят излишните мнения в отделна тема :!:
бе ти лесно ги купувай ама намери на кой ше ги продаваш :D
Както знаеш "Q7" е хит сред някои кръгове на обществото, така, че няма да му мисля много :idea:
Кой се занимава с дилъра :D - Който иска чисто нова кола :idea:
Разгледай няколко статистики за продадените нови автомобили, преди януари 2006 и виж какъв ръс в продажбите има :idea:
А кола с немски номер може да кара абсолютно всеки, стига да знае как става и да му е изгодно :roll:
Колега "156...", снощи говорих надълго и нашироко с моя приятел и оставам с впечатлението, че или ти не ме разбираш, за какво ти говоря, или аз не се изразявам правилно в изказванията по-горе :? :roll:
Според него, единствения нчаин да се купи чисто ново "Q7" от Германия, без първа регистрация, и да се изнесе от страната е от немец, който няма право да я продава поне 6 месеца от датата на покупката :idea:
Другото което искам да ти кажа е, че нямам намерение да ти пиша никакъв e-mail, защото явно ми говориш врели-не-кипели и ако можеш да ми дадеш цена за джипа го направи, вместо да ми фамилярничиш и да ми искаш факсове, защото така се правело :lol:
Моя приятел е бил в Германия с пари в ръцете за 5, да правилно е написано - 5 / ПЕТ / "Q7" и не са им ги продали, защото когато им поискали документи за самоличност да оформят договорите, видяли, че са българи и им проверили, че в страната си имаме "ПОРШЕ БЪЛГАРИЯ", които са официален вносител на "Ауди" :idea:
А що се отнася до АЛФА и ФИАТ - дай някакви цени, стига си се бил в гърдите с проценти и отстъпки, говори в цифри, с факти - ние така може да си пишем глупости до забрава и като се има превид, че даже на снимка не те е виждал никой от форума, звучиш смешно :idea: :lol:
Виж в ауди.де, има конфигуратор. Това е цената. Като е За БГ има 16процента ДДС което се връща обратно като колата напусне ЕС.
Ако купи повече от 1 кола ще има и отстъпка някаква.
И ти каЗах, че тоя австриец от Поршего духа в БГ, никой не го ебе тука . А твойте поЗнати ти прикаЗват шехереЗади, или пари нямат.
Който иска да Заповяда, и си отива с чисто нова кола беЗ регистрация, с фактура на негово име.............
Като знам колко струва едно Q7 и колко кеш можеш да изнесеш, как ли твоят приятел е ударил тия пари на масата ? И зависи къде е отишъл - аз съм купувал в Италия стока по-евтино от грусист / голям търговец на едро / отколкото от фабриката, с която работя от години . Имал съм случаи, когато клиенти са се обаждали в мои фабрики и не са получавали стока от там, но са купували същите неща без проблем от търговци ... Дори сега ще имам подобен случай - ще вкарам стока не на името на фирмата ни, а на друга , пак наша фирма, защото производителят има договор с друга българска фирма. И нямат скрупули да ми продадат стоката, само не искат да се разбира :)
Виж в ауди.де, има конфигуратор. Това е цената. Като е За БГ има 16процента ДДС което се връща обратно като колата напусне ЕС.
Ако купи повече от 1 кола ще има и отстъпка някаква.
И ти каЗах, че тоя австриец от Поршего духа в БГ, никой не го ебе тука . А твойте поЗнати ти прикаЗват шехереЗади, или пари нямат.
Който иска да Заповяда, и си отива с чисто нова кола беЗ регистрация, с фактура на негово име.............
Абе, ти как разбра, че "тоя австриец от ПоршеБГ никой не го ебе тука" - колко дилъра си питал и колко от тях са длъжни да ти дават обяснение, кого ебът и кого не :?: :!:
И от кога дилърите са повече от производителя :?: :!:
Или ти си най-големия търговски капацитет, че даваш оценки за ебането на дилъри по целия свят :?: :!:
Аз ти казвам, че са им дали 20% отстъпка + 16% от ДДС-то и колата влиза на сензационно ниска цена в България и затова са искали да купят 5 броя, за да могат да ползват огромната отстъпка :idea:
И факта, че го познавам от 18 години, а ти само ми бращолевиш по интернет ми говори, че си в малко неизгодна позиция да се изказваш толкова силно за това кой, какво има, защото днес в КАТ бяхме трима човека от форума и другите двама станаха свидетели, как момчето искара от каналите брониран S-V12 Bi-Turbo, който струва колкото две нови "Q7"-ци, та сигурно може да си позволи някой и друг нов джип :idea: :idea: :idea: и сигурно е малко по-навътре от теб в доста неща, при положение, че ти ми се пазариш за части на ФИАТ по интернет, а като ти поискам цена ме пращаш в конфигуратора на ауди.де :shock: - дай цена ТИ, нали си връзкар-търговец :idea:
Или като дойде някой и си купи кола без регистрация от теб му излиза с 20000лв. по-скъпо от колкото чисто нова тук :lol: първо бачкай с калкулатор, преди да зяеш какъв си бизнес-бизнесмен :!: :idea:
Или мислиш, че момчетата са можели да изкарат по 10000-15000лв. от всеки джип, ама не са искали, щото не са попаднали на теб :lol: :lol: :lol:
Като знам колко струва едно Q7 и колко кеш можеш да изнесеш, как ли твоят приятел е ударил тия пари на масата ? И зависи къде е отишъл - аз съм купувал в Италия стока по-евтино от грусист / голям търговец на едро / отколкото от фабриката, с която работя от години . Имал съм случаи, когато клиенти са се обаждали в мои фабрики и не са получавали стока от там, но са купували същите неща без проблем от търговци ... Дори сега ще имам подобен случай - ще вкарам стока не на името на фирмата ни, а на друга , пак наша фирма, защото производителят има договор с друга българска фирма. И нямат скрупули да ми продадат стоката, само не искат да се разбира :)
Кой е казвал, че парите са изнесени от България :?: :!:
А тия каламбури ги има навсякъде, само дето не стават толкова лесно, колко писаниците по интернет :idea: :idea: :idea:
156 m-jet
27-06-2006, 15:31
:rotfl:
:?: :!: :? :roll:
Ще кажеш ли нещо смислено всъщност или за пореден път ще докажеш на целия форум, че думата ти не струва 5 пари :?: :!: :idea:
Aбе я спрете с безмислиците - като имам 80 000 и ви поставя задача да ми доставите кола за да не чакам 8 месеца - може да спорите - сега да е тръгнал някой да купува :?: :?:
Я да заключат темата :!:
ЩО?
тъкмо да се знае кой за кво се бори и кой какъв е :!:
ЩО?
тъкмо да се знае кой за кво се бори и кой какъв е :!:
Е, кой за какво се бори - офицялните вносители са зле, от 2007 няма да има офицялни представители за БГ -простро всеки който е представител в дадена страна може да отваря магазини в целия ЕС и да продава. Тогава ще видим "Кон боб яде ли?" :wink:
П.П. Я си спомнете имаше ли предвидени бройки за Милано мотърс от 159 -ката, имаше ли я в Гърция - когато беше купена чисто нова от Ванто и докарана на Италфеста - без номера. Е кво стана - май може да няма бройки за вносителя(даже да не са я помирисвали - виждали в България и Гърция) ама да можеш да си я купиш и внесеш :shock:
Аз пък как не съм се сетил да питам Пламен - как така са я взели :wink:
....сега да е тръгнал някой да купува :?: :?:
Миии, колегата "156..." не дава промоционална цена - то от това зависи - как да тръгнеш да купуваш, като не знаеш колко струва :?: :!: :roll:
Аз вече апелирах, да бъде преместена :idea:
...беше купена чисто нова от Ванто и докарана на Италфеста - без номера...
Това означава ли, че не може да е регистрирана :?: :roll:
И твойта можехме да я покажем на Италфеста без номера :P :lol:
Аз още преди няколко мнения казах, че Пандо най-добре ще каже как са го направили те, НО вече е все тая, аз ви казвам, че момчето не е могло да си купи ново "Q7" в Германия И СА МУ ОТГОВОРИЛИ, ЧЕ СИ ИМАМЕ ПРЕДСТАВИТЕЛ В СТРАНАТА, ЗАТОВА НЕ МОЖЕ!!!
Вие ми носите от 9 гьола вода - какво точно трябва да ми докаже това :roll: :?: :idea:
На мен ми писна да повтарям едно и също, все едно говоря на стената и си измислям, с едничката цел да спорим :lol:
Съгласен съм, О'к, "156..." е тарикат-търговец с големи отстъпки, а моя приятел е балък с пари - точка по въпроса :!:
И още нещо - съмняват ме тези квоти- Айде за Брера да чакаш - ама и за ГТ . Михалис отиде с парите и каза искам ГТ 3.2 ГТА - даде капаро - обещаха му един срок после втори, трети - минаха 4 месеца и той накрая отиде и си купи Порше от витрината. Е в крайна сметка не стига че не спазиха срока, ами и капарото трудно да си вземеш - ами сега Михалис купи миналата седмица едно ГТ- ама дизел 1,9 М-джет.
така че явно не са много ексклузивни представители - щом може да си купиш колата отвън- нова и да си я регистрираш веднага в България.
Ами явно нито условията на представителя са по добри - нито има пречки да си я вземеш от Германия колата - даже по добре - щото де да знам какво са пратили за БГ представителя.
Ей тия нещица ме учудват и терзаят мене :!: :?: :?
156 m-jet
27-06-2006, 16:59
Ами положението е съвсем просто
Като си пройzводител на нещо и нямаш СОБСТВЕННА дистрибуторска мрежа/като Мерцедес/ ти си Зависим от дистрибуторите си......естествено най добри условия, ще получи тоzи който най много продава и към него ще съм особенно внимателен. Има и такива който продават колкото да не Заспат , както каzва народа, ....еми кам такива сам мил и учетив, но........ главните дистрибутори имат винаги и във всичко предимство. И като имам продукт който е много интересен, първо го получават естесвено главните дистрибутори, а малките.....ако има има , ако не ще почакат.
Това поне се учи в УНСС, предадено с прост еЗик
че момчето не е могло да си купи ново "Q7" в Германия
Ей това " в Германия " е много разтегливо и неясно понятие. Предполагам, че има много и различни места, където да се пита :)
Ей това " в Германия " е много разтегливо и неясно понятие. Предполагам, че има много и различни места, където да се пита :)
Да си обикаля и да си пита :lol:
аз предлагам друго
да даде некой леф и ние ше питаме место него :roll2:
аз предлагам друго
10% от отстъпката са за този който намери най-изгодната оферта за "Q7" :lol: 8)
аз предлагам друго
http://www.lexfreechoice.co.uk/offer_de ... c=1&id=205 (http://www.lexfreechoice.co.uk/offer_details.php?src=1&id=205)
къде да мина за процента?
http://www.lexfreechoice.co.uk/offer_de ... c=1&id=205 (http://www.lexfreechoice.co.uk/offer_details.php?src=1&id=205)
При "156 m-jet" :idea:
:Tease: :crazy:
При "156 m-jet" :idea:
:Tease: :crazy:
аз си мислех че то теб поне биирица ще изкарам че в тая жега не се диша дебиш мааму
:cheers:
аз си мислех че то теб поне биирица ще изкарам че в тая жега не се диша дебиш мааму
:cheers:
От где пари,
аз не съм търговец на коли!
:lol: :lol: :lol:
deliveryman
27-06-2006, 23:30
аз предлагам друго
Kuku 90% си прав -няма как да стане да отидеш в Германия и да си купиш Q7,защото дилъра който ще ти го продаде,после ще си има големи неприятности (не че не са ставали такива неща).Ако колата я купи немец и я регистрира там,после ти я продаде вече я вкарваш тука и ако е до 6 мес. ддс и акцизите са като на фабрично нова кола.Все пак официалния дилър ще плати по-малко.До колегата по-горе с конфигуратора,моля те не ставай смешен-щом почваш да конфигурираш=правиш поръчка което значи в най добрия случай колата ще почне да се произвежда след два месеца(Q7-след 4 сигурно),колкото до смешния австриец Порше ще ти кажа че си държи 1000 коли на склад перманентно ей така да си има.
P.S.Kuku ако твоя човек е сериозен за Q7-пусни ми едно ЛС-не обещавам,но ще се опитам да помогна.
EvgeniiM
28-06-2006, 01:17
Ми аз ко да се похвала- 120 на 100
156 m-jet
28-06-2006, 02:45
колкото до смешния австриец Порше ще ти кажа че си държи 1000 коли на склад перманентно ей така да си има.
E, не Знаех, че си му главния счетоводител, да ти дават обяснения кой колко коли държи на склад и колко са платени и колко на консигнация...........се си мислех, че Кики е по счетоводството :crazy:
P.S.Kuku ако твоя човек е сериозен за Q7-пусни ми едно ЛС-не обещавам,но ще се опитам да помогна.
Той вече си купи S-класа, вчера даже я регистрира и за него лично най-вероятно няма да си вземе "Q7", НО за търговия е напълно възможно да прояви интерес :!:
....се си мислех, че Кики е по счетоводството :crazy:
Де да бях по счетоводството на Порше България :P :lol: :lol: :lol:
deliveryman
28-06-2006, 09:29
колкото до смешния австриец Порше ще ти кажа че си държи 1000 коли на склад перманентно ей така да си има.
E, не Знаех, че си му главния счетоводител, да ти дават обяснения кой колко коли държи на склад и колко са платени и колко на консигнация...........се си мислех, че Кики е по счетоводството :crazy:
аре сега почна да пишеш глупости.....Не искам да се заяждам с теб,за повечето неща които си писал във форума съм доста съгласен с теб,но тука в тая тема ще ме прощаваш-но си доста далече от истината.