View Full Version : 6-степенна скоростна кутия?
Колеги търсих но неможах да открия нещо свързано с моя въпрос та възможно ли е да сложа 6 степенна скоростна кутия на моята колица 146 1.8 ТС и ако може трудно ли става ?? :)
То невъзможни работи няма, но мисля че няма да успееш. Не се сещам на производен автомобил като твоя да се монтира такава кутия. Имаш ли някаква идея от какъв автомобил може да използваш ?
нямам си на идея за това питам дали е възможно от някоя алфа нестава ли?? или фиат ланчиа ддз ???
166 турбо-бензин има такава, но дали може да стане си нямам идея.
thecleaner
10-09-2010, 14:49
Колеги търсих но неможах да открия нещо свързано с моя въпрос та възможно ли е да сложа 6 степенна скоростна кутия на моята колица 146 1.8 ТС и ако може трудно ли става ?? :)
А с каква идея искаш да си с 6 степенна колега ?
За шеста скорост не съм запознат и аз градски,има и друг вариант с удължаване на 5-та скорост.Виж тук; http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=23294&highlight=%E4%FA%EB%E3%E0+%EF%E5%F2%E0+%F1%EA%EE%F 0%EE%F1%F2
това с 5 тата скорост е инетерстно ако си намеря такава запчатка може и да я сменя ще потърся ;) а 6 степенна за да гори по малко и да върви повече ....
thecleaner
11-09-2010, 00:42
това с 5 тата скорост е инетерстно ако си намеря такава запчатка може и да я сменя ще потърся ;) а 6 степенна за да гори по малко и да върви повече ....
За вървенето нема да върви повече иначе за "дълго" бодваш една 5та от 1,9ТД, губиш динамика но разхода смъкваш яко, като и манипулацията не е кой знае колко трудна ;)
trustworthy
12-09-2010, 08:16
166 турбо-бензин има такава, но дали може да стане си нямам идея.
Захващането към купето ще е доста по-различно и не знам дали няма да се налага яко преправяне.
мисля да не се захващам с тази работа отказах се само излишни ядове по скоро ако намеря 5 от тдмога само нея да сменя ;) КЛЮЧ :)