Log in

View Full Version : Въпрос,относно лизинг на автомобил...

V_A_N_K_A_T_A
11-09-2010, 15:18
Ще съм благодарен,ако някой може да ми разясни :)
Възможно ли е,да закупя кола от Германия,през българска лизингова компания?Колата не е фабрично нова.
Пример:
Харесал съм си нещо в мобиле.де.Искам да го прекарам,примерно през Интерлийз и в последствие да отида,лично,да си го докарам.
Е ли възможно това?

koolio
11-09-2010, 18:36
За кола, която не се намира в България - дълбоко се съмнявам.
А дори да е възможно, условията ще бъдат тежки. По-добре пробвай с банков кредит.

fred
14-09-2010, 19:51
[ QUOTE = V_A_N_K_A_T_A ; 763308 ] Ще съм благодарен , ако някой може да ми разясни :)
Възможно ли е , да закупя кола от Германия , през българска лизингова компания ? Колата не е фабрично нова .
Пример :
Харесал съм си нещо в мобиле.де.Искам да го прекарам , примерно през Интерлийз и в последствие да отида , лично , да си го докарам .
Е ли възможно това ? [ / QUOTE ]

Не е възможно, защото при лизинга, колата на практика е на лизингодателя.Та ако той си купи тая кола и ти я даде на лизинг е възможно, ама на теория.

tokata_pz_flex
15-09-2010, 09:22
Може да пробваш през Профи кредит ... но те финансират до 10 000 лева . Готиното там е , че отпускат кредит през Първа инвестиционно и никой не гледа колата . Просто се посочва сумата , която ти е нужна . На практика фирмата ти урежда бърз ( за 1-2 дни ) кредит през ПИБ ... , а се водят лизингова къща .
Обаждат ти се като са готови със сумата ... превеждат я на твоя сметка . Отиваш , теглиш си парите и плащаш на търговеца ... ти , лично . Аз в техни условия не съм виждал да пише , че колата трябва да е в България

bouncer
16-09-2010, 10:51
ИНС Деливъри са твоите хора. Обаждаш се, казваш къде е колата, те отиват, гледат, тестват и ти казват в какво състояние е. После подписваш договор и ти я карат. И после лизинга.

Софавто също го правят това.

обади ми се и ще ти помогна.

cyberhill
16-09-2010, 11:18
Тошка... не препоръчвай Профи Кредит....
Запознат ли си с условията им... Договора се сключва с тях а не с ПИБ, до колкото знам, а условията са---- no comment

Mind_Control
16-09-2010, 13:02
неактуално...

tokata_pz_flex
16-09-2010, 16:03
Тошка... не препоръчвай Профи Кредит....
Запознат ли си с условията им... Договора се сключва с тях а не с ПИБ, до колкото знам, а условията са---- no comment

Ами аз съм взимал 2 пъти по 10 к. от тях , но съм ги плащал доста по-рано .
Лихвата им е огромна ... 16-18 % в лева ... но като няма друг начин :)

cyberhill
17-09-2010, 08:30
A за закъснение посочената наказателна лихва е МЕСЕЧНА, а не годишна както в Банките. Не знам... просто за покупка на кола при лихва 20%.... е лудост.
Купуваш кола за 10000, след 1г. тя струва 7000лв, а ти ще върнеш 12 000лв...
Знам ли...

tokata_pz_flex
17-09-2010, 15:36
Да , набутването е огромно :) Аз съм ги плащал до 4-5 месец ... и пак е набутване :)

cyberhill
17-09-2010, 17:00
То като ти трябват пари - ДА , дето се вика щеш не щеш ще вземеш... (всеки)
Но за един пасив като автомобил....