View Full Version : Само вентилатор без клима!
Alexandra
11-09-2010, 19:35
Здравейте ,колеги!Искам да попитам възможно ли е да си включа само вентилатора на колата,без да се включи климатроника?И ако да как?Винаги съм опитвала да са еднакви градуси като навън,или повече,но винаги изщраква релето и се включва компресора....
Трябва да си на включено положение ЕКОН и с отвортена или затворена външна клапа и градусите да не са на LOW защото тогава май винаги вкл. компресора. Аз така ползвам външният въздух. Ако пропускам нещо моля допълнете ме.
Поздрави
Дамян
Pepko-Bepko
11-09-2010, 20:55
При включен бутон екон компресора е ВИНАГИ изключен.
Трябва да си на включено положение ЕКОН и с отвортена или затворена външна клапа и градусите да не са на LOW защото тогава май винаги вкл. компресора. Аз така ползвам външният въздух. Ако пропускам нещо моля допълнете ме.
Поздрави
Дамян
Клапата трябва да е отворена ! Незнам за какво трябва да е включено ЕКОН, поради причината, че доколкото знам то за икономичен режим на климатроника (примерно въздуха става с температурата, която е зададена, и климатроника изключва за някакъв период от време и вентилаторите продължат да си работят.. после пак се включва климата и така..). Мисля, че е достатъчно да са включени вентилаторите, да е отворена клапата и градусите да са ти на min. Надявам се и аз да съм бил от помощ :) :handshake: .
Pepko-Bepko
11-09-2010, 21:23
Колеги климатроника е самата система за отопление вентилация и охлаждане.Нарича се климатроник защото командването и е електрическо, и затова ги няма онези врътки като на старите печки раховец например!А в случая охлаждането става с компресор които се командва с бутона еконт.
Здравейте ,колеги!Искам да попитам възможно ли е да си включа само вентилатора на колата,без да се включи климатроника?И ако да как?Винаги съм опитвала да са еднакви градуси като навън,или повече,но винаги изщраква релето и се включва компресора....
Даваш EKON, 16 градуса и си ти!
Даваш EKON, 16 градуса и си ти!
Точно :idea2:
Alexandra
12-09-2010, 11:47
Мерси ,колеги.Ама в крайна сметка ,като натиснеш бутона екон,започва да работи парното ли?
Мисля че е точно така, при натиснат бутон екон започва да работи парното без да се включва компресора
Просто не работи компресора, дали заработва парното зависи от зададената и външната температура
BOXER_33_PLD
13-09-2010, 15:37
За колежката-Натискаш EKON вече си само на вентилатор.Можеш да правиш градусите на колкото решиш.Климатроника ще гони зададената температура,но без да включва компресора!Което значи, че ще ползва външен въздух за да охлажда и евентуално ще отвори клапата на парното за да те стопли.
С OFF се изключва цялото управление на климатика.
С AUTO електрониката решава кое кога да отвори/затвори,къде да е насочен потока въздух и още много неща.