PDA

View Full Version : Подлакътник.........

leshoiad
11-09-2010, 20:24
Колеги, опитвам се да разбера как се маха капака на подлакътника и да му сваля кожата. Искам съвет и за двете упражнения. Благодаря предварително!

Megadet
11-09-2010, 20:34
Колеги, опитвам се да разбера как се маха капака на подлакътника и да му сваля кожата. Искам съвет и за двете упражнения. Благодаря предварително!

Колега на самия капак мисля че имаше видии отдолу, като ги отвиеш и се сваля горната част с кожата, мисля че беше нещо такова

leshoiad
13-09-2010, 06:26
Тези видии може би са под гумените тампончета? Ще пробвам..............

kiko73
13-09-2010, 20:40
Не знам на кое му викат "видии", ама доколкото си спомням тия гумени тампончета се "избиват" навътре и частта с кожата се отделя от кутията, `ма не съм много сигурен, че докато аз свалях кожето на ск лост оня дзвер тапицера беше разкостил подлакътника и почти го беше тапицирал :hump:

Megadet
13-09-2010, 21:39
Не знам на кое му викат "видии", ама доколкото си спомням тия гумени тампончета се "избиват" навътре и частта с кожата се отделя от кутията, `ма не съм много сигурен, че докато аз свалях кожето на ск лост оня дзвер тапицера беше разкостил подлакътника и почти го беше тапицирал :hump:

При мен колега е с т. нар. видий или винтове, така съм я купил, може някой преди мен да му е бръкнал в .... но е направено добре

qpwo
13-09-2010, 22:01
Хубава тема! Ако някой колега реши да сложи снимки - разглобяване на подлакътник, няма да съм против, защото това е едно от слабите места на колата ( в смисъл амортизирва се кожата там ).:stumm:

kiko73
13-09-2010, 22:18
Ако имаш свестен тапицер - занимаващ се с автотапицерии - няма нужда да се занимаваш - моя дойде на място, взе си кожетата и след по-малко от 1,5 часа се обади, че ме чака да ги сложи :jumping:

leshoiad
15-09-2010, 17:23
Има едно момче в студенски град което се занимава с тапицерии и съм виждал работата му, затова смята ако ме домързи да мръдна до там.............но наистина ако няко се хване да сменява кожата нека да постне снимки!!!

Linkestis
15-09-2010, 17:24
Цялата процедура струва около 2 лв.Изкуствената кожа ми излезна точно толкова!Но си спестих цялото махане тоест избиване на тампончетата/под тях нямаше винтчета/.
С една пластмасова шпатула и малко повечко сила за подпъхване стана като от тапицер :)

kartell
19-09-2010, 20:35
Добре си направил с подпъхването, защото наистина под гумичките нама нищо. За съжаление се води неразглобяем капака, естествено с повече усилия се разделя капака на две, но реално е направен с нагрята пластмаса и е залепен. Скоро ще го свалям повторно и ще има снимки, ако не ме изпревари някой :flirt:

Tasho
26-08-2011, 19:34
Цялата процедура струва около 2 лв.Изкуствената кожа ми излезна точно толкова!Но си спестих цялото махане тоест избиване на тампончетата/под тях нямаше винтчета/.
С една пластмасова шпатула и малко повечко сила за подпъхване стана като от тапицер :)

С подпъхването става идеално.Мерси,колега за идеята.Днес реших да се пробвам и ето какво успях да направя.Чак не мога да повярвам ,че аз съм го направил.Най-много зор видях със ъглите,но все пак ето резултата и инструментите ,които използвах:

http://prikachi.com/images/872/3741872l.jpg
http://prikachi.com/images/874/3741874a.jpg
http://prikachi.com/images/875/3741875L.jpg

Както се вижда под гумените тампончета няма нищо,нито може да се разглоби подлакъника.Поне аз не успях.

leketo84
26-08-2011, 19:56
Идеално е станало колега , евала :humpx:

Linkestis
26-08-2011, 20:06
Радвам се че си се справил сам и си доволен от резултата. :)

leshoiad
27-11-2012, 20:02
Аз отнопво не разбрах как си отделил капака от основата на подлакътника пффффф ;)

Tasho
29-11-2012, 02:24
Не съм.Просто не може.Старата кожа е под тази новата, а новата я направих с подпъхване.Затова ми беше шпатулката :)

leshoiad
29-11-2012, 08:05
Това ясно, но си отделил самия капак от пантите на подлакътника (втората снимка).

Tasho
01-12-2012, 16:13
Това ясно, но си отделил самия капак от пантите на подлакътника (втората снимка).

Да - просто като отвориш капака и с една отверка леконатискаш межу пантата и страната на подлакътника и тя излиза.После преплъзваш леко капа напред към таблото по диагонал и си готов.
Успех, колега!

leshoiad
03-12-2012, 19:36
Ето какво се получи след съветите на Tasho и 40 минути труд.

Linkestis
03-12-2012, 19:43
Справил си се отлично!

Tasho
04-12-2012, 19:03
Да супер е станало.Радвам се, колега, че съм бил полезен!

to_lose_HEART
07-12-2012, 16:55
Ето и моят ремонт на подлакътник.
Едната ми пантичка беше счупена и липсваше парчето, замених го с метална пластина в края на която заварих тръбичка с външен диаметър 10 милиметра. Огънах пластината по мярка здравата панта, като също гледах и да има съосност между двете панти, пробих 2 дупки и закрепих с 2 видии. Претапицирах си и капака с познатото вече подпъхване но само че преди това махнах старата кожа.

leshoiad
08-12-2012, 12:20
И на теб са ти се получили нещата. Мен най-много ме е страх от тези панти и за това се стремя рядко да ползвам жабката там!

Fr0sT
08-04-2013, 11:46
Колеги да не отварям нова тема - някои знае ли как се разглабя целия подлакътник а не само капака как се маха. Махнал съм го от централната конзола ама само до там - не виждам никъде винтове за развиване, освен да е на щипки ама като не знам къде ако изобщо ги има... Съмнявам се да е капсулован понеже в моя нещо като болтче дрънка вътре и е доста изнервящо на моменти :help:

Linkestis
08-04-2013, 19:35
Разглобява се ама като го счупиш.Така да се каже е капсулован

mian4o
08-04-2013, 20:07
Има едни много хитри болтчета които са замаскирани с дамаската на жабката но като се вгледаш ще ги видиш. По спомен са с шестограм. Има от страни и от към скоростният лост.

Поздрави

Fr0sT
09-04-2013, 09:59
Хм аз уж гледах ама довечера ще гледам пак. Да разбирам че не са скрити под тапицерията и не се налага да я разлепям ?

Linkestis
09-04-2013, 10:33
Не съм те разбрал от конзолата се разглабя през въздуховодите

Fr0sT
09-04-2013, 10:53
Правилно ме разбра колега, махнал съм подлакътника от централната конзола/барче като развих двата винта през задните въздуховоди. Въпроса е от тук нататък разглабя ли се пустия подлакътник. Ако е капсулован, тъпо ...
Може и аз да не разбрах колегата mian4o и той да говори за махането на цялата централна конзола/барчето.

Linkestis
09-04-2013, 18:21
Значи..подлакътника се разглобява на три части.
От централната конзола,тази с ръчната спирачка,хоризонталната част тази която е тапицирана.И последната е самият подлакътник от въртящата се основа :)

Fr0sT
09-04-2013, 22:08
За последното става въпрос - самия подлакътник, който се върти нагоре надолу. Намерих болтчетата за които говори колегата mian4o и определено са много хитро замаскирани и доста трудно ги видях, въпреки че знам какво търся :wallbash: Става въпрос за вътрешната страна на подлакътника, която е облицована с едно мъхесто такова, същото като в жабката. Нямам обаче такъв размер шестограм и утре ще търся, после ще пиша какво е излязло.

Linkestis
09-04-2013, 22:17
За последното става въпрос - самия подлакътник, който се върти нагоре надолу. Намерих болтчетата за които говори колегата mian4o и определено са много хитро замаскирани и доста трудно ги видях, въпреки че знам какво търся :wallbash: Става въпрос за вътрешната страна на подлакътника, която е облицована с едно мъхесто такова, същото като в жабката. Нямам обаче такъв размер шестограм и утре ще търся, после ще пиша какво е излязло.

....И последната е самият подлакътник от въртящата се основа :)

Така де :) ама каква ти е целта?

Fr0sT
10-04-2013, 09:21
Да го разглобя, подлакътника :)
Вътре дрънка нещо и е доста изнервящо по дупки и неравности.

Fr0sT
10-04-2013, 22:31
След доста борба го раглобих... ама на половина :tooth: Развих всичкото винтчета и предната страна където се затваря и където се натиска за да се свали от горно положение падна. Там има още две винтчета, след това двете външни страни се отделят посредством малки щипки (леко напъване с отвертка) и бях до там. Предполагам че отзад, където е оста на въртене по някакъв начин се разглабя но при това положение ми изпадна дрънкащото нещо и реших да приключа с упражнението преди да съм строшил нещо. Закачам и малко снимки.