Log in

View Full Version : Наборната военна служба отпада от 1 януари 2008 година

pent
29-06-2006, 13:11
София. От 1 януари 2008 година ще отпадне наборната военна служба. Това решиха депутатите като приеха на второ четене промените в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, предаде репортер на Агенция "Фокус". До 1 януари 2008 година армията ще трябва да стане напълно професионална. В закона е записано, че се запазва числеността на Българската армия – 45 000 души. Не се очаква и съкращение на администрацията в армията. Все още се обмислят варианти за наборниците, които трябва да бъдат повикани за служба в края на 2007 година. Ако изобщо те влязат в казарма, то няма да служат повече от 3 месеца. Зам.-министърът на отбраната Соня Янкулова обясни в кулоарите на парламента, че в момента се обмислят социални и финансови стимули за професионалните войници, чиято заплата в момента е 370 лева. Янкулова посочи, че в Министерство на отбраната се правят разчети, за да бъдат увеличени техните заплати още от следващата година.
Мария СТАЛЯНОВА
http://focus-news.net/?id=n515940

Crusader
29-06-2006, 16:10
Ми аз като работещ в сферата съм ЗА, причини бол, но най-основните са професионализма и мотивацията :!:

blagun
29-06-2006, 16:18
мотивацията :!:
:clapping: Напълно съм съгласен, че това е основното нещо да има добри войници и професионална армия. :tank: :usaflag:

virusalfa
29-06-2006, 16:39
София. От 1 януари 2008 година ще отпадне наборната военна служба. Това решиха депутатите като приеха на второ четене промените в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, предаде репортер на Агенция "Фокус". До 1 януари 2008 година армията ще трябва да стане напълно професионална. В закона е записано, че се запазва числеността на Българската армия – 45 000 души. Не се очаква и съкращение на администрацията в армията. Все още се обмислят варианти за наборниците, които трябва да бъдат повикани за служба в края на 2007 година. Ако изобщо те влязат в казарма, то няма да служат повече от 3 месеца. Зам.-министърът на отбраната Соня Янкулова обясни в кулоарите на парламента, че в момента се обмислят социални и финансови стимули за професионалните войници, чиято заплата в момента е 370 лева. Янкулова посочи, че в Министерство на отбраната се правят разчети, за да бъдат увеличени техните заплати още от следващата година.
Мария СТАЛЯНОВА
http://focus-news.net/?id=n515940ДВЕ ГОДИНИ СРОЧНА СЛУЖБА И ДВА МЕСЕЦА И ДВАЙСЕТ И ДВА ДНИ ЗАДРЪЖКА НА МАМИНИТЕ СИНЧЕТА,ДЕТО СЕ ПИШАТ СТУДЕНТИ И КРЪШКАТ ОТ СЛУЖБА!!! ЕГА КАШИЦИ ИДАТ У ГРУДОВО,КАТО ЕДИНИЧНОТО Е В ЗВЕЗДЕЦ,А В ЗАДРЪЖКАТА ЕГА КОПАТ МРЪСЕН КАНАЛ У ЕЛХОВО!!! ЕГА ГИ ПРАТАТ НА СЛИВНИЦА НА УЧЕНИЕ С МАРШ НА СКОК 30КМ С ВЪШКАРНИЦИТЕ И ШИНЕЛ И ПЛАЩ-НАМЕТАЛО ПРЕЗ АВГУСТ!!! :evil:

virusalfa
29-06-2006, 16:41
мотивацията :!:
:clapping: Напълно съм съгласен, че това е основното нещо да има добри войници и професионална армия. :tank: :usaflag:И ти не си одил войник,нали,на мама синчето?!Иди,ке попукаш малко,нема да те утепаа!

virusalfa
29-06-2006, 16:56
СЛЪНЦЕ,ВЪЗДУХ И КАШИЗЪМ-СВЕЖ И БОДЪР ОРГАНИЗЪМ!!! МТЛБ-то НА РЕ-МЪК!!-ОСТАВИИИИ,ШЕ ГО БУТАМЕ!

Yon
29-06-2006, 17:45
Аре новобранците отървали кожата свободно почеши коня... ха ха ха