View Full Version : Айде... пак съм с проблем с гасненето
ALFA CORSE
30-06-2006, 11:25
Започна да гасне на празен ход като се позатопли, а тези дни в най-големите горещини го прави по 5-6 пъти на ден, че и повече.
Когато я запаля и я държа на едно място е добре, но когато се кара...
А вчера и днеска губи мощност (това се случва за малко около 20 секунди) между 1000 и 2000 оборота и мотора работи неравномерно.
Ще я закарам на ЕЛКОН, но ако някой е имал подобен проблем може да пише или знае от какво може да се получи.
Crusader
30-06-2006, 15:39
На газ или на бенз е колата?
Бензинова му е и няма газ. Спукани гумени тръбички на колекторите.
Абе я се вземай в ръце как Алфа ще загуби мощност ?
Тошко смени ли си гумените тръбички ?? Чисти и моторче за ПХ ./ май пак трябва да го чистя :( и аз/.
ALFA CORSE
30-06-2006, 20:25
Закачихме я днеска и имаше записана грешка за ламбдата... умряла, така че нова. Причината обаче за това умиране (тъй като я сменях преди 13 000км BOSCH за около 180-200лв) беше, че скоростният лост я е удрял и оттам лоша връзка в самото тяло на ламбдата, имаше и следи. Новата ми излезе 140лв със слагането (не е BOSCH) и като паркирах пред нас пак ми изгасна :frown: ... запалих я и айде пак изгасна и това беше, повече не ми се занимаваше за днеска. Може би трябва да я изкарам малко на извънградско сега.
от грешка в ламбдата не би трябвало да ти прави проблем защото компютъра я абстрахира. спуканите маншончета дават проблем постоянно. моторчето за пх влияе само на пх. провери по запалването там бобини кабели свещи... евентуално температурен датчик
ALFA CORSE
30-06-2006, 20:48
Датчика е ОК, днеска я игледаха. Кабелите също са наред. Остават бобини и меките връзки на смукатения колектор - тях ли имаш предвид?
Като се замисля преди да сменя тази, с която дойде колата от Италия пак ми гаснеше по същия начин и с новата ламбда се стабилизира.
ALFA CORSE
01-07-2006, 16:41
Днеска сутринта като я запалих, естествено беше зле... отидох пак до сервиза - записана грешка за ламбда сонда, а тя работи перфектно... Алфата пък точно в сервиза взе, че почна да работи както трябва... всички показатели наред и аз обратно към центъра. След малко каране пак се появи проблема и обратно в сервиза... Сменихме свещите - добре, че си бях взел старите в багажника - бобините работят както трябва. Старите свещи бяха страшно зацапани, след 2-3мин работа се стабилизира и от тогава няма проблем. Въпроса е от какво са се зацапали толкова много - инжекторите? Също ми казаха като вариант, че може и да е от дебитомера, понякога да зацепва в определено положение и оттам свещите да се оливат в бензин. Сложих и добавка Redex за почистване на дюзите и това беше за днеска.
STP го вземам за 5лв от познат. Ако пак ти трябва казвай.
И Алфата ти прави въртели защото я караш само на градско. Я вземи я разтрий малко с 220км/ч да видиш после каква пушка е. :)
ALFA CORSE
02-07-2006, 19:50
Днес се държа прекрасно :)
По пътя за Кичево след картинг пистата направи 180 без проблем (по скоростомер).
А явно трябва да си купувам и нови свещи сега... какви да взема - в една тема по-назад Bobo беше споменал че Golden Lodge 25HLD не били хубави?
Днес се държа прекрасно :)
По пътя за Кичево след картинг пистата направи 180 без проблем (по скоростомер).
А явно трябва да си купувам и нови свещи сега... какви да взема - в една тема по-назад Bobo беше споменал че Golden Lodge 25HLD не били хубави?Вземи си Денсо защото Голден лодж има много ментета :wink: :wink: :wink: Аз направих точно така смених Лоджа с Денсо :wink: :wink:
ALFA CORSE
02-07-2006, 23:00
То няма гаранция, че и Denso няма да дадат ментета, а и гледам тука из форума Denso Iridium Power IK22, които стават за мойта алфа 28лв за брой... ако са ментета не знам къде ще му ги слагам после на тоя, който ми ги е продал.
Аз Голдън Лоджа ги махнах след 2000км, целите бяха черни, колата не вървеше. Смених ги с Бош еднополюсни, ама от Бош срещу Метро и нямам проблеми. На кутийките трябва да има холограмен знак, да гледаш за него като купуваш.
Проблема ти пак ще се появи и си е точно от ламбдата :wink: Менте ламбдите са така ще усетиш и по разхода :wink:
Проблема ти пак ще се появи и си е точно от ламбдата :wink: Менте ламбдите са така ще усетиш и по разхода :wink:
това, а ако е влажно черното е от масло
ALFA CORSE
03-07-2006, 18:12
Сега така ще я карам и ще видя кога пак ще го направи.
А какво да разбирам от менте ламбда сонда? На ЕЛКОН параметрите й се държаха много добре... на новата, до колкото запомних мобилтронска (за пръв път ги чувам). CO2 на 5000rpm беше 0.5
Бояне и като сложи BOSCH-a поглеждал ли си ги в какво състояние са?
[/quote]Вземи си Денсо защото Голден лодж има много ментета :wink: :wink: :wink: Аз направих точно така смених Лоджа с Денсо :wink: :wink:[/quote]
Еми това му го казвах и аз още миналата година. Дензото ги вземам около 8лв. По спомени Тошко е май с лули за свещи без бобчета ?? а Дензото са такива. налетях на едни NGK със запресовани бобчета и ги върнах.С Дензото залепям 220 225км и не се чуди дали да потегля.
Колеги кой модел свещи на денсо точно стават за нашите красавици ?
Че се мъчих да ги намеря в каталога и така и не успях
Колеги кой модел свещи на денсо точно стават за нашите красавици ?
Че се мъчих да ги намеря в каталога и така и не успяхХоди направо в магазина на Косер там ще ти ги извадят :wink: :wink: :wink:
ALFA CORSE
04-07-2006, 14:48
На сайта им пише модела, който ти трябва.
155 (167) 1.7 i Twin spark 85-93 AR 067.105 04.93 - Q22P-U/IK22/VK22, тоест и трите модела: DENSO/IRIDIUM POWER/IRIDIUM TOUGH
При мен въпроса е дали е от свещите или от нещо друго... днеска ми изгасна един път при преминаване през не много голям за БГ пътищата трап... много бавно ама изгасна, иначе няма откъде да се върна вкъщи :roll:
Да вече на 3 коли откривам фабричен дефект в релетата на Екуто и бензиновата помпа - намират се зад акумулатора под дебитомера :wink: Почистете релетата стегнете обувките на релетата и бушоните и няма да гасне и прекъсва без причина :lol:
Да вече на 3 коли откривам фабричен дефект в релетата на Екуто и бензиновата помпа - намират се зад акумулатора под дебитомера :wink: Почистете релетата стегнете обувките на релетата и бушоните и няма да гасне и прекъсва без причина :lol:мамка му при мен след голямо ровене ги изрових от под акмулатора.Докато не махнах акумлатора неги видях. Сега ги привързах нагоре хем да се сижда хем да ги стигам лесно. От какъв зор се бяха заврели под акумулатора не знам.
Прегледах и в интерес на истинята нямаше нито зеленясване на контакти или окисляване. Дори и изгорелите предпазители бяха с лъскави накрйници.
тези реленца при мен са три 1.7 ТС, таква бела мпгат да ти отворят, че можеш да нощуваш на пътя заради тях, :oops:
преди година измих мотора и тръгнах, без да подсушавам свещи, защото сам го правил и друг път. и с мокри върви но леко прекъсва докато изсъхне, както и дае. след 5 мин каране спирам пред магазин, и после колата там си и остана цяла нощ до слдващата сутрин. е тогава за първи път псувах тая кола:x :evil: :twisted: . не изка да запали и това, 5 души извиках всеки да дава акъл... подсушавах свещи, кабели, всички бушони /видими/ по колата смених, пак неще , докато не извадих тези кирливи реленца с общия кабел за тях. на външен вид си бяха наред. викам си ще купя едно понеже са еднакви само едното е малко по различно като действие но волтажа и ампеража са същите, купих новото и го изреди на трите гнезда, и съответно запали... :D :D :D , просто от водата едно беше игоряло, но това е по малкия проблем. после правих проби, ако само едно от трите изгори, колата не пали :wink: , и сега нося освен бушони и 2 бр такива релета, че заради 3 лв бройката ще викам следващия път пътна помощ за 150 лв... :idea: а явно и те могат да изгорят точно когата нетрябва
Полезен съвет колега, а и думите ти определено потвърждават тезата че двигател не се мие
Dodo 155
08-07-2006, 07:50
Да вече на 3 коли откривам фабричен дефект в релетата на Екуто и бензиновата помпа - намират се зад акумулатора под дебитомера :wink: Почистете релетата стегнете обувките на релетата и бушоните и няма да гасне и прекъсва без причина :lol:
Абсолютно вярно :idea: :idea: :idea:
Много са незащитени и затова губят контакт :wink: