View Full Version : Перката се включва на 95 градуса
четох вув форума и видях снимка че на мотор като моя (боксер) перката се включва малко над 80 градуса но моята се включва малко преди предпоследната чертичка. като я карам на климатик си стои на 80 градоса и не мърда. можете ли да ми кажете дали е проблем и ако да от къде може да идва?
Crusader
30-06-2006, 15:23
То да знаеш че нито датчиците, нито показателя на таблото са много точни, ма може и да не ти работи едната степен на вентилатора /щото са 2/. И без да съм сигурен, ма мисля че първата включваше на 90 а втората на 95 градуса.
значи да не се притеснявам? щото смених датчика дето е на радиатора за перките и пак същото
и на мойта 145-ца (1,6 boxer) положението е същото и незнам от къде идва проблема. Когато я взех много пот хвърлих като в топлите дни по улиците на София постоянно държеше почти 100 градуса.
80* държи при включен климатик/климатроник защото с включването му перката почва да върти постоянно и охлажда.
четох вув форума и видях снимка че на мотор като моя (боксер) перката се включва малко над 80 градуса но моята се включва малко преди предпоследната чертичка. като я карам на климатик си стои на 80 градоса и не мърда. можете ли да ми кажете дали е проблем и ако да от къде може да идва?
па радвай се, че изобщо включва ... при мен седи на 95 без клима, 80 с клима ... ма според мен не са много точни - едно е сигурно при 98 трябва да се включи 2-ра степен ...
четох вув форума и видях снимка че на мотор като моя (боксер) перката се включва малко над 80 градуса но моята се включва малко преди предпоследната чертичка. като я карам на климатик си стои на 80 градоса и не мърда. можете ли да ми кажете дали е проблем и ако да от къде може да идва?92 включва 88 изключва 1-ва степен 97 включва 92 изключва а за климатика колегата ти е отговорил по-нагоре :wink: :wink: :wink: :wink: А ако започне да вдига над 100 градуса не се притеснявайте а сменяйте водна помпа :wink: :wink: :wink:
Не знам за боксера дали е така - ама на ТС ако е заминал реостата включва направо втора степен - на първа не включва.
За да си сигурен че нямаш първа степен - запали колата и като завърти перката откаче реостата - ако изключи перката значи е здрав и това е първа степен.Ако не изключи перката - значи това е втора степен и реостата е заминал.
Ако си имаш първа и втора степен - по вероятно е стрелката да не ти показва вярно температурата.
Само не знам на биксера такали е :? :?
ultrashock
02-07-2006, 14:47
Понеже и аз имах същия проблем и включва само втората степен го реших по следния начин: прекарах един кабел от купето до по капака и сега си включвам перката ръчно! Не е кой зане колко приятно но влезна ли в центъра веднага я включвам и нямам грижи! :)
Понеже и аз имах същия проблем и включва само втората степен го реших по следния начин: прекарах един кабел от купето до по капака и сега си включвам перката ръчно! Не е кой зане колко приятно но влезна ли в центъра веднага я включвам и нямам грижи! :)Това е лошо защото колата не работи на най-оптималната температура :idea: :idea: :idea:
ходих при бобо и той закачи компютъра...оказа се е стрелката не е много точна и перката си включва точно на 93 градуса първа степен
ultrashock
03-07-2006, 13:58
ходих при бобо и той закачи компютъра...оказа се е стрелката не е много точна и перката си включва точно на 93 градуса първа степен
Хмм и това е вариант! И аз закачвах при Бобо но тогва не гледахме за това и има вероятност да сме я пропуснали!