Log in

View Full Version : Впечатления от Италфест 2010

nastybg
19-09-2010, 15:31
Така да изкажа благодарности на организаторите, спонсорите и т.н. и т.н обещах си да не плача Сериозно, не мога и да си представя колко е трудно да се организира подобно мероприятие, затова евала за труда и старанието, но искам и да изкажа и собственото си обективно мнение за Италфестовете като цяло последните 3 години. Това, на което съм свидетел - една статистика, ако може така да се нарече, базирана на мой груби сметки -
Италфест 2008 (последният истински Италфест) имаше около 700++ коли.
Италфест 2009 вярно, че беше и кофти времето - около 300-350 коли.
Италфест 2010 страшно време, на читаво място, ЛИПСА на каквато и да е реклама за самият фест, много хора не знаеха за него. Аз бях №191 и влезнах в 11 не мисля да са били повече от 200коли. Така и ще продължава тъжната статистика, просто докато не се спре с мисленето има си Драг Дей и Трак Дей и само там ще се дава газ. Не всеки отива там с целта да се напие вечерта. Сега знам че имаше майсторско (състоящо се от 3 конуса) и това за мен, честно, беше единственото интересно нещо на Италфест 2010 !!! Другото, което може да се сметне за нововъведение е ерос мивката(която няма да коментирам), но от Тунинг фест-а насам те тея мацки са на всяко мероприятие с коли. Огледайте се почти всяка марка си прави годишните събирания на Калояново, кеф ти място, кеф ти писта, кеф ти драг, кеф ти шоу ................ това е моето мнение и не искам никой да се чувства обиден по някакъв начин от него. Пак казвам евала на всеки, който се е потрудил Италфест 2010 да стане реалност.

qkimov
19-09-2010, 17:16
:bravo::bravo:Браво на организаторите за положените нерви и време.

П.П. Таз година 200,догодина 1200

Jivko7777
19-09-2010, 18:24
На мен лично ми хареса...Верно очаквах доста повече да се съберем, но важното е че истинските фенове бяхме там...
И другото което не трябва да забравяме доста хора предпочетоха неделята за да посетят феста!

tokata_pz_flex
19-09-2010, 18:32
Аз съм доволен от феста . Надявах се да сме повече ... но пак бива :) Беше весело на пистата и извън нея ... абе кеф :)
Тази година бях с френски автомобил , и се надявам да не съм подразнил никой с това ... бях с италиански знамена :)
Много голямо браво за организацията . Такова събитие се организира трудно ... много трудно . За това който има някакви претенции ... да направи нещо по въпроса и да помогне другата година .

viki
19-09-2010, 19:49
Искам да благодаря на всички момчета и момичета,които направиха този фест възможен!:):notworthy:
Хасково се оказа един много хубав,уютен и подреден град,с адски мили хора навсякъде !:)Пак ще дойда!:static::static:
Изкарах си страхотно!!!
Забавлявах се през целия ден...за вечерта ясно(не смея да пусна снимките,че имат нужда да бъдат одобрени от модератор:tooth:):smackbum:

AntiLuuP
19-09-2010, 20:10
Искаше ми се да дойда ама шанс изтапявам .. супер яко е било, даже гледам сега в телеграф и статия има ....
А аз тапака първо реших, понеже от ляво цялата кола е ожулена да не идвам да засрамвам марката, после видях че имало и по трагични случаи от моя.
Както и да бях се навил да дойда ама трябваше да пътувам сам а сам не обичам да пътувам и явно ще е следващия път .... Дано сте си изкарали много яко !!!!

acko88
19-09-2010, 20:27
Екстра беше,позабавлявахме се както си му е реда :) Единственото което неми хареса беше дивите селски рейндъри в диското иначе всичко друго беше страшно :) Поздрави на всички!!!

MBlaST
19-09-2010, 20:45
Това беше най-горещият Италфест от към метеорологични условия , но не и от към посещаемост. Иначе мястото ми хареса и общо взето пловдивската група си изкарахме добре ... имаше много смях първия ден ..:lol:

BillyBoy`
19-09-2010, 21:19
Феста беше на ниво много добра организация за което аплодисменти.Но имаше и някои ощетени колеги според мен жестоко.Как може първия ден да не се обърне грам внимание на единственните две класики Жулиетата на Maina Core (Виктор) и колегата със Спринта съжалявам че не го познавам лично.И другото което е как се сформира класирането,как се реши кои да е на първо кои да е на второ и кои да е на трето място при оптичния тунинг специално,защото тука мисля за победител трябваше да бъде излъчен Змеичо на живо неговата кола изглежда много по добре и много по изчистена от колата на победителя.Поздрави на всички,Пловдивската група си изкарахме много добре:).

toki4a
19-09-2010, 21:24
и аз да кажа нещо, всичко беше супер! и събота вечерта си изкарахме страхотно радвам се ,че се видях с много приятели;)

gelepz
19-09-2010, 21:34
много доволен останах от всичко браво и благодаря

radiboy
19-09-2010, 21:48
Може,би защото отидох в неделя(в събота бях зает),останах разочарован,просто с две думи не разбрах къде съм,дали на италфест,или на картфест.Без коментар!
П.П. Много добра организация,благодаря за което,надявам се догодина усилията на колегите да са за ИТАЛИЯНСКИТЕ АВТОМОБИЛИ ,и тяхното значение в България!Лек път на всички!

haljscho
19-09-2010, 22:18
И на мен ми хареса...........
Поздрави на организаторите за положения труд.:respect:
Паздрави и на всички които уважиха събитието.:respect:
Хааа, ма нали сме си по мрънкането..........
Та аз се надявах да има откъде да си купя нещо за спомен, фанелка, шапка, ключодържател Алфа ромео........
Поздрави още веднъж за организацията........

mirchozo
19-09-2010, 22:31
Мен си ми хареса.
Поздрави на организаторите, поздрави на стюардите, поздрави на всички ентусиасти които присъстваха. Ще е добре да има какво да си купи човек за спомен, но колкото толкова, дано догодина е още по-добре.

Cardinala
19-09-2010, 23:07
Всичко беше чудесно, но само едно не можах да разбера - Кой ще отваря магазин за продажба на цветни капачки на вентили? Не знам колко от Вас са обърнали внимание, но всеки който е бил с различни от черни капачки, се е разделил с тях, включително и аз с 4 червени. Дано изкара добра печалба колегата! Евала му правя!

digitalundgrd
19-09-2010, 23:40
Това, на което съм свидетел - една статистика, ако може така да се нарече, базирана на мой груби сметки -
Италфест 2010 страшно време, на читаво място, ЛИПСА на каквато и да е реклама за самият фест, много хора не знаеха за него. Аз бях №191 и влезнах в 11 не мисля да са били повече от 200коли. Така и ще продължава тъжната статистика

Кризата си каза думата...Болшинството колеги се бяха групирали по 4-5 човека в кола като това оказа влияние според мен върху числеността на МПС-тата.
Друго, което играе важна роля е това, че 80% от колите бяха от Пловдив/Пазарджик и София, а феста чак в Хасково...Нищо против града, но със сигурност, ако беше по-близко до по-горе споменатите градове щяхме да имаме и повече посещаемост...

morfius
19-09-2010, 23:43
А някои просто пропуснахме по други причини... (аз конкретно по здравословни).
Радвам се, че е станало добре, имаше в новините на ПроБГ малко материал :)

PE4E
19-09-2010, 23:58
Организацията беше на ниво,за което евала,но бяхме толкова малко коли че по едно време ми стана гадно,защо аджаба бехме като НИКОГА има няма 100 коли!!!!!!!!!!!!:unsure: Иначе вичерята беше лютеница!!!!!!!!!:cheers::big_love: и имаше много :drunk: :drunk: :drunk: Поздрави на всички!!!

acko88
20-09-2010, 00:48
Всичко беше чудесно, но само едно не можах да разбера - Кой ще отваря магазин за продажба на цветни капачки на вентили? Не знам колко от Вас са обърнали внимание, но всеки който е бил с различни от черни капачки, се е разделил с тях, включително и аз с 4 червени. Дано изкара добра печалба колегата! Евала му правя!

Знаеш че и мойта кола беше ощетена с 4 червени капачки :D:D:D Просто трябва да си голям мизерник да сваляш капачки на винтили,какви хора има просто :rotfl:

търтей
20-09-2010, 01:10
Абе не знам за друго, ама двойка свинспарк взе да ми харесва

:go:

Flame
20-09-2010, 01:16
На първо място поздрави за организацията,като цяло добре се получи,но наистина бяха малко колите,второ-Хасково е страшен град-хубав с хубави хора(най-вече жени:party:),в ресторанта също си изкарахме добре,особено към края.
п.с.тия дни може да се отбием пак към Космополитан.:wierdo:

V@K@T@
20-09-2010, 02:26
Прекарах си невероятно ... страхотна организация ... единствено се надявам догодина да е по-наблизо но дори да не е само болест ( да не дава господ ) може да ме спре ... Яд ме , е че неможах да се запозная с много хора , с които съм си писал затова догодина да има табелки с никовете :Д :Д :Д

Xtrime7
20-09-2010, 07:11
Прекарах си невероятно ... страхотна организация ... единствено се надявам догодина да е по-наблизо но дори да не е само болест ( да не дава господ ) може да ме спре ... Яд ме , е че неможах да се запозная с много хора , с които съм си писал затова догодина да има табелки с никовете :Д :Д :Д

Ти да не си се напил пак до припадане и да не си спомняш :grin::grin::grin:.

vegatta
20-09-2010, 08:00
Феста си беше идеален. Евала за организацията

Поздрави на Ферариста - показа как се правят нещата

toki4a
20-09-2010, 08:17
м да по добрия шофер си каза думата

pr_00f
20-09-2010, 10:29
Организацията беше отлична !!!!
Времето.... малко по-топло отколкото трябваше , но определено е по-добре от мъгла и дъжд :)

Първоначално публикувано от nastybg http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=766625#post766625)
Това, на което съм свидетел - една статистика, ако може така да се нарече, базирана на мой груби сметки -
Италфест 2010 страшно време, на читаво място, ЛИПСА на каквато и да е реклама за самият фест, много хора не знаеха за него. Аз бях №191 и влезнах в 11 не мисля да са били повече от 200коли. Така и ще продължава тъжната статистика

На последният "истински фест" който по една случайност беше до София, което естествено гарантира висока посещаемост имаше не 700+ ами 400+ коли и ако си спомням правилно като ги броих на панорамната снимка излязоха около 430.
Така че 200 коли в Хасково си е едно не лошо представяне. Липсата на реклама определено влоши нещата, и това за мен е най-големият минус на събитието.

Живи и Здрави до следващият фест :)

bouncer
20-09-2010, 10:33
такаааааа, мъката отмина и почваме да се освестваме лека - полека....

Първо искам да благодаря на всички посетители и участници в конкурсите и състезанията - благодаря ви, колеги! След това искам да посоча истинските хора, без които Италфест 2010 щеше да е само блястък в очите ни - стюардите! Изключително много ви благодаря момчета и момиче! Без вас нямаше да можем да направим нищо! Тези хора стояха два дни на зверски пек и не можаха да усетят истински феста, защото през цялото време бачкаха и помагаха! Вие сте истинските герои на това мероприятие!!! поздравления!

Относно самия фест - колеги, дадохме всичко от себе си! Разбирам, че повече хора са очаквали да има драг и каране, но самата идея на феста е да бъде среща и събор, а не трак или драг дей. За това ги разделихме тази година. И въпреки това имаше каране на писта втория ден.

За колегата със забележката за картовете - прав си, но тази писта не е много, много за коли и едиствения вариант повече хора да усетят тръпката от шофирането и състезанието на що годе равни начала с останалите беше състезание с картинг.

Относно посещаемостта и рекламата - реално погледнато във форума събитието беше обявено преди 3-4 месеца и за него се говорише постоянно. За първи път тази година клубът имаше обявена програма в началото на годината. Ако трябва да сме реалисти 95% от посетителите са хора от форума. Останалите 5% са хора от района, а там се знаеше отдавна че ще има мероприятие. Но също така е факт, че много се забавихме с листовките и плакатите. Няма да осбяснявам защо и как, защото не е важно - голяма наша грешка. Наистина първия ден имаше малко над 200 коли, което е адск ималко за 3 форума. Много от колегите не дойдоха с колите си и повечето се бяха кооперирали по няколко човека в кола. Не знам защо се получи така, но е факт.

За организацията мога да кажа, че се раздадохме, но въпреки това аз имам много забележки. Надявам се следващият Италфест да бъде организиран много по-добре и да има повече коли.

Не знам какво повече да кажа. Благодаря още веднъж на посетителите, участниците и най-вече на стюардите.

ПС - колеги, относно конкурсите: Всяко решение на съдиите за победителите на даден конкурс е взето по тяхна преценка и усмотрение. Винаги ще има недоволни и ущетени :) За мен всички са победители и ако можех, щях да дам награди на всички!

tokata_pz_flex
20-09-2010, 11:01
Браво и относно наградите ! Спецназ - Ваклин се постара да има по много и за всеки .

bouncer
20-09-2010, 11:05
Липсата на реклама определено влоши нещата, и това за мен е най-големият минус на събитието.

Съгласен съм с теб и както казах огромна грешка беше забавянето на плакатите и флайърите. Но всякаква друга реклама (радио, печатна, телевизии, интернет) беше абсолютно невъзможна с оглед на бюджета ни.

mim
20-09-2010, 11:22
Фестът беше страхотен, имаше нови неща, стари приятели, нови... Страхотно настроение. Добра организация и малко реклама ;) Програмата беше супер, имаше за всеки по нещо, дори за тези, които карат слаби дрънгели и не могат да се пускат по драговете или пък изобщо не докараха возило :devil: като мен. Карането по писта със завойчета винаги ми е било повече кеф, отколкото газ до ламарината. Всъщност май трябваше да пробвам и аз някой карт вчера :) Но пък такъв як коментар му дръпнахме с Ники и "давахме" мислено газ с каращите... хихи, като на истинско рали.
За мен имаше от всичко достатъчно. И добре че беше в 2 дена, за 1 ден е изморително, а и някак така не свършва всичко след безпаметен сън или гушкане на тоалетната :drunk:
Браво на всички! на организатори, стюарди и участници, а за догодина, за да има повече посещаемост, казвайте на всички итал фенове, не чакайте само на организаторите!

Pastora
20-09-2010, 11:30
Но пък такъв як коментар му дръпнахме с Ники и "давахме" мислено газ с каращите... хихи, като на истинско рали.
Доста солени коментари бяха, но пък Дани с карта ни стимулираше, особено при изпреварването на търтейчето :rockon:
Иначе аз съм доволен, изкарахме си чудесно, коли имаше, колкото-толкова.

Yavor
20-09-2010, 11:34
Искам и аз да критикувам :)
Може ли?

Оставям настрана масово коментираните теми.

Мене ми стана най-криво при конкурса за най-поддържан автомобил - ами колеги в крайна сметка какво правеха там крайно тунинговани автомобили, че и чак спечелиха награди? Смятам че идеята за този конкурс е да оценя другата крайност- НЕ тунинговани автомобили. Или поне само с по някоя дребна добавка. Оценката за мен трябва да е за външен и ВЪТРЕШЕН вид в заводско състояние и неговото износване и т.н.

Както и да е, догодина повече.
НА мен феста ми хареса, вечерта си махнахме тиквите подобаващо. Радвам се, че в ресторанта ви е харесало - аз лично не бях доволен от кухнята и го казах на собствениците, ама нищо не можеше вече да се направи. Както виждам хасковските барове са ви допаднали, а това ме радва. Проблеми с хотелите нямахме, което беше моето най-голямо притеснение. На самия фест като мероприятие наистина най-големия му проблем беше липсата на реклама - ако бяхме направили десетина винила по един метър да ги наредим по кръстовищата в Хасково - местните посещения щяха да са поне 10 пъти повече. При нас хората се научиха, че такива мероприятия са интересни и ги посещават - било картинг шампионата, било дрифт шампионата и други неща, които се организират.
Аз лично смятам че местенето на ИТАЛФЕСТА всяка година е от една страна хубаво, но от друга организацията страда много - всяка година се започва от абсолютна нула. Давам само пример - ако догодина е пак в Хасково - ще бъде наполовина по леко и нещата ще се случат поне 2 пъти по-добре.

Както и да е - радвам се че ви хареса нашия град, а на мен ми беше много приятно да ви видя и да се запознаем ( с когото успяхме де) !

mim
20-09-2010, 11:42
по-важна беше компанията, вечерята я преглътнахме някак, никога не може да се предложи особено качество при казармени количества. Така че беше очаквано.
а в Грош готвеха супер, въпреки че ние стигнахме по никое време вече :big_bow_down:
И всички местни бяха много мили и симпатични хора, поне на такива попаднахме :)

raiders
20-09-2010, 11:44
Браво за организирането :big_bow_down:, щом ми е харесало е било добре, малкото коли има 1 огромна причина, трябва да е близо до София, моето мнение е да се редува, ~София, а другата година в различни точки на България. Така както и аз возих в моята кола хора, щяха да бъдат с колите си, и поне още +100.

Това да е в два дни също ми допадна, мисля, че това е вярната формула и за Италфист 2011г., просто, ако на някой му се кара кола или карт остава и 2 ден, иначе както другите години си заминаваш.

Емоциите за мен бяха на ниво, правилно беше разделено във времето свободните тренировки за колите и за картовете. Това беше макс за неделята като събития. Макар, че за мен да участваш и на двете ми дойде в повече, за Ферараиста не ми се мисли...

Събота също беше добре разделено като събития, щом има програма всеки си преценява в какво ще участва и за какво да остане, няма лошо за 2011 да се раздават освен билетчета и програми, ако трябва да е написана и отзад на билета!

bouncer
20-09-2010, 11:45
Яворе, ти си една от основните причини да го има този фест! Благодаря ти!

Относно двата провалени конкурса - Оптичен тунинг и най-запазен автомобил.

Още от началото искам да отбележа, че това е лично мое мнение и то няма нищо общо с официалната позиция на КАРБ. Относно оптичния тунинг бяхме говорили със спонсорите ни от Спиди тунинг да излъчат един съдия и заедно с мен да оценим колите и да излъчим победител. Наложи ми се да се върна до Хасково за един час и през това време нещата излезнаха извън контрол. Лично аз съм крайно несъгласен с финалистите и на двата конкурса и с оценяването и със съдийството. Някои неща са непростими. Опитах се, говорих и се постарах, но явно не е било достатъчно.

Извинявам се на всички за това.

Yavor
20-09-2010, 11:46
То програми имаше - просто не съобразихме да ги раздаваме с билетите - това си че чист пропуск.
Иначе в шатрите на форумите имаше брошури и всеки можеше да си вземе - както и много хора направиха.

thecleaner
20-09-2010, 11:48
На мен ми хареса особено вечерта когато се напихме на маймуни. И да поздравим новите мистър и мис Италфест все пак :)

Pastora
20-09-2010, 11:51
Всъщност защо нямаше фланелки за спомен от феста, много хора имаха интерес и нъцки ? Това е една от критиките. Иначе кола на публиката имаше ли ?

mim
20-09-2010, 11:54
ааа критики :)
пак забравихте за кошчета, имаше само 2-3 от самата писта, недостатъчни за съботната навалица
но пък в неделя беше почистено, явно не сме омърляли света съвсем :)

bouncer
20-09-2010, 11:58
1. Брошури с програма имаше в шатрите на клубовете.
2. Тесниски и аксесоари просто не ни остана време и сили да направим! Не искам да се оправдавам, но идея нямате колко хора и за колко време организирахме феста. А и, за да продаваме тениски с логото и емблемата на Алфа Ромео нещата са маааааалко по-сложни откъм права и вносители....абе с други думи - осрахме се :П)
3. Кошчета имаше в изобилие през 10м при седалките, капанчето и до боксовете. Който търси - намира.

mim
20-09-2010, 12:01
по едно време се загледах в камарките шишета около сцената и гумите със сменено предназначение, та за това

soldier
20-09-2010, 12:03
Още преди да се изнесат всички коли, имаше служители на пистата, които се заеха с нейното почистване. Явно хората имат опит :)

stelt
20-09-2010, 12:25
На мен ми хареса особено вечерта когато се напихме на маймуни. И да поздравим новите мистър и мис Италфест все пак :)

А кои са те ?

bouncer
20-09-2010, 12:28
е как кои?

Мистър италфест е Еньо - Чичката а.к.а Голямата риба

Мис Италфест е Шого - а.к.а xidra

Z:)m
20-09-2010, 12:32
е как кои?

То ясно, че всичко това е и с леко шеговит привкус, но относно Мис Италфест - Шого нещо ми е много мъжествен за "мис", а пък дори и не беше изрусен, както например бе миналата година ;)

Lqnkata
20-09-2010, 12:33
Като за първи път на Италфест си прекарах страхотно, въпреки единични случаи. Разбира се, че не всичко бе идеално, но това е нормално имайки предвид коло народ и колко много неща успяхме да направим. Лично аз ще се постарая грешките, които направих (във всяко едно отношение) да не ги допускам на следващия. Така смятам, че всеки ще допринесе за по-добро протичане на феста :)

SGB
20-09-2010, 12:57
И аз съм малко разочарован от конкурса за най-подържан автомобил. В него така и не разбрах дали се гледа оригинален вид (заводски) или доработки. Иначе единственото нещо за което съжелявам е това, че нямаше как да остана за вечерта в Хасково и за неделното каране :-) .

bouncer
20-09-2010, 13:30
по регламент трябваше да се гледа цялостното състояние на автомобила, независимо дали е оригинален или не. Конкурса беше замислен да е за запазен, а не за класически автомобил. И веднага ще кажа защо - защото не мисля, че съм достатъчно компетентен да оценявам коя класика е по-дорба от друга. Те всичките ми харесват. Оценяването трябваше да стане по точки и с карта за всеки автомобил която съдържа информация и точково оценпване. Трябваше да бъде оценявано

Външен вид

• Състояние боя
• Състояние на купето (корозия, удари, драскотини)
• Чист и подреден двигателен отсек
• Джанти
• Гуми

Интериор
• Състояние салон
• Състояние табло
• Състояние мокет и тавани
• Волан и скоростен лост
• Багажен отсек

Оценяването става с точки от 1 до 5, като автомобила с най-много точки печели конкурса. До конкурса се допускат само автомобили над 10 години. За всеки 2 допълнителни години над 10 автомобила печели по 1 точка.

MUROMAN
20-09-2010, 14:05
е как кои?

За Еньо добре, за Шого /нямам нищо против него/,но толкова ли нямаме в три клуба едно хубаво момиче да изберем нея?Майтапа си е майтап ,но все пак не е добре така. И въобще кой проведе , кой гласува в този конкурс и кой определи победителите?
За феста да си кажа и аз.
1 - супер слаба реклама.
2 - малкото коли бяха защото се бяхме кооперирали по няколко човека в кола.Разстоянието не е огромно,но няма смисъл да минеш 450 км/2-те посоки/ сам със собствения си автомобил.
3 -конкурсите бяха слаби ,недоизкусорени и не добре оценени.
4 - пържолата в ресторанта не беше на ниво.:wazuuup:
/иначе самия ресторан беше екстра стана хубав купон/
5 - Боянката ,Фиорето и Ваклин/Speznas/ може да вземетe няколко урока от бат ви Петко как се водят такива мероприятия.
Не искам да обидя никой просто изразявам лични впечатления.
Благодарности за положените труд и усилия на организаторите и стюардите. :thumbup:

SGB
20-09-2010, 14:45
по регламент трябваше да се гледа цялостното състояние на автомобила, независимо дали е оригинален или не. Конкурса беше замислен да е за запазен, а не за класически автомобил. И веднага ще кажа защо - защото не мисля, че съм достатъчно компетентен да оценявам коя класика е по-дорба от друга. Те всичките ми харесват. Оценяването трябваше да стане по точки и с карта за всеки автомобил която съдържа информация и точково оценпване. Трябваше да бъде оценявано

Външен вид

• Състояние боя
• Състояние на купето (корозия, удари, драскотини)
• Чист и подреден двигателен отсек
• Джанти
• Гуми

Интериор
• Състояние салон
• Състояние табло
• Състояние мокет и тавани
• Волан и скоростен лост
• Багажен отсек

Оценяването става с точки от 1 до 5, като автомобила с най-много точки печели конкурса. До конкурса се допускат само автомобили над 10 години. За всеки 2 допълнителни години над 10 автомобила печели по 1 точка.

Ясно, мерси за разяснението :-) .

viki
20-09-2010, 14:49
Браво и относно наградите ! Спецназ - Ваклин се постара да има по много и за всеки .

Благодарим за което :innocent:
Обаче вечерта доста хора имаха желание да го изнасилят,като взе микрофона на DJ-я:horror::drinking:
Адска работа...:hehehm:

sapper
20-09-2010, 14:56
Доста солени коментари бяха, но пък Дани с карта ни стимулираше, особено при изпреварването на търтейчето :rockon:
Иначе аз съм доволен, изкарахме си чудесно, коли имаше, колкото-толкова.

А след карта всички дружно си мерехме изгарянията от колектора :jumping: :-P

MrX
20-09-2010, 16:53
2 - малкото коли бяха защото се бяхме кооперирали по няколко човека в кола.Разстоянието не е огромно,но няма смисъл да минеш 450 км/2-те посоки/ сам със собствения си автомобил.

От 6(шест) Италфеста съм останал с впечатление, че това е автофест, не хорафест или манифестация, т.е. всеки да докара автомобила си и да го подреди до останалите, а не всеки да се освини в кръчмата и да заприличаме на селска новобранска вечер, за младежите пояснявам новобранска вечер е соц понятие за изпращане на юноша бледен в редовете на армията за отбиване на редова военна служба.
Спорете, критикувайте но организаторите се изложихме в пъти по-малко от членовете на клубовете и феновете на марките.

За пореден път най-отговорни се оказаха стюардите. Благодаря ви момчета и Светле! А доста хора могат да вземат поука от тях що се отнася до подпомагане на клубни начинания и изразяване на клубна принадлежност!

Поздрави за всички уважили таз годишния, според някои не истински фест!

Поздрави за Ники за карането и победата на италианското! Огромна излагация от страна на ръководството на картинг пистата с нагласените състезания и отвратителните картове( аз лично съм бесен).

SokOtPraskova
20-09-2010, 17:10
Аз останах с доста добри впечатления...най-вече от града. Не очаквах, да е толкова чист, спретнат и без дупки по улиците :)
Видях се с нови и с вече познати, приятни хора от Алфа клуб и ми беше приятно. Особени адмирации към колежката Вики, която беше изключително слънчева и в настроение.
А, дискотеката беше доста препълнена, затова заедно с група Фиат-каджии успях, да се насладя на пиано бара отстрани. Беше, много добре, най-вече в цените. :-)

И естествено, благодарности на Явор за организацията! (много забавен човек :-) )

Kamen666
20-09-2010, 17:10
Според мен феста беше на ниво.
Имаше какво повече да се иска,но това винаги ще е така :)
Наистина както каза и muroman,трябва да се взема бележка,относно воденето на феста,обявяването на конкурси,регламенти,печеливши и т.н.
Мисля също,че отдалечеността на публиката от сцената тази година ни изигра лоша шега.
За нагласеност на конкурсите немога да кажа,аудиото си беше оценявано от емма,оптичния от спиди,и т.н. ...невиждам как някой би се намесил и нагласил резултатите...
Дай боже,догодина поне двойно повече коли :)
Специални благодарности на Явор !!!

vegatta
20-09-2010, 17:18
И пак да кажа........

Феста си беше екстра и който не дойде може само да съжалява

П.П. между другото аз на лош фест не съм бил до сега......

bouncer
20-09-2010, 17:24
За Еньо добре, за Шого /нямам нищо против него/,но толкова ли нямаме в три клуба едно хубаво момиче да изберем нея?Майтапа си е майтап ,но все пак не е добре така. И въобще кой проведе , кой гласува в този конкурс и кой определи победителите?
За феста да си кажа и аз.
1 - супер слаба реклама.
3 -конкурсите бяха слаби ,недоизкусорени и не добре оценени.
4 - пържолата в ресторанта не беше на ниво.:wazuuup:
/иначе самия ресторан беше екстра стана хубав купон/
5 - Боянката ,Фиорето и Ваклин/Speznas/ може да вземетe няколко урока от бат ви Петко как се водят такива мероприятия.
Не искам да обидя никой просто изразявам лични впечатления.
Благодарности за положените труд и усилия на организаторите и стюардите. :thumbup:

1. Какво разбираш под реклама? една радио кампания е поне 1500 - 2000 лв. Кой ще ги плати?
2. За фенщината не би трябвало да има пречки. Аз и брат не се кооперирахме а докарахме и двете коли.
3. а аудиото слабо ли беше? кога сме ималисертифицирани съдии? А майсторското? за другите два конкурса съм написал малко по-нагоре. Но така да бъде - следващият път ще те вземем ти да ги направиш.
4. А ние какво можехме да направим? Сещаш се, че реално това е ЕДИНСТВЕНИЯ ресторант който може да ни поеме в града, нали?
5. Аз уроци за водещ не искам и няма да вземам, защото не искам да се занимавам с това. Някои хора могат да говорят по микрофон, други не могат. Аз освен че не мога и не искам. Защо ти не дойде да водиш? Защо някой друг, който може повече не дойде да си предложи услугите?

Не се заяждам, просто искам да добиете какво ние коствало това събитие.

Истината, драги членове и съформуци, е че Италфеста винаги е бил движен от фенщината. Фенщината да събереш последните си пари или да вземеш на заем, но да си там. Фенщината да дойдеш на феста за да се видиш с други фенове и да разгледаш колите им, а не за да се напиеш вечерта. Феста можеше да е много по-добре организиран, да има професионален водещ, да има професионални съдии и да е на хубава писта, да има много реклами навсякъде. Можеше, но никой не си дава сметка колко струва това. А от къде пари? Членски внос? Та той няма да стигне само за да платим пистата!

Мили колеги и приятели, много е лесно да критикуваш, но къде бяхте в седмиците преди феста? Видях много критики в горните постове, но не видях нито един от вас да дойде и да предложи помощ на феста или преди това. Не беше перфектно организиран Италфеста, не бяха добре проведени, въпреки замисъла, конкурсите. Така е. Но цялото това нещо се изнесе от трима организатори и 10-ина стюарди. Толкоз. Аз също исках да бъде най-хубавия Италфест, но просто бяхме прекалено малко.

Не искам да ми се обиждате и ядосвате. Не обвинявам никого за нищо. Просто искам откровенно да кажа защо се получи така. А се получи така, защото фенщината наистина си намалява главоломно.

поздрав

Боян

Lqnkata
20-09-2010, 17:34
:) И аз и приятелката ми не останахме по-назад...

... Огромна излагация от страна на ръководството на картинг пистата с отвратителните картове( аз лично съм бесен).
Пълна подкрепа от мен. Аз лично си тръгнах преди края. За 20лв мисля, че картовете трябваше да са други.

... П.П. между другото аз на лош фест не съм бил до сега......
И аз :)

ne0
20-09-2010, 17:35
Евала Бояне за усилията.. разбирам те на пълно. Не бях на феста, но тъй като почти цялата организация на Стара Загора 2007 и Лесново 2008 е минала и през мен знам за какво става въпрос. Истината е, че такова мероприятие се организира супер лесно и няма нищо сложно просто не се прави от трима души това е. КАРБ е към 40 души или там незнам колко имате си членска маса достатъчно на хартия направетео и в действителност и нещата ще се наредят. Евала, че се извини мъжки за конкурсите постъпката ти е повече от мъжка.

vegatta
20-09-2010, 17:50
Истината, драги членове и съформуци, е че Италфеста винаги е бил движен от фенщината. Фенщината да събереш последните си пари или да вземеш на заем, но да си там.

:big_bow_down::big_bow_down::big_bow_down:

Airfan
20-09-2010, 17:51
Това

...
Истината, драги членове и съформуци, е че Италфеста винаги е бил движен от фенщината. Фенщината да събереш последните си пари или да вземеш на заем, но да си там. Фенщината да дойдеш на феста за да се видиш с други фенове и да разгледаш колите им, а не за да се напиеш вечерта. ...

и това

...От 6(шест) Италфеста съм останал с впечатление, че това е автофест, не хорафест или манифестация, т.е. всеки да докара автомобила си и да го подреди до останалите, а не всеки да се освини в кръчмата и да заприличаме на селска новобранска вечер, за младежите пояснявам новобранска вечер е соц понятие за изпращане на юноша бледен в редовете на армията за отбиване на редова военна служба.
Спорете, критикувайте но организаторите се изложихме в пъти по-малко от членовете на клубовете и феновете на марките...

за мен е есенцията. Мога да коментирам само Фиатското общество по обясними причини, но и там се наблюдава голям интерес към сбирките тип "да пийнем и хапнем", а когато става интерес за мирис на бензин и нафта интересът е повече от слаб. За справка - последния трак дей. Аз лично предпочитам 10 пъти да ида на пистата да гледам, от колкото 100 пъти да седна да ям и пия. Второто не ми е толкова интересно.

Въпреки всичко на мен феста ми хареса, видях се с доста приятели, създадох си нови и се кефих на хубави коли и сгодни жени.

Поздрави и благодарности на организатори и посетители.

soldier
20-09-2010, 17:57
Докато не се учи българският народ, че освен да взима, трябва и да дава, нещата ще стоят по този начин. Вече беше казано - трябват просто малко повече хора, за да се организира мероприятие от такъв мащаб. Тези, които се оплакват, догодина като наближи италфеста да помогнат с каквото могат за организацията.

tokata_pz_flex
20-09-2010, 17:59
Докато не се учи българският народ, че освен да взима, трябва и да дава, нещата ще стоят по този начин. Вече беше казано - трябват просто малко повече хора, за да се организира мероприятие от такъв мащаб. Тези, които се оплакват, догодина като наближи италфеста да помогнат с каквото могат за организацията.

Именно :) Аз го казах същото !

DJ_STIVAN
20-09-2010, 18:38
Феста си беше на ниво. Имаше и плусове и минуси, но всички си изкарахме добре. Само неможах да разбера защо фиатите бяха така отритнати в края на пистата? Имаше предостатачно място да се наредим до Алфа и Ланчия... както и колегите самоинициативно направиха по-късно през деня!

1912
20-09-2010, 19:05
щото тама им е маястото на глупавите фиати:static:
иначе беше яко и се пукнахме от смях пловдиската група:)

stelt
20-09-2010, 19:32
Като присъствал на 6 от 7 Италфеста, мога да кажа, че тази година имахме малко по различен фест от останалите.
Благодарности на организаторите.

ФЕРАРИСТ
20-09-2010, 20:17
От 12 години карам италианки, но въпреки това по една или други причини тва ми беше първия фест.......можех да присъствам само втория ден......естествено най - голям интерес ми беше разлашването по пистата, независимо с какво......
Разбирам че имаше проблеми, че нещата понякога не ставаха, но все пак аз останах изключително доволен, знам че организационно са хвърлени огромни усилия, хората са отделили от времето и спокойствието си, за да може останалите да си гледат кефа.......и всички трябва да оценят това......това че феста беше от два дена беше голям плюс по мое мнение......ако местоположението беше между ПД и СФ може би посещаемоста щеше да е по голяма, но това са подробности.......
Естествено гонките станаха почти перфектно, искам да окажа нужните адмирации и респект за усилията и труда на Ици, който е вложил в направата на тази страхотна машина, която си личи че кара с изключителен мерак и желание.....това което карах аз, създадох от една абсолютно гола рама, на което имаше само един преден джам, и знам какво е да вложиш време и усилия в нещо от сорта......и публиката която изиска повторение на гонката в нормалната посока за да може да се елиминира предимството от това на "а сега вижте колко по късно спира алфата", можеше да спести повторния резултат, който определено такава кола не заслужава.....всъщност първоначалната посока беше и в мой ущърб, щото в тая посока Ици имаше 15 метра повече ускорение, където всъщност му е силата......а и всеки от тая публика можеше да засече с гсм времената по време на тренировките и гонките, и да не е особенно изненадан, така, както бях изненадан и аз след като засяках две негови на тренир и с Радо....
Както и да е, надявам се догодина да е още по добре.....

SGB
20-09-2010, 20:20
Феста си беше на ниво. Имаше и плусове и минуси, но всички си изкарахме добре. Само неможах да разбера защо фиатите бяха така отритнати в края на пистата? Имаше предостатачно място да се наредим до Алфа и Ланчия... както и колегите самоинициативно направиха по-късно през деня!

Колега не беше самоинициативно, едно момче ме помоли да питам дали могат да се преместят, после питах Боян и той каза, че няма проблем и всичко стана за няколко минути.

bouncer
20-09-2010, 20:40
такааааааа отдавна чаках някой да се сети :)
Колеги от фиат форума, вината за това, че бяхте наредени на около 1 км от другите коли е изцяло моя... Просто се бях превъзбудил и си мислех че няма да можем да съберем колите на пистата и за това бяхме заделили ОГРОМНИ пространства за трите марки и когато се разбра, че не е баш както сме го измислили вече беше късно. Извинявам се, пичове! Не е било с лоша умисъл, а просто защото мислехме, че ще сме милиони и няма да има място за да наредим колите поне по марка, ако не и по модел :)

ПС - А и до последно се чакаше една мистична колона фиати от София :) явно някой се е превъзбудил повече от мен :)

Stefo
20-09-2010, 20:44
Феста беше супер, дребните забележки винаги ги има, но пък не може всичко да е перфектно.

А това с картовете беше много гадно, аз също се паднах веднъж с карт номер 14, още на старта започнаха да ме изпреварват сякаш са тръгнали от летящ старт :)

Мдаа, дамгосани, мажейки се с кремове против изгоряло ...

JAMAL
20-09-2010, 22:28
На мен феста ми допадна, за което благодаря на организаторите. Както присъстващите, така и организаторите са фенове на марката и не забелязах някой да парадира за професионализъм в организирането на подобни мероприятия. Боян сподели своето мнение, относно воденето на феста. Вижда се огромно желание, което е най-важното за мен.

Много искрено се зарадвах на Ферариста за победата му над този ненормално вървящ Фиат. Особено след претенциите за повторна гонка.

Yavor
20-09-2010, 22:49
Бояне, след всяка среща е такава вълната, а след ИТАЛФЕСТ е най-лоша.
Не се ядосвай.
Я вижте - не само вие се деркате тука - и у фиатскио форум е настало време за равносметка :)
Че и ланчистите се напъват ама темата им за 'дружеска критика' е смесена със снимките и е пропорционална на присъствието :)

Всяка година едно и също...
Ей хора - преди да пишете прочетете темите от няколко години назад - вие поне си имате цял раздел.

За фенщината - има я ама и тя се поддава на кризата. Да се надяваме че ще се завърне с пълна сила в сърцата на всички и догодина да направим фест с 1000 коли, рекламиран 2 месеца предварително по националните медии - най вече по бТВ и по възможност без вечерно напиване, щото явно пречи на карането на втория ден, или поне отблъсква най-заклетите фенове и оставя да управляват 'прасетата'.
Мдам - призовавам критикарите от сега да се заемат с осигуряването на едни 100 000 лева и тогава съм сигурен че доста хора ще си оставят това, с което си вадят хляба и ще се заемат сериозно и професионално с организацията.
Ама парите да са готови 2 месеца преди феста - на баля или в краен случай - в сметка.
И всеки да си е казал мнението какво очаква пак 2 месеца предварително, а не след това. Как беше - на мъртво куче лесно нож се вади.

C'est la vie

ICI
20-09-2010, 22:50
Естествено гонките станаха почти перфектно, искам да окажа нужните адмирации и респект за усилията и труда на Ици, който е вложил в направата на тази страхотна машина, която си личи че кара с изключителен мерак и желание.....това което карах аз, създадох от една абсолютно гола рама, на което имаше само един преден джам, и знам какво е да вложиш време и усилия в нещо от сорта......и публиката която изиска повторение на гонката в нормалната посока за да може да се елиминира предимството от това на "а сега вижте колко по късно спира алфата", можеше да спести повторния резултат, който определено такава кола не заслужава.....всъщност първоначалната посока беше и в мой ущърб, щото в тая посока Ици имаше 15 метра повече ускорение, където всъщност му е силата......а и всеки от тая публика можеше да засече с гсм времената по време на тренировките и гонките, и да не е особенно изненадан, така, както бях изненадан и аз след като засяках две негови на тренир и с Радо....
Както и да е, надявам се догодина да е още по добре.....

Много интересен Италфест се получи за всички "типове" италфенове според мен, нищо че по незнайни причини липсваше масовост.
И най-важното всички даваха 100% при карането и стана екшъна :)
А между другото това с повторението на финала се получи интересно въпреки всичко, аз не бях карал така от много време а и пистата е много интересна.
Резултата леко го предположих като видях че си със сликове, даже мислех че и Нено ще дойде подготвен и ще внесе смут в класирането.
Иначе Типото ми поднесе изненада като видях как се дави в богати смеси 9-ки при голямо подаване на газ на излизането от всеки завой в диапазона 2000 об/мин.
Просто не съм го мапнал реално в този режим и колата се лагваше докато излезе към 3000 и влезе във верните настройки.
Както се казва по-подготвеният спечели ;)

ne0
20-09-2010, 22:57
даже мислех че и Нено ще дойде подготвен и ще внесе смут в класирането.

не ми стигнаха силите и за Италфест..... НО цял ден чакам клипчетата да Ви гледам евала..... ЗАКЛЕТИ ФЕНОВЕ СТЕ !!!!

А за пича с като моята кола а,а ааа? 145 1.6 ТС наказа ли бая хора а? :):):):):):)

Peak1
20-09-2010, 23:05
На мен феста като цяло ми хареса! Много добро решение беше разположението на сцената - супер яка панорамна картинка сцената + всичките красавици около нея.

Единствения минус от мен са резултатите от конкурсите за оптичен тунинг и най-запазен автомобил и че не се обърна никакво внимание на малкото класики решили да посетят мероприятието. А да, и допускането на BMW-то на пистата... можеше да стане неприятен инцидент.

Жалко, че неможахме да се съберем повечко коли и да напълним всички затревени площи на територията на пистата.

Прекарах си страхотно!

П.П. Кой автомобил бе избран за автомобил на публиката? :unsure:

DJ
20-09-2010, 23:14
Благодаря на организаторите:), догодина жив и здрав пак ще дойда, не ми хареса смао наистина малкия брой хора и коли....но това не зависеше от организацията:) Евала ви пичове всичко беше супер :)

Pinky
20-09-2010, 23:21
Ама колко порядъчно беше освиркано въпросното БМВ, а? :)
Аз съм адски горд както с Ферариста (Ники президент, але, але), така и с Дани, който се представи повече от достойно.

Peak1
20-09-2010, 23:23

Малко му беше честно казано...

Galof
20-09-2010, 23:32
такаааааа, мъката отмина и почваме да се освестваме лека - полека....

Първо искам да благодаря на всички посетители и участници в конкурсите и състезанията - благодаря ви, колеги! След това искам да посоча истинските хора, без които Италфест 2010 щеше да е само блястък в очите ни - стюардите! Изключително много ви благодаря момчета и момиче! Без вас нямаше да можем да направим нищо! Тези хора стояха два дни на зверски пек и не можаха да усетят истински феста, защото през цялото време бачкаха и помагаха! Вие сте истинските герои на това мероприятие!!! поздравления!
:big_bow_down:
На мен феста ми хареса макар и не всичко да успях да видя, да има и забележки без тех неможе когато за всичко се разправят 3-4 човека. Има има доста забележки но ще гледаме догодина да ги корегираме ... до колкото до малкото коли на пистата определено кризата си каза думата ... една кола вътре 3-4-5 човека ако тези дето бяха по 5 човека всеки си беше с колата ето ги 5 коли ... а колите с повече от 2-3 души в тях бяха доста ... до рекламата и критиките на всички ... секи знае да говори без нищо да е направил .... защото ние все още неможе да се съберем след тези два дена, а други още феста не беше приключил и вече почнаха тва онова бля бля ... до рекламата, рекламата става с пари а като стане въпрос за пари и секи дига ръце защото на доста като им се кажеше, че се събира вход първия ден и сякаш има казвахме не по 2 а по 200, за втория да коментирам ли? "пак ли се плаща офф ужас само пари и пари да не ги печатим тез пари" , "е нали вчера платихме неска пак ли" вие сами си правете изводите ... а после всеки тва онова тва треа така тва треаше така ... мили колеги когато искате нещо помогнете то да стане по лесно а не от няколко човека ...

Jivko7777
20-09-2010, 23:33
Аз съм адски горд както с Ферариста (Ники президент, але, але), така и с Дани, който се представи повече от достойно.

Малко му беше честно казано...

Какво БМВ? Да не да е 328-ца :Tease:

Galof
20-09-2010, 23:38
Какво БМВ? Да не да е 328-ца :Tease:
:D не на майсторското една X6-ca

tokata_pz_flex
20-09-2010, 23:43
Трябваше момчето с Алфата да даде напред и да не отстъпва :):) Да дава на зад 6-цата ... не и е там мястото !

Kuku
20-09-2010, 23:43
Колеги, гордеете се, че сте се проявили като пълни селяндури?! :?

acko88
20-09-2010, 23:44
Аз несе оплаквам от нищо,колкото са можали момчетата и момиче са го направили... Единственото което се поиска от мен беше да направя свръска между организаторите и момичетата (Амазонките),каквото се искаше от мен го направих.
Видях се с много хора с който рядко имам възможноста да поговоря,падна голям смях,с геройте като Мариян (Muroman),Ники (Flame),Вики (Viki),Стилян (Jamal) "Леле Мале Jamale" и още много други хора просто ме мързи да ги напиша :))) Поздрави на всички,да сте живи и здрави и до следващото мероприятие :respect:

tokata_pz_flex
20-09-2010, 23:44
Колеги, гордеете се, че сте се проявили като пълни селяндури?! :?

Да Кире ! Щото имаше от къде другаде да мине :)

Galof
20-09-2010, 23:47
Да Кире ! Щото имаше от къде другаде да мине :)
той нямаше място на писта влезе за да покаже той какъв селяк е : )

Pinky
20-09-2010, 23:52
Хм, и аз имах съмнения, че опасно врязло се БМВ по време на конкурс за майсторско шофиране следва да бъде аплодирано.

Pastora
21-09-2010, 00:02
Иначе кола на публиката имаше ли ?
Та като по-смотан да си питам пак ?

Kuku
21-09-2010, 00:05
Изобщо не ми разбрахте въпроса, ама как и да е.... живо-здраво!

alfa boy Qv
21-09-2010, 00:10
:grandpa: Браво колеги,аз тази година за парви пат бях и наистена много аииляк си изкарахме смях,яки коли и мацки да не забравяме:static::static::static::static:,браво на ораганизаторите:respect:

VAN
21-09-2010, 00:43
Както всяка година така и сега феста беше на ниво браво :bravo: на организаторите и благодарности за приятните емоций и преживявания.

Искам да благодаря още на "valjo" за оказаното съдействие на "Bobo", "drigata" и другите момчета, на които се извинявам, че не знам имената за това, че върнаха живота на "Любовницата" :-D. Благодаря!

sapper
21-09-2010, 00:56
не ми стигнаха силите и за Италфест..... НО цял ден чакам клипчетата да Ви гледам евала..... ЗАКЛЕТИ ФЕНОВЕ СТЕ !!!!

А за пича с като моята кола а,а ааа? 145 1.6 ТС наказа ли бая хора а? :):):):):):)

мерси :)

Дойде ми музата :):go:

---------- Post added at 21:56 ---------- Previous post was at 21:54 ----------

10x

Готино си изкарахме. :)

П.С. Още веднъж поздравления за ферариста. Много добре го наказа и то 2 пъти :)

ICI
21-09-2010, 02:29
П.С. Още веднъж поздравления за ферариста. Много добре го наказа и то 2 пъти :)

Не знам дали подозираш за какво иде реч, но ако гонех максимума щях да дойда със сликове или поне щях да си взема лаптопа че да си оправя смесите под 3000 об/мин за да мога да давам пълната газ на излизане от завоите без да се налага да я дебна да не почне да глъхне и преде ;)
Тая дума "наказа" подхожда за сфетофарни гонки, не за каране на писта.

toki4a
21-09-2010, 08:25
Не знам дали подозираш за какво иде реч, но ако гонех максимума щях да дойда със сликове или поне щях да си взема лаптопа че да си оправя смесите под 3000 об/мин за да мога да давам пълната газ на излизане от завоите без да се налага да я дебна да не почне да глъхне и преде ;)

остави ги да си дрънкат , то все ще има някой дето да дига прахоляк!!!!!!Ферариста в случая беше по добрия шофер !, за което евалата още един път ;;)

Ици колата ти е като откачено магаре майко, щеше да е интересно да имаше и един драг!
поздрави ;)

valio_alfa
21-09-2010, 09:22
добре, че беше Ици да направи шоуто :dance:

sapper
21-09-2010, 09:30

Не ме разбирай погрешно, но аз няма как да знам какво се е случвало с колата ти! От това, което видях, ферариста имаше превъзходство в карането във всеки един момент и аз това имах предвид с "проблемната" дума "наказа".
Колата е много добра, но за съжаление не можа да покаже целия си потенциал поради липсата на драг тази година, тъй като според мен там е по-силната й дисциплина, а както вече знаем е имало и проблеми с нея.

Peace!

Dodo 155
21-09-2010, 09:54
Така както чета тази тема си вадя няколко извода:
1. Алфа все повече започва да измества Голф-а като предпочитана марка :?
2. Насладата, иначе казано кефът от шофиране на тази марка, се е превърнала в една надпревара с времето и мерене на п**ки :-P
3. Все повече Алфи започват да приличат на Алди, БМВ и т.н. с разните му там DLR светлини, както и всевъзможни пейки по задния капак, всякакви елерони и т.н. по броните и вратите :puke:
4. Хората се кефят и наслаждават на простотията, защото тя ги забавлява.
5. Все по-малко хора посещават Италфест, който все повече заприличва на Алфафест. Идеята за това мероприятие е да се съберат всички италянски марки, а колко пъти е постигано споразумение и е стиковано с клуб ФИАТ и клуб ЛАНЧА за провеждане на феста? Май само веднъж - първият път :ban:

Ще си позволя да адмирирам усилията на организаторите, защото дори и в този вид, подобно мероприятие е трудно за правене и изисква много нерви.

Въпреки това, искам да се обърна към КАРБ и да отправя градивна критика - нека да бъдем хора преди всичко, събирайте всички марки, провеждайте ясни конкурси, нека да има повече комуникация с потребителите и т.н.

Пожелавам УСПЕХ с Италфест 2011 год. :thumbup:

mim
21-09-2010, 10:29
Имахме идеята поне да домъкнем едно Дукати (но уви то нямаше тази идея) и виждам че Тео (с Мазератито) се е зарибил и вече втора година е железен на феста.
Проблемът е в желанието най-вече. Хасковлии ми се сториха малко, а фиятки по улиците не е като да нямаше. Не мъмря Явор ни най-малко, той направи всичко прекрасно и предостатъчно, никого не можеш да хванеш за ушите и да го заведеш да се забавлява. Освен Търтея, който се пънеше на автомивката, ама бързо му мина :roll2::humpx:

Светланчи
21-09-2010, 10:34
И аз да взема да напиша нещо а?!

Така, тази година Италфеста беше супер...на който не му е харесал да е изявил желание да помага...Аз лично нищо не видях, но пък ми беше супер готино да стоя на входа и да събирам пари...Чувството че си допринесъл с нещо за мероприятието е невероятно.

И все пак и аз да благодаря на организаторите- евала момчета- чудесен фест!
Гордея се че бях стюард и успях да ви помогна!

bouncer
21-09-2010, 11:12
5. Все по-малко хора посещават Италфест, който все повече заприличва на Алфафест. Идеята за това мероприятие е да се съберат всички италянски марки, а колко пъти е постигано споразумение и е стиковано с клуб ФИАТ и клуб ЛАНЧА за провеждане на феста? Май само веднъж - първият път :ban:
................
Въпреки това, искам да се обърна към КАРБ и да отправя градивна критика - нека да бъдем хора преди всичко, събирайте всички марки, провеждайте ясни конкурси, нека да има повече комуникация с потребителите и т.н.

Пожелавам УСПЕХ с Италфест 2011 год. :thumbup:

Благодаря ти за критиката, НО всяко едно решение, което сме взели във връзка с организацията на феста, беше коментирано и одобрено на срещи на ТРИТЕ клуба. Не сме направили нищо самосиндикално и по наше решение. То и за това ако погледнеш на плаката и на листовката пише, че и трите клуба са организатори. Имахме доста среща на трите клуба, на които беше решено какво точно да има на феста, кога да е, как да протече и т.н. Не си прав.

Dodo 155
21-09-2010, 11:20
Благодаря ти за критиката, НО всяко едно решение, което сме взели във връзка с организацията на феста, беше коментирано и одобрено на срещи на ТРИТЕ клуба. Не сме направили нищо самосиндикално и по наше решение. То и за това ако погледнеш на плаката и на листовката пише, че и трите клуба са организатори. Имахме доста среща на трите клуба, на които беше решено какво точно да има на феста, кога да е, как да протече и т.н. Не си прав.
Аз знам, че всяка година се водят разговори, но фактите са красноречиви ;)
180 Алфи, 10 ФИАТ и 10 Ланча ...

Но както и да е, не искам да водя полемика и повече няма да коментирам :thumbup:

soldier
21-09-2010, 11:29
Този с БМВ-то беше допуснат на пистата поради факта, че стюардите бяхме шепа хора и нямаше как да следим за нарушения на майсторското и да седим и на вход.

mboge
21-09-2010, 11:38
Този с БМВ-то беше допуснат на пистата поради факта, че стюардите бяхме шепа хора и нямаше как да следим за нарушения на майсторското и да седим и на вход.

Има ли някой видео с "подвига" на тоя с БМВ-то

Kuku
21-09-2010, 11:46
Фактите са красноречиви, НО посещаемостта на 'ИТАЛФЕСТ' няма никаква връзка с комуникацията между трите клуба ;)

bouncer
21-09-2010, 13:13
Фактите са красноречиви, НО посещаемостта на 'ИТАЛФЕСТ' няма никаква връзка с комуникацията между трите клуба ;)

именно! Нашата работа е да го организираме ЗАЕДНО, както и направихме, а кой ще дойде си е решение на отделните индивиди!

koolio
21-09-2010, 13:27
Италфест 2010 беше прекррасно организиран, помислено беше за удобството на публиката, имаше разнобразни състезания в които всеки можеше да се включи - въобще, стана си купон. Свободното каране на пистата определено беше една от съществените "придобивки". Водещите по мое мнение бяха доста по-добри от тези на феста от 2008-ма (2009-та не присъствах). Едиснтвеното, което се усети, беше присъствието на доста по-малко коли, но все пак - криза е. Жалко е и че нямаше ретро модели. Благодарности на организаторите за техния безвъзмезден, но качествен труд! :bowdown:

Като предложения за оптимизиране на програмата мога да добавя само критериите за конкурсите да бъдат по-ясни, както и за силовия тунинг да се иска малко по-широко представяне както и писмени доказателства - графики и т.н.

gost
21-09-2010, 16:22
не присъствах на Италфеста, но като гледам снимките, и чета коментарите май е било уникално изживяване !:bravo:

Immortal
21-09-2010, 18:47
За мен Феста си беше супер!
Но не е зле да се обърне внимание следващата година, да не се допускат на пръв поглед незабележими грешки. Имам предвид оплакванията на много от колегите от ФИАТ форума, някои от които в голяма степен основателни.
И не става дума за пропуски, а за преднамерени действия или изказвания.
Ще ви цитирам няколко от оплакванията, според мен доста основателни, и се надявам да не допускаме подобни неща следващия път:

"Вчера беше добре,ама днес не ми стана приятно заради сина на собственика на пистата.Не ми е за 20те лева дет ги дадох(въпреки,че се очакваше,че след като има такса вход ще има намаление за картинга,ама не,даже по-скъпо ) Ми тъй ли не се намери някой да каже,чакай бе,кво прай тва дете тук ? 18 има ли ? Аз за какво се подписах,че съм съгласен с условията и съм над 18 ? Има си някакви принципи ! Щото детето тежи 40-50 кила с мокри дрехи,отделно познава пистата идеално ... някой друг можеше да е на неговото място на полуфинала,някой друг можеше да е на мястото на един от персонала на картинга,ама както и да е..."

"1. Първоначално ни заебаха да паркираме в на майка си кътника! Все пак това е Италфест, следователно е нормално да сме паркирали размесено, а не по марки и топки.
2. Нямаше ясни критерии за оценяване в конкурсите, освен този на EMMA ESPL.
3. Как варненската алфа спечели конкурса за оптичен тунинг? Че сравни я с на змея 147-цата, просто... ти кажи, да видим!
4. На конкурса за най-поддържан автомобил какво правеше червената 155-ца, която стана 2-ра? Та тя нямаше почти нищо стоково при нея вече, то по време на презентацията заприлича на тунинг конкурс.
5. Защо на мен никой не ми даде възможност да презентирам автомобила си? "

"Всичките ти аргументи ги приемам,за мястото ни на пистата разбрах, макар да остава горчилката,че сме мангалите на италянските..."

"Идвам си аз чинно в девет и нещо,затирват ме на една поляна,питам защо и отговора беше"там ви е мястото на фиатите" -това как да го разбирам ...за мен значеше- "боклука на бунището,да не пречи на атовете" (точно над нас беше бунището ако не сте видели )... После седя си и чакам,да почне нещото в обявения час 10.00 ,айде до 10,30 нормално да позакъснее,ама стана 12 докато се натъкми всичко-извинявай,дотук три часа киснене . И тъкмо надежда,че видя нещо хубаво,интересно и....4 магистрални работнички излизат с по един парцал и демострират?... какво демонстрираха така и не разбрах,но не бе нито красота,нито сексапил.... Накрая чух няколко подмятания на няколко алфиста по повод фиатите ,хвана ме яд и си рекох,айде и без друго имам една камара път още -довиждане! "

"Късния следобяд в събота ми направи много лошо впечатление това,че се пуснахме да покараме по пистата 3-4 фиата и 5-6 алфи.Спираха ни единствено тези с фиатите и ни казваха,че не е ден за каране и с какви ли не заплахи.Алфите си въртяха кръгчета и нищо.Както и да е!"

Мога да подкрепя думите си и с цитат от тази тема:

щото тама им е маястото на глупавите фиати:static:
иначе беше яко и се пукнахме от смях пловдиската група:)

За това ви говори и Кики, ама наистина не го разбрахте.
Обидата у феновете остава, колеги.
Знам, че всички искаме ЗАЕДНО да си правим този празник, защото за мен събирането на толкова фенове на едно място е празник, но при горните на вид дребни неща, горчилката остава. Не се учудвайте, ако догодина наистина си направите АлфаФест.

Tedo
21-09-2010, 18:56
Понеже аз насочвах кой къде да паркира-пояснявам:
Ланчиите знаехме, че са малко и затова ги редихме отляво на сцената.За алфите и фиатите не знаехме колко ще дойдат и оставихме повече място и понеже стюардите и организаторите повечето бяхме с алфи и паркирахме близко до пистата, започнахме и другите алфи да ги редим за да сме заедно.Много от фиатаджиите които насочвах към края на пистата ми казваха "да, нали, там сме аутсайдърите"...просто не знаехме колко коли ще дойдат и затова така се получи, както видяхте когато се разбра, че няма да са толкова много ви преместихме по-близо

Immortal
21-09-2010, 18:59
Аз бях с Ланчата, нямах проблем с това.
А и знам отлично причините, поради които ФИАТите бяха на това място в началото. (Виж мненията ми във ФИАТ форума по темата).
Просто исках да внеса яснота за настроенията у потребителите на братския форум.

Иначе - сърдечни благодарности на всички стюарди, които вместо да се забавляват като всички нас, се пекоха на слънце и вършиха общополезна работа!
Особени благодарности на колежката! И фризьора вечерта добре се беше справил :)

Светланчи
21-09-2010, 19:42
Аз бях с Ланчата, нямах проблем с това.
А и знам отлично причините, поради които ФИАТите бяха на това място в началото. (Виж мненията ми във ФИАТ форума по темата).
Просто исках да внеса яснота за настроенията у потребителите на братския форум.

Иначе - сърдечни благодарности на всички стюарди, които вместо да се забавляват като всички нас, се пекоха на слънце и вършиха общополезна работа!
Особени благодарности на колежката! И фризьора вечерта добре се беше справил :)

Благодаря за комплимента!

Искам само да ви кажа, хората които бяхме на пистата- хората благодарение на които се забавлявахте бяхме около 10-15 човека (организатори и стюарди) не може всичко да е ОК, нали разбирате...Нека догодина някой друг да се заеме с организацията и да види колко нерви и време им е отнело на тия хора.Просто се радвайте че все пак е имало такова мероприятие! И стига вече с тия негативни мнения!

viki
21-09-2010, 20:20
Явно е модерно чуждият труд да бъде разглеждан през умалително стъкло и да бъде обграден със съмнение от всички страни.:unsure:
ОК,съгласна съм -всеки се опитва да поясни значението на феста по своему,но...не с рогите ,моля ви :)
Организаторите крадат от свободното си време,за да бъде този фест възможен.Те не държат да се доказват пред никого,всичко се прави от фенщина :)
Хубаво е,че има критика
но нека да бъде градивна и издържана (по възможност с ясна представа какво и как трябва да се направи занапред ):):):)Нали това е просто? Разбира се, просто е;)
С мрънкане ,негативизъм и цупене нищо свястно не се получава :wierdo:
Фактът,че ни се предоставя (наготово!!!) възможност да се съберем и да се забаляваме ( и да има на кого да мрънкаме,че чаршафът в хотела е със сив брокат,не със златист-премерно:hehe:) за мен значи много :)
Още веднъж благодаря на всички!:)
На стюардите и стюардесата (Светле:kiss:) специално!:)
Изкарах си повече от страхотно и още не мога да спра да се усмихвам :dance:

Immortal
21-09-2010, 20:34
@viki - мнение със същия смисъл написах и аз във фиат-форума.
Исках просто да знаете какви са настроенията при фиатаджиите.
Иначе аз лично си изкарах страхотно!

viki
21-09-2010, 20:48
Да,благодаря ти :)
Аз само в този форум влизам и няма откъде да знам иначе:)
Надявам се ,като поотшумят емоциите,да дадат предложения :)
Просто човек трябва да знае какво точно иска -първо,а едва след това да избере подходящ начин,за да го получи :):):):)

п.п.
аз сърдити от Фиат групата не видях-напротив :static:

mirchozo
21-09-2010, 21:28
Лоша работа, като чета мненията по-горе и...., те алфите това, те ланчийте онова, айде стига сме се делили. Аз нито за миг не съм гледал кой какво прави, исках да покарам на пистата ей така за кеф 2-3 завоя, излязох и се врътнах, но не съм минавал където има хора или старт-финала, заради което точно беше отправене критиката. Това относно движението по пистата повреме на... Относно времето за започването, не вярвам някой да е бързал, все пак идват коли от цялата страна. За неделя не мога да кажа нищо, просто защото бях много малко на пистата и въобще не знам кое как е станало, пък и с такъв махморлук че просто...
Както и да е, за мен всичко си беше идеално в събота (само като се сетя миналата година какъв студ и дъжд ни валя и...), може би не трябваше да има състезание с картове, но това е друга тема, макар че все някак шоферите трябваше да се запознаят с пистата...
Та така..., ЕВАЛА на организаторите и стюардите, както и на всички присъствали.

toki4a
21-09-2010, 21:58
а бе на мене ми умръзна от от флянкаджиии тем подомни всичко си беше на ниво ! и организаторите и стюардите !!!1 но винаги ще има и недоволни тоооооооооооо е ясно както четох и по горе заприличахме н а голфаджиии чак ме е срам вече ..!! и знаете ли какво жалко ,че никой не направи едно искренно повтарям ИСКРЕННО уважение на Ици каква кола е направил ами на финала беха едни изказвания тааа не ми се говори ...... то не беха и цувни и какво ли не там с некакви никове на цветленца и тем подобни !!!!!!!!!!
за мене фесто си беше супер от дооооо :)
поздрави ............
а от мрънкащи пустеняци няма да се утървем да знаитие:cheers:

поздрави и на цялата Пз. група изкарахме си дакааааажа чудесно ;)

---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:54 ----------

единнствено за което съжелявам , НЯМАшЕ го НЕО!!!!!!!

АМА КАТО ВИДЯХ НЯКОИ ХОРА ГО РАЗБИРАМ !!!!!

Furious 155
21-09-2010, 22:08
Ее как бе, аз лично и Ици и Ники поздравих и за колите и за битката! Беше изключтелно да присъстваме на двубоя.
Трябва да сме спортсмени :handshake:. Само така се върви напред и нагоре!
Отново поздравления за тримата финалисти в италианското преследване!!! :respect:

toki4a
21-09-2010, 23:04
Да,благодаря ти :)
Аз само в този форум влизам и няма откъде да знам иначе:)
Надявам се ,като поотшумят емоциите,да дадат предложения :)
Просто човек трябва да знае какво точно иска -първо,а едва след това да избере подходящ начин,за да го получи :):):):)

п.п.
аз сърдити от Фиат групата не видях-напротив :static:

с теб пак не успяхме да се запознаем !
но пък видях едно русо момиче от твоята компания ;)

---------- Post added at 20:04 ---------- Previous post was at 20:03 ----------

а преди колчови сатъри получих заради теб хаххахахаххахха

търтей
21-09-2010, 23:07

Па шо не са обади да ва запозная :)))):alien:

Kuku
21-09-2010, 23:21
За това ви говори и Кики, ама наистина не го разбрахте.
Обидата у феновете остава, колеги.
Знам, че всички искаме ЗАЕДНО да си правим този празник, защото за мен събирането на толкова фенове на едно място е празник, но при горните на вид дребни неща, горчилката остава. Не се учудвайте, ако догодина наистина си направите АлфаФест.Дидо, аз И за това говорех, но по принцип колегата само се пошегува ;)
Все тая, след всеки 'ИТАЛФЕСТ' е така - никой не казва нищо ново :idea2:

Galof
22-09-2010, 00:26

МНОГО МНОГО правилно казано!!!

а пред ици :big_bow_down:

soldier
22-09-2010, 01:55
"Късния следобяд в събота ми направи много лошо впечатление това,че се пуснахме да покараме по пистата 3-4 фиата и 5-6 алфи.Спираха ни единствено тези с фиатите и ни казваха,че не е ден за каране и с какви ли не заплахи.Алфите си въртяха кръгчета и нищо.Както и да е!"

Това не е баш така ;)
Боян спираше всеки, който може и, който спира. Т.е. евала на фиатите, че след забележките се изнесаха. Все пак имаше доста работа по пистата, а имаше и малко дете сред нас.

Това може да го предадеш на колегите от фиат форума, че там рядко влизам :)

viki
22-09-2010, 10:16

Мдам,за жалост с много хора не можах да се запозная,но ще го поправим на следващата сбиркаhttp://www.foxes2.be/k/acute.gif
Пък и Дойнов се кандидатира за секретарка на

Клуб Алфа Ромео Блондс Българияhttp://www.foxes2.be/k/girl_blum2.gifhttp://www.foxes2.be/k/girl_haha.gif

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs337.ash2/61691_1443995018727_1198671386_31070953_4073728_n. jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs688.snc4/62828_1443122436913_1198671386_31068320_2025784_n. jpg

b_angelov
22-09-2010, 10:28
Добре се е ориентирал :balloon: Щом и GTV подкара :mrgreen:

Mury
22-09-2010, 10:34
Евала за всичко на организаторите,аз неможах да дойда,бях възпрепядстван,нищо догодина.

П.С.Лошото е че за мен си остава мечтата да имаме по-добър фест от този 2005 в Долна баня,ма на,май скоро няма да стане

http://www.lancia-bg.com/italfest_2005_dolna_bania/IF2005/100_5265.JPG

http://www.lancia-bg.com/italfest_2005_dolna_bania/IF2005/100_5253.JPG

http://www.lancia-bg.com/italfest_2005_dolna_bania/IF2005/100_5241.JPG

Anarki
22-09-2010, 13:30
Феста беше супер, особено факта, че беше в два дена! Мрънакала винаги ще има, ако ще и на пухени кресла пред сцената да ги сложите, все нещо ще им пречи. Евала на Ици и Ники, страхотни автомобили!!!

DiabL0
22-09-2010, 21:36
а бе на мене ми умръзна от от флянкаджиии тем подомни всичко си беше на ниво ! и организаторите и стюардите !!!1 но винаги ще има и недоволни тоооооооооооо е ясно както четох и по горе заприличахме н а голфаджиии чак ме е срам вече ..!! и знаете ли какво жалко ,че никой не направи едно искренно повтарям ИСКРЕННО уважение на Ици каква кола е направил ами на финала беха едни изказвания тааа не ми се говори ...... то не беха и цувни и какво ли не там с некакви никове на цветленца и тем подобни !!!!!!!!!!
за мене фесто си беше супер от дооооо :)
поздрави ............
а от мрънкащи пустеняци няма да се утървем да знаитие:cheers:

поздрави и на цялата Пз. група изкарахме си дакааааажа чудесно ;)

---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:54 ----------

единнствено за което съжелявам , НЯМАшЕ го НЕО!!!!!!!

АМА КАТО ВИДЯХ НЯКОИ ХОРА ГО РАЗБИРАМ !!!!!

Подкрепям напълно Токича :)

За мен феста е това което сам човек си го направи...
Аз отидох с празната кошница и си я напълних до горе.......
Всичко беше на ниво... няколко пъти дори по случайност присъствах на на част от доорганизацията, и ясно се виждаше как шеша хора се опитваха да организират мероприятие което се отганизира от десетки.... искренно им съчувствах и точно тази тема си представих тогава и как всички са много разбиращи и можещи, ама май само във форума..... както и да е...

Благодаря на Пз групата за приятното изкарване с тях в ресторанта :) :) :)
Много приятно си изкарахме...
Много се зарадвах като се срещнах с много приятни хора...

Ици .... За втори път виждам колата (след италфест 2009) НЯМА ТАКАВА ИЗРУДИЯ :) :) :)
Честито на Ферариста ... много добро каране в съчетание с подготвена кола......

И не на последни място... Поздравление на 145-цата, която елеминира доста расови бегачки... е те тва е майсторлък...

п.п.
Някой да е заснел клип на светлозелената 145-ца (гаден дизел) на италианското преследване... ??

toki4a
22-09-2010, 21:54
Подкрепям напълно Токича :)

За мен феста е това което сам човек си го направи...
Аз отидох с празната кошница и си я напълних до горе.......
Всичко беше на ниво... няколко пъти дори по случайност присъствах на на част от доорганизацията, и ясно се виждаше как шеша хора се опитваха да организират мероприятие което се отганизира от десетки.... искренно им съчувствах и точно тази тема си представих тогава и как всички са много разбиращи и можещи, ама май само във форума..... както и да е...

Благодаря на Пз групата за приятното изкарване с тях в ресторанта :) :) :)
Много приятно си изкарахме...
Много се зарадвах като се срещнах с много приятни хора...

Ици .... За втори път виждам колата (след италфест 2009) НЯМА ТАКАВА ИЗРУДИЯ :) :) :)
Честито на Ферариста ... много добро каране в съчетание с подготвена кола......

И не на последни място... Поздравление на 145-цата, която елеминира доста расови бегачки... е те тва е майсторлък...

п.п.
Някой да е заснел клип на светлозелената 145-ца (гаден дизел) на италианското преследване... ??

еее то твоя човек не го ли засне бре??

ICI
22-09-2010, 22:10
и знаете ли какво жалко ,че никой не направи едно искренно повтарям ИСКРЕННО уважение на Ици каква кола е направил ами на финала беха едни изказвания тааа не ми се говори ...... то не беха и цувни и какво ли не там с некакви никове на цветленца и тем подобни !!!!!!!!!!

аууу, това форумници ли са били или хора - зрители от Хасково?
Явно са били далече от нашата група и не са били чути, че щеше да има допълнително шоу
ама явно са някакви розови мишки :static:

Иначе много се радвам че много хора бяха настроени много позитивно, то така се получават истинските мероприятия :)

DiabL0
22-09-2010, 22:22
еее то твоя човек не го ли засне бре??

Бе той само с Голямата пишка снима... аз за клип питам... :)

toki4a
22-09-2010, 22:35
аууу, това форумници ли са били или хора - зрители от Хасково?
Явно са били далече от нашата група и не са били чути, че щеше да има допълнително шоу
ама явно са някакви розови мишки :static:

Иначе много се радвам че много хора бяха настроени много позитивно, то така се получават истинските мероприятия :)

много ме радваш братле !,с теб се видяхме ако се сещаш точно когато сменяваше гумите //поздрави ;)

а дали са били форумници или само зрители си го запазвам за мен . п . п то маи семкаджиите и недоволните беха повечето таз година!!!!!!!

ЗМЕЯ!
23-09-2010, 00:00
За нагласеност на конкурсите немога да кажа,аудиото си беше оценявано от емма,оптичния от спиди,и т.н. ...невиждам как някой би се намесил и нагласил резултатите...

Но имаше и някои ощетени колеги според мен жестоко.Kак се сформира класирането,как се реши кои да е на първо кои да е на второ и кои да е на трето място при оптичния тунинг специално,защото тука мисля за победител трябваше да бъде излъчен Змеичо на живо неговата кола изглежда много по добре и много по изчистена от колата на победителя.

...конкурсите бяха слаби ,недоизкусорени и не добре оценени...

Единствения минус от мен са резултатите от конкурсите за оптичен тунинг и най-запазен автомобил

Така както чета тази тема си вадя няколко извода:
1. Алфа все повече започва да измества Голф-а като предпочитана марка :?
2. Насладата, иначе казано кефът от шофиране на тази марка, се е превърнала в една надпревара с времето и мерене на п**ки :-P
3. Все повече Алфи започват да приличат на Алди, БМВ и т.н. с разните му там DLR светлини, както и всевъзможни пейки по задния капак, всякакви елерони и т.н. по броните и вратите :puke:
4. Хората се кефят и наслаждават на простотията, защото тя ги забавлява.

...събирайте всички марки, провеждайте ясни конкурси, нека да има повече комуникация с потребителите и т.н.

3. Как варненската алфа спечели конкурса за оптичен тунинг? Че сравни я с на змея 147-цата, просто... ти кажи, да видим!
4. На конкурса за най-поддържан автомобил какво правеше червената 155-ца, която стана 2-ра? Та тя нямаше почти нищо стоково при нея вече, то по време на презентацията заприлича на тунинг конкурс.
5. Защо на мен никой не ми даде възможност да презентирам автомобила си? "

Относно двата провалени конкурса - Оптичен тунинг и най-запазен автомобил.

Относно оптичния тунинг бяхме говорили със спонсорите ни от Спиди тунинг да излъчат един съдия и заедно с мен да оценим колите и да излъчим победител. Наложи ми се да се върна до Хасково за един час и през това време нещата излезнаха извън контрол. Лично аз съм крайно несъгласен с финалистите и на двата конкурса и с оценяването и със съдийството. Някои неща са непростими. Опитах се, говорих и се постарах, но явно не е било достатъчно.

Извинявам се на всички за това.

След широката вълна от недоволство, се принудих и аз да изкажа гледната си точка...

Желание на организаторите на фест 2010 не липсваше, но не и достатъчно старание!
Знание за това как се провежда подобно мероприятие...може би, но не и потенциал за това!

Неможе водещия и главен оценител (нещо като председател на журито), точно в разгара да реши, че спешно трябва да напусне събитието, щот имал ходене до Хасково...ми несериозно е!

След тва разни "спецове" поеха нещата в ръцете си, но пък събитията излезнали от контрол и всичко отишло подяволите за да дойдат на края горчивите извинения и тежки самопризнания от сорта "срам ме е" и "осрахме се"!

Неможе да няма никаква подредба на колите по модели, най-запазени да стават некви посредственяци, а Фиат-те да са забити в девета глуха и т.н и т.н....

Много хора след феста ме попитаха "не те ли е яд?" и "няма ли да се оплачиш...?!"

Колеги, всичко по колата си правя подтикнат единствено от огромното си лично желание, ентусиазъм и любов към марката.

По колата имам още много работа вкл. и по външния вид, така че някакъв конкурс далеч, не е в състояние да ми повлияе на настроението.
Меренето на геги, никога не ми е било страст, още по-малко приоритет в живота.

Пожелавам ИТАЛФЕСТ 2011 да е един наистина различен фест!

AnastasKOSTOV-REX
23-09-2010, 01:22
Мир да има
Колега Immortal имаш право
Друго си е да беше дошла някоя 105-та серия
По една или друга причина това ми беше първия Италфест.И искам да благодаря на организаторите и на всички собственици на FIAT,ALFA ROMEO,LANCIA,MASERATI.....за преживяването което изживях!

Kuku
23-09-2010, 10:37
А целта на тая снимка е ?! :roll:

bouncer
23-09-2010, 10:57
Неможе водещия и главен оценител (нещо като председател на журито), точно в разгара да реши, че спешно трябва да напусне събитието, щот имал ходене до Хасково...ми несериозно е!

След тва разни "спецове" поеха нещата в ръцете си, но пък събитията излезнали от контрол и всичко отишло подяволите за да дойдат на края горчивите извинения и тежки самопризнания от сорта "срам ме е" и "осрахме се"!

Неможе да няма никаква подредба на колите по модели, най-запазени да стават некви посредственяци, а Фиат-те да са забити в девета глуха и т.н и т.н....

Много хора след феста ме попитаха "не те ли е яд?" и "няма ли да се оплачиш...?!"

Колеги, всичко по колата си правя подтикнат единствено от огромното си лично желание, ентусиазъм и любов към марката.

По колата имам още много работа вкл. и по външния вид, така че някакъв конкурс далеч, не е в състояние да ми повлияе на настроението.
Меренето на геги, никога не ми е било страст, още по-малко приоритет в живота.

Пожелавам ИТАЛФЕСТ 2011 да е един наистина различен фест!

....... всъщност няма да се оправдавам! Като си можел да го направиш по-добре - да беше дошъл да помогнеш! Аз лично повече критика (освен ако не е градиввна) от хора, които не са си мръднали грам гъза да помогнет не мисля да взимам под внимание! Лошо се е получило в твоят случай, но фактите са си факти! Това е! Благодаря за коментарите и критиките, ще си взема поука и следващия път ще давам съвети на органзаторите как да го направят.

Светланчи
23-09-2010, 11:16
....... всъщност няма да се оправдавам! Като си можел да го направиш по-добре - да беше дошъл да помогнеш! Аз лично повече критика (освен ако не е градиввна) от хора, които не са си мръднали грам гъза да помогнет не мисля да взимам под внимание! Лошо се е получило в твоят случай, но фактите са си факти! Това е! Благодаря за коментарите и критиките, ще си взема поука и следващия път ще давам съвети на органзаторите как да го направят.

Аз веднъж го казах, на който не му е харесал да е изявил желание да помогне, щото е много лесно 10 човека цял ден да се пържат на слънце, за да може на други 500 човека да им е весело...И после това не ми хареса, онова не ми хареса...много е лесно да недоволстваш на чужд гръб.

Престанете вече, излагате се!!!

soldier
23-09-2010, 11:31
Другият вариант е да се направи една такса по 20лв на човек и тогава всичко ще е перфектно - ще се наемат стюарди, ще се наемат организатори, ще се наемат професионални съдии и т.н. Хората, замесени в това мероприятие жертваха своете време, за да организират, своя кеф и своите средства, за да ви бъде гот на вас. Сега въпросът е колко от вас ще дадат по 20лв??????
Помислете малко къде сте ходили на 2лв вход и какво сте получили за 2лв?? Аз последно влезнах в един музей с вход 2лв, седях там 40мин, нямаше кой да попитам за каквото и да било и нямах възможността да участвам в каквито и да било конкурси, с възможността да спечеля награда.

Mury
23-09-2010, 11:38
Феновете вече нямат желание тва е,просто се изпарява незнайно как,при мен да си призная също.Преди 4-5 години имах страхотно желание,както и много други,участвали сме в организацията,и самото мероприятие,но тогава ни доставяше удоволствие:th_up::th_up::th_up: 05/06 години си спомням,че участвахме поне по 20 човека в провеждането на самото мероприятие,ставали сме в 5 часа и сме били на пистата,да я подреждаме за организираме конкурсите:pimp::pimp::pimp::pimp:Сега го няма това,незнам защо,но според мен организаторите трябва да се замислят над това:noooo::noooo::noooo:

viki
23-09-2010, 11:59
Феновете няма да се свършат:pimp:
Кофти е човек да се взима за център на вселената и да мисли,че след него и край ;)
Нормално е с годините да се променят приоритетите;)
Нищо не е такова ,каквото е било,няма и да бъде :):):):)

Светланчи
23-09-2010, 12:04
Кофти е човек да се взима за център на вселената и да мисли,че след него и край ;)

Вече е по- лесно да се ходи на готово :)

viki
23-09-2010, 12:09
В крайна сметка нещата пак опират до манталитет:waving:
Да не говорим за това,че никой на никого не е длъжен.За каквото и да било;)

Kuku
23-09-2010, 12:11
А пък на някои ВИНАГИ им е било по-лесно да ходят на готово ;)
ЛОГИЧНО, мрънкащите винаги са хора, които НИКОГА не са участвали в организацията!
Освен това, от фен до фен има огромна разлика. От организатор до организатор - също. Разни хора, разни идеали... и всеки си мрънка за нещо :)

ne0
23-09-2010, 12:24
добре дошли в бг реалността.........

Без ама никой да се обижда!

Просто когато някой поеме отговорност в тази държава трябва и да си свърши работата. Оправдание всеки си има, но като се захванеш, още повече с нещо общественополезно като не си свършиш работата добре, получаваш критика. Така е. Хората са прави. Същото като с политиците. Избираме ги и не сме доволни. Нормално. Значи и трите клуба си имат избрани УС от членовете им. Следователно тези хора са се наели доброволно с мисия. Отговорността следва от това.

Мероприятието си е било нормално, така ми изглежда на мен за нашите стандарти. Винаги може по-по-най ама тогава ще има "ма много пари, ма скъп ресторанта, ма никой не ми плати бензина, ма нямах награда, ма ощетиха ме, никой не ми направи с....ка".....

КОЛЕГИ каквито сме ние такъв ни е Италфеста. Бедни хора - бедно мероприятие. Просто вижте какви коли караме, та то даже дилърите нямат интерес към нас феновете на тези коли и с право. Просто ако всеки реално пред себе си си признае и слезе на земята ще види че това е реалността. Събиране на 80% автомобили на стойност между 2-5000 лева това е. Колко ГТА-а, Абарти и Делта Интегралета имаше.... да не говорим за класики или Ферари и Ламборгини. ЕВАЛА НА ПИЧА С МАЗЕРАТИТО! Та на шестаците собствениците мога да ги изброя по имена. Много поже да се каже по темата. Такъв ни е стандарта това е.

Принципно ако има желание за по-добро мероприятие може да стане за три дена организация. Но тогава ще има много отбрано посещение. Та 20 лева вход си е нормално. Ама като дойдат 5 човека в кола - 100 лева...

Пример в Италия с Григор платихме 250 евро за 3 човека (също така и други над 20 българи) .. като имаше включен постен обяд. Да платихме защото сме фенове. За мен лично тези пари са много но ги дадох от фенщина. Колко от нас ще го направят.

Можеше ли да има Нова Джулиета и да се избие рибата - можеше... колко щеше да струва - около 2000 лева. Но нямаше.

Пожелавам Ви следващия път да стане ей таквоз мероприятие като на колегите:

http://www.youtube.com/watch?v=pQ8rifrMOTU

bouncer
23-09-2010, 12:35
Можеше ли да има Нова Джулиета и да се избие рибата - можеше... колко щеше да струва - около 2000 лева. Но нямаше.

До последно преговаряхме, но ни отказаха от централата на Алфа Ромео - искали когато те си били решали да дойде колата, а не по-рано. Мислено е за всичко. :)

ne0
23-09-2010, 12:37
До последно преговаряхме, но ни отказаха от централата на Алфа Ромео - искали когато те си били решали да дойде колата, а не по-рано. Мислено е за всичко. :)

брат стига много добре знаеш, че ако искаш самосиндикално може да си докараш Джулиета без централи ментрали и други оправдания дето са Ви хрърлили в очите. Парата му е мамата. Едно е да мислиш друго е да го измислиш.

едит. В края на сметка КАРБ не би трябвало да служи на представители на марки, защото с тях и без тях КАРБ си го има и т.н..

bouncer
23-09-2010, 13:12
така е, но както ти казваш ПАРАТА не стига за самосиндикални докарвания на каквото и да е :)

Mury
23-09-2010, 13:21

Нешо не те разбрах мила:idea2::idea2::idea2:нешо май ми се струва че шса обиждаме,ако го твърдиш че искам да съм център на вселената,май си объркала рейса:th_up::th_up::th_up::th_up:Просто исках да кажа,колко лесно ставаха нещата преди 4-5 години/няма да споменавам хора като Вальо,Петко,Нено,Кики и т.н. колко навъртяни км.имат/,и най-важното,поне тук в нашия форум,нямаше мрънкащи-то е ясно че такива винаги ще има няма как:tooth::tooth::tooth::tooth:

bouncer
23-09-2010, 13:31
и идеята на тази констатация е? Не сме достатъчно фенове? Не сме достатъчно добри? Не те разбирам. Честно. Долна баня беше готин фест. И Калояново беше готин и Стара Загора и Лесново. За мен лош фест не е имало. Проблема идва от очакванията и нагласите. Аз ще се изкефя и на фест в Столипиново или Факултета само защото е Италфест. Когато правиш нещо от фенщина феновете се кефят.

Mury
23-09-2010, 13:37
и идеята на тази констатация е? Не сме достатъчно фенове? Не сме достатъчно добри? Не те разбирам. Честно. Долна баня беше готин фест. И Калояново беше готин и Стара Загора и Лесново. За мен лош фест не е имало. Проблема идва от очакванията и нагласите. Аз ще се изкефя и на фест в Столипиново или Факултета само защото е Италфест. Когато правиш нещо от фенщина феновете се кефят.

Тва е ясно мама,теб никой/поне аз/не те критикува,идеята ми е,къде се скри фенщината на старите фенове като нас/ходили на 5 и повече феста/,просто според мен трябват доста повече хора за организацията и самото мероприятие:idea2::idea2::idea2::idea2::idea2:

viki
23-09-2010, 13:51
Нешо не те разбрах мила:idea2::idea2::idea2::
Нищо подобно не твърдя,не е в мой стил да тръгна да обиждам ,знаеш:)
Не визирах някой конкретно:)
Но е факт,нещата се променят :):):):)
Вярвам,че ще има много хубави фестове :firstprize::Yeeeehaaa:

Kuku
"Освен това, от фен до фен има огромна разлика. От организатор до организатор - също. Разни хора, разни идеали... и всеки си мрънка за нещо "
;)

Mury
23-09-2010, 13:55
Нищо подобно не твърдя,не е в мой стил да тръгна да обиждам ,знаеш:)
Не визирах някой конкретно:)
Но е факт,нещата се променят :):):):)
Вярвам,че ще има много хубави фестове :firstprize::Yeeeehaaa:

;)

Дано:tooth:

V_A_N_K_A_T_A
23-09-2010, 13:55
Тва е ясно мама,теб никой/поне аз/не те критикува,идеята ми е,къде се скри фенщината на старите фенове като нас/ходили на 5 и повече феста/,просто според мен трябват доста повече хора за организацията и самото мероприятие:idea2::idea2::idea2::idea2::idea2:

Еми,а де....къде бяхте?!

И в крайна сметка,който не е бил,според мен изобщо няма право да коментира.
Не беше най-посетения фест,вярно е,но организацията си я имаше,както и доброто желание на организаторите.А и всички имахме доброто желание да помогнем,даже и с пренасяне на конуси примерно...и така всеки помогна с каквото можа.
Няма как някой да измъкне феновете от къщи и да ги заведе на Италфест...
Възможно е също,на някои,Хасково да им дойде далече,но,примерно Варненската група дойдоха,кефиха се,хареса им и си тръгнаха.

Old Fox
23-09-2010, 14:32
Нужно ли е темата да се развива в тази посока?
Нужно ли е да обиждаме други участници с квалификации от рода на посредственяци и др.?
Нужно ли е да се оплакваме за н-ти път?
Нужно ли е да заключа темата?

Бях тръгнал да трия, но реших да оставя всичко така. Вярвам че тук пишат зрели хора, който могат да изложат недоволството си под формата на препоръка, а не.....

Mirela
23-09-2010, 15:02
А всичко това трябва ли да се изпише ?
Я по сериозно! Какъв бил феста през 2005 какъв бил феста през незнам си вече коя година. няма нищо което да се повтаря в този живот така, че гледайте напред животът не е спомени!
Мога само да кажа браво на всички които са се постарали това събитие да се случи и тази година и че съжалявам, че не дойдох :)

mirchozo
23-09-2010, 15:23
Момци не го взимайте толкова навътре, то критици ще има винаги. Миналата година времето беше кофти, таз година организацията, ем на който не му харесва догодина ич да не идва. Вярно е че имаше някой пропуски, но то не може всичко да е на 100%, все пак не се прави от някакви специални организатори които се занимават само с това, а се прави от феновете/членовете на клуба които жертват лично време и средства. На мен лично ми хареса и догодина живот и здраве пак бих отишъл.

manolito
23-09-2010, 15:32
след италфест 2007-ма осезаемо всичко върви надолу.... факт
след пълната писта на стара загора и след това на лесново.... от там нататака ...
дали поради безпаричеието на хората или това, че марката видимо замира ... италфест като цяло замира!

браво на всички които са се пострали да го има изобщо, бил той и в този вариант!

Anarki
23-09-2010, 15:59
п.п.

Имам те на някво клипче ама е от тренировката, иначе от италянското с мен само снимки....

Kuku
23-09-2010, 16:10
след италфест 2007-ма осезаемо всичко върви надолу.... факт
след пълната писта на стара загора и след това на лесново.... от там нататака ...
дали поради безпаричеието на хората или това, че марката видимо замира ... италфест като цяло замира!

браво на всички които са се пострали да го има изобщо, бил той и в този вариант!Май искаш да кажеш след 2008г. (Лесново) :roll:
Миналата година най-големия проблем беше лошото време - другото бяха бели кахъри!
Времето беше И една от причините тази година мероприятието да се проведе по-рано, ТОЕСТ целта на организаторите е всичко да става все по-добро :idea:
Има определени пера в организацията, които се оказват възлови за провеждането на 'ИТАЛФЕСТ' и те всяка година се променят според редица фактори, някои дори НЕзависещи от организаторите!
ПАК ще кажа, за не знам кой път - не си мислете, че организаторите не виждат грешките и пропуските в организацията!!!

Mury
23-09-2010, 16:48
Момци не го взимайте толкова навътре, то критици ще има винаги. Миналата година времето беше кофти, таз година организацията, ем на който не му харесва догодина ич да не идва. Вярно е че имаше някой пропуски, но то не може всичко да е на 100%, все пак не се прави от някакви специални организатори които се занимават само с това, а се прави от феновете/членовете на клуба които жертват лично време и средства. На мен лично ми хареса и догодина живот и здраве пак бих отишъл.

Аз не говоря за организацията на феста ,защото тази година не присъствах,говоря като цяло,защо като феновете стават все повече,организацията става все по-зле,нещо което при други клубове не е така.При тях става все по-добре.Как така на 100 годишнината имаше перфектна организация,и смея да твърдя,не по-малко коли отколкото на Италфест,имаше интересни гости,перфектно организиран парад със зелена вълна и т.н.Аз много добре знам/по-добре от теб/как се прави Италфест,и се надявам догодина да мога да отида независимо къде е.Капиш:innocent::innocent::innocent:Също така ме боли от това че Фиат и Ланча са много слаби,това за какво ти говори,за мен кризата не е оправдание.

---------- Post added at 16:37 ---------- Previous post was at 16:23 ----------

Ето четете,единствения недоволен е фюрера/Митко/

http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=2282

---------- Post added at 16:40 ---------- Previous post was at 16:37 ----------

Ето и тук,без преса няма как да има популярност

http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=2300

---------- Post added at 16:42 ---------- Previous post was at 16:40 ----------

А за това какво ще кажете,това е фенщина

http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=2306

---------- Post added at 16:48 ---------- Previous post was at 16:42 ----------

Тук има много идеи

http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=2297

търтей
23-09-2010, 17:11
Мурджев, преди пет години нещата нямаха нищо общо с тези сега, преди седем съвсем. Тъй че няма как да сравняваш несравнимото.

Фестът си беше съвсем наред. Отличен, даже много добър. УС можеше да реализират още няколко идеи, за които по случайност знамче се обсъждаха, но времето се оказа кът.

Ти поне да беше дошъл. Два часа път е.

Хора тази година имаше много, просто повечето коли бяха с по трима души.
Въпрос на виждане е кое е по-важното - колите или хората.

Mury
23-09-2010, 17:58
Мурджев, преди пет години нещата нямаха нищо общо с тези сега, преди седем съвсем. Тъй че няма как да сравняваш несравнимото.

Фестът си беше съвсем наред. Отличен, даже много добър. УС можеше да реализират още няколко идеи, за които по случайност знамче се обсъждаха, но времето се оказа кът.

Ти поне да беше дошъл. Два часа път е.

Хора тази година имаше много, просто повечето коли бяха с по трима души.
Въпрос на виждане е кое е по-важното - колите или хората.

Кое няма нищо общо:
-и сега има медии
-и сега има фенове знаещи англииски,нека напишат статия
За мен най-голямата грешка е рекламата,нямаше фалери,нямаше плакати.Я си представете колко фенове нямат достъп до интернет:dyrvo_v_kenefa::dyrvo_v_kenefa::dyrvo_v_k enefa:
П.С.С това защо не съм дошъл няма да занимавам никой,просто не ми е в стила:pp::pp::pp:

търтей
23-09-2010, 19:07
Кое няма нищо общо:
-и сега има медии
-и сега има фенове знаещи англииски,нека напишат статия
За мен най-голямата грешка е рекламата,нямаше фалери,нямаше плакати.Я си представете колко фенове нямат достъп до интернет:dyrvo_v_kenefa::dyrvo_v_kenefa::dyrvo_v_k enefa:
П.С.С това защо не съм дошъл няма да занимавам никой,просто не ми е в стила:pp::pp::pp:

Нали знаеш кой ги пишеше статиите на английски? :magic:

Alfa User
23-09-2010, 19:13
Можем да си коментираме и критикуваме до следващия Фест чак ...
Каквото било - било.
Имаше съвестни хора, които се жертваха, за да стане феста реалност - шапка им свалям, защото адски добре знам какво означава и колко коства това... :respect:
Имаше хора, които независимо от измислени кризи и ограничения дойдоха :clapping: (дори не с още трима в колата...) и допринесоха феста да е това, което беше - и на тях шапка свалям, защото и кризата я знаем какво ни донесе...
Има и хора недоволни - и такива винаги ще има. Лошото е, че тия хора наистина се увеличават с всяка изминала година - може би защото не са били сред нас до скоро, и не знаят какво да очакват или искат. Факт е - ако искайте оспорвайте - че масово форума се напълни с нови лица, често с не особено оформено чувство за онова парене в гърлото когато чуеш оня характерен звук ... звука, който дори иззад ъгъла на улицата ти казва "Идвам аз, Алфа Ромео - направи ми път" ... Но да не се отплесвам... това не мога да го променя, нито пък повечето от вас.
Радвам се, че можах да дойда и на този Италфест - радвам се, че дойдохме и двамата с Милена, всеки с колата си - защото да сме заедно с колите си на феста ни беше мечта от известно време насам - напук на кризата. Радваме се, че се видяхме отново с хората, с които толкова много се уважаваме, а можем да се виждаме толкова рядко за съжаление. Радваме се, че си изкарахме добре вечерта, макар и да знаем, че можеше по-добре.
Но си мислим, че следващия път ще е още по-добре - така че горе главите, и смело напред !!! :rockon:

vlado_iv
23-09-2010, 19:40
Много си беше хубав и най вече много весел-ФЕСТ:bravo:
Alfa User-помисли за фланците.

Mury
23-09-2010, 19:42
Нали знаеш кой ги пишеше статиите на английски? :magic:

Знам,ма кат те гледам,май нямаш много желание:magic::magic::magic:

търтей
23-09-2010, 19:46
Всяка крушка си има опашка, но така или иначе фестът си беше добър и не съм много съгласен с твоите критики :)

mirchozo
23-09-2010, 20:23
Ами ние бяхме 3ма от Добрич с моята кола, ся вярно ако бяхме по-близко или имаше повечко пари щяхме да сме 3 алфи, но това е положението. Предполагам доста колеги са се групирали някак, на фона на безпаричието в момента. Така че колите не са най-точния критерий по който може да се оцени посещаемоста.

koolio
23-09-2010, 22:37
Винаги има хора, които не знаят какво искат или пък мислят, че всичко дето хвърчи, се яде. Нено го каза много правилно - за два лева вход какво очаквате - към всеки участник и зрител да бъдат прикрепени по две компаньонки ?! Това е сбирка за фенове на италианските автомобили, добре дошли са и изгнило Уно, и ново Мазерати, стига на собствениците им да им прави кеф да се включат. Затова е нормално и организацията да е импровизирана и сведена до необходимия минимум. И все пак какво и беше - останахме гладни и жадни ли, нямаше места ли, нямаше състезания, в които да се включат всички ли? Ако се направи с по 20 лева вход пък мрънкащите ще мрънкат, че им е скъпо и че ще се съберат два автовоза коли.

И на мен ми беше малко криво, че колите бяха малко и не се получи това море от "красавици", което ти пълни душата и окото, но на никого не сипвам аз горивото, за да му казвам с колко коли да дойде.
Нека кажем едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички, допринесли да се случи последният Италфест и да си пожелаем (а и да помогнем с каквото можем, дори само с още една кола в редицата) следващият да бъде още по-готино изживяване!

Galof
23-09-2010, 23:07
Почва темата да се превръще в няква боза ... :heavy_cry: хора да не беше иделният фест който всеки иска ... но за тези пари такъв фест говорите за по 20лева .... господи вие искате 5 коли ли да има ... аз бях на входа и имаше много където казваха "2 лева нема ядове" и доста "2 лева? на човек? малее само пари искате да не ги печатим?" за втория ден няма да коментирам .... хора хайде всички който са участвали в предишни организирания или имат ПРЕКАЛЕНО много критики хайде за ИТАЛФЕСТ 2011 нека всички участват нека има 20 огранизатори и 40 стюарда и мисла, че ще стане повече и от перфектно ... :spiteful:

Светланчи
24-09-2010, 10:28
Почва темата да се превръще в няква боза ... :heavy_cry: хора да не беше иделният фест който всеки иска ... но за тези пари такъв фест говорите за по 20лева .... господи вие искате 5 коли ли да има ... аз бях на входа и имаше много където казваха "2 лева нема ядове" и доста "2 лева? на човек? малее само пари искате да не ги печатим?" за втория ден няма да коментирам .... хора хайде всички който са участвали в предишни организирания или имат ПРЕКАЛЕНО много критики хайде за ИТАЛФЕСТ 2011 нека всички участват нека има 20 огранизатори и 40 стюарда и мисла, че ще стане повече и от перфектно ... :spiteful:

Слави, моля те, спри и ти да се дразниш!
Каквото било такова! След всичките неща които прочетох, бях бясна! Ама в момента ми е през ........!
Всъщност вече не ми пука на кой какво и защо не му е харесало и дали има или няма критики!
Аз бях там, два дни помагах и съм много горда, въпреки че бях на входа- дори за малко се видях с приятели и намерих нови!

А колкото до някои хора, които виждам че имат страшно много идеи, ми нека догодина да направят нещо по въпроса! Не сме идеални.

Благодаря на всички, които дойдоха!
Благодаря на Боян, Ивайло, Цецо, Иван, Живко и всички стюарди за всичките усмивки които ми подариха!

fiore
24-09-2010, 13:51
Сега рискувам много хора да ме определят като черноглед, но все пак ще си кажа мнението като човек който беше вътре в организацията.
Много е лесно да се критикува отвън. Отвътре нещата изглеждат много по различно. Да, феста имаше много слабости, но имаше и много плюсове. Сам поставям оценка, 4-.
Ще изредя това което смятам за недостатъци и плюсове , без да коментирам причини , виновници и заслуги.
1.флайерите и плакатите станаха късно, но за сметка на това желаещите да ги разпространят се брояха на пръстите на ръцете;
2. Нямаше огласени точни регламенти на конкурсите
3. Трябваше да наемем един външен професионален водещ който да се справя със всичко.
Но за сметка на това:
1. За пръв път се прави фест в два дни;
2. За пръв път се организира толкова професионален аудио конкурс.
3. За пръв път има опит за някакво шоу за публиката- еротимната мивка, демонстрацията с професионални картове..
4. За пръв път нямаше никакви проблеми с кетеринг и обслужване.
5. Може би не сте се задълбочавали, но за пръв път имаме толкова широко отразяване в медиите.

Наистина имахме доста идеи които да са атракция за присъстващите но по различни причини те не се осъществиха-. Бяхме предвидили шоу, още демонстрации, игри с участие н а зрителите, тест драйв с някой от автомобилите които видяхте в дясно от сцената, дино стенд на пистата и провеждане на истински силов тунинг....

Недоволни винаги има- и от този фест, и от 100 годишнината, и от драг дея, и от тържествата в Милано...

За мен не е коректно да се сравняват фест със фест.. Най посетения фест беше Лесново, защото беше най близо до София. Според мен твърдението за вървене надолу е защото на всички фестове се прави едно и също и няма нищо ново което да направи впечатление и да се запомни. Затова се опитахме да вкараме нови елементи. Може би трябваше да не опитваме еволюция , а революция:)

Peak1
24-09-2010, 15:06
Аз моето мнение за феста вече го споделих и е позитивно като цяло, но си мисля, че занапред трябва да се избере едно място, където да бъде организиран всяка година.

Наистина е хубаво всяка година да посещаваме различни краища на България (ние с приятелката ми използваме тези възможности да разгледаме забележителностите в местностите и да опзнаем по-добре нашата родина!), но от това пък губи самия фест като мероприятие. Географското разположение също е много важно, за да е удобно на хора от всички краища на страната. Както беше споменато много по-лесно е да се организира на вече познато място и да се подобрява с нови идеи, а не да се започва от нулата всеки път. Дали ще е Калояново, някъде около София или другаде няма значение, въпроса е да има основа, която да се надгражда с всеки изминал фест.

Това е моето мнение и не искам да ангажирам никой с него, още по-малко да го налагам.

radiboy
24-09-2010, 19:50
Напротив,ако говорим,за географско положение, Калояново е много по добре от София !!!

Peak1
24-09-2010, 20:08
Напротив,ако говорим,за географско положение, Калояново е много по добре от София !!!

Малко разхвърляно се изказах. Мисълта ми беше, че е най-добре мероприятието да се провежда на едно и също място независимо дали ще е край софия или в калояново или другаде, но да се има и в предвид къде ще е най-удобно за всички... тази година доста хора от северна България не посетиха феста, защото Хасково им идва малко далечко.

mboge
24-09-2010, 20:41
Малко разхвърляно се изказах. Мисълта ми беше, че е най-добре мероприятието да се провежда на едно и също място независимо дали ще е край софия или в калояново или другаде, но да се има и в предвид къде ще е най-удобно за всички... тази година доста хора от северна България не посетиха феста, защото Хасково им идва малко далечко.

За северозападна пък да не говорим , но въпреки че се намърдахме като сардини , пак бяхме там !!! :punk:

mihail_mladenov
24-09-2010, 21:39
Догодина може и аз да се присъединя към групата.

ne0
25-09-2010, 00:48

Незнам дали някой забеляза ама дните на Италфеста бяха празни на Калояново. Защо ли? Ама клуба отказа да прави, каквото и да е мероприятие с помощта на други хора. ;)
Попитахме ги искате ли помощ и бяхме отхвърлени. Визирам алфисти.бг които поискахме да организираме единия ден карането на пистата, а хотел Сарай събира близо 300 човека. Но никой незнае кое е за добро и кое за зло.

Furious 155
25-09-2010, 13:54
Важното е че и в двата случая предните ми гуми щяха да са така износени :drive:

Pinky
26-09-2010, 03:48
Във връзка с по-горен пост.
Отчитайки се на членовете на КАРБ, искам да отбележа, че и аз бях против КАРБ да поеме разходите, а трети страни да поемат приходите от феста.

Отново, поздрави на Ферариста, представил клуба идеално (Ники президент але, але) и на Дани-сапър, представил марката по страхотен начин. Вие сте нашата гордост!

mirchozo
26-09-2010, 10:25
Какво искаш да кажеш с това че КАРБ са поели разходите, а другите приходите?

Pinky
26-09-2010, 12:01
Не се случи така, но имаше такива предложения от търговски фирми.

DSlavev
26-09-2010, 23:13
Италфеста беше чудесен, благодаря на организаторите за положените усиля.
Хора бъдете малко по-позитивни, това са събития на, които човек се забавлява дали ще е на пистата или в ресторанта важното е да се избяга от ежедневието. Като гледам тук има хора, които се стараят да вгорчават както на другите така и на себе си прекараното време.

fiore
27-09-2010, 10:01
Незнам дали някой забеляза ама дните на Италфеста бяха празни на Калояново. Защо ли? Ама клуба отказа да прави, каквото и да е мероприятие с помощта на други хора. ;)
Попитахме ги искате ли помощ и бяхме отхвърлени. Визирам алфисти.бг които поискахме да организираме единия ден карането на пистата, а хотел Сарай събира близо 300 човека. Но никой незнае кое е за добро и кое за зло.

Нено, хайде да си кажем действителното положение. Предложението беше много ОК и безспорно щеше да е по добре да има повече хора включени в организаията но идва голямото НО:
Датата 19. септември беше НЕВЪЗМОЖНА за използване на Калояново, което автоматично означаваше че всичко трябва да е в един ден. Каране и прогвама на феста.
Феста е фест а карането е съвсем друго.
Няма да изкарвам разговорите не пред всички.
Отказът дойде и от позицията на "Фиат форум" и " Клуб Ланчиа България". Те бяха против и заявиха че не ги устройва подобен фест и ще организират събор за италиански автомобили самостоятелно. Смяташ ли че за феновете е удобно подобно разцепване?

Ако "Алфисти.бг" имат желание за сътрудничество с КАРБ- готови сме да го обсъдим и направим стига да е взаимноудобно
КАРБ си сътрудничи с клубовете на другите италиански марки и официалните им вносители.

ne0
27-09-2010, 10:14
Нено, хайде да си кажем действителното положение. Предложението беше много ОК и безспорно щеше да е по добре да има повече хора включени в организаията но идва голямото НО:
Датата 19. септември беше НЕВЪЗМОЖНА за използване на Калояново, което автоматично означаваше че всичко трябва да е в един ден. Каране и прогвама на феста.
Феста е фест а карането е съвсем друго.
Няма да изкарвам разговорите не пред всички.
Отказът дойде и от позицията на "Фиат форум" и " Клуб Ланчиа България". Те бяха против и заявиха че не ги устройва подобен фест и ще организират събор за италиански автомобили самостоятелно. Смяташ ли че за феновете е удобно подобно разцепване?

Ако "Алфисти.бг" имат желание за сътрудничество с КАРБ- готови сме да го обсъдим и направим стига да е взаимноудобно
КАРБ си сътрудничи с клубовете на другите италиански марки и официалните им вносители.

Каквото било било. Няма смисъл да дъвчем минали неща. Иначе и 18-ти и 19-ти си останаха свободни. НО пък не се знаеше дали щяха да дойдат повече хора. Пък не се знае тогава, какви недоволно приказки щеше да има така че, каквото било било. Абе положението е шише.

fiore
27-09-2010, 11:11
Абсолютно. Недоволни винаги ще има. Доволни- също. Ласкатели- те са навсякъде:)))
Гледаме напред.
То въобще тази година имаше доста неща- По времето на феста имаше планинско, кръг от картинг шампионат, Ретро рали... А имаше и идея да се прави шоу на калояново от "Авто гуру?

GT
10-10-2010, 15:49
1. Какво разбираш под реклама? една радио кампания е поне 1500 - 2000 лв. Кой ще ги плати?
2. За фенщината не би трябвало да има пречки. Аз и брат не се кооперирахме а докарахме и двете коли.
3. а аудиото слабо ли беше? кога сме ималисертифицирани съдии? А майсторското? за другите два конкурса съм написал малко по-нагоре. Но така да бъде - следващият път ще те вземем ти да ги направиш.
4. А ние какво можехме да направим? Сещаш се, че реално това е ЕДИНСТВЕНИЯ ресторант който може да ни поеме в града, нали?
5. Аз уроци за водещ не искам и няма да вземам, защото не искам да се занимавам с това. Някои хора могат да говорят по микрофон, други не могат. Аз освен че не мога и не искам. Защо ти не дойде да водиш? Защо някой друг, който може повече не дойде да си предложи услугите?

Не се заяждам, просто искам да добиете какво ние коствало това събитие.

Истината, драги членове и съформуци, е че Италфеста винаги е бил движен от фенщината. Фенщината да събереш последните си пари или да вземеш на заем, но да си там. Фенщината да дойдеш на феста за да се видиш с други фенове и да разгледаш колите им, а не за да се напиеш вечерта. Феста можеше да е много по-добре организиран, да има професионален водещ, да има професионални съдии и да е на хубава писта, да има много реклами навсякъде. Можеше, но никой не си дава сметка колко струва това. А от къде пари? Членски внос? Та той няма да стигне само за да платим пистата!

Мили колеги и приятели, много е лесно да критикуваш, но къде бяхте в седмиците преди феста? Видях много критики в горните постове, но не видях нито един от вас да дойде и да предложи помощ на феста или преди това. Не беше перфектно организиран Италфеста, не бяха добре проведени, въпреки замисъла, конкурсите. Така е. Но цялото това нещо се изнесе от трима организатори и 10-ина стюарди. Толкоз. Аз също исках да бъде най-хубавия Италфест, но просто бяхме прекалено малко.

Не искам да ми се обиждате и ядосвате. Не обвинявам никого за нищо. Просто искам откровенно да кажа защо се получи така. А се получи така, защото фенщината наистина си намалява главоломно.

поздрав

Боян

1. Реклама е имало винаги за предишните фестове. В голяма част от случаите, бюджета е бил подпомаган от организаторите, от спонсори, или просто се е намирал някакъв начин да се популяризира чрез медии. Не можем винаги да искаме да има реимборсиране на разходите, това различава фенщината от комерсиалната гледна точка.

2. Относно фенщината, предполагам я има, но хора с 500лв месечен доход трудно отделят 1/3 от дохода си за фест. Това го е имало винаги и ще продължи да го има за напред. Не всички са членове в клуба на Търтеите, предполагам, че само Търтея ще разбере за какво говоря :-)
Фенщината се видоизмени преди доста време.

Колкото човека са го организирали сега, толкова са го организирали и преди. Поне по спомени :-)

3. За съжеление не съм разбрал за феста, не влизам във форума и съжалявам за отсъствието ми и невъзможноста да се видя със стари познати. Но се радвам, че се е провел и то както забелязвам с успеха на предишните, очевидно е трудно да се промени :-)