View Full Version : Осветление табло
Здравейте колеги, не знам при вас как е но осветлението на таблото ми свети слабо, хем съм го усилил почти докрай пак ми се струва слабо. При вас така ли е, какви може да са причините изгорели крушки или друго:help:
Колега, най- вероятно имаш изгорели крушки.
Колега, най- вероятно имаш изгорели крушки.
Колега можеш ли да ми кажеш какви са крушките, от безцокълните ли са
Pepko-Bepko
20-09-2010, 21:04
Сваляш цокълчетата и крушките се издърпват ДОСТА ТРУДНИЧКО понякога от тях.Продават се по магазините моя съвет е да смениш всичките и да вземеш по скъпични струват стотинки !
Сваляш цокълчетата и крушките се издърпват ДОСТА ТРУДНИЧКО понякога от тях.Продават се по магазините моя съвет е да смениш всичките и да вземеш по скъпични струват стотинки !
Колега колко крушки са, за да знам колко да купя преди да разглобявам, а крушките като тези на третия стоп ли са безцокълни
По 80ст са... :) ако са тези за които си мисля...
Pepko-Bepko
20-09-2010, 22:58
около 5-6 броя са за осветлението на таблото и още около 4-5 за разни мигачи и резерви за горивото температурата на водата и такива подобни.Около 10 броя си купи и сменяи наред...Много важно нещо е при свалено табло не даваи на контакт защото ЕРБЕКА ДАВА грешка веднага!Наи-добре си откачи акумулатора преди да започнеш процедурата!
около 5-6 броя са за осветлението на таблото и още около 4-5 за разни мигачи и резерви за горивото температурата на водата и такива подобни.Около 10 броя си купи и сменяи наред...Много важно нещо е при свалено табло не даваи на контакт защото ЕРБЕКА ДАВА грешка веднага!Наи-добре си откачи акумулатора преди да започнеш процедурата!
Мерси колега, само не разбрах от безцокълните ли са крушките
Pepko-Bepko
21-09-2010, 22:40
Издърпват се от цокълчето и са си безцокълни.
Благодаря колеги, когато имам време ще разглобявам
zumitaka
27-09-2010, 17:10
Трябва да проверя на компютъра вкъщи мисля че имах снимки, ако не си го оправил вече ще ти ги кача някъде.
Трябва да проверя на компютъра вкъщи мисля че имах снимки, ако не си го оправил вече ще ти ги кача някъде.
Колета още не съм разглобявал, ще съм ти благодарен ако качиш снимки
zumitaka
01-10-2010, 13:44
Колета още не съм разглобявал, ще съм ти благодарен ако качиш снимки
Ще погледна довечера, дано да ги пазя ;-)
zumitaka
03-10-2010, 22:54
Ето няколко снимки дано ти помогнат
http://dox.bg/files/dw?a=bd93fbf62e (http://dox.bg/files/dw?a=bd93fbf62e)
Мерси колега, в събота ще разглобявам
Качих снимките на колегата за да не ги теглите наново.
Благодаря и аз - тъкмо ми е изгоряла лампичката за градусите ;)
Колеги, смених крушките и сега свети супер, благодаря на всички
zumitaka
14-10-2010, 11:16
Колеги,
някой може ли да ми направи снимка на таблото за да видя какви лампички светят при натиснат CHECK бутон - защото както се вижда на снимката много малко неща ми светят.
zumitaka
29-10-2010, 15:12
Колеги,
някой може ли да ми направи снимка на таблото за да видя какви лампички светят при натиснат CHECK бутон - защото както се вижда на снимката много малко неща ми светят.
Колеги никой ли не може да ми щракне една снимка :crybaby:
Днес и аз направих процедурата. и се оказа че и при мен от 11 крушки само 6 светеха :). Намерих крушките по около 2 лева.
val_mcrae
30-10-2010, 21:27
Днес и аз направих процедурата. и се оказа че и при мен от 11 крушки само 6 светеха :). Намерих крушките по около 2 лева.
Лесно ли се разглобява таблото?
Лесно ли се разглобява таблото?
Много :D
---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:37 ----------
Колеги никой ли не може да ми щракне една снимка :crybaby:
И при мен светят тези при натискане на ЧЕК-а ;)
Абе май не му е тука мястото но да ви питам от какво може да ми свети на таблото че капака не е затворен,при положение че е,и се отключва и от ключалката и от бутона в жабката и от дистанционното,всичко си е наред ,само че показва че е отворен,а той не е.
Това май беше от клюкарката, но не съм сигурен..
Напротив.. не е от нея. Трябва да регулираш малко заключващият механизъм на капака и да провериш връзките. Също така провери и кабелите които при затваряне на капака може да се притискат.
Миналия месец се занимах със същата гадост.
Сваляш кората на капака - вътре около привода на ключалката има два миниатюрни изключвателя - единия не съм сигурен точно за какво е ама другия със сигурност е за сигнала "затворен - отворен" багажник. При мен беше се скъсало маншончето но остта - отстраних парчетата, пръснах с тефлонова смазка и стана работата.
Добре,вчера се поправи сама,затова и ме радва,ако пак се появи,ще свалям кората:?
При следващите минусови температури и влага.... само че тогава ще трябва да го правиш в студа
Знам,ма сега така или иначе нямам време,така че ще го чакам пак да светне.