PDA

View Full Version : впечатления от нокиа N97

marian2784
25-09-2010, 11:02
здравйте решил съм да си взема въпросната нокиа ,но ме притеснява клавиатурата и по-точно механизма и.Предишния ми опит показва че движештите се части в един телефон си заминават много бързо.Ако някой има опит със въпросния модел да сподели как е клавиатурата след определен период от време и като цяло мнението си за плюсовете и минусите на модела.

TMAX
25-09-2010, 11:13
Колега с такава нокиа съм от 1 година и 2 месеца!Досега не съм имал нито един проблем с нея!Механизма работи перфектно и доста стегнато!Батерията е минус тъй като при средно натоварване трудно издържа два дена!Дисплея е доста по кофти отколкото на I-Phone и на HTC-тата тъй като е резистивен( трябва си натиск с пипане не става само)!Ако ще си взимаш ти препоръчвам да е мини!Доста по тънък и малък е,а иначе всичко е еднакво с изключение че липсва скрол бутон на клавиатурата!Друг минус е капачето на камерата и по-точно това че се събира мръсотия и при плъзгане надира стъклото!Всичко останоло е +!
Поздрави

Stefan Caromov
26-09-2010, 17:37
Много добър телефон . И аз 7-8 месеца съм с него ,но ,ако чак сега ще си взимаш , огледай добре и нокиа С6.Не съм я виждал на живо ,но ми е много симпатична

marian2784
26-09-2010, 18:19
огледах я ,но нещо не ми хареса много от благинките са ги орязали.за 97цата ме притеснява дисплея като се отваря много силно удря ми се вижда и този който пробвах беше без батерия и не можах да го включа да видя как е дисплея,че нещо много е наклонен спрямо клавиатурата

Gh0stRider
26-09-2010, 18:36
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42779

Kamen666
26-09-2010, 19:02
marian2784 ,както съм казвал и преди Н97 е най-голямата издънка в последните модели на Нокия.
Ще останеш адски разочарован!
Не си струва парите,единствения + според мен е голямата памет и здравия и стабилен механизъм на отваряне.
Преди 2-3 седмици излезе нови софт. за модела...е какво да ти кажа....същата боза е.
За тези пари можеш да си вземеш доста приличен модел на HTC и ще си с пъти по-доволен от гадната Нокия.

marian2784
26-09-2010, 19:28
ами не знам защо,но от никоя друга марка не съм останал доволен.сегашния ми тел е N73,но ме оставя вече,а и искам нещо друго.реално не бях се спрял точно на тази,но мисля че клавиатурата задължителна при положение че смятам да го ползвам и за нет,и този е най-добрия избор в този контекст,а и цената е добра спрямо конкуренцията.поне така мисля аз.пуснах темата за да чуя мненията на хора,които го ползват от достатъчно много време за да са открили и плюсовете и минусите му,така че благодаря на всички мнения които ще получа,но мисля че това ще е телефона

D-I-V-A-K-A
27-09-2010, 15:43
И аз се бях засилил към 97-та, ама се отказах, защото Нокия от доста време насам тъпчат на едно и също място от към софтуеър и нямат почти никакво развитие. Приложения се правят напоследък много рядко и тези които излизат са доста глуповати. Просто всички разработчици са се ориентирали към Андроид и Мак ОС и много малко хора се занимават със Симбиан и за съжаления той умира, дори моделите на Нокия скоро ще са с Андройд, в момента се преговаря за това. Попринцип съм голям фен на Нокия, но напоследък никакви ги няма, изкарват модел след модел, а в същото време не се опитват да премахват недостатъците и само се трупат един след друг. Лично според мен не си взимай Нокия-та, а потърси нещо с друга платформа, което да ти грабне окото и да ти върши работа, било то Уйндолс, Андрид или Мак.

Mind_Control
27-09-2010, 15:54
Аз си взех Н97 мини преди няколко месеца- изключително съм доволен от телефона, за нуждите за които го използвам- а именно като телефон :) Много рядко ползвам останалите му функции. Качил съм гармин и работи много добре. От време на време забива като отворя уеб браузъра. Иначе механизма е много здрав.

Убедих се в едно- без значение HTC, нокиа, айфон- никога няма да браузвам и да си върша работа, която е за компютър, на телефона- просто не е удобно.

Така, че ако ти трябва надежден телефон- с две ръце съм за Нокиа. Освен това може да си го сложиш в джоба без да се притесняваш, че ще му строшиш дисплея.

pikli4ka
27-09-2010, 16:00
marian2784 ,както съм казвал и преди Н97 е най-голямата издънка в последните модели на Нокия.
Ще останеш адски разочарован!
Не си струва парите,единствения + според мен е голямата памет и здравия и стабилен механизъм на отваряне.
Преди 2-3 седмици излезе нови софт. за модела...е какво да ти кажа....същата боза е.
За тези пари можеш да си вземеш доста приличен модел на HTC и ще си с пъти по-доволен от гадната Нокия.

Напълно съм съгласна с колегата.
Ако ще е смартфон, по- добре е да е HTC, тъй като тази марка стартираха със смартфони и сега останлите марки се опитват да ги догонят. В момента на пазара най-добрия софтуер за смартфон е Аднроид (HTC Hero и HTC Legend). Огледай се и за тях.
Игнорирай коментари от сорта, че този или онзи смартфон забива или т.н. Всеки смартфон забива (независимо с каква операционна система е), ако се отворят много приложения и прочие... Ползвам HTC Touch 2 имам наблюдения и за нокия, не мога да ги сравнявам - просто са различни класове...

bouncer
27-09-2010, 16:08
Аз съм твърдо против НТС!!! купих чисто нов НТС Меджик от представителството и за две седмици изгърмя. Последва един месец ремонт в Румъния където е сервиза и ми го върнаха с диагноза - сменена дънна платка....то в него има само една платка ама нейсе. След смпната на платката пробвахме всички възможни софтуери за качване на данни и връзка с компютър и пак не става. Последва пще един месец ремонт в румъния. Сега бил добре вече. Не знам. Седи си в кутията и не го вадя. Чисто нов НТС Меджик купен за 680 лв... Ще го харизвам май....за мен телефона е Нокия N8 ама го чакам още :)

Mind_Control
27-09-2010, 16:13
Забравих да допълня, че клавиатурата е адски удобна за писане и не може да се сравни с нито един друг телефон без клавиатура.

ziko
27-09-2010, 18:33
Колега marian2784 (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=4735) купи си новия iphone 4 и не се занимаваи с нокии или htc.

Stefan Caromov
27-09-2010, 19:30
Колега marian2784 (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=4735) купи си новия iphone 4 и не се занимаваи с нокии или htc.

Пълна простотия. Нокиа е най-добрия и функционален телефон. Ай фона е за щатите,не за тук

marian
27-09-2010, 20:27
Пълна простотия. Нокиа е най-добрия и функционален телефон. Ай фона е за щатите,не за тук
Подкрепям мнението на Стефан:-)

donMirkoni
27-09-2010, 20:41
аз съм с Ц6 и е перфектен не е като Н97 но върши същата работа и клавиатурата е много удобна пък и за цената на която го взех е направо уникален

kongogo
27-09-2010, 20:47
Колега, повече от година съм с такъв телефон единственото, което се прецака е, че падна отстран копчето за отключване и заключване и че си надрах дисплея.Иначе е железен телефон :rockon:

marian2784
27-09-2010, 21:13
ами както казах от всички телефони само нокиа признавам и сигурно ще си го подаря само да изпадне някоя промоция че под 320 евро не мога да го намеря нов

firedragon
27-09-2010, 21:56
Аз бих се ориентирал към някоя друга операционна система,различна от Симбиан,защото не ми допада нито като интерфейс,нито като изпълнение. Може би HTC с андроид,но там са предимно с touchscreen и нямат физическа клавиатура,което мисля,че е основното нещо,което търсиш в смартфона. Нокиа вече не са това,което бяха и не предлагат нещо кой знае какво повече.

Mind_Control
27-09-2010, 22:13
А бе Нокия е малко, като мерцедес- всеки знае, че има и по- добри коли, но всеки иска да има и мерцедес :)

D-I-V-A-K-A
27-09-2010, 22:36

Абе като притежател и на двете марки съм готов да поспоря по въпроса, но няма смисъл да изпадаме в излишен спам.

Kamen666
28-09-2010, 09:35
Аз неможах да разбера,защо след като колегата твърдо е решил да купи Н97 се допитва тук :)
Аз лично ако чуя толкова негативи за този телефон никога няма да дам пари занего :)
Но той си знае най-добре,после да не каже,че не сме го предупредили :)
А да ,споменах ли и другия минус на телефона - отвратителното качество на звънене....

D-I-V-A-K-A
28-09-2010, 09:47
Аз неможах да разбера,защо след като колегата твърдо е решил да купи Н97 се допитва тук :)
Аз лично ако чуя толкова негативи за този телефон никога няма да дам пари занего :)
Но той си знае най-добре,после да не каже,че не сме го предупредили :)
А да ,споменх ли и другия минус на телефона - отвратителното качество на звънене....

И аз забравих да спомена, още един минус конкретно за него: Лентовият кабел ;)

Mind_Control
28-09-2010, 11:11
И аз забравих да спомена, още един минус конкретно за него: Лентовият кабел ;)

Е кое пък му е минуса на това? Все пак този телефон е мислен, не е ефтин самсунг сглобен с долнокачествени материали.

Още един плюс- MADE IN FINLAND!!

D-I-V-A-K-A
28-09-2010, 11:56
Е кое пък му е минуса на това? Все пак този телефон е мислен, не е ефтин самсунг сглобен с долнокачествени материали.

Още един плюс- MADE IN FINLAND!!

:D Точно тази тема за Самсунг не я захващай, защото мога да ти отворя Нокия (точно MADE IN FINLAND) и то от последните модели и да ти покажа, че всички чарколяци вътре са на Самсунг, включително и процесора ;) Аз също съм голям фен на Нокия, но гледайте нещата реалистично, а не като коне с капаци, тип: "От Витоша по-високо нема, от Искару по-дълбоко нема". Телефона е страшен като дизайн, но за съжаление нещата спират до там, дано за напред да се оправят нещата за Нокия, защото ще изгубят много клиенти ако продължават да вървят натам на където са тръгнали.

Mind_Control
28-09-2010, 12:36
:D Точно тази тема за Самсунг не я захващай, защото мога да ти отворя Нокия (точно MADE IN FINLAND) и то от последните модели и да ти покажа, че всички чарколяци вътре са на Самсунг, включително и процесора ;) Аз също съм голям фен на Нокия, но гледайте нещата реалистично, а не като коне с капаци, тип: "От Витоша по-високо нема, от Искару по-дълбоко нема". Телефона е страшен като дизайн, но за съжаление нещата спират до там, дано за напред да се оправят нещата за Нокия, защото ще изгубят много клиенти ако продължават да вървят натам на където са тръгнали.

В крайна сметка това е просто един телефон и изпълнява функциите си на телефон повече от перфектно. :)

D-I-V-A-K-A
28-09-2010, 12:52
В крайна сметка това е просто един телефон и изпълнява функциите си на телефон повече от перфектно. :)

Е то ако е само за телефон по-добре да си вземе 6303, а не да набива само излишни пари без да ползва функциите на телефона ;) Колега ако си решил твърдо да е Нокия по-добре си вземи N900 ще останеш по-доволен в сравнение с 97-та ;)

Mind_Control
28-09-2010, 12:57
Е то ако е само за телефон по-добре да си вземе 6303, а не да набива само излишни пари без да ползва функциите на телефона ;) Колега ако си решил твърдо да е Нокия по-добре си вземи N900 ще останеш по-доволен в сравнение с 97-та ;)

Или Е72..

detelazurno
28-09-2010, 13:01
Аз съм твърдо против НТС!!! купих чисто нов НТС Меджик от представителството и за две седмици изгърмя. Последва един месец ремонт в Румъния където е сервиза и ми го върнаха с диагноза - сменена дънна платка....то в него има само една платка ама нейсе. След смпната на платката пробвахме всички възможни софтуери за качване на данни и връзка с компютър и пак не става. Последва пще един месец ремонт в румъния. Сега бил добре вече. Не знам. Седи си в кутията и не го вадя. Чисто нов НТС Меджик купен за 680 лв... Ще го харизвам май....за мен телефона е Нокия N8 ама го чакам още :)

А много ми е интересно само къде го намери това представителство при положение, че те нямат официален представител за Европа пък какво остава за България. Също така не е хубаво да си вадиш заключение за марката като цяло само от един единствен случай.

Stefan Caromov
28-09-2010, 16:13

На мен пък лично не ми харесва тая операционна система...
Не са и много приложенията ,които са писани за нея .Хакването на телефона е по-трудно ,ако не го хакнеш пък подписването на приложенията е доста сложно ,ако въобще е възможно при някои

Бе нИ мЪ кефи

marian2784
28-09-2010, 20:03
абе преди 3 години ако знаеш колко негативно постове прочетох за алфа ромео,не трябваше даже и италянска кола да не взимам камо ли алфа ромео,ама ейго на вече 3 години и се радвам и все ме е прибирала.а за нокиата още не съм решил на 100 процента ,но на 90% ще е тя

Ramsezsh
28-09-2010, 22:24
абе преди 3 години ако знаеш колко негативно постове прочетох за алфа ромео,не трябваше даже и италянска кола да не взимам камо ли алфа ромео,ама ейго на вече 3 години и се радвам и все ме е прибирала.а за нокиата още не съм решил на 100 процента ,но на 90% ще е тя

Е нали знаеш - всеки е специалист и знае повече от останалите. Колкото до телефона - никак не е лош, въпреки, че и аз не съм от почитателите на тая марка. Настина едва ли ще живее особено дълго - като всеки един нов телефон, но щом ти харесва го взимай и не искай мнение. И на мен за алфата какви ли не работи ми говориха, пък не се оказаха истина.

morfius
29-09-2010, 17:07
Тук бая щуротии изчетох ...
Нокия ме дразнят от както ползвам мобилни телефони, та не мога да дам съвет за конкретния модел, но да кажа няколко нещица за другите :)
НТС - няколко броя преки наблюдения, 1 ползвам в момента, най-доброто на темата смартфони (НР, SE, Samsung, Google и т.н. смартовете са всъщност НТС та в друга опаковка + специфики за марката, СЕ - камера и звук, Самсунг - екрани и звук и т.н.). Официално представителство у нас нямат, внася ги кой ли не... а най-близкия им сервиз е в Румъния. Е това да е кусура... имах НР - Стемо го бавиха повече от колкото бавят НТС от Румъния... при това без да го ремонтират - замениха го.
Май само Нокия и Моторола си правят сами смартовете напоследък... друг е въпроса какво слагат вътре или кой им е подизпълнителя.
Айфон... единствено 4 ката става за нещо... ама не знам оправиха ли проблема с антената, старите са лъскави играчки... още от първите се заигравам с тях... прекалено скъпи са за това което предлагат като функционалност - там бранда е важния, а и модата... а да, у нас с гаранция и официално, само с планове на Глобул, а кой как и колко време ги сервизира е един интересен въпрос (като знам Германос каква слава им се носи например).

Изобщо колегата да си изясни за себе си какво точно иска от тоя телефон, тогава ще му е много по-лесен избора :)

D-I-V-A-K-A
29-09-2010, 17:15
Тук бая щуротии изчетох ...
Нокия ме дразнят от както ползвам мобилни телефони, та не мога да дам съвет за конкретния модел, но да кажа няколко нещица за другите :)
НТС - няколко броя преки наблюдения, 1 ползвам в момента, най-доброто на темата смартфони (НР, SE, Samsung, Google и т.н. смартовете са всъщност НТС та в друга опаковка + специфики за марката, СЕ - камера и звук, Самсунг - екрани и звук и т.н.). Официално представителство у нас нямат, внася ги кой ли не... а най-близкия им сервиз е в Румъния. Е това да е кусура... имах НР - Стемо го бавиха повече от колкото бавят НТС от Румъния... при това без да го ремонтират - замениха го.
Май само Нокия и Моторола си правят сами смартовете напоследък... друг е въпроса какво слагат вътре или кой им е подизпълнителя.
Айфон... единствено 4 ката става за нещо... ама не знам оправиха ли проблема с антената, старите са лъскави играчки... още от първите се заигравам с тях... прекалено скъпи са за това което предлагат като функционалност - там бранда е важния, а и модата... а да, у нас с гаранция и официално, само с планове на Глобул, а кой как и колко време ги сервизира е един интересен въпрос (като знам Германос каква слава им се носи например).

Изобщо колегата да си изясни за себе си какво точно иска от тоя телефон, тогава ще му е много по-лесен избора :)

Мммм не съм много съгласен за Айфон-а колега, аз имах същото мнение, но като си го взех, говорим за 3ГС останах повече от доволен, преди няколко дена с един познат премервахме функционалността на Самсунг Омния и НТС даиманд 2 и не им отстъпва по нищо, даже браузърът зарежда по-бързо, приложеният са в доволно количество за всичко коеот ти е нужно и всяко приложение което го имаше НТС-то го имах и аз даже имах някой, който са полезни, да не кажа и необходими, а НТС му липсваха. Айфон-а не е толкова глупав колкото го мислите, дори както и аз мислих преди да си го взема. А незнам за какъв проблем с антената говориш, но аз нямам апсолютно никакви проблеми с машинката.

morfius
29-09-2010, 19:04
Новия (4) има ядове с антената ... прочети из нета, метала по корпуса нещо му пречи като го държиш с ръка.
Даже раздават калъфи без пари в щатите ... Ейпъл :Tease:
Предните нямат мултитаскинг... основната липса... за камерата, радиото и т.н. няма да издребнявам :)

D-I-V-A-K-A
29-09-2010, 19:50
Новия (4) има ядове с антената ... прочети из нета, метала по корпуса нещо му пречи като го държиш с ръка.
Даже раздават калъфи без пари в щатите ... Ейпъл :Tease:
Предните нямат мултитаскинг... основната липса... за камерата, радиото и т.н. няма да издребнявам :)

Извинявам се моя грешка, аз мислех, че говориш за всички Айфони, иначе да, подаряват така наречените бъмпери, който изолират само металната лайсна. А аз си имам мултитаскинг, а и най-лесното е да си вкараш ОС4 ;) Камерата, да на тъмно не вади много хубави снимки, но външните снимки са снимани се едно с Нокия-та ми (Н95). Ок нямаш радио, но имаш най-добрият плейър на пазара ;) И пак стигнахме до извода " Въпрос на вкус" :bouncing_smiley:

morfius
30-09-2010, 11:40
E аз защо писах колегата да си изясни какво иска от телефона (освен да е телефон де) - ако е за медия едно, ако е за работа друго и т.н.