Log in

View Full Version : проблем с фаровете

koko
04-07-2006, 13:51
Кажете ми как да реша проблема си. Не ми работи машинката с която се регулира по височина и в хоризонтална посока ъгъла на осветяване на десния ми фар. Въртят се зъбчатите колела на механизма, но фарът не помръдва.. Как мога да сменя машинката за повдигане на фара. Продават ли се нови такива или цял фар трябва да купувам. Доста трудно се кара нощем с такова никакво осветяване отпред пред автомобила :D

Mury
04-07-2006, 18:17
По-принцип 145-ците имат подобен проблем с фаровете и той е че вътре превъртат зъбчатките защото нямат ограничител и става гадно.Трябва да се разглабя фара и да се оправят/преди профилактиката имаше тема ма се затри :evil: :evil: :evil: /Вариянт е да си вземеш друг фар но го раздвижи да видиш дали работят механизмите :wink: :wink: :wink:

Dodo 155
08-07-2006, 07:42
Кажете ми как да реша проблема си. Не ми работи машинката с която се регулира по височина и в хоризонтална посока ъгъла на осветяване на десния ми фар. Въртят се зъбчатите колела на механизма, но фарът не помръдва.. Как мога да сменя машинката за повдигане на фара. Продават ли се нови такива или цял фар трябва да купувам. Доста трудно се кара нощем с такова никакво осветяване отпред пред автомобила :D
Няма как да разглобиш фара и да смениш машинката със зъбите.
По-добре си центровай фара спрямо другият в положение "0" и карай така.

Има и друг вариант, ако колата е с КАСКО - чупиш фара, застрахователят плаща като за нов, а ти го купуваш от някоя морга за 100-120лв. :idea:

koko
10-07-2006, 21:14
Как става тази центровка на нула? Не те разбрах колега.както казах десния фар спря да реагира на механизма със зъбчатите колелца. Има ли друг начин да бутна рефлектора и да го зацепя някак неподвижно?

Dodo 155
11-07-2006, 00:09
Как става тази центровка на нула? Не те разбрах колега.както казах десния фар спря да реагира на механизма със зъбчатите колелца. Има ли друг начин да бутна рефлектора и да го зацепя някак неподвижно?
На "0" имам предвид да сложиш бутона, който е за реглаж :wink: т.е. в нормално положение.
След това от винта за хоризонтален реглаж ще го компенсираш :idea: :wink:
Настойваш разваленият фар спрямо другия и провери дали няма да ти присветват нощем :!: :!: :!: Ако светкат, значи си високо и ги намали за да не дразниш другите колеги :idea:
УСПЕХ :!: