Log in

View Full Version : Качеството на BMW

renyx
27-09-2010, 17:23
В една тема обещах да потърся статия за качеството на немските коли и ми се искаше да е за бмв, но статията се оказа за мерцедес.Тъй като станахме обект на подигравки заради незнайно каква алфа(подръжка и години) аз открих две статии за нови и подържани коли.:big_bow_down:Благодарности на един колега, който го помолих да направи снимките по-големи, за да могат да се четат.
Ето и статиите:
http://htftp.domainbg.com/turtey/misc/IMG_0599.jpg

http://htftp.domainbg.com/turtey/misc/IMG_0600.jpg

http://htftp.domainbg.com/turtey/misc/IMG_0601.jpg

П.П. Ако някой ми каже , колко конски сили е бмв-то от третата статия, има бира от мен:big_beer:

RPWWD
27-09-2010, 21:15
3 магарешки :roll2: А тия които се ебават с теб за алфите сигурно карат Е 30-ки, Джета 2 или Ауди 80 и просто злобеят.

hunter1989
27-09-2010, 23:32
Евала колега , много добра тема . Трябва да я покажа не едно приятелче (полицай) с който най-редовно се заяждам и често го искарвам извън нерви :roll2: (той кара е36 316) и за него само БМВ е колата и нищо друго . Когали ще си отнеса палката :crazy:

pr_00f
28-09-2010, 00:02
Aбе не че нещо...
Ама подобни "маТрялчитъ" дето се пишат по снимка....
А па на тези и снимки няма даже , хептен няма ич няма за какво да се ФанИ чиляк. БАрим един фотушоп да бяха турнали, па ад видим и ние чупено БМВ.

Stoyan Georgiev
28-09-2010, 02:17
а защо въобще се занимавате с такива глупости още.......

ми хората са фенове на бмв, вие кво очаквате, да ходят да разправят колко са хубави алфите ли ?

или те са по-малко фенове на бмв, отколкото ние на алфа ?

нека се върнем на земята и да бъдем по-широкоскроени и неебателни :)

Kris
28-09-2010, 02:22
темата е ужасно интригантска и смисъл да си приказваме коя колко се чупи или струва няма

Dodo 155
28-09-2010, 07:53
Евала колега , много добра тема . Трябва да я покажа не едно приятелче (полицай) с който най-редовно се заяждам и често го искарвам извън нерви :roll2: (той кара е36 316) и за него само БМВ е колата и нищо друго . Когали ще си отнеса палката :crazy:
Е точно с това :haha: 316 ли се фука и заради него ли смята, че BMW са велики :bouncing_smiley:
По-куца кола и по-харчеща за възможностите си от Е36 316 няма :clapping:
Виж, ако си говорим за 6-та, 7-ма или 8-ма серия, там нещата са съвсем други ;)
Последните години BMW дръпнаха доста технологично и със сигурност правят по-качествени коли от Алфа, колкото и да не Ви се иска да го повярвате 8-)

santo_traficante
28-09-2010, 08:16
На този етап няма място за сравнение м/у Алфа и БМВ:calc:

code
28-09-2010, 08:31
Ако си измислим условно един коефициент:calc:
РРР (разочароващи разходи по ремонти) и той е равен на стойността на ремонтите делено на цената на автомобила втора ръка, ще установите, че при Алфа РРР е много по-голям отколкото при конкурентни марки! 8-) Човек, който е платил повече пари за колата си като я е купувал, по правило ще мрънка по-малко като му връчат сметката в сервиза. Отделно и при Алфите има доста дразнещи конструкторски решения и недомислици, но това не са коли при които е гонена само практичност. .

Pinky
28-09-2010, 09:38
Колеги, нека не създаваме изкуствен конфликт между феновете на двете марки. Крайно ненужно е.

gigi
28-09-2010, 10:56
:hmm::hmm::hmm:Това е някъв жълт весник и журналистчето си е измислило статиите 100%. Поне различни снимки да бяха турили. Щял да се задуши......:noooo::noooo:
Всички марки се чупят и колкото по нова и сложна е една кола толкова по зле. А вчера видях ръждясал калник на КИА Сиид на няма и две години, смятайте какви щайги се продават в българия.

Mind_Control
28-09-2010, 11:09
А вчера видях ръждясал калник на КИА Сиид на няма и две години, смятайте какви щайги се продават в българия.

Може да е била удряна...

renyx
28-09-2010, 18:12
Колеги, нека не създаваме изкуствен конфликт между феновете на двете марки. Крайно ненужно е.

Нямам такова намерение.Искам да покажа , че и за тяхната марка има интересни статии.

:hmm::hmm::hmm:Това е някъв жълт весник и журналистчето си е измислило статиите 100%. Поне различни снимки да бяха турили. Щял да се задуши......:noooo::noooo:
Нищо подобно.Вестника е Автомобилен матазин беда.Мислиш ли , че Аутобилд ще напишат такива гафове?Немец ще постъпили така с колата си?

ReLeFNIQ
28-09-2010, 19:25
Бе то хубаво му отказало всичко на това бмв с министъра ама те са фрашкани с комуникации радиостанции и телефони мислите ли че ще стои и 1 минута в Бмв-то тоя министър ако стане тва..хаха тея статии някой си ги е измислил яката.

Доко
28-09-2010, 20:27
В една тема обещах да потърся статия за качеството на немските коли и ми се искаше да е за бмв, но статията се оказа за мерцедес.Тъй като станахме обект на подигравки заради незнайно каква алфа(подръжка и години) аз открих две статии за нови и подържани коли.:big_bow_down:Благодарности на един колега, който го помолих да направи снимките по-големи, за да могат да се четат.
Ето и статиите:
http://htftp.domainbg.com/turtey/misc/IMG_0599.jpg

http://htftp.domainbg.com/turtey/misc/IMG_0600.jpg

http://htftp.domainbg.com/turtey/misc/IMG_0601.jpg

П.П. Ако някой ми каже , колко конски сили е бмв-то от третата статия, има бира от мен:big_beer:

Ако това са всички статии с оплакванията за БМВ които си намерил, другата ми кола ще е БМВ :lol:
Интересно ми е ако потърсиш статии за Алфа Ромео, колко ще намериш, и какви оплаквания ще има ? :crazy:

п.с. То всъщност на човек му стига да чете тук у форума, статии не му трябват ;-)

tre
28-09-2010, 20:51
новите BMW нямат нищо общо със старите модели
само дефекти дават, ама то и другите марки не остават по назад.

sa6o_roman
28-09-2010, 21:28
3 магарешки :roll2: А тия които се ебават с теб за алфите сигурно карат Е 30-ки, Джета 2 или Ауди 80 и просто злобеят.

Следователно и колегата злобее, щото кара среден клас Алфа а се задява с висок клас Бмв с половин десетилтие по-нова, така ли да те разбираме?

Георги Савов
28-09-2010, 21:38
Това БМВ 7 е модел 2002-2005 ,преди фейслифта!Пълен Кенеф!Даже и самите германци го признават в статия на Ауто Билд!Цени между 12000 и 16000 евро!Ужасно бъгава електроника и още куп дефекти,които струват една кофа пари за отстраняване!И е ужасно грозно!Не напразно изгониха Крис Бенгъл!:director:

pr_00f
28-09-2010, 21:52
Я някой да даде линк към темата на Пламен....
Е тогава, ще стане интересно :)

Derry
28-09-2010, 21:57
Я някой да даде линк към темата на Пламен....
Е тогава, ще стане интересно :)

Съвсем ще му падне рейтинга на момчето.

Kris
03-10-2010, 18:33
тцтц
http://web.orange.co.uk/article/news/braking_problem_hits_thousands_of_bmw_cars

RPWWD
03-10-2010, 19:06
Следователно и колегата злобее, щото кара среден клас Алфа а се задява с висок клас Бмв с половин десетилтие по-нова, така ли да те разбираме?

Може и така да ме разбираш, но е факт, че тези които най-много плюят по италианските автомобили карат подобни коли - познавам много такива ;-)
Също така познавам и човек, който е нещо като флитер (отговорник автопарк) на един новобогаташ с коли в гаража като Порше Кайен, Тойота Лендкрузер, Мерцедес МЛ, БМВ 5 и Z4 и Нисан Мурано, всичките купувани чисто нови от магазина и в момента на по около 40 000 км. Най-проблемен бил МЛ-а, който повече време е в Балкан Стар отколкото на разположение, следван от 5-цата с току що сменена строшена автоматична скоростна кутия, системни ел. проблеми и с дръжка за вратата, която му останала в ръката ;-) , следвана по повреди от Кайена. Най-добре представящият се автомобил от тях бил Нисана. Човекът е искрен щото е тъст на баровеца и се възмущаваше "как може коли, които струват 2 торби пари, взети нови от магазина, а не на незнаен брой километри, да се развалят толкова сериозно и толкова често".

renyx
04-10-2010, 08:48
Тези статии ги изрових заради тази тема http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=51265 , а бях още повече ентусиазиран от тези изказвания http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=216357

badmadafaka
04-10-2010, 23:13
правилно го каза човека ама това е толкова типично за българина... както беше казано и по друг повод - феновете на алфа ромео в целия свят на всички езици се обозначават с думата "алфисти"... а в България освен алфисти има и "алфаджии"...
с такива теми и коментари и вие и колегите от БМВ форума падате на нивото на най-простите "голфаджии" (ползвам думата като нарицателно за силно ограничен в техническите си познания в областта на автомобилите човек, който само повтаря в опити да убеди по-скоро себе си, че неговото е най-най а всичко друго е пълен боклук и за нищо не става), без да имам нищо против колегите от фауве форума и собствениците на голфове - всички сме фенове и си имаме някакви причини да си харесваме и обичаме колите...
винаги може да се намерят някакви доводи, че твоята е по-добра а тая на "лошите" е скапана - алфите раждат, бемветата прегряват, на мерцедесите им е скапана електрониката, ситроените незнамсикакво им става а пък за фордовете да не говорим и т.н... истината е, че всяка марка си има силни и слаби модели и от друга страна колкото и силен да е модела, като е попаднал в ръцете на мърляч преди да дойде при теб, няма как да останеш с добро мнение към марката...

Тъпото е, че вместо да се подкрепяме като хора, които имат еднакви интереси и са част от една и съща (суб)култура, във всички авто форуми се величае собствената марка и се плюят наред всички останали (което за мен е проява на ултимативна комплексарщина) и всъщност хората, които са ти най-близко като мислене за теб са "лошите", "врага" и трябва да ги късаме на гонки и да показваме наляво и надясно клипчета как примерно астра ГСИ бие кола дето струва колкото завода в който е сглобявана астрата и от цялото нещо извода да е, че оня със скъпата кола е балък щото някой с 10К лева тунинг го е откъснал... щеше да е смешно ако не беше тъжно... :surrender: ама и аз за к'во ли пиша... АЛФА РУЛЗ и всичко останало СЪКС!!! :Topic-is-closed-bg:

Nikiboy
05-10-2010, 23:29
Пак ще ни се смеят в БМВ форума.
Алфата си е Алфа, тя се чупи много, все има проблеми, но кефи! Не мисля, че е добре в този форум да коментираме качеството на БМВ.

tre
06-10-2010, 07:00
alfa -bmw хора какво се занимаваме с глупости като 70%от колите в бг са зети от некви морги даже производители сигорноса забравили,че са правили такива модели ние тука тая била такава оная била незнамси кво.А ко човек търси качество са японските коли.За справка влезнете в форума на toyota и ще видите теми те им вобще няма знаетели неска нещо се разлопа или раздрънка.

RPWWD
06-10-2010, 09:42
alfa -bmw хора какво се занимаваме с глупости като 70%от колите в бг са зети от некви морги даже производители сигорноса забравили,че са правили такива модели ние тука тая била такава оная била незнамси кво.А ко човек търси качество са японските коли.За справка влезнете в форума на toyota и ще видите теми те им вобще няма знаетели неска нещо се разлопа или раздрънка.

Има само "Отваряне на VVT-I мотор за оправяне на серийни дефекти ;-)
За БМВ не си прав, щото 90 процента от пишещите в онзи форум карат коли преди 2000 година и все още не са се сблъскали челно с болезнената реалност на поддръжката на едно БМВ от по-ново поколение. VW феновете вече почнаха да реват от Пасат 4, скоро като върнат на вторични суровини 2-китe и 3-ките от разните му там Пасати и Голфчета ще ги видите как ще ходят като изнасилени от магаре, като скочат по инерция на следващото поколение от същата марка ;-)

santo_traficante
06-10-2010, 10:37
От написаноти разбрах че БМВ е пълен кенеф и тея дето си ги купуват нови са будали:naughty:За тов започвам да се чудя на един приятел защо аджеба оня ден си купи нова Х5 ами не си взе една 159:new_Eyecrazy:И като се замисля тоя се набутва с 3то Бмв защото са трошливи кенефи:hump:Ейй колко заблудени хора има да си купуват Бмвта ,Мерцедеси и там някви скапани Тойоти:whip:Купувайте си италянска марка там е истината за вечния автомобил:bowdown:

veli
06-10-2010, 10:40
новите BMW нямат нищо общо със старите модели
само дефекти дават, ама то и другите марки не остават по назад.
Съгласен съм. Сега последните за които се сещам, че се оплсекаха са Ферари с невероятно красивата 458 Italia, която се запалва доста често.
Ferrari 458 Italia се прибира в сервизите
http://news.automedia.bg/read/10507.html

koolio
06-10-2010, 15:34
Пак ще ни се смеят в БМВ форума.
Алфата си е Алфа, тя се чупи много, все има проблеми, но кефи! Не мисля, че е добре в този форум да коментираме качеството на БМВ.
Ми не е задължително да се чупи много и все да има проблеми. Има не повече от която и да е кола нааналогична възраст. Аре стига сме подхранвали градските митове и легенди.

RPWWD
06-10-2010, 16:53
От написаноти разбрах че БМВ е пълен кенеф и тея дето си ги купуват нови са будали:naughty:За тов започвам да се чудя на един приятел защо аджеба оня ден си купи нова Х5 ами не си взе една 159:new_Eyecrazy:И като се замисля тоя се набутва с 3то Бмв защото са трошливи кенефи:hump:Ейй колко заблудени хора има да си купуват Бмвта ,Мерцедеси и там някви скапани Тойоти:whip:Купувайте си италянска марка там е истината за вечния автомобил:bowdown:

Будали са тия, които са си ги купили на старо непосредствено след изтичане на гаранцията, а ония с чисто новите са просто без въображение :bouncing_smiley:

tanatos
06-10-2010, 17:49
БМВ не стават, Мерцедес-боза, ФВ-дараци, Опел-има ли смисъл да говорим, Японските-дефектни, Френските-......... ,Форд-батаци, е то какво остана Италианските. Разбира се Италианските коли се чупят най-малко, харчат най-малко, подържката им е най-евтина и се продават най-много.

Та от казаното дотук става ясно следното: ако имате пари за нова кола ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отидете и си купете Алфа, Фиат или Ланча.Всяка друга марка е дарак. Дори да е и кола на старо, пак да е италианска и по възможност да е директно от полуострова. Те там се обгрижват автомобилите си.

tre
06-10-2010, 19:48
при немските коли като bmw има много голям момент,че правят корпоративни коли за министри президенти и така на татак и от там им идва голям имидж.Докато алфа по скоро е за маняци като нас.Алфата е като хубавата жена искаси своето.

RPWWD
06-10-2010, 19:52
БМВ не стават, Мерцедес-боза, ФВ-дараци, Опел-има ли смисъл да говорим, Японските-дефектни, Френските-......... ,Форд-батаци, е то какво остана Италианските. Разбира се Италианските коли се чупят най-малко, харчат най-малко, подържката им е най-евтина и се продават най-много.

Та от казаното дотук става ясно следното: ако имате пари за нова кола ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отидете и си купете Алфа, Фиат или Ланча.Всяка друга марка е дарак. Дори да е и кола на старо, пак да е италианска и по възможност да е директно от полуострова. Те там се обгрижват автомобилите си.

Не разбира се, но да се абсолютизира качеството премиум марките е твърде пресилено. Факт е какво се случва с коли купени чисто нови в България от споменатите марки така, че да не ми ги приказват тия на мен. Ако някой каже, че само сменя масла, филтри и сипва гориво почвам да се смея неистово :hump:

Kuku
06-10-2010, 20:07
То е ясно, че BMW не са върха на сладоледа, както е ясно, че и сладоледа вече не е съвсем сладолед!

Ramsezsh
06-10-2010, 20:09
Да се абсолютизира качеството на която и да е кола е безсмислено. Машини са, чупят се. Съвсем нормално. Особено като се има в предвид в какви условия ги караме тук. Човек чисто нов танк с найлони по седалките да си купи, ще го строши за нула време. Другото са си приказки на хората. Всеки един знае по състаянието на джоба си какво кара. И аз харесвам, като почнат да ми говорят какъв кенеф е алфата хора, които седят повече в бокса, отколкото на пътя, ама щом ги влече проблема си е техен.
Най-смешното е че такива приказки слушам от хора, които никога през живота си не са карали алфа или друга италянска кола. Та приказките колко са лоши едните или другита са достатъчно несериозни.

tre
06-10-2010, 20:20
А бе квото и да си говорим бмв не са случаина марка кола.А ко мислите,че някои баровец му дреме ,че е дал 5 6 хиляди лева за ремонт много се лъжете.Примерно някои които кара х6 5.3 и му харчи 18 градско и данака му е мани мани сигуно и поддръжката няма да му е проблем

Derry
06-10-2010, 21:49
Кой каквото го влече да си кара, но в последните години колите се правят да издържат гаранционния период пък за после ако е с късмет ще е добре.

renyx
06-10-2010, 21:55
Кой каквото го влече да си кара, но в последните години колите се правят да издържат гаранционния период пък за после ако е с късмет ще е добре.

През 94-95г. автопроизводителите са разбрали , че повече имат сметка да продават части , а не автомобили.

Nikiboy
06-10-2010, 22:17
Koolio: Ми не е задължително да се чупи много и все да има проблеми. Има не повече от която и да е кола нааналогична възраст. Аре стига сме подхранвали градските митове и легенди.

Мога да го докажа, все пак освен 3 алфи (155, 145, 156) имам удоволствието да поддържам бмв v8 и рейндж ровър v8 на 24 години. Статистиката е ужасяваща за алфа. Едно е вярно обаче - всички алфи правят уникален кеф! За 155 да не говорим, влюбен съм в тази кола! Не случайно и казват The Legend!

Sunny
06-10-2010, 22:37
През 94-95г. автопроизводителите са разбрали , че повече имат сметка да продават части , а не автомобили.

Затова от Мерцедес обявиха модела 123 за "големия провал" - никой не си купувал резервни части ....
За нов Мерцедес S с автоматична кутия на 3000 Км има случай от Варна - изсипа си скоростната кутия на пътя .

Нека да се чупят алфите после .

AlfaMan
07-10-2010, 09:17
Колеги излагате се и наистина само даваме повод да ни се смеят във форума на BMW. Имал съм две BMW-a преди алфите и почти не са виждали сервиз (освен за смяна на консумативи), и не ми се е налагало нищо да човъркам по тях - нещо, което е всекидневна практика при алфата. Но пък от друга страна колегата Nikiboy е много прав, че кефа с алфа е много голям и това до известна степен компенсира другите неща.

Kuku
07-10-2010, 10:41
Бацета, 'кеф' за всеки човек е различно понятие, та дори и това не може да се коментира като факт!

RPWWD
07-10-2010, 14:50
Колеги излагате се и наистина само даваме повод да ни се смеят във форума на BMW. Имал съм две BMW-a преди алфите и почти не са виждали сервиз (освен за смяна на консумативи), и не ми се е налагало нищо да човъркам по тях - нещо, което е всекидневна практика при алфата. Но пък от друга страна колегата Nikiboy е много прав, че кефа с алфа е много голям и това до известна степен компенсира другите неща.

И какви модели и години са ти били БМВ-тата бе, колега ;-) Нали в началото на темата казвах точно това, че хората плюещи италианското производство карат такива антики и още не са се сблъскали челно с "новото качество" на БМВ, Мерцедес и Ауди ;-)

Sunny
07-10-2010, 15:29
И какви модели и години са ти били БМВ-тата бе, колега ;-) Нали в началото на темата казвах точно това, че хората плюещи италианското производство карат такива антики и още не са се сблъскали челно с "новото качество" на БМВ, Мерцедес и Ауди ;-)

В предния си пост точно това се опитвах да кажа и аз .
То и от Алфа до Алфа от Фиат има драстична разлика .

Я питайте тия които са със Алфа 159 дали си нямат дребни и дразнещи проблеми . Проблема е на всички марки и модели автомобили ..
След 1990-92г. Всички европейски марки автомобили си понижават драстично качеството и издръжливоста .

koolio
07-10-2010, 17:08
Колкото и парадоксално да звучи, откакто свят светува качеството и издръжливостта на всеки един продукт се понижава и всяко ново нещо е по-неиздръжливо. Това важи и за строителството, и за техниката откакто я има. Въпросът е, че някои колеги си имат някаква теза или се влияят от хорски приказки и се опитват да сравняват круши с кокосови орех, за да докажат правотата си. Като адаша Никибой, примерно, който сравняваше 145 с Х5-ца.

myato
07-10-2010, 17:10
Всички такива обсъждания са пълен non sens по простата причина,че търкаляме части на 2,3 или 4 фирми,набутани в кутии с някаква емблема отгоре.
Световните автомобилопроизводители са омотани като волски черва и си гледат само печалбата,а за да печелиш,трябва да продаваш.
Къде сме тръгнали да се пънем с това,което хората са изхвърлили?
Времето,в което всяка фирма е произвеждала уникални автомобили отдавна е минало.Я погледнете из форумите,че постоянно се пише за части от една марка,как ставали на друга с козметични преправки.
Тая работа е като двама фенове на часовникарски марки да се плюят,но да носят часовници с части на "ЕТА".

AlfaMan
07-10-2010, 17:20
E30/89 и Е36/94. Не знам за новото качество след тези години, сигурно е влошено (то тенденцията в цял свят е такава, че автомобилите с всяка изминала година стават все по-големи еднодневки). Но пък от друга страна на тъста десетгодишното 525d, (E39), е страшен "чук" - откакто го има (4 години), освен за смяна на масло и гуми, за нищо друго не е посещавало сервиз, а го кара постоянни по едни "хубави" пътища в околностите на Враца, Монтана, Червен бряг.....

RPWWD
07-10-2010, 19:19
E30/89 и Е36/94. Не знам за новото качество след тези години, сигурно е влошено (то тенденцията в цял свят е такава, че автомобилите с всяка изминала година стават все по-големи еднодневки). Но пък от друга страна на тъста десетгодишното 525d, (E39), е страшен "чук" - откакто го има (4 години), освен за смяна на масло и гуми, за нищо друго не е посещавало сервиз, а го кара постоянни по едни "хубави" пътища в околностите на Враца, Монтана, Червен бряг.....

Че твоите БМВ-та са били голи като пушка, бе друже - то няма кво да им се разваля, че като знам по ония години и за едни ел. джамци искаха доплащане херовете ;-)
E-39ката може и да не е посещавала сервиз все още и да е наистина във форма, а може и както един колега във фиат форума обясняваше за Опела на баща си, който както го взел преди 8 години не е пипнал нищо по него и си го карал с 4 преебани амортисьора, с хлопащо и скапано окачване, с виещи лагери на главините, вътре в купето - всичко дроб, обаче "Опела е страшен, нищо не съм правил по него" ;-) Едно им признавам на немските машини - търпят мърлящина, нещо много характерно за Ганьо, ама тва беше навремето. Наследникът на БМВ-то на тъста ти е един голям бъг, да знаеш. Пък и малко се съмнявам в истинността на твърденията му, като знам кви конспиратори са каращите подобни коли, сакън да не се разчуе, че са се преебали като са си купили сравнително скъпа, но пък разваляща се кола ;-)

Доко
07-10-2010, 19:34
Пък и малко се съмнявам в истинността на твърденията му, като знам кви конспиратори са каращите подобни коли, сакън да не се разчуе, че са се преебали като са си купили сравнително скъпа, но пък разваляща се кола ;-)

Т'ва е истината, мълчат, как да си признаят??? ;-) :flirt:

GALIN4O
07-10-2010, 20:38
Не че разбирам много от коли, но според мен BMW е един от най добрите автомобили във света в момента като техника, дизайн, надежност дори и като цена спрямо това което предлага.Сигурно някои колеги ще се подразнят от мнението ми за това се извинявам предварително.:cheers:

koolio
07-10-2010, 21:37
Не че разбирам много от коли, но според мен BMW е един от най добрите автомобили във света в момента като техника, дизайн, надежност дори и като цена спрямо това което предлага.Сигурно някои колеги ще се подразнят от мнението ми за това се извинявам предварително.:cheers:

Що да се дразнят, то си е така. Освен това БМВ си пазят физиономията и стила, макар и новите им модели да са доста по-грозни от предишните според мен.

rusiq86
08-10-2010, 00:10
Страшни са дам. Аверче си купи тройка 330 дизелче. Първо вс по обслужване си е направо изнасилване като цена.
- Наложи се да и смени амор. и плати 1000 лв за стандартни.
- Едно обслужване масло и филтри му е над 300лв.
- Заради големите дискове трябва да слага 17 зимни гуми.
- Смени съединител + маховик 1600 лв само частите със зверски отстъпки 30%
- Тампон на кардан 180 лв
Говорим за хубави части на най-добри марки, но все пак...какво да ви кажа, съединителя и беше ок, за 5 месеца падна. Пича натиска вярно, ама преди това караше пежо 106 рали, 118кс, и го спукваше и съединителя за 18 месеца не мръдна....no comment!

JJJ
08-10-2010, 00:29
Колеги излагате се и наистина само даваме повод да ни се смеят във форума на BMW. Имал съм две BMW-a преди алфите и почти не са виждали сервиз (освен за смяна на консумативи), и не ми се е налагало нищо да човъркам по тях - нещо, което е всекидневна практика при алфата...

E30/89 и Е36/94.

Ъъъ, тука да няма някакво объркване... Е-36 :hmm: - тоя модел е далеч от идеала качество (каквото и да разбира под това).

Едно много хубаво нещо има в тези бмв-та (ие-36). Много са популярни, и отдавна са дъвкани и предъвквани най-често срещаните им проблеми (които нито са толкова малко, нито са толкова евтини за отстраняване). Ти ако си бил щастлив да не се сблъскваш с тях - отлично, обаче много не са – личен опит.

Към автора на темата - Защо изобщо обсъждаме Бмв-та в Алфа форума? :?

Sunny
08-10-2010, 00:47
Към автора на темата - Защо изобщо обсъждаме Бмв-та в Алфа форума? :?

Защото Гоуф вече е демоде ;)

Ъъъ, тука да няма някакво объркване... Е-36 :hmm: - тоя модел е далеч от идеала качество (каквото и да разбира под това).

Едно много хубаво нещо има в тези бмв-та (ие-36). Много са популярни, и отдавна са дъвкани и предъвквани най-често срещаните им проблеми (които нито са толкова малко, нито са толкова евтини за отстраняване). Ти ако си бил щастлив да не се сблъскваш с тях - отлично, обаче много не са – личен опит.

BMW и в компютърна игра не искам да карам повече .
Имах Е34 520 vanos щестак редови - на 14 места си нацепи главата заради едно тъпо виско което спря от един път .
:arrow:
Личен опит ;)

Derry
08-10-2010, 17:54
Страшни са дам. Аверче си купи тройка 330 дизелче. Първо вс по обслужване си е направо изнасилване като цена.
- Наложи се да и смени амор. и плати 1000 лв за стандартни.
- Едно обслужване масло и филтри му е над 300лв.
- Заради големите дискове трябва да слага 17 зимни гуми.
- Смени съединител + маховик 1600 лв само частите със зверски отстъпки 30%
- Тампон на кардан 180 лв
Говорим за хубави части на най-добри марки, но все пак...какво да ви кажа, съединителя и беше ок, за 5 месеца падна. Пича натиска вярно, ама преди това караше пежо 106 рали, 118кс, и го спукваше и съединителя за 18 месеца не мръдна....no comment!

Другия път да си търси евтини части :) и да кара спокойно предполагам ще изкарат много повече.

alfa156jtd
08-10-2010, 18:02
http://vbox7.com/play:594551af?ref=nf

GALIN4O
08-10-2010, 18:50
http://vbox7.com/play:594551af?ref=nf
това си е вярно напоследък всеки 2ри циганин кара BMW

Grozdan
08-10-2010, 19:48
Нещо не мога да разбера смисъла на темата.
Та то няма коли, които не се чупят, ако ще и Мерцедес да е пак се чупи....

siniqtzmey
08-10-2010, 20:27
Извинете,но това ли е темата Кинг Конг срещу Годзила?

fred
08-10-2010, 21:37
То е ясно, че BMW не са върха на сладоледа, както е ясно, че и сладоледа вече не е съвсем сладолед!

Особено пък немски сладолед, като се знае, че и италианския е по хубав :devil2:

rusiq86
08-10-2010, 23:29
Колега казваш да си вземе ефтини части, е дано ти така да не процедираш с италиянката...Това са едни от най-добрите цени по тукашните магазини, и това са с отстъпки от 15-20% като за познат човек му уредихме. Частите са на Закс всичко. Мисля никой не прави компромис с части!

RPWWD
09-10-2010, 12:31
Нещо не мога да разбера смисъла на темата.
Та то няма коли, които не се чупят, ако ще и Мерцедес да е пак се чупи....

Как бе, ти си се объркал нещо! Не знаеш ли, че от немското по-убаво нема, италианците правят само спагети, а французите - свирки :th_up: Мани ги тея италиански и френски чикии, немското никога не се разваля ;-)

Grozdan
09-10-2010, 15:30
Как бе, ти си се объркал нещо! Не знаеш ли, че от немското по-убаво нема, италианците правят само спагети, а французите - свирки :th_up: Мани ги тея италиански и френски чикии, немското никога не се разваля ;-)

Не мога да ти разбера изказването.Усещам някаква ирония. Пак казвам, ако не си ме разбрал хубаво.НЯМА КОЛА, КОЯТО НЕ СЕ ЧУПИ. Независимо дали е италянска, френска, немска, индийска или китайска. Всичко е въпрос на каране и поддръжка.От 5 години имам 33-ка(която по статистики е най-чупливата кола създадена някога) със 100хил км. навъртяни от мен и смело мога да твърдя, че излезна много по-читава от разни голфове, опели и хонди на проиятели. Дано ме разбереш какво имам в предвид.

Бобби
10-10-2010, 16:49
BMW -то e пo качествена кола, това се определя и от цената която държи при по старите модели....
Според мен Алфата го превъзхожда по красота(дизайн)...при еднаква мощтност на мотора е доста по пъргава и икономична, което е от значение ...
Това са две от любимите автомобилни марки....но предпочитам по палавите....:)))

RPWWD
10-10-2010, 18:35
Не мога да ти разбера изказването.Усещам някаква ирония. Пак казвам, ако не си ме разбрал хубаво.НЯМА КОЛА, КОЯТО НЕ СЕ ЧУПИ. Независимо дали е италянска, френска, немска, индийска или китайска. Всичко е въпрос на каране и поддръжка.От 5 години имам 33-ка(която по статистики е най-чупливата кола създадена някога) със 100хил км. навъртяни от мен и смело мога да твърдя, че излезна много по-читава от разни голфове, опели и хонди на проиятели. Дано ме разбереш какво имам в предвид.

Естествено, че има ирония :dance:

tre
10-10-2010, 19:25
а бе те колите са си здрави просто ние в България сме хора от третия свят.То една кола се кара 5/6 години и се сменя ния тука ги зимаме на по 10 години и се правиме на големи разбирачи коя е здрава коя не

fred
10-10-2010, 23:13
Па братята араби в Кувейт ги сменят на 2 години, от кой свят са не знам.

Ma7e4k0
11-10-2010, 01:48
Не че нещо ама отстрани изглежда доста смешно...алфа не е най-добрата кола, Аз лично съм голям фен ама има къде къде по-добри коли ;) И не са всички италиански!

Zarini
11-10-2010, 02:22
Не че нещо ама отстрани изглежда доста смешно...алфа не е най-добрата кола, Аз лично съм голям фен ама има къде къде по-добри коли ;) И не са всички италиански!

Напълно си прав - има!

Чакай да помисляяяяяяя ...... ми да - новата, служебната, на комшията, на борчето джипа, на бензесмена лимузината - всичките са по-добри, спор няма!

rusiq86
11-10-2010, 10:30
Какво значи най-добрата кола...!?
Най-добрата кола е тази, която ти харесва дизайн, възможности, и е на цена която можеш да си позволиш.
Най-качествена кола...хм може би нова кола!
Изказах факт, който е мн простичък. Аверчето ми караше пежо рали 118кс, скъсваше съпунерката и не му падан съединителя за близо две годинки. Бмв за 3 месеца от здрав съединител проверяван преди покупка падна. Кракът му е все така тежък! Няма да коментирам!

pa4ito
11-10-2010, 10:42
Напълно си прав - има!

Чакай да помисляяяяяяя ...... ми да - новата, служебната, на комшията, на борчето джипа, на бензесмена лимузината - всичките са по-добри, спор няма!
Хахаха, това е психологията на българина колега - чуждото е по-хубаво ;)
Не съм имал никога БМВ и нямам лични впечатления за поддръжката, но имам много "опит" във возенето. А "най-близки" са впечатленията от Х5-ата на кума ми. Мога да пиша много за цени и качество на този модел на БМВ, но мисля, че няма да е коректно, защото не е моя. Моето мнение е, че най-добрата кола за един човек е тази която го кефи най-много и му върши работа за това, за което си я купил. Аз например се кефя на моята 145-а, защото е с яка визия, върши ми работа да ме вози, където искам, доставя ми удоволствие при шофирането и за мен това е най-добрата кола, ако ще да ми вадят 5000 причини че БМВ, Мерцедес, Фолксваген или незнам си кой още, че били на челни места в някакви класации и незнам си какво и незнам си що... Просто мен ме кефи тази кола и затова за мен е най-добрата. По тази причина разбирам другите, че ги кефи друга марка. Хората са различни и е нормално да им харесват различни неща. Това е като с мадамите - един го кефи руса, друг чернокоса и т.н.... :)
А това, че някой се опитва да се заяжда - в такива случаи се сещам за стария виц за крокодила и хипопотама и завършващата фраза "плувай бе, лайно!"
И преди да ми обясни някой, колко съм заблуден да кажа, че това ми мнение е от доста отдавна и нямам нищо лично към никого :cheers:

fred
11-10-2010, 19:41

Ама и на много по високи цени все пак, ясно, че алфата не е най добрата кола, но БМВ на цени на две алфи 159, пък според мен не си заслужава, даже да ги имаш.Па дали е по добро за тая цена е също мноого относително
Иначе всичко е суета, та все тая в крайна сметка :)