PDA

View Full Version : Куче

Оги
30-09-2010, 19:49
Колеги търся си куче ,но доста се двоумя.По принцип съм много обичам кучета винаги съм имал куче до мен още от ранна детска възраст.Преди 5 години се наложи да приспя последото си куче и от тогава не мога да събера смелост да си взема друго.Вече съм решил ,че ще взема куче ,защото детето много иска , а и на мене също ми се иска от доста време да си взема куче.
Проблема е следния чакам второ дете, което ще се роди до 30-тина дни.
Мисля че няма да има проблем ,но все пак дали да не почакаме още , въпреки че малката е полудяла по тези животинки , сигурно е наследствено:),
Другото което се чудя е каква порода да е.Искам да подлежи на дресировка ,и както знаетеима породи които миришат доста, има и такива които не чак толква, искам от вторите.Също предпочитам голямите породи.
За сега няма да пиша към кои породи съм се ориентирал ,за да не стават спорове между пристрастни към породите.
Ще кажа малко по-късно към какво се ориентирам.
Благодаря предварително на отзовали те се.
Очаквам компетентни мнения.

fred
30-09-2010, 20:00
Добре си решил, щом си имал куче, знаеш какво е и съответно си се подготвил.
На въпроса-аз лично винаги съм предпочитал кучета с къс косъм и да са тип пазачи.Някои обаче са по инатливи, много зависи от родителите, в тоя случай породисто, с гаранция е добро решение.
Лично аз обичам ротвайлер, доберман, всякакви териери, най вече бултериера.Ама ти коя порода предпочиташ не знам.
Всъщност куче, което лесно се дресира, същевременно е с харкатер и сила, много често може да респекира доста други породи, а у нас е доста пренебрегвано е кралския пудел.Не съм виждал скоро обаче качествени екземпляри, засега толкова.
Голямата ми дъщеря отрасна с добермана ми Фред, та проблеми няма.Е има един момент, в който просто трябва да се внимава, та в този случай може би е хубаво да си вземеш по спокойно куче, което изисква и по малко грижи и разходки.

renyx
30-09-2010, 20:03
Според мен няма от какво да се притесняваш относно детето.Кучето ни е на 13 г. , а втората щерка се роди януари месец.Даваш си му редовно хапчета , къпане и т.н.Относно породата не се наемам, защото всеки си има предпочитания.Доколкото знам немските овчарки най-подлежат на дресиране.Успех.

sen7
30-09-2010, 20:46
Аз съм много пристрастен към http://www.angelsstaff.com/bg/

krasyb.
30-09-2010, 20:48
Шнауцер стандарт е твойто ;)

mirchozo
30-09-2010, 21:17
Това стафа е толкова просто куче че просто нямам думи. На бачкането имаме едно, аз никога не бих си взел такова куче. И като знам как тегли кат магаре, за ръста си е уникално силно, но всичко приключва с това, грам интелект няма. Имах навремето източно европейска овчарка, нелошо куче с добри пазачески способности, никога не ми е посягало, най-големия минус бяха дългите косми(имайки предвид че го гледах в апартамента). Не рискувайте да си взимате териери, не случайно са забранени на запад, пък и имайки предвид че ще има малки деца.... Аз лично бих заложил на породата боксер.

пп Мнението ми не е компетентно, всичко се базира на лични наблюдения.

DarkKnight
01-10-2010, 00:02
Колега кажи ти към кои породи си се ориантирал за да можем да ти помогнем, с някакви насоки, като добри и лоши черти ;)

Аз лично като почитател на едрите породи, харесвам най-много нюфаундлендите - големи, умни и страшно любвеобилни. Поддават се на дресировка, но за пазач не стават макар размерите си... Лошото при всички едри породи е че са по-податливи към дисплазия....
Късокосместо или дългокосместо е въпрос на предпочитание - и двата вида ако не се поддържат (да се решат редовно) оставят страшно много косми навсякъде ;)

П.П. Мога да пиша още много, но си мисля че по-полезно ще ти е да ти дам информация за конкретните породи, към които си се насочил ;)

BO
01-10-2010, 00:14
Т... Не рискувайте да си взимате териери, не случайно са забранени на запад, пък и имайки предвид че ще има малки деца.... Аз лично бих заложил на породата боксер.....

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%99%D0%BE%D1%80%D0%BA%D1%88%D0%B8%D1%80%D1%81%D 0%BA%D0%B8_%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%80

Чак да те хване страххх:native:

DJ Vladic
01-10-2010, 01:40
Аз помагам. Напоследък много съм се влюбил в ГОлдън Ритривърите. Изключително добър нрав, податливи на дресировка, грижливи, винаги позитивно настроени, създават почти и само приятни емоции. Минусът е че са с дълъг косъм. НЕ миришат. Надявам се в скоро време и аз да се сдобия с такова.

Peak1
01-10-2010, 02:04
Това стафа е толкова просто куче че просто нямам думи. На бачкането имаме едно, аз никога не бих си взел такова куче. И като знам как тегли кат магаре, за ръста си е уникално силно, но всичко приключва с това, грам интелект няма. Имах навремето източно европейска овчарка, нелошо куче с добри пазачески способности, никога не ми е посягало, най-големия минус бяха дългите косми(имайки предвид че го гледах в апартамента). Не рискувайте да си взимате териери, не случайно са забранени на запад, пък и имайки предвид че ще има малки деца.... Аз лично бих заложил на породата боксер.

пп Мнението ми не е компетентно, всичко се базира на лични наблюдения.

Хаха, колега ти каза бахти вица... тва на работата ви гаранция, че е всичко друго, но не и стаф! Стафа в момента измества немската овчарка в американската армия ;)

Ако под териери имаш предвид питбул териера, той е забранен не заради друго, а защото не са способни по друг начин да се справят с боевете с кучета. Няма куче, което да обича хората повече от пит-а... Грешно е мнението, че са изруди по природа.

Както сам каза не си компетентен в тази област, не ангажирай хората с погрешни изводи.

Аз ако трябва сега да си взимам куче бих взел отново питбул или стаф, но може би повече клони към стаф, защото се подават по-лесно на дресировка, за разлика от твърдия нрав на пит-а. Но това си е въпрос на личен избор.

Към автора: колега ако ти се чака до пролетта и искаш ще те уредим с едно питче :)

old alfist
01-10-2010, 02:15
Не е много уместно точно сега да си взимаш куче, при положение, че чакаш дете до 1 месец.

ancho
01-10-2010, 02:34
За мене лично хъскита-та са най-красивите кучета. Имам 2 такива и са страхотни. Единствения минус е, че не са особенно податливи на дресировка или поне аз нямах успех и за това сега са на село....

Ramsezsh
01-10-2010, 03:50
Колега, каквото и куче да си вземеш няма значение. Единственото, което аз мога да гарантирам е, че това е най-истинския приятел , който можеш да намериш. При тях няма лицемерие, няма задни мисли. Това, че чакаш дете не трябва да те притеснява. Ако се грижиш за него - няма проблем. Най-важното е наистина да мислиш, че искаш такъв член на семейството. Защото, кучето (а и всеки друг домашен любимец) е член на семейството, с който ВСИЧКИ трябва да се съобразват. От личено опит мога да кажа, че грижите за домашния любимец могат да научат децата ти само на доби неща. Ако си сигурен, го искаш вземи си - без значение от породи и прочие глупости - кучето е най - верния приятел, който можеш да намериш - и ти и твоите деца. У кучето няма лицемерието на хората, няма злоба и завист - има само истинско приятелство!!!

DarkKnight
01-10-2010, 10:30
Хаха, колега ти каза бахти вица... тва на работата ви гаранция, че е всичко друго, но не и стаф! Стафа в момента измества немската овчарка в американската армия ;)

Ако под териери имаш предвид питбул териера, той е забранен не заради друго, а защото не са способни по друг начин да се справят с боевете с кучета. Няма куче, което да обича хората повече от пит-а... Грешно е мнението, че са изруди по природа.

Както сам каза не си компетентен в тази област, не ангажирай хората с погрешни изводи.

Аз ако трябва сега да си взимам куче бих взел отново питбул или стаф, но може би повече клони към стаф, защото се подават по-лесно на дресировка, за разлика от твърдия нрав на пит-а. Но това си е въпрос на личен избор.

Към автора: колега ако ти се чака до пролетта и искаш ще те уредим с едно питче :)

Колегата не е много прав, но и ти не оставаш по-назад ;) Сам го каза "не ангажирай хората с погрешни изводи". Не знам до колко си компетентен, но не ангажирай никой с толкова крайни мнения - всеки си има предпочитания за порода (разбираемо е всеки си има вкус), но не можеш да твърдиш че определена порода обича хората повече от ддруга/и...

Не е много уместно точно сега да си взимаш куче, при положение, че чакаш дете до 1 месец.

Ако реши да си взима куче от развъдник, може да му се наложи да чака и доста повече от месец ;)

П.П. Колега стига ни държа в неведение - сподели към каква порода си се насочил...

Speeder
01-10-2010, 11:12
Като ще е куче да е куче :
http://i018.radikal.ru/0710/a4/fc66ab419a82.jpg
http://www.kuche.evropea.com/images/irish-setter.jpg
http://www.sallymitchell.com/pics/watermark/13804-F.jpg

Аз съм фен на ловджийските породи.
Имам един ирландски сетер, който е много жив и добродушен.
Минуса му са космите.
Аз друго куче освен ловджийско няма да имам ! :grandpa:

Tedo
01-10-2010, 11:15
На мен любимата ми порода е mastino napoletano, но понеже съм в апартамент не съм се сдобил с такова

marian
01-10-2010, 11:36
Каквото и да е кучето ангажимента е огромен.Гледам немска овчарка вече 15-та година и за мен това е кучето.

136
01-10-2010, 11:55
Хубаво нещо е кучето.

fred
01-10-2010, 13:16

Напълно правилно, териера е върха на кучетата, но има твърд нрав и изисква любов, търпение и грижи.
Криворазбраните наши разбирания, съчетани, както и всичко у нас с беззаконията водят до твърдения че това куче било тъпо и прочее.

Sergey_gigov
01-10-2010, 15:54
Аз помагам. Напоследък много съм се влюбил в ГОлдън Ритривърите. Изключително добър нрав, податливи на дресировка, грижливи, винаги позитивно настроени, създават почти и само приятни емоции. Минусът е че са с дълъг косъм. НЕ миришат. Надявам се в скоро време и аз да се сдобия с такова.

Гласувам с 2 ръце за тая порода -много приятно куче

Оги
01-10-2010, 18:37
Мастива е срахотно куче ,но става толкова голямо ,че като порастне за нас няма да остане място в къщи , но той е едно то кучетата между които се чудя.
Последното куче което съм имал беше питбул , и аз отхвърлям всички мнения ,че тези кучета са тъпи и злобни.Питбула за мен е страхотно куче , но не мога да накарам жената да повярва в това.
Другото куче което ми харесва е немската овчарка,но там няма какво да се коментира тя е класика.
Лабрадора също ми допада , само дето нямам нагледно нищо за него.
Също се заглеждам и малко по мопс ,но и за тях нищо не знам.
Хъски сощо си търсех ,даже и намерих но се отказах точно заради нрава им, те не са податливи на дресировка , освен ако не ги биеш , а аз мразя да се бият животни.
1.Немец
2.Питбул(ако накарам жената да повярва ,че е безобиден)
3.Акита ину(Днес един колега ме пална на лични,но са много скъпи и ги няма)
4.Лабрадор за който нищо не знам
5.Неаполитански мастив ,но там проблема е ,че няма да остане място у нас за нас самите.
5.Самбернар и там нищо не знам за кво става върос.
6.Мопс там също нищо не знам ,само слухове и тн...
Ако някой знае нещо да казва инфо за тези породи или ако някой познат продава такива.Не държа на сертификати ,родословия и тн....
Готов съм да заделя някъде до около 400лв.
И те са много според мене , но какво ли не правим за нашите деца.

Peak1
02-10-2010, 00:30
Колегата не е много прав, но и ти не оставаш по-назад ;) Сам го каза "не ангажирай хората с погрешни изводи". Не знам до колко си компетентен, но не ангажирай никой с толкова крайни мнения - всеки си има предпочитания за порода (разбираемо е всеки си има вкус), но не можеш да твърдиш че определена порода обича хората повече от ддруга/и...

Който се е докосвал веднъж до породата знае за какво говоря. Природата на питбула се характеризира с безкрайната и безрезервна любов към хората и силната ревност, граничеща понякога с омраза към други животни. Именно заради тази любов към хората някои специалисти смятат, че не са достатъчно добри пазачи.

Аз пак да кажа на колегата. За пролетта съм планувал поколение, та ако ти се чака ще ти подаря едно кутренце, а и има достатъчно време да убедиш жената :-) Ето я бъдещата майка - ЦЪК (http://www.facebook.com/album.php?aid=11593&id=1717871525&l=8ad126e0b9)

BLUE1
02-10-2010, 10:33
Оги, гледал съм кучета, немската ни овчарка почина миналата година беше невероятен приятел и още тъжим по нея, макар, че беше от развъдник никога не я заведох на изложба освен като зрител. Пазач така и не я направихме, немските овчарки ако са чистокръвни по нрав са добри кучета и ако не се дресират специално по предназначението за което ще я използваш никога няма да прояви агресия, децата си играеха с него, дърпаха го за опашката, сипваха му пясък на главата, дебнеха да му хванат езика, а той милият само се опитваше да избяга. Стаф също гледахме , не беше мой, а на една колежка- изключително предано куче, беше гледана зле и ние се погрижихме няколко години за нея. Никога не е проявявала агресия към други кучета или хора, освен в случаите когато някое агресивно куче не нападаше немската ни овчарка, тогава се хвърляше веднага в битка. За съжаление често разплакваше жена ми която много я обичаше, защото тя в предаността си и явно в израз на уважение към съпругата ми и носеше котки -разбира се уловени лично от нея.
Породите които си изброил са хубави, но не вкарвай тези кучета в апартамент, за тях това е мъчение. Изключение прави мопса.

Alpina
02-10-2010, 17:06
Включи и боксера като вариант ;-)

fred
02-10-2010, 23:17
Породите които си изброил са хубави, но не вкарвай тези кучета в апартамент, за тях това е мъчение. Изключение прави мопса.

Значи, без да съм гледал списъка с породите, куче, което не става за апартамент /с известни условности/ е мастифа, трябва му бая място.
Повечето породи стават и за апартаменти, просто трябва да се рахождат нормално за нуждите си, сега ако имаме къщи може и да е по добре, ама това е положението :cheers:
/Моят скромен личен опит в апартамент е доберман и сегашният ми бултериер/

siniqtzmey
03-10-2010, 12:49
Оги и аз като бях по-малък сме гледали немски овчарки в апартамент и трябва по минимум три пъти на ден да се разкарва и няма да имаш проблеми и редовно ресане.

endeavour
03-10-2010, 13:07
Откакто се помня в апартамента ни винаги е имало минимум по две кучета. Гледал съм и чистопородни, и мелези, имали сме и дребни, и едри... За мен най-подходящата порода (особено при наличие на дечурлига в къщи) си остава голдън ретривъра.Може и да е дългокосмест, но няма по-дружелюбно и любвеобилно създание, особено към децата. Пак казвам, това е личното ми убеждение вследствие съжителството ми с 11 кучета досега.

DiStefano
03-10-2010, 13:18
Ние 15 години гледахме една кокерка, но миналата година се спомина от старост .. веднага след това си взехме с кастинг за стопани една дакелка - новородена и в момента това ни е декоративния любимец, иначе от 3 години в двора на къщата си имаме Акита Ину - мъжкар

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs134.snc3/18143_1219121916320_1177053062_30551155_4773384_n. jpg

Оги
03-10-2010, 13:47
Който се е докосвал веднъж до породата знае за какво говоря. Природата на питбула се характеризира с безкрайната и безрезервна любов към хората и силната ревност, граничеща понякога с омраза към други животни. Именно заради тази любов към хората някои специалисти смятат, че не са достатъчно добри пазачи.

Аз пак да кажа на колегата. За пролетта съм планувал поколение, та ако ти се чака ще ти подаря едно кутренце, а и има достатъчно време да убедиш жената :-) Ето я бъдещата майка - ЦЪК (http://www.facebook.com/album.php?aid=11593&id=1717871525&l=8ad126e0b9)

Колега благодаря за предложението , бих се възползвал от него , но поръчката е за дядо коледа.

Включи и боксера като вариант ;-)

Колега боксера не е лошо куче ,но не ми харезва нещо незнам защо , иначе знам че е добро куче.

fred
03-10-2010, 20:02
Колега благодаря за предложението , бих се възползвал от него , но поръчката е за дядо коледа.

Колега боксера не е лошо куче ,но не ми харезва нещо незнам защо , иначе знам че е добро куче.

На мен лично не ми харесва лигавенето на боксера, иначе е хубаво куче, да не се обидят собствениците

---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 12:01 ----------

Откакто се помня в апартамента ни винаги е имало минимум по две кучета. Гледал съм и чистопородни, и мелези, имали сме и дребни, и едри... За мен най-подходящата порода (особено при наличие на дечурлига в къщи) си остава голдън ретривъра.Може и да е дългокосмест, но няма по-дружелюбно и любвеобилно създание, особено към децата. Пак казвам, това е личното ми убеждение вследствие съжителството ми с 11 кучета досега.

Естествено че голдъна е порода за всички, ама покрай тая мода, не знам защо се забрави добрият, стар сетер.Даже мисля, че е по добър.

Оги
03-10-2010, 20:10
Колеги помогнете малко ,ако знаете някой да продава такива кучета,които съм изброил.Търся по възможност да не е магазин или развъдник.
Мопса отпада като вариант.

fred
03-10-2010, 20:19
Колега, преди време можех да ти уредя и бултериерка без пари, бебе, ама ти не си я и изброил /породиста/, това в рамиките не шегата,(наистина имах такова предложение, но не те познавам и не мога де препоръчам човек, който не познавам за това, просто казвам, не е въпрос да се засягаш).
Ако искаш куче с добри качества, говоря най вече за характер, другото го зарязвам ти препръчвам сайта:
http://forum.dog.bg/

DarkKnight
04-10-2010, 08:58
Колега, преди време можех да ти уредя и бултериерка без пари, бебе, ама ти не си я и изброил /породиста/, това в рамиките не шегата,(наистина имах такова предложение, но не те познавам и не мога де препоръчам човек, който не познавам за това, просто казвам, не е въпрос да се засягаш).
Ако искаш куче с добри качества, говоря най вече за характер, другото го зарязвам ти препръчвам сайта:
http://forum.dog.bg/

Заставам зад колегата :thumbup:
Разгледай и ако имаш въпроси питай ;)

Оги
04-10-2010, 19:53
Аз ли нещо съм недоскив ,но в този сайт не видях обяви.

fred
04-10-2010, 20:25
Аз ли нещо съм недоскив ,но в този сайт не видях обяви.

Явно си недоскив :) ето ти за бултериери примерно, щото аз това се интересувам, гледай раздела "Планирани поколения 2010" или например puppies from еди къде си и тн.
http://forum.dog.bg/forum/60-%D0%B1%D0%BA%D0%BA-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D 0%B8-%D0%B1%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5%D 1%80/
Като цяло, има тема, където се обявява кой с кого и какво е планирал, а какво ще излезе е божа работа.Тоест разгледай, влез вътре във форумите на породите, почети и разглдай темите, ако имаш нужда от помощ ще помагаме.

Оги
05-10-2010, 20:27
Спрях се на куче.Мисля да заложа на класиката и да взема една класическа немска овчарка пък да става каквото ще.Та ако някой види някъде готини немци да сподели.Държа да е в стандарта с паднала задница и тн...
Ако не попадна на такава която да ми хареса ще е стафче.
Избрах да е немец ,защото все им се кефя а никога не съм имал,а питбул ми беше предишното и за тях знам доста.

Ramsezsh
05-10-2010, 20:29
Добър избор. И аз ги харсвам, въпреки че последните години открих, че за мен породата няма много значение.

Оги
05-10-2010, 20:34
По принцип и за мене не е много от значение породата.Просто искам куче което да го обучавам лесно и тн...

Ramsezsh
05-10-2010, 20:35
По принцип и за мене не е много от значение породата.Просто искам куче което да го обучавам лесно и тн...

Пожелавам ти успех. Няма по истински приятел от кучето.

pinko
06-10-2010, 13:26
Каквото и да е кучето ангажимента е огромен.Гледам немска овчарка вече 15-та година и за мен това е кучето.

Още един глас за немската овчарка. От както се помня, винаги съм имал куче - няколко ирландски сетера, един огромен като магаре пясъчен дог (който носеше и магарешкото име Йорик), и много немски овчарки. Докато живеех в Германия, имах дори сърнест пинчер и след като го сгази кола ни подариха едно ши-тцу, но само защото бяхме в относително малък апартамент. В момента имам една мъжка овчарка, доскоро бяха две (баща и син), но стария почина на 13 години от старост.

За мен немската овчарка е Кучето с главно К:bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:

fred
06-10-2010, 13:53
Спрях се на куче.Мисля да заложа на класиката и да взема една класическа немска овчарка пък да става каквото ще.Та ако някой види някъде готини немци да сподели.Държа да е в стандарта с паднала задница и тн...
Ако не попадна на такава която да ми хареса ще е стафче.
Избрах да е немец ,защото все им се кефя а никога не съм имал,а питбул ми беше предишното и за тях знам доста.

Е добре си решил, тука дали колежката една Белла не се занимаваше с подобна дейност?
/Но териериа си е териер, всякакви кучете обичам, сега основно бултериерът ми е най голям любимец и братовчедите му от всякакъв калибър/

Оги
06-10-2010, 18:08
Колежката се свърза с мене , ще видим каво ще направя.
Благодаря на всички ,които помогнаха.Когато се сдобия с любимец ще пиша и ще кача снимки.

siniqtzmey
06-10-2010, 18:11
Ника на колежката е Bella и може да те уреди,а и влез dog.bg.

Оги
07-10-2010, 20:20
С колежкта се свързахме ,но я чакам за снимки.
В тоя дог бг форум нещо не мога да се справя няма тема продава всичко е разхвърляно много гадно и нямам нерви да се занимавам там.

fred
07-10-2010, 20:34
Eто ти тема за развъдниците и планираните поколения на немската овчарка, където може да се свържеш с развъдника
http://forum.dog.bg/topic/4408-%d0%b8%d0%bd%d1%84%d0%be%d1%80%d0%bc%d0%b0%d1%86%d 0%b8%d1%8f-%d0%b7%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d 0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d0%ba%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d1%86%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d1%8a%d0%b4%d0%bd/

А тука е тама, за хора, които по една или друга причина си продават кучето, пак от същата порода

http://forum.dog.bg/topic/36828-%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%be-%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d0%b3%d1%83%d0%b1%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%be-%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%bd-%d1%82%d1%8a%d1%80%d1%81%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8/

Оги
10-10-2010, 08:48
Взех кутре на 3месеца немец ,тези дни снимки.

tokata_pz_flex
10-10-2010, 09:03
Браво Оги :) Аз съм се насочил към Мопс .... толкова е грозен , че чак ми е сладък :):) Имам малко задачи напоследък , и като ги оправя смятам да се сдобия с един звяр :)

marian
10-10-2010, 09:04
Браво,това е породата.Да го гледате с мн.любов макар че ще направи жилището за основен ремонт.http://suzukibg.com/images/smiles/smile026.gif (javascript:emoticon('smile026'))

Оги
10-10-2010, 10:44
Е за основен ремонт не знам,до сега не съм имал кутре да яде и ръфа на ред,сега проблема е акито и пикито, дриска където свари.:sick1:

sen7
10-10-2010, 13:24
Еми чИстито.Брат ми е кинолог и имаше немец и дете, и апартамент ............бе гледай да го дресираш с акането и пикането докато е малко, че..........и запомни, че ако ще му се караш за нещо то трябва да е в момента на прегрешението, а не малко след това, защото може да не те разбере въобще.Успех.Ако не - говорещия с кучетa по Animal Planet :)

old alfist
10-10-2010, 13:52
Еми чИстито.Брат ми е кинолог и имаше немец и дете, и апартамент ............бе гледай да го дресираш с акането и пикането докато е малко, че..........и запомни, че ако ще му се караш за нещо то трябва да е в момента на прегрешението, а не малко след това, защото може да не те разбере въобще.Успех.Ако не - говорещия с кучетa по Animal Planet :)
Така си е - все едно, че ти е дете, затова е болезнено когато се случи нещо с него, но все пак е животно и най-добре да си е в естествена среда.

Ramsezsh
10-10-2010, 15:57

Честито колега!!! Направо ти завиждам.

fred
10-10-2010, 18:08
Честито, с акането и пишкате полека лека ще се оправи, няма страшно, с гризането зора е до 1 година.

viki
10-10-2010, 19:34
Честито !:):):)
Аз също смятам,че това са най-страхотните кучета .
Пожелавам ви много радостни и щури моменти с малката космата топчица :):):)Като бебета са уникални сладурковци овчарчетата:)
Ще се научи на всичко животинчето,само трябва търпение и да му се обръща внимание разбира се :)
п.п.
В най-скоро време и аз ще си взема нов куч:):):)

viki
23-01-2011, 17:18
Така,
избрах куче -шоколадов лабрадор :)
Имам молба,някой от колегите ако знае от всички легитимни развъдници кой е читав да пише:)
Благодаря предварително на отзовалите се :)

Ramsezsh
23-01-2011, 17:32
Разгледай тук.
http://dcforum.info/viewforum.php?f=37&sid=26dd8e9e7a3976a33c74a354bc1828e4

robygas
23-01-2011, 17:37
Лични наблюдения - http://www.libralabra.com/

jorko
25-01-2011, 16:08
Честито, с акането и пишкате полека лека ще се оправи, няма страшно, с гризането зора е до 1 година.

Да , учат се бързо а като почнеш да го извеждаш до 10тина дни вече си знае и като му се ходи навън , драска по врата и лае ... обаче иначе на брат ми мъжкия едно време четеше и книги ... един ден го заварих прочел първите 60-70 страници от Швейк :wow: , само дето после аз нямаше как да ги прочета :cry: ... беше като пъзел от тия най-сложните ...

Bella
26-01-2011, 00:48
:bg:

Ето ви един немчо на снимката на 5 мес.,а сега на 6 и половина :drool:и разбира се неговите родители :love:

fred
27-01-2011, 20:20
Да , учат се бързо а като почнеш да го извеждаш до 10тина дни вече си знае и като му се ходи навън , драска по врата и лае ... обаче иначе на брат ми мъжкия едно време четеше и книги ... един ден го заварих прочел първите 60-70 страници от Швейк :wow: , само дето после аз нямаше как да ги прочета :cry: ... беше като пъзел от тия най-сложните ...

Е това е за ядосване, да изхаби Швейка-велика книга, ама нейсе поне прочете ли как се краде куче там?:)

toki4a
27-01-2011, 20:56
и аз на село имам един модел куче а маа кааааак беше модела !?/ май беше .. ПАНИчАРИ , извесна италянска порода ! много добър нападател !! абе като цяло ..
шарен куче ,по гърба . мъжки!!
снимки нямам защото не мога да го вида последно време!

viki
30-01-2011, 18:06
Вече имам шоколадово сърчице у дома :)
Karlos от Zangi
Днес му беше първото пътуване в Алфата,
държа се така,сякаш винаги се е возил :)

fred
30-01-2011, 18:29
Честито, да е живо и здраво и добро, какво е това бре?Мяза на лабрадор нещо?

Ramsezsh
30-01-2011, 19:12
Честито! Да ти е живо и здраво сладурчето!

viki
30-01-2011, 21:41
Благодаря,прекрасен еhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/760711.gif
Фреди,
шоколадов лабрадор е:)
Ще му направя по-представителни снимки тези дни:):):)

Tickles
31-01-2011, 10:51
Вики, уникален е! Да се гледате и обичате дъъълги години! От мен целувки :kiss:

ето я и мойта кукличка :)

мисля тази година да я пускам на някой мъжки бигъл :-)
препоръчвам породата с 2 ръце! :)