View Full Version : Не мога да отворЯ багажника
genko1982
02-10-2010, 15:25
нестава нито с ключа нито с копчето
Pepko-Bepko
02-10-2010, 15:28
Напъни хубаво с ключа и едновременно натисни надолу капака.Явно имаш проблем с ел.машинката която отваря капака.С ръчно с ключа става малко по-трудно а на някои 166 доста по-трудно.Но трябва да стане!
genko1982
02-10-2010, 15:47
ще опитам благодаря
На мен ми беше паднал акумулатора и отварянето с ключ беше много трудно. Ядосах се и викам е...ал съм го, ше троша ключалката и завъртях с всичка сила, та за всеобщо учудване се отвори. Така, че напъвай смело :cheers:
genko1982
02-10-2010, 16:25
да ама кофти че съм с един ключ
да ама кофти че съм с един ключ
Колега,и при мене го имаше същия проблем преди време.(Ако се чува едно лека като цъкане).Натисни копчето на ключа и едновременно натисни и багажника надолу и ако стане отвътре на капака има в двата края едни гумени където се отвиват и завиват.Отвърти ги малко- аз така направих и от миналата зима не съм имал проблеми вече.
Чети тука колега http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28232&highlight=%EA%EB%FE%F7%E0%EB%EA%E0+%E1%E0%E3%E0%E6 %ED%E8%EA
Познат проблем,получава се когато няма захранване към ел.машинката на багажника или когато самата тя има някакъв механичен проблем и не работи.Много помага в случая едно натискане на капака на багажника надолу и едновременно с това завъртане на ключа в положение отключване.Понякога лостовата система се разхлабва и дори да има захранване и машинката да си е добре пак не се отключва багажника.В този случай се сваля кората на капака и се охлабва машинката която е закрепена с болтове към долната(вътрешната) страна на капака,след което се монтира(закачва) лостчето към ключалката.По принцип е малко по сложно от колкото го разказвам но все пак не е кой знае колко трудно да се оправи.
genko1982
05-10-2010, 11:07
мерси много с натискането се отвори,тия дни ще погледна машинката по подробно
Първо погледни бушона........
Колега,и при мене го имаше същия проблем преди време.(Ако се чува едно лека като цъкане).Натисни копчето на ключа и едновременно натисни и багажника надолу и ако стане отвътре на капака има в двата края едни гумени където се отвиват и завиват.Отвърти ги малко- аз така направих и от миналата зима не съм имал проблеми вече.
Никой не ме споменава вече :D
Проблемите са или повдигачите, за които Сашо каза или ако не се чува машинката - бушон (къде е ? - не помня :D )