View Full Version : Спирачка/Парно
AlfaFen145
05-10-2010, 00:24
Преди малко излязох да магазина и като се върнах до нас ,реших да проверя дали има разлика в парното ми ,защото вчера си почистих филтъра,за климатика.
Седя аз и си ръчкам парното ,с ръчкането на парното си ръчках и педала на спирачката,по едно време усетих ,че като натисна педала ,парното духа по-силно ,на степени 1/2/3 се усеща ,на 4 не мога да преценя ,защото е много силно ...
От какво може да се получава това и дали на някои му се е случвало ,не ми пречи ,просто питам ,защото ми изглежда голям парадокс..
Мерси
Furious 155
05-10-2010, 00:48
освен да имаш някъде слаб ел. контакт и през ключа за стоповете да се възстановява веригата... много е странно това за кеото говориш!:boxed:
Обикновенно е контактен проблем - или има контакт където не трябва да има, или няма контакт където трябва да има...
AlfaFen145
05-10-2010, 01:19
освен да имаш някъде слаб ел. контакт и през ключа за стоповете да се възстановява веригата... много е странно това за кеото говориш!:boxed:
Обикновенно е контактен проблем - или има контакт където не трябва да има, или няма контакт където трябва да има...
Абсулютно побъркана работа...хахах
Както и като е отворена някоя врата,и сваля стъклото централното почва да отключва/заключва само ...докато не се затвори вратата или не се падне/дигне стъклото,но това знам ,че някъде дава контакт от тоците на вратата :)
И на моята съм забелязал че леко усилва вентилатора на парното,но не съм се задълбочавал,а и не съм се сещал да проверя дали и на другите е така.Иначе я карам от около 3,5години и си е все така.
И аз имам този проблем , даже като натиснеш спирачката и подсветката на километража мримигва . Според мен това се обеснява с голямата консумация на крушките на стоповете. Трябва да се пробва , ако са махнати , дали пак ще го има проблема.
А пък според мен се губи някоя маса някоъде:mobile::mobile::mobile:
А според мен се занимавате с глупости :spiteful: Със сигурност има проблем, със сигурност има и решение, но дали си заслужава ровенето и нервите за такава дреболия?
PEPI-2ALFA
05-10-2010, 23:04
Аз след смяна на филтъра на климатика се сдобих с тоя проблем (може тогава да съм го усетил). Даже мислех да питам тук.
Нека видим още колко ще имат този проблем , ако са повече , може да се замислим сериозно по въпроса :roll:
AlfaFen145
06-10-2010, 00:58
А според мен се занимавате с глупости :spiteful: Със сигурност има проблем, със сигурност има и решение, но дали си заслужава ровенето и нервите за такава дреболия?
Колега,не че разбирам много или се правя на разбирач,но от моя гледна точка ,тоест от нагледно .Винаги когато има проблем с някакъв ток ,ако не се види веднага ,винаги има последствия ,пак с .... ТОК....
Разръчкайте масата и ще се оправи проблема!:go:
Колега,не че разбирам много или се правя на разбирач,но от моя гледна точка ,тоест от нагледно .Винаги когато има проблем с някакъв ток ,ако не се види веднага ,винаги има последствия ,пак с .... ТОК....
100% процента си прав. Но и ти не ме разбра какво имам предвид. Проблемът очевидно е някаква лоша връзка, най-вероятно в масата, както пише по-горе и Мордохай. Но по такива незначителни признаци, докато откриеш къде е, ще ти се отели вола. Просто е свързано с ровене по кабелните снопове и издирване на маси. А има и твърде голяма вероятност докато оправяш това, да съсипеш 2-3 други работи по време на ръчкането по жиците. Всички знаем че инсталацията на италианките не е от най-силните им страни, а и колата ти е на поне 10 години, което допълнително утежнява положението с инсталацията.
Та в този ред на мисли, най-добре е да се изчака ако евентуално проблемът се задълбочи, тогава да се ръчка.
AlfaFen145
06-10-2010, 19:01
100% процента си прав. Но и ти не ме разбра какво имам предвид. Проблемът очевидно е някаква лоша връзка, най-вероятно в масата, както пише по-горе и Мордохай. Но по такива незначителни признаци, докато откриеш къде е, ще ти се отели вола. Просто е свързано с ровене по кабелните снопове и издирване на маси. А има и твърде голяма вероятност докато оправяш това, да съсипеш 2-3 други работи по време на ръчкането по жиците. Всички знаем че инсталацията на италианките не е от най-силните им страни, а и колата ти е на поне 10 години, което допълнително утежнява положението с инсталацията.
Та в този ред на мисли, най-добре е да се изчака ако евентуално проблемът се задълбочи, тогава да се ръчка.
От къде пъК знаеш ,че не карам Алфонсо 2001 ? ;)
Прав си,да знам.Не съм тръгнал да рова,просто ми беше много любопитно ,защото ми изглеждаше доста странно ,а то всъщност си е странно ... :)
От къде пъК знаеш ,че не карам Алфонсо 2001 ? ;)
Прав си,да знам.Не съм тръгнал да рова,просто ми беше много любопитно ,защото ми изглеждаше доста странно ,а то всъщност си е странно ... :)
Ее не знам коя година е, просто предположих ;)
Ако това ще те успокои, и моята го прави същия номер, макар че е 156. Само че като пусна мигач :D Ама и през ум не ми е минавало да го търся от къде е. А и на предишната ми 146-ца имаше нещо подобно по спомени. Така я продадох, така я кара човека вече повече от година и половина и няма проблеми.
и при мен се проявява този признак. дорине мога да го нарека проблем. дано не се задълбочи въпроса с тока, както казахте по-нагоре, иначе пак ще отваряме нова тема :) та така, едно стана ясно, че при натискане на спирачката, дисплея на км-а и парното реагират.. може това да е скрита екстра, патент на италианците, а ние да се чудим колко са ни счупени колите хахаха!
trustworthy
07-10-2010, 10:58
И на моята съм забелязал че леко усилва вентилатора на парното,но не съм се задълбочавал,а и не съм се сещал да проверя дали и на другите е така.Иначе я карам от около 3,5години и си е все така.
И аз така.
Не мисля, че е проблем въобще.
При мене това си го карам 2 години вече и не ми пречи :) Даже напоследък забелязвам, че като спра парното (когато вече е бая топло) и докато си карам по някое време почва да духа все едно е на 1 а всъщност е на 0, но и това съм превъзмогнал :)
AlfaFen145
08-10-2010, 19:17
и при мен се проявява този признак. дорине мога да го нарека проблем. дано не се задълбочи въпроса с тока, както казахте по-нагоре, иначе пак ще отваряме нова тема :) та така, едно стана ясно, че при натискане на спирачката, дисплея на км-а и парното реагират.. може това да е скрита екстра, патент на италианците, а ние да се чудим колко са ни счупени колите хахаха!
Ти представяш ли си ахахахахахах:please:
Еми ...Тва е ,Италиано си е Италиано ,мен ми харесва за вас не знам :)
alfa_erazor
08-10-2010, 20:31
Потвърждавам че и при мен го прави същото, днес го проверих, интересна екстра :)
bochkata
09-10-2010, 20:10
И аз имах този проблем. Не си спомням обаче дали откакто взех колата или в последствие го забелязах. Дори преди време отварях и тема ... без успех.
Наскоро карах колата на майстор, защото за трети път ми се прецакваше предно дясно ел.стъкло и ел. бутон за багажника (плюс изгорели лампички на врътките за парното). На новия майстор така и не споменах за всеобщото проблемче със спирачките и вентилацията на парното, защото бях свикнал с него.
Като си взимах колата той каза, че някъде давало на късо, а предните майстори изобщо не го забелязвали, и затова електричеството към стъклото и бутончето за бъгавника изчезвало .... дори било опасно.
Та карам си аз после Алфата и: при първа степен на вентилацията вече няма никаква разлика (без значение от това натискам ли спирачка или не). На втора и трета съвсееем малка, а на четвърта както казва колегата е толкова силно, че дори и преди не усещах аномалията.
Това е моят опит. Заключението за вас ;)
Вече 3 години си е така и при мен :prescription:
Ramsezsh
09-10-2010, 21:53
И при мен я има тая екстра.
AlfaFen145
09-10-2010, 22:38
Можем да си направим среща,на Спирачо/Духовитите Алфи ,пффф и да си ги мерим ......... кой от кой е ... по -духовит :)))) ...въздуховод ,разбира се ..
Satanism
09-10-2010, 23:25
Вижте ся, тая работа нещо хич не е читава..аз пък съм убеден, че на 146-цата ми спирачките работеха по-зле с пуснат климатик....освен това се оказа, че окъсявала някъде по задната врата, от което не само се заключваше сама, ами жичкаджията каза, че като включиш 3та и колата е загрявала(Не разбрах, дали е загрявала охл. течност или някой елемент по ел-инсталацията)....
Айде стига вече. Така кат гледам трябва да я преместя в общи приказки.