View Full Version : Стъпково моторче проблем
gazar4eto_87
05-10-2010, 14:47
Колеги колата я имам от около 1 месец взех я от мой познат който знам горе долу какво е правил преди мен по колата проблема е следния като е студена колата държи ниски обороти като и се подаде по-рязко газ някой път гасне това го прави докато е студена след това се оправя другото което е при около 1500 оборота има придърпване след тези обороти няма проблем, това с придърпването го прави и студена и топла.Човека от който я взех ми каза че проблема е в стъпковото моторче че това е изкарала на диагностика.Другото което е разхода и е доста висок около 10 извън града с доста нормално каране.Казаха ми че проблема със стъпковото може да се отрази и на разхода та въпроса ми е ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели решение някакво или ако знаете някъде откъдето да си взема стъпково моторче втора употреба.
Колеги колата я имам от около 1 месец взех я от мой познат който знам горе долу какво е правил преди мен по колата проблема е следния като е студена колата държи ниски обороти като и се подаде по-рязко газ някой път гасне това го прави докато е студена след това се оправя другото което е при около 1500 оборота има придърпване след тези обороти няма проблем, това с придърпването го прави и студена и топла.Човека от който я взех ми каза че проблема е в стъпковото моторче че това е изкарала на диагностика.Другото което е разхода и е доста висок около 10 извън града с доста нормално каране.Казаха ми че проблема със стъпковото може да се отрази и на разхода та въпроса ми е ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели решение някакво или ако знаете някъде откъдето да си взема стъпково моторче втора употреба.
Трябва и диагностика,защото може и да не е от моторчето:flowers::flowers:
А колата е.... :roll: все пак не сме медиуми
AlfaFen145
06-10-2010, 00:56
Ако колата е 145 и номера на моето съпково съвпадне с номера на твойто ,имам такова .
Цена: 55 лева :) Като за "колега"
Кажи ,ако имаш интерес да ти пиша номера :)
Колега, добре дошъл в племето.
Дай повече инфо,ако искаш да ти помогнем.
Предполагам, че проблема е много прост, но ние тука си имаме уважение.
Тоест сме откровенни!
Дай информация за мотора и не крий нищо.
Освен това и къде се намираш!:chair:
gazar4eto_87
06-10-2010, 10:30
Извинявам се колеги от София съм Овча купел колата е 146 1.4 twin spark.Мисля че става и от 145 ако е 1.4 колегата който попита ако неговата е такава имам интерес.
Колега, преди да се хвърлиш да сменяш части на лотария докато се оправи, иди на диагностика. Поне в София има добри майстори. Нека да се види със сигурност какъв е проблемът и тогава сменяй. Това кой какво ти е казал, в случая не тежи.
Psycho87
09-10-2010, 15:06
Колега и при мен има такова придръпване и се оказа , че е вариатор или соленоид .Откачи буксата и виж дали няма да се оправи .