PDA

View Full Version : Време ли е за зимните гуми?

Pages : 1 [2]

-Bobby-
14-10-2010, 18:10
Много сладко домашно клипче :)

http://www.youtube.com/watch?v=pXuhfwY74b8&feature=related

Мда. :)
Някой да оспори в темата, че при такива (снежни) условия, зимната се справя най-добре? ;)

old alfist
14-10-2010, 18:17
темата е култова... аз лично си извадих следния извод: като почне студа, видя ли алфа процедирам все едно съм видял Голф 2-ка със сини лампи на пръскалките (тоест отбивам на аварийки колкото се може по-далече от него и търпеливо го изчаквам да отмине) :innocent:
Не е лошо и каска да си сложиш и да си направиш застраховка Живот.

Sunny
14-10-2010, 20:05

:prison:
Мани ги тия с жиповете - те един баир не могат изкара , слаби шафьори са па и не са карали Алфа - с предно ееееейй нема спре никгаж .
Язе се чудим некой люде оти си турят тифриз - то и с вода мое бе - все е мокро .
А как некой дума изнагоре па и зимна течност за чистачки тургат некой - разсипия и пари на ветър .
Язе съм си прос и те така дадах на вятъра 500 пари за гуми .
:bash:

А пък те тия дето имат по 9134750914375 системи да ги държат в пътя какво да кажат ?

http://www.youtube.com/watch?v=rzB7hpWhqIA&feature=related

Mind_Control
14-10-2010, 21:48
Ти са разбра ли се сам със себе си,на какво мнение си.Дали си тествал летните гуми как се държат зимата,или като завали леко сняг и неможеш да изкараш колата от пред блока:innocent::innocent::innocent:

На сняг зимните са по- добри- това никога не съм го оспорвал.

---------- Post added at 18:47 ---------- Previous post was at 18:43 ----------

Ей, ама ше ви дърпам ушите!!! Никой не спори, че на сняг зимнага гума е по- добра!

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:47 ----------

темата е култова... аз лично си извадих следния извод: като почне студа, видя ли алфа процедирам все едно съм видял Голф 2-ка със сини лампи на пръскалките (тоест отбивам на аварийки колкото се може по-далече от него и търпеливо го изчаквам да отмине) :innocent:

А така, а така :) като минавам пътя трябва да се освобождава :D

Zarini
15-10-2010, 02:26
Леле мале - от какво невинно въпросче тръгнахме и до кви люти спорове стигнахме :duel:

Та връщайки се на изначалния въпрос - време ли е за зимните гуми, в Ланча-форума попаднах на перфектния /на мен много ми хареса/ отговор:
Щом светне снежинката, или дрънне камбанката две-три сутрини подред, значи е време за зимните гуми - кратко, ясно и безусловно :bash:

nasty
15-10-2010, 03:14
Ем те навсякъде го казват - падне ли под 7 постоянно се слагат зимните.
Ако шикалкави вие си избирате като трябва да си правите сметката сутрин и вечер като пада под 7 ,че ако сте с летните ще си имате проблеми.
А тоз дето каза ,че няма сми от бухалки имало гражданска и тем подобни..
Брее аз имам една кола с нея ходя на работа, отделно не е тип кола блъскам я и я сменям!
И някой да ме изтряска и аз да почна да ходя по майстори да видя кой си върши добре работата и за прилична цена, да намеря частите на добра цена ,че тия от каското няма да платят както трябва никога и имам да чакам 15 дни за да ми преведат парите (тва по експертна и тем подобни ,а не в доведен сервиз дето незнам колко време ше те бавят)
И се получава ,че ако нямаш парите да си я оправиш , и после да си възвърнеш парите от каското става един дългичък период без кола!!
Да видиш кой може да те кара до работа , или с какво да ходиш , ако трябва нещо да си купуваш с какво да отидеш да го вземеш , ако се наложи нещо спешно да пътуваш...
И всичкото това заради тва ,че някой е решил с летни 2ра употреба ,че дори и нови да кара зимата когато са - температурите и се спре в мен (не говоря дори и да има сняг ) - Ми за бой си е....
А хората със зимни гуми трябва и да си знаят недостатъците на гумите като е по-топло....
Не и те да се мислят ,че ше заковат веднага.

nastybg
15-10-2010, 09:21
ляляля

Лигльо в това за температурите и т.н. си прав, ама за леда недей да спориш, щото си в грешка - на чист лед нема спасение батко !!!

cyberhill
15-10-2010, 09:25
Въобще има ли смисъл... ама...

Със зимна гума, ще тръгнеш по бързо и устойчиво на лед, от колкото с лятна гума в същия случай.

Ако искате... ще лееем вода, на някоя улица зимата и почваме тестовете...
И да паднем и да бием все ще се напием :D

morfius
15-10-2010, 11:05
А някой да се сеща, че се случва зимата частично заледяване?
Малко снежец и ледче колкото да хлъзнете... и с летните после на снега да ви питам как ще я овладете?
От личен опит го говоря... пързалях се няколко пъти... ако не бях с читави зимни, щях да яхна някой тротоар или да цуна некоя кола.

AlfaMan
15-10-2010, 11:30
Със зимна гума, ще тръгнеш по бързо и устойчиво на лед, от колкото с лятна гума в същия случай.

Аз съм го "гледал този филм" и зимната ако има сериозни предимства при сняг, ниски температури на асфалта, киша и леко заледяване, то с абсолютно нищо не ти помага на лед освен в случаите, когато има шипове, но те пък са забранени. Същия "танцьор" си оставаш

А за смяната на летни със зимни е много относително - зависи в какъв район се движиш и по кое време на денонощието, защото ако имаш вечерни и нощни пътувания или пък си в планински район, то човек вече трябва да е сменил летните. Иначе знам едно правило от един гумаджия - падне ли средната под 10C, трябва да се сменят. Това съвпада общо взето и с пускането на парното

Max
15-10-2010, 11:31
А някой да се сеща, че се случва зимата частично заледяване?
Малко снежец и ледче колкото да хлъзнете... и с летните после на снега да ви питам как ще я овладете?
От личен опит го говоря... пързалях се няколко пъти... ако не бях с читави зимни, щях да яхна някой тротоар или да цуна некоя кола.

На лед както казаха и други колеги нищо не помага (освен шипове), със зимните просто е една идея по-добре може би.
Миналата зима с хубави, нови гуми, но без никакъв сняг посред нощ поднесох на един завой по подбалканския... скорост 50-60 км/ч... не знам с летни гуми какъв щеше да е резултата, но и със зимните ме пързулна леко, което значи че при лоши условия и опасност от заледявания най-вече трябва да се шофира внимателно!

morfius
15-10-2010, 12:09
Ясно, че на самия лед нищо освен шипове не помага... говоря за времето на овладяване след леда.
Ей така насред пътя... парченце лед ... няма метър... и след него с неподходящи гуми е в пъти по-сложно.

Mury
18-12-2010, 12:58
На сняг зимните са по- добри- това никога не съм го оспорвал.

---------- Post added at 18:47 ---------- Previous post was at 18:43 ----------

Ей, ама ше ви дърпам ушите!!! Никой не спори, че на сняг зимнага гума е по- добра!

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:47 ----------

А така, а така :) като минавам пътя трябва да се освобождава :D

Са кво стана господин професор,вече 7-и ден София е скована в лед и сняг,остват 23 преко сили по твойте думи,да видим какво ще стане.Нещо занемарихте темата,или вече си начешахте езиците и кат падна снега,всичко свърши:holiday2::holiday2::holiday2:

П.С.Купи ли си вериги от 1000 лв.щото твърдеше че не пътуваш зимата и няма да слагаш зимни гуми

Fear
18-12-2010, 13:13
Aми аз преди две седмици, когато застудя наистина и прогнозата предсказа сняг, си сложих зимните гуми и нямам грижи. :)

D-I-V-A-K-A
18-12-2010, 13:43
Са кво стана господин професор,вече 7-и ден София е скована в лед и сняг,остват 23 преко сили по твойте думи,да видим какво ще стане.Нещо занемарихте темата,или вече си начешахте езиците и кат падна снега,всичко свърши:holiday2::holiday2::holiday2:

П.С.Купи ли си вериги от 1000 лв.щото твърдеше че не пътуваш зимата и няма да слагаш зимни гуми

хахах добре казано, хората са си го казали, когато фактите говорят и боговете (професорите) мълчат :pokey:

Aми аз преди две седмици, когато застудя наистина и прогнозата предсказа сняг, си сложих зимните гуми и нямам грижи. :)

Аз тая работа я свърших още октомври и съм пушка :holiday2:

Fear
18-12-2010, 13:49
Аз тая работа я свърших още октомври и съм пушка :holiday2:
E да, ама на практика от зимни гуми нямаше смисъл допреди 10-ина дни. Температурите бяха около и над 10 градуса, а за сняг и дума не можеше да става.

Както и да е, всеки си преценява сам. На мен са ми на джанти и ми отнема половин час да си ги сменя сам, така че винаги мога да изчакам последния възможен момент. :)

D-I-V-A-K-A
18-12-2010, 14:26
E да, ама на практика от зимни гуми нямаше смисъл допреди 10-ина дни. Температурите бяха около и над 10 градуса, а за сняг и дума не можеше да става.

Както и да е, всеки си преценява сам. На мен са ми на джанти и ми отнема половин час да си ги сменя сам, така че винаги мога да изчакам последния възможен момент. :)

И аз мисля да го спретна този номер за догодина с джантите, писна ми да се разправям с гумаджий ;-)

soldier
18-12-2010, 17:25
И аз ги сложих още средата на октомври, въпреки че са ми на джанти и мога да изчакам до последно, но не знаеш кога ще ти се наложи да пътуваш и ще те изненада снега. Пък да седят в гаража - файда няма. Гумата така и така след 2-3 сезона трябва да се смени, а за тия 2-3 сезона аз навъртам по-малко от 20хиляди км и грайфер си има. Това е моето мнение. Като чакам до средата на декември и ги сложа за 2 месеца и навърта 2хил км, за 3 години това са 6хил км и пак трябва нова гума, поне да ги амортизирам си мисля.
А дали на сухо при ниски температури лятната е по-ефективна или не, ми е все тая. Като карам бавно, не мисля, че е проблем да карам със зимна в условия, в които лятната е по-добра. Но с лятна, не мисля, че е добре да карам в условия, в които зимната е по-добра.

Mury
18-12-2010, 17:48
А дали на сухо при ниски температури лятната е по-ефективна или не, ми е все тая. Като карам бавно, не мисля, че е проблем да карам със зимна в условия, в които лятната е по-добра. Но с лятна, не мисля, че е добре да карам в условия, в които зимната е по-добра.

Яяяяяяя колко правилно казано,нека си говори кой каквото иска,но истината е тази :naughty::naughty::naughty:

old alfist
18-12-2010, 18:23
E, ми днес си качих един 30-градусов наклон след завой от 90 градуса с петгодишни на около 5-6 хил.км Bridgestone LM-25 на малката Алфа, но гумите са съхранявани и карани както си пише по книгите.

morfius
18-12-2010, 18:31
Е докато е мек материала ще катерят нормално, просто като минат 3 - 5 години (зависимост класа на гумата) трябва да се има едно на ум.
Правилното съхранение и внимателно каране могат да им дадат още един два сезона живот, но е хубаво да си провери протектора преди монтаж, дали не се е вкочанил или започнал да се рони.

mihail_mladenov
19-12-2010, 11:58
Сумата от 1000-1200 лв. ще ми стигне ли за следните неща:
- зимни гуми - 4 бр.
- прехвърляне на колата на мое име
- смяна на накладки
- смяна на термостат
- пълен резервоар с Carerra 95
- и останалите за разни неща

---------- Post added at 11:58 ---------- Previous post was at 11:53 ----------

А и забравих да кажа, че за тази сума имаше вероятност да взема Nokia N8.

rusiq86
19-12-2010, 12:59
Ще ти стигне, е зависи какви гуми и размер, но ще ти стигне!

mihail_mladenov
19-12-2010, 13:41
Гумите са с размер 185/60/14.

Jivko7777
19-12-2010, 13:52
Гумите са с размер 185/60/14.

около 90-100лв ти е едната гума...

mihail_mladenov
19-12-2010, 15:06
Това го знам, все пак съм ходил да ги гледам колко струват гумите. За гуми някъде ще гледам да дам около 500 лв., около 300лв. за оправяне на документите, 80лв. за термостат, 90-100лв. за бензин и останалите за накладки и други неща. Но още не е сигурно, дали ще стане това вместо телефон, парите да отидат за колата.

Abar7h
19-12-2010, 15:56
Що толкова пари за прехвърляне?? :hmm:

ves_v8
19-12-2010, 16:23

Спамиш колега:Tease:
Чесно казано според мен трябва зимните гуми да са задължителни, защото може би само тогава ще понамалеят случеите в които някой с лятни гуми те натръти отзад докато си чакаш на светофара. В крайна сметка през зимата не ме интересува колко добре потеглям, а колко добре спирам на "добре(да не кажа перфектно) почистените улици в София".:hmm:
Моето мнение е че зимните гуми си имат разлика. Миналата година като заваля първият сняг още не си бях поставил зимните гуми и неможах да изкача нанагорнището да изляза от подземният гараж. Върнах се обратно в гаража сложих зимните за положин час защото са ми на други джанти и се качих като пич:punk:

Mind_Control
19-12-2010, 16:55

Моля ти се.. сняг по главните улици нямаше нито един ден до сега. През цялото време се придвижвам без проблеми. Единствено на паркига пред нас буксувах излизайки втория ден.

morfius
19-12-2010, 17:29
Ако за теб Г.М.Димитров или Драган Цанков не са главни булеварди не знам кое е :)
Трябваше аз да си нося апарата и да ги снимам четвъртък сутринта към 10... на равно с летните гуми отлепяне нямаха, заради такива кретени 2 пъти щеше да ме помели автобус... да не окъснее с разписанието.
А Ауди А8 В12 куатро ... с летни гуми какъв цирк беше, току врътне едната, спре... после другата врътне, спре... задницата му си ходи къде си иска и вече си мисля, че е солиден лед под него и спирам отдалече... лед нямаше, аз си минавах спирах и тръгвах спокойно.

Jivko7777
19-12-2010, 17:45
Затова първия ден след снега не е хубаво да се излиза...никъде не е почистено и опесъчено...А отделно си има такси, по добре 5лв, от колкото ядове после...

Иначе ето и в Швейцария как стоят нещата...Без коментар просто...Каква хубава картинка станаха накрая...
http://www.vbox7.com/play:9c1cadba

Mind_Control
19-12-2010, 17:57
Ако за теб Г.М.Димитров или Драган Цанков не са главни булеварди не знам кое е :)
Трябваше аз да си нося апарата и да ги снимам четвъртък сутринта към 10... на равно с летните гуми отлепяне нямаха, заради такива кретени 2 пъти щеше да ме помели автобус... да не окъснее с разписанието.
А Ауди А8 В12 куатро ... с летни гуми какъв цирк беше, току врътне едната, спре... после другата врътне, спре... задницата му си ходи къде си иска и вече си мисля, че е солиден лед под него и спирам отдалече... лед нямаше, аз си минавах спирах и тръгвах спокойно.

Аз точно в първия ден на снега си се качих по Никола Вапцаров без особени затруднения, пък незнам.. Но всеки си преценява според възможностите в крайна сметка. Аз определено имах повече проблеми с включени анти- незнам си какво, системи, отколкото като ги изключих и разчитах на собствената си преценка.

А както виждаде клипчето по горе- на лед зимни, летни все тая!

Mury
19-12-2010, 19:46
Аз точно в първия ден на снега си се качих по Никола Вапцаров без особени затруднения, пък незнам.. Но всеки си преценява според възможностите в крайна сметка. Аз определено имах повече проблеми с включени анти- незнам си какво, системи, отколкото като ги изключих и разчитах на собствената си преценка.

Мани ги Софииските булеварди,по тях нямаше сняг както твърдиш нали,но я кажи са за веригите,кво стана с тях,ше ги взимаш ли,че ми е еинтересно:crybaby::crybaby::crybaby:

Ти според мен не се движиш по Софииските улици а по някои други,сори ма изказването ти е смешно,че нямало сняг по булевардите:choice::choice::choice:първият ден изчистиха супер,ма на следващата сутрин беще ад навсякъде

old alfist
19-12-2010, 21:24

Направо се чудя защо изобшо слагаш накакви гуми - карай по джанти.

Mind_Control
19-12-2010, 22:37
Мани ги Софииските булеварди,по тях нямаше сняг както твърдиш нали,но я кажи са за веригите,кво стана с тях,ше ги взимаш ли,че ми е еинтересно:crybaby::crybaby::crybaby:

Ти според мен не се движиш по Софииските улици а по някои други,сори ма изказването ти е смешно,че нямало сняг по булевардите:choice::choice::choice:първият ден изчистиха супер,ма на следващата сутрин беще ад навсякъде

Нещо ми се виждаш напрегнат... Чак да извадиш темата от дълбините на форума. Неуспорим факт е, че никъде не закъсах последната една седмица, от там нататък ти си говори- не ми пречиш.[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 20:37 ---------- Previous post was at 20:36 ----------

BLUE1
19-12-2010, 23:50
А пък аз карах до Пампорово в големия сняг със стари летни гуми и също не закъсах никъде. Абсолютно неоспорим факт, даже и взимах завоите с двеста! А на връщане издърпах от една преспа едни заседнал Нисан Патрол с чистак нови зимни гуми.

Mind_Control
20-12-2010, 09:45
А пък аз карах до Пампорово в големия сняг със стари летни гуми и също не закъсах никъде. Абсолютно неоспорим факт, даже и взимах завоите с двеста! А на връщане издърпах от една преспа едни заседнал Нисан Патрол с чистак нови зимни гуми.

Иронията ти е ясна :) Обаче аз така или иначе с летни гуми не бих тръгнал извън София, ако има сняг. Пък пак казвам- не отричам по- доброто поведение на зимните гуми при киша и сняг, но за града според мен са излишни.

mihail_mladenov
20-12-2010, 10:21

Не съм запознат с това колко пари струва прехвърлянето, но каквото остане отива за бензин и някои неща необходими за зимата да имам в колата.

rossenvn
20-12-2010, 10:24
Направо ви завиждам на жителите на столицата. Тук /Варна/, като падна хубавия сняг и със зимни гуми си беше приключение излизането по малките улички около блоковете.

detelazurno
20-12-2010, 10:57
Направо ви завиждам на жителите на столицата. Тук /Варна/, като падна хубавия сняг и със зимни гуми си беше приключение излизането по малките улички около блоковете.

Че ти да не мислиш, че някой тук влзиа по малките улички около блоковете да чисти? Няма такова нещо!

soldier
20-12-2010, 13:34
Иронията ти е ясна :) Обаче аз така или иначе с летни гуми не бих тръгнал извън София, ако има сняг. Пък пак казвам- не отричам по- доброто поведение на зимните гуми при киша и сняг, но за града според мен са излишни.

А имаш ли зимни гуми? Не говоря дали си ги сложил, а дали ги имаш?

Mind_Control
20-12-2010, 13:37
А имаш ли зимни гуми? Не говоря дали си ги сложил, а дали ги имаш?

На лексуса нямам, на алфата имам.

BLUE1
20-12-2010, 14:13
Или летните ти гуми са много специални и вършат работа даже и през зимата или зимните ти не са хубави. Зимните ми Нокиан WR2 са чувствително по-добри в зимни условия, даже и на сух път от летните Нокиан Н, и двата комплекта са купувани нови и са втори сезон.

Mind_Control
20-12-2010, 14:26
Или летните ти гуми са много специални и вършат работа даже и през зимата или зимните ти не са хубави. Зимните ми Нокиан WR2 са чувствително по-добри в зимни условия, даже и на сух път от летните Нокиан Н, и двата комплекта са купувани нови и са втори сезон.

Не са специални и пак казвам, че зимните гуми на киша и сняг са по- добри от летните. Но за условията в София летните ме придвижват без проблеми, освен това си имам едно на ум и карам с по- ниска скорост.

soldier
20-12-2010, 14:27
Не са специални и пак казвам, че зимните гуми на киша и сняг са по- добри от летните. Но за условията в София летните ме придвижват без проблеми, освен това си имам едно на ум и карам с по- ниска скорост.

Не знам как си го установил това, при положение, че не си карал Лексуса със зимни гумни.

Успех, дано нямаш инцидент с летните гуми :)

morfius
20-12-2010, 14:49
Задно с летни гуми ... мале, мале... айде не беше Лексус, беше некво Ц купе... на Драган Цанков... ходеше на зиг заг из платното пред мен с 10 км. в час.
Просто си личеше, обере газта и изправи... и как опита да тръгне и задницата му тръгва преди него.
На сфетофара го заобиколих в друга лента, имаше бая грайфери отзад... ама явно бяха летни или яко печени, а там си беше утъпкан сняг и киша четвъртъка.
Един кретен с автобус за да го заобиколи щеше да ме удари в дясна предна врата... както си карах кротичко в лява лента... оня с Ц то просто се залепи за бордюра, а рейса нави крайно в ляво без да погледне има ли някой там или не, добре, че нямаше никой отсреща, а аз имах гуми... и хладнокръвие :)

Mind_Control
20-12-2010, 14:50
Не знам как си го установил това, при положение, че не си карал Лексуса със зимни гумни.

Успех, дано нямаш инцидент с летните гуми :)

По емпиричен път. След като с летните гуми не съм закъсал..
Освен това съм карал например ягуар със задни и зимно гуми и трябва да ти кажа, че разликата не е никак голяма. Тоя въпросния ягуар, барабар със скъпи зимни гуми седеше и се гнявеше на точно 5 см сняг и хоризонтална повърхност, та трябваше с бутане да излиза.

И така.. Като променят закона, да съм задължително със зимни гуми- тогава ще сложа. Сега в момента всеки да кара както знае и може. И най- важното е преценката, която смея на твърдя имам и знам къде мога и къде не мога да мина с колата ми.

soldier
20-12-2010, 16:35
По емпиричен път. След като с летните гуми не съм закъсал..

Е то аз лятото със зимните нямам проблем. Може така да си карам лятото?
Или да ти кажа - от вериги няма никакъв смисъл, до сега със зимните гуми не съм закъсал.

Mind_Control
20-12-2010, 17:22
Е то аз лятото със зимните нямам проблем. Може така да си карам лятото?
Или да ти кажа - от вериги няма никакъв смисъл, до сега със зимните гуми не съм закъсал.

1. Аз нямам нищо против да караш лятото със зимни гуми, въпреки, че е по-опасно.
2. Вериги слагаш, чак като ти потрябват, но не преди това. Е аз не съм изпитал нужда от зимни гуми до сега.
3. В какво всъщност се опитваш да ме убедиш?

:)

soldier
20-12-2010, 17:29
1. Аз нямам нищо против да караш лятото със зимни гуми, въпреки, че е по-опасно.
2. Вериги слагаш, чак като ти потрябват, но не преди това. Е аз не съм изпитал нужда от зимни гуми до сега.

В нищо не се опитвам да те убедя :)
Карай си както искаш. Просто не мога да те разбера, защо не си сложиш едни зимни гуми, но ти знаеш. Явно за теб зимата и пътя са различни, от тези за мен.

Mury
20-12-2010, 20:16

Добре бе интересно ми е,седиш си у дома,вън вали сняг на парцали трупа ли трупа,никой не чисти улиците,и изведнъж ти се налага да излезнеш спешно и да стигнеш бързо донякъде/недай си боже да е за нещо по-неприятно/,-тогава какво правиш:brickwall::brickwall::brickwall::brickwall:

търтей
20-12-2010, 20:17
Добре бе интересно ми е,седиш си у дома,вън вали сняг на парцали трупа ли трупа,никой не чисти улиците,и изведнъж ти се налага да излезнеш спешно и да стигнеш бързо донякъде/недай си боже да е за нещо по-неприятно/,-тогава какво правиш:brickwall::brickwall::brickwall::brickwall:

Да кажа ли аз кво правя?
Жокер - кола със зимни гуми нямам :evil:

Иначе викаш такси :drums:

old alfist
20-12-2010, 20:20
Да кажа ли аз кво правя?
Жокер - кола със зимни гуми нямам :evil:

Иначе викаш такси :drums:
Не ви и трябва - вие сте големи майстори.

Pinky
20-12-2010, 20:20
Аз имам 3 коли със зимни гуми. И пак, в най-бруталното време излизам с тая, дето не е баш със зимни :)

morfius
20-12-2010, 20:50
Хайде тия със специалното оборудване да не се фукат с него :-P
Говорим си за леки автомобили и нашенски улички...
Таксито не винаги е оферта.

Mind_Control
20-12-2010, 20:58
В нищо не се опитвам да те убедя :)
Карай си както искаш. Просто не мога да те разбера, защо не си сложиш едни зимни гуми, но ти знаеш. Явно за теб зимата и пътя са различни, от тези за мен.

Приеми, че съм се заинатил тая зима и искам да видя, мога ли аджеба без зимни гуми :)

---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:57 ----------

Викам си такси :) Пред нашия блок винаги има.

Аз викам да спреме на тая тема.. Всеки има своя истина и не е задължително другия непременно да греши.

soldier
20-12-2010, 21:13
Ок, пиши края на зимата какъв е резултата. Т.е. купил ли си гуми, вериги и т.н. Позвал ли си ги. Имал ли си екстремни ситуации. Колко пари си дал за такси, когато си можел да отидеш с твоята кола, но снега не го позволявал и така :)

П.П. кажи и как си пътувал извън София

pinko
20-12-2010, 21:31
Кви зимни гуми? Кви пет лева? Аз си имам зимна кола.

http://vbox7.com/play:af16d6aa&al=1&vid=4769615

:evil::evil:

old alfist
20-12-2010, 22:13
Кви зимни гуми? Кви пет лева? Аз си имам зимна кола.

http://vbox7.com/play:af16d6aa&al=1&vid=4769615

:evil::evil:
Със скрепер може да се получат по-добри дрифтове.

trustworthy
20-12-2010, 22:30
Приеми, че съм се заинатил тая зима и искам да видя, мога ли аджеба без зимни гуми :)

Не се инати ;) Веднага ще ти кажа, че можеш. Аз така изкарах последните 2 зими. Даже имах едни стари зимни, дето ги продадох в средата на миналата зима, защото не ги позлвах.
И такси не се наложи да викам, не ги слушай какви ти ги разправя Търтейчето. При заснежавания/заледявания просто ползвах служебната кола 8).
Оообаче тази зима си купих 4 гуми, че смених малко концепциите и вече го няма служебното автомобилче пред нас :brickwall:

А, да, няколко пъти ми се случи да съм излязъл в града и да завали сняг...преживяване си е да се прибереш в снега с летните гуми, няма какво да се лъжем - ако става дума са истински летни гуми, сцеплението е нулево просто ;)

kkkrisss
21-12-2010, 09:34
Не е оферта с летните гуми... И на мен ми се наложи да се прибирам с летни гуми на сняг и със задно предаване... честно казано не знам как се прибрах, а летните ми гуми са доста добри!

Mury
21-12-2010, 11:07

---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:57 ----------

Викам си такси :) Пред нашия блок винаги има.

Аз викам да спреме на тая тема.. Всеки има своя истина и не е задължително другия непременно да греши.

ОК съгласен,обаче само ще ти вметна че 80% от такситата са като теб,заинатили са се да не си купуват зимни гуми,и няма как да стигнеш бързо:evil::evil::evil:

Ок, пиши края на зимата какъв е резултата. Т.е. купил ли си гуми, вериги и т.н. Позвал ли си ги. Имал ли си екстремни ситуации. Колко пари си дал за такси, когато си можел да отидеш с твоята кола, но снега не го позволявал и така

П.П. кажи и как си пътувал извън София

Повярвай ми,няма да си признае ако е имал проблеми,познай защо,хората са казали питал патило:surrender::surrender::surrender:

morfius
21-12-2010, 11:12
Никого не карам да си купува зимни гуми, но ако може тия дето нямате гуми се съобразявайте с това.
То не е само до неизлизане във виелицата, то е до дистанции, начини на каране и т.н.
Изобщо главния ни проблем е в съобразяването с обстановката и околните, не са гумите или колите.

-Bobby-
21-12-2010, 11:20
Никого не карам да си купува зимни гуми, но ако може тия дето нямате гуми се съобразявайте с това.
То не е само до неизлизане във виелицата, то е до дистанции, начини на каране и т.н.
Изобщо главния ни проблем е в съобразяването с обстановката и околните, не са гумите или колите.

А, ще се сетите, че причината не са гумите, а онова другото... то аз дето и гуми имам, миналата седмица във виелицата с уважаемия градски транспорт се придвижвах... и стигнах 3 пъти по-бързо от всичкото куцо, кьораво и сакато, дето се беше яхнало на кола и беше направило 8 км тапа на Цариградско в двете посоки. Добре, че някак са наплашили всички и никой не кара в бус лентата, и се оказа, че в такива дни се стига дори по-бързо, отколкото с кола, и поради факта, че почти всеки е излязъл с кола, в транспорта дори имаше и къде да се седне, рейсовете празни...

infernus
21-12-2010, 11:27
А, ще се сетите, че причината не са гумите, а онова другото... то аз дето и гуми имам, миналата седмица във виелицата с уважаемия градски транспорт се придвижвах... и стигнах 3 пъти по-бързо от всичкото куцо, кьораво и сакато, дето се беше яхнало на кола и беше направило 8 км тапа на Цариградско в двете посоки. Добре, че някак са наплашили всички и никой не кара в бус лентата, и се оказа, че в такива дни се стига дори по-бързо, отколкото с кола, и поради факта, че почти всеки е излязъл с кола, в транспорта дори имаше и къде да се седне, рейсовете празни...

Е бус лентата се снима от бая време, може и някой вече да си е получил честитките. Иначе тапата я знам.

А по темата, окей може да се кара с зимни гуми, и аджеба колко псувни ще отнсеш за цяла зима че караш като калинка или като онзи с БМВ-то по драган цанков се чудиш как да се качиш??? После от къде стават зимата зверските задръстваиня, е от такива дето на кръстовище немогат да тръгнат с зимните гуми...

D-I-V-A-K-A
21-12-2010, 11:34

А имаше ги по Бус лентата, даже едно БМВ се беше намерило с един Опел ;)

Mind_Control
21-12-2010, 11:42
ОК съгласен,обаче само ще ти вметна че 80% от такситата са като теб,заинатили са се да не си купуват зимни гуми,и няма как да стигнеш бързо:evil::evil::evil:

Повярвай ми,няма да си признае ако е имал проблеми,познай защо,хората са казали питал патило:surrender::surrender::surrender:

Ще си призная. Аз с експериментална цел няма да сложа зимни гуми тази зима. Преди винаги със зимни гуми съм карал.

А по темата- ако ще слагате зимни гуми, времето за това отдавна отмина :)

-Bobby-
23-12-2010, 11:39
http://www.dnevnik.bg/photos/2010/12/22/1015683_fotogaleriia_verijna_katastrofa_na_bul_brj uksel/

Интересно ми е как никой не коментира мармалада на Брюксел вчера, дето се оказа, че практически всичките коли са били със зимни гуми... любопитен ми е коментара на защитниците, дето тук в темата споменаваха дори как видиш ли зимната гума и на лед била баси му си мамата и държала без проблем, че и конкретни модели цитираха как копаели в леда и били мега хипер ултра. Е, питайте ги "съставките от салата" от линка по-горе дали е така... ама аз като говоря, разни разбирачи единствено ми цъкат минуси на мненията...

На лед, само оня "Шефа" горе може да те спаси... стига да има добро желание. Останалото е само в главите на хората и в устата на търговците на гуми.

търтей
23-12-2010, 11:43
На лед, само оня "Шефа" горе може да те спаси... стига да има добро желание.

А не баш, има едни неща наречени вериги, има и шипове (забранени у нас) които си работят безгрижно на лед.

:plane:

morfius
23-12-2010, 11:44
На лед - вериги или шипове ...
На кишав или непочистен сняг обаче какво правим?

И проблема не е в гумите, а в манталитета...

-Bobby-
23-12-2010, 11:46
Тези железа са ясни. Ставаше дума за чиста гума върху лед. Била тя чисто нова, зимна, произведена преди 4-5 седмици.

търтей
23-12-2010, 11:48
Ми на лед лятната държи по-добре от зимната ;)

-Bobby-
23-12-2010, 11:50
Това е като да ми говориш, че слик на мокра писта държи... да, при определена скорост и обстоятелства, на определени части от асфалта (където няма наслоена гума предимно), може и да задържи... евентуално...

morfius
23-12-2010, 11:56
А за частично приплъзване да си чувал... щото аз съм се пързалял така и с Лада и с Алфа :)
С летни и със зимни и с опечени зимни гуми, абе едно време само видинки имаше ...
И като излезеш от ледения участък се усеща разликата.

Зимните гуми помагат, това е истината.

Инак, че може и без тях ... може ... ама като не слагате, не излизайте с колите в големите снегове и непочистените улици и като карате по почистени - внимателно и на двойна дистанция, че да не се изненадате в някой участък.

търтей
23-12-2010, 11:58
Така де, основното е липса на култура (в частният случай - такава на шофиране)

morfius
23-12-2010, 11:59
Култура и опит, някой с по-малко опит ще му са в пъти по удобни зимните гуми.

D-I-V-A-K-A
23-12-2010, 12:07
http://www.dnevnik.bg/photos/2010/12/22/1015683_fotogaleriia_verijna_katastrofa_na_bul_brj uksel/

Интересно ми е как никой не коментира мармалада на Брюксел вчера, дето се оказа, че практически всичките коли са били със зимни гуми... любопитен ми е коментара на защитниците, дето тук в темата споменаваха дори как видиш ли зимната гума и на лед била баси му си мамата и държала без проблем, че и конкретни модели цитираха как копаели в леда и били мега хипер ултра. Е, питайте ги "съставките от салата" от линка по-горе дали е така... ама аз като говоря, разни разбирачи единствено ми цъкат минуси на мненията...

На лед, само оня "Шефа" горе може да те спаси... стига да има добро желание. Останалото е само в главите на хората и в устата на търговците на гуми.

Ето ти го единият защитник, айде пък ти ми кажи коя гума, верига или каквото и да е, може да те спре като си се засветкал със 120км. на тия условия, както в случаят Клио-то, айде много ми е интересно к'во ще кажеш. На мост в такива условия винаги има заледявания и това е общоизвестен факт, това че някой хора не си правят преценката си е техен проблем, на мен няколко пъти ми се наложи да спирам на ЛЕД като стакло и двата пъти си спрях като пич! Защо? Ми защото освен хубавите гуми има и някой горе в главата и знае все пак как да се движи при такива условия. С лятна гума, трябва да се влачиш, там където аз карах, да не казвам, че даже имаше и там няколко професора с летни гуми, които не можеха да зацепят, да аз си боксувах но си тръгвах и не седях на едно място както "ПРО" шофьорите дето нямат нужда от зимни гуми защото Шумахер пред тях бледнее. Айде моля те и ми е много интересно дали си бил там и дали си проверявал на всички гумите, защото аз мога да ти кажа, че половината бяха с летни та незнам от къде ти дойде на акъла или така просто ни е по-удобно. Поздрави!!!

Mind_Control
23-12-2010, 12:10
Ето ти го единият защитник, айде пък ти ми кажи коя гума, верига или каквото и да е, може да те спре като си се засветкал със 120км. на тия условия, както в случаят Клио-то, айде много ми е интересно к'во ще кажеш. На мост в такива условия винаги има заледявания и това е общоизвестен факт, това че някой хора не си правят преценката си е техен проблем, на мен няколко пъти ми се наложи да спирам на ЛЕД като стакло и двата пъти си спрях като пич! Защо? Ми защото освен хубавите гуми има и някой горе в главата и знае все пак как да се движи при такива условия. С лятна гума, трябва да се влачиш, там където аз карах, да не казвам, че даже имаше и там няколко професора с летни гуми, които не можеха да зацепят, да аз си боксувах но си тръгвах и не седях на едно място както "ПРО" шофьорите дето нямат нужда от зимни гуми защото Шумахер пред тях бледнее. Айде моля те и ми е много интересно дали си бил там и дали си проверявал на всички гумите, защото аз мога да ти кажа, че половината бяха с летни та незнам от къде ти дойде на акъла или така просто ни е по-удобно. Поздрави!!!

А бе това дето го говорят, че се бил засилил с 120 са глупости. Нали се сещате, че ако беше със 120 щеше да има поне 2 трупа, особено с това клио пикливо.

Дайте да спреме с безсмислените коментари, а довечера да застанем на чертата и да видим летни или зимни гуми спират по- добре и с каква разлика при сегашните условия.

D-I-V-A-K-A
23-12-2010, 12:18
А бе това дето го говорят, че се бил засилил с 120 са глупости. Нали се сещате, че ако беше със 120 щеше да има поне 2 трупа, особено с това клио пикливо.

Дайте да спреме с безсмислените коментари, а довечера да застанем на чертата и да видим летни или зимни гуми спират по- добре и с каква разлика при сегашните условия.

Айде аз съм навит, само казваш къде и кога и повярвай ми с горе-долу толкова движеше, късмет, че няма пострадали ;)

-Bobby-
23-12-2010, 12:20

Защитник-разбирач си, да... Сега да те запозная ли с едно приятелче от Алианц авто центъра, да ти обясни как изглежда челно млясната кола със 120? Нямаше да могат да го остържат от остатъците човека, ако се беше ударил с толкова...
И ако си мислиш, че говоря глупости, пусни си клип с краш тест на такова Клио с 64 км/ч, да видиш колко по-зле изглежда колата от това вчера на Брюксел, което се е ударил с не повече от 45-50 км/ч. Останалите, я са били с 30 до 40, я не.

Хайде вземете вижте с очите си малко повече удряни коли, при които знаете какъв е случая и придобийте малко по-добра представа за нещата, преди да ги приказвате ей така като журналята на едро. Ако няма къде да видите такива неща на живо, нета е пълен със снимков и видео материал по темата...

Относно гумите и леда, внушавай си сам, че само гол каучук би ти помогнал. Не ми го внушавай на мен обаче. Коли съм карал много, гуми съм карал много, не си уцелил човека, на който да носиш вода от 10 кладенеца. Поздрави и весели празници. :)

D-I-V-A-K-A
23-12-2010, 12:26
Хайде вземете вижте с очите си малко повече удряни коли, при които знаете какъв е случая и придобийте малко по-добра представа за нещата, преди да ги приказвате ей така като журналята на едро. Ако няма къде да видите такива неща на живо, нета е пълен със снимков и видео материал по темата...

Само да ви кажа господин всезнайко, че преди 2 години един Голф ми спря във вратите със 110, така че не ми говори за по-добра представа и кой какво е виждал на живо, хората който ме познават, знаят за какво става на въпрос. Така че не ми разправяй кой какво знае и кой какво е виждал, защото от такива индивиди се пати, хората са го казали, "не питай старило, питай патило" Недей да знаеш много много как изглежда кола когато е удряна и когато си гледал от страни разни удари, че да ми разправяш да се запознавам аз, със сигурност знам по-добре от теб!!!

-Bobby-
23-12-2010, 12:30
Пак не позна на кой да ги казваш тези неща. "Стажът" ми, за съжаление, започна още когато бях на 4 години и един пенсиониран полицай ни издумка отзад с една Шкода 120Л. Ладата ни отзад приличаше горе-долу на това такси от този удар: http://www.dnevnik.bg/photos/2010/12/22/1015683_fotogaleriia_verijna_katastrofa_na_bul_brj uksel/?pic=9#picture
Ако някой ти е влязъл във вратите със 110, ти нямаше да си тук да разискваме този въпрос. Абсолютно сериозно ти го казвам това, защото знам на какво приличаше колата на моя позната, когато едно Ауди я изплющя със 110 и я остави на място. В деня на сватбата й.
Усмихвай се повече и не се пали толкова, особено сега по празниците. Поздрави и весело, стига сме спамили темата.

D-I-V-A-K-A
23-12-2010, 12:46
Пак не позна на кой да ги казваш тези неща. "Стажът" ми, за съжаление, започна още когато бях на 4 години и един пенсиониран полицай ни издумка отзад с една Шкода 120Л. Ладата ни отзад приличаше горе-долу на това такси от този удар: http://www.dnevnik.bg/photos/2010/12/22/1015683_fotogaleriia_verijna_katastrofa_na_bul_brj uksel/?pic=9#picture
Ако някой ти е влязъл във вратите със 110, ти нямаше да си тук да разискваме този въпрос. Абсолютно сериозно ти го казвам това, защото знам на какво приличаше колата на моя позната, когато едно Ауди я изплющя със 110 и я остави на място. В деня на сватбата й.
Усмихвай се повече и не се пали толкова, особено сега по празниците. Поздрави и весело, стига сме спамили темата.

Добре, явно ти знаеш по-добре къде, кога и с колко са МЕ ударили, няма значение....отказвам се... Весело празници!!!

digitalundgrd
23-12-2010, 12:49
Колеги не се карайте....Както се предложи малко по-горе...Излиза момчето с летните гуми и един колега с хубави зимни гуми и се решава спора!

Аз лично си имам и летни и зимни гуми на 2 чифта джанти (17ки и 15ки). Зимните ми гуми не са нищо особено, даже са от евтинките : Дебика Фриго 2... Купих си ги чисто нови преди 2 години. Ами ходил съм и до Рибарица и до Трявна, Боровец, Витоша, карал съм по неизчистена магистрала, на която колите си правеха коловозите и на 4-та ми се включваше тракшън контрола итн итн...Карам всеки божи ден в София...чистено, нечистено и до сега не съм имал ама НИКАКВИ проблеми при нашите зимни условия...Мога да кажа, че до голяма степен помага и тракшън контрола (АСР)...Само подавам газ и колата си тръгва без драми ;)

Преди 5 години карах едно Пежо 206....вална първия сняг, а аз бях още с летните гуми :) Пред мен имаше кола, която караше с около 40-50км/ч и аз зад нея на около 3 коли....Ония реши да спира рязко и спря, само че аз ударих спирачка и колатта продължи каот шейна напред ахахха и после правих калник, преден капак и нов фар :) От тогава имам обеца на ухото и зимата винаги със ЗИМНА гума ;)

D-I-V-A-K-A
23-12-2010, 12:59
Колеги не се карайте....Както се предложи малко по-горе...Излиза момчето с летните гуми и един колега с хубави зимни гуми и се решава спора!

;) Аз му казах, че съм насреща, само да каже къде и кога ;) От моя страна няма никакъв проблем, ще се видим, ще полафим, ще се замерим и кой от къде е ;)

Mind_Control
23-12-2010, 14:08
;) Аз му казах, че съм насреща, само да каже къде и кога ;) От моя страна няма никакъв проблем, ще се видим, ще полафим, ще се замерим и кой от къде е ;)

Днес към 22:30 на Никола Вапцаров на Еко-то, как ти се струва? Ще направиме тест за спиране от 60 км/ч например.

Pinky
23-12-2010, 14:23
Това ще ми е интересно да го видя. Даже може и аз да се включа, само кажете с коя кола да бъда - с летни, всесезонни или зимни гуми :)

D-I-V-A-K-A
23-12-2010, 14:27
Днес към 22:30 на Никола Вапцаров на Еко-то, как ти се струва? Ще направиме тест за спиране от 60 км/ч например.

Мммм малко ми е далече, от Люлин до Вапцаров, дай някъде по към средата, а и по това време може да съм на кънки, дай примерно към 20:30 ;)

Pinky, ти ако искаш ела с всесезонните, че да видим каква е разликата между трите вида гуми ;)

Fear
23-12-2010, 14:30
А дали се сещате, че експериментът ви няма да има особена стойност, освен ако различните видове гуми не са на един и същи автомобил? ;)

D-I-V-A-K-A
23-12-2010, 14:33
А дали се сещате, че експериментът ви няма да има особена стойност, освен ако различните видове гуми не са на един и същи автомобил? ;)

Еми Лексуса, попринцип трябва да е с по-хубави спирачки като цяло, ама нищо не пречи да опитаме, пък ще видим какъв ще е резултата, предишните пъти съм проверявал с кола като мойта, ама с летни, разликата е огромна, както и като мойта, но без АБС, пак разликата е огромна ;) Интересно ми е на кола която попринцип е известна с хубавото си спиране какъв ще е резултата :)

Mind_Control
23-12-2010, 14:38
Мммм малко ми е далече, от Люлин до Вапцаров, дай някъде по към средата, а и по това време може да съм на кънки, дай примерно към 20:30 ;)

Pinky, ти ако искаш ела с всесезонните, че да видим каква е разликата между трите вида гуми ;)

Към 20:30 има задръстване още.. Ако искаш може и по- късно да го направим, към 23:30, някъде по Тодор Александров около сградата на Прокредит банк (близо до станция опълченска)

---------- Post added at 12:38 ---------- Previous post was at 12:37 ----------

Няма значение. Ако спра по- бързо от него, то значи съм по- безопасен дори с летни гуми.

D-I-V-A-K-A
23-12-2010, 14:41
Към 20:30 има задръстване още.. Ако искаш може и по- късно да го направим, към 23:30, някъде по Тодор Александров около сградата на Прокредит банк (близо до станция опълченска)

Ок така по-става, айде направо 23:30 да се чакаме на паркинга на Макдоналдс ;)

morfius
23-12-2010, 14:43
Няма значение. Ако спра по- бързо от него, то значи съм по- безопасен дори с летни гуми.

Ще ти го призная ако направите теста на непочистен още кишав или заснежен булевард 8-)

D-I-V-A-K-A
23-12-2010, 14:50
Ще ти го призная ако направите теста на непочистен още кишав или заснежен булевард 8-)

Няма къде да го намерим тоя път в момента, освен после да пробваме и да премерим един по един спирачният път в някоя от кварталните улички ;)

Mury
23-12-2010, 14:57

---------- Post added at 12:38 ---------- Previous post was at 12:37 ----------

Професоре,ти нали щеше да спираш да спориш по темата,ма май продължаваш:thumbdown::thumbdown::thumbdown:

П.С.Пак ти казвам карай с каквото искаш,но неоспоримото недей да го въвличаш в спор.Недай си боже да ме удариш с летните гуми и детето да ми е в колата,незнам тогава:thumbdown::thumbdown::thumbdown:

mihail_mladenov
23-12-2010, 15:17
Днеска отивам на ОМВ за да си взема колата и останах потресен, като видях, че на Алфи са и сложили зимни гуми и са и сменени накладките. Но сега ще трябва пак да ида до оправят предна дясна гума, защото при пускане на поинерция, колата започва да спира сама. Та се надявам за първата среща във Враца за 2011 г. да съм на линия.

nikolaaaay
23-12-2010, 22:55
На всеки друг път летните гуми ще спрат по-добре.

rusiq86
23-12-2010, 23:09
Споделете резултатите после, с цифри или с каквото можете!

RUNNING WILD
23-12-2010, 23:51
четох и се смях,никога ама никога зимата няма дори и 1 ден в който пътната обстановка да е еднаква тя се сменя по няколко пъти на ден,има преспи с сняг,има киша,има лед,има почистен път само с лед,сняг и от долу лед,сух път размразен с вода от горе но пак е около минус,цялата кола контактува с асфалта с 4 гуми на който стъпката им е на 4 пощенски картички това ви държи и зима и лете,много зимни гуми са трагични като марки заради лоша смес и лошо разположение на ламелите и построяване на шарката на гумата,има зимни гуми който насистина спират на лед не точно спират но намалят скоростта доста по бързо от другите гуми-БФ ГУДРИЧ сигурно е,гумите който с еползват в бг като евтин компромисен вариант са масово Дебика която е собственост на Гудиър и ползва тяхните стари шарки излязли от употреба,тези гуми са много добри за цената си нямат слаб модел и се държат доста добре на всякаква настилка,една зимна гума трябва да е с странични бордове за отсичане на кишата с насечене и добре подредени ламели за да може в тях да се забие пясък и малки камъчета който отварят гумата и се превръщат в нещо като малки лопадки който драскат изхвърлят и загребват по сняг,лед,киша,кал и тн,това не може да направи нито една лятна гума така че не спорете излишно не напразно на тия гуми има индекс M+S който означава преведно от англиски МАД ПЛЮС СНОУ -КАЛ И СНЯГ силата на зимната гума е в построяването на шарката и не че е дали е по-мека или по твърда от лятната щото на минус 10 тия неща отпадат с сигурност но лятото спира по зле от лятната,може да се кара с лятни гуми зимата ама на изчистено и поне 2 пъти по бавно и не знам как ще се прибереш по крайните улички в квартала а нанагорнище не можеш да качиш посмъртно и да искаш само колона ще има след теб която ще псува и ще ти свирка а за тая постъпка не заслужаваш помощ ако сис летни аз не помагам слизам виждам ако е с летни не помагам член-15 ДА СИ щом си на пътя и пречиш и си опасен за мене и другите трепи се и се оправай сам ти не мислиш за нас това важи и за мъже и за жени,и с сигурност ако е хубава зимната гума ще спре по бързо в зимни условия тя заорава при спиране или на еднакъв производител зимната спира по добре от лятната,а най слабата гума с която съм карал зимна е марангони а на 2ро място си остава continental wintercontakt t810s това е трагедия пълна не става дори да си паркираш колата пред блока не слагам дори 1 червена точка на марангонито а на континентала се държи само и само на вода чудесно на нищо друго,та зимни гуми ако не ви се дават пари само дебика или китайски гуми чудесни са.

tanatos
24-12-2010, 10:19
Доста хора ще се смеят и на това което си написал.Ти може ли мненние от 20+ реда да няма нито една ТОЧКА а само запетайки. Тъжно, много тъжно..

rusiq86
24-12-2010, 11:35
Колеги резултати може ли?

detelazurno
24-12-2010, 11:48
Колеги резултати може ли?

Резултати няма! Снощи с D-I-V-A-K-A отидохме на уреченото място в уречения час, но колегата Mind_Control го нямаше. Проверявахме пред сградата на ProCredit и на паркинга на McDonald's. Като, за да направим това няколко пъти минавахме в отсечката по Тодор Александров. Направихме това упражнение 2-3 пъти...никой!

RUNNING WILD
24-12-2010, 15:11
Доста хора ще се смеят и на това което си написал.Ти може ли мненние от 20+ реда да няма нито една ТОЧКА а само запетайки. Тъжно, много тъжно..

ако си много тъжен и съм те разстройл да ти чукна 2 яйца да те застроя?са са празници слагам ги точките и запетайте в чушките с боба и без това са постни

tanatos
24-12-2010, 15:42
Съмнявам се, би могъл да се справиш с тази задача.Щото ако готвенето ти е такова каквото е правописа, нещата не са добре.

И за да не е офф: Сложете си зимни гуми, има смисъл..

MogaTa
24-12-2010, 16:25
А я още една тема за размисъл. Някой дали се е чудил как зимата се отразява на летните гуми? Въобще каква е съществената разлика м/у зимни и летни гуми? И защо са измислени тез пусти зимни гуми като можело и с летни?
По-първият въпрос ще кажа само, че по миналото лято си купих доста скъпи летни гуми и зимата не ми останаха пари за зимни та карах с летните, така и така имаха грайфер, казах си ще карам внимателно. Та зимата мина добре не съм закъсвал и в най-тежките зимни дни, НО колко пот имах по челото само аз си знам. А когато дойде пролетта направо ми се дорева. Гумите бяха с изпонарязани грайфери, нацепени навсякъде по височина и не ставаха за нищо... изводите са ясни.
Колкото до другите два въпроса всеки който твърди, че може да кара, трябва да знае отговорите!

RUNNING WILD
24-12-2010, 17:38
Съмнявам се, би могъл да се справиш с тази задача.Щото ако готвенето ти е такова каквото е правописа, нещата не са добре.

И за да не е офф: Сложете си зимни гуми, има смисъл..

приятел не можа да блеснеш с позанията си с гумите чуди се какво да напишеш да си оправиш кръвообращението на пръстите ако си литературен естет си сбъркал форума възпитавай си децата както искаш и не ми давай мнения,оценки и препоръки,за готварството имам диплома от 16 годишен

tanatos
24-12-2010, 17:50
Я вземи да прочетеш кой въобще в този форум пише неграмотно.И тук не става дума за правописни грешки а за отделяне не изречения.И 20 дипломи да имаш все тая..Да приемем, че мойте познания за гумите са оскъдни а твойте огромни.Само, че ти не можеш да формулираш правилно това което знаеш и да го напишеш грамотно за да могат другите да го разберат. Тук не е литературен форум, да се греши и нормално ама виж се как пишеш бе човече..

Mind_Control
24-12-2010, 19:11
Резултати няма! Снощи с D-I-V-A-K-A отидохме на уреченото място в уречения час, но колегата Mind_Control го нямаше. Проверявахме пред сградата на ProCredit и на паркинга на McDonald's. Като, за да направим това няколко пъти минавахме в отсечката по Тодор Александров. Направихме това упражнение 2-3 пъти...никой!

Верно е че ме нямаше там. Аз чак към 9:30 видях че сте ми отговорили и после писах в форума да се доразбереме по телефона, но явно сте били навън вече. Дивака ми има телефона, нека ми пусне един смс и ще се разберем, този път по- точно.

RUNNING WILD
24-12-2010, 20:17
Я вземи да прочетеш кой въобще в този форум пише неграмотно.И тук не става дума за правописни грешки а за отделяне не изречения.И 20 дипломи да имаш все тая..Да приемем, че мойте познания за гумите са оскъдни а твойте огромни.Само, че ти не можеш да формулираш правилно това което знаеш и да го напишеш грамотно за да могат другите да го разберат. Тук не е литературен форум, да се греши и нормално ама виж се как пишеш бе човече..

в профила ми пише -ХАМАЛИН -сещаш се... ако искаш ме прати на вечерно училище на твой разноски а ръкописно пиша още по зле да знаеш там вече няма оправия в теб се е вселил лош правописен дух по празниците ми се струва...

Sunny
24-12-2010, 20:25
Aлооо лиричните отклонения за правописа си ги бистрете в някоя друга тема .
Тука става дали е време за зимни гуми.
Та така - само по темата или коледни подаръци ще има за всички от сърце .