Log in

View Full Version : Евтини Зимни Гуми 175/65R14 коя марка?

viperman
08-10-2010, 14:18
Здравейте колеги,
Ще си купувам зимни гуми от ниския ценови клас. Моля ако някой е карал с долупосочените марки да сподели мнение и препоръка.

Dayton DW510 SPORTIVA SNOW WIN
Firststop Winter
KORMORAN SNOWPRO B2KO
DEBICA FRIGO 2
AMERICA SLC 202

На първо място е моя фаворит всичко по-надолу е в края на моята класация.

Бладаря предварително на всички взели отношение по темата!

soldier
08-10-2010, 14:32
Аз миналат година си сложих отпред 2 Дебика фриго2 185/65/14, а от зад си останах с семперит дот 05. Цяла зима нямах никакви проблеми, а паркирам на една поляна дето никой не я чисти. Карах по каквито улици си поускам, без да се притеснявам. Даже си спомням веднъж един приятел ми вика - тук ще затънем (обръщах на една малка уличка в бая дълбок снях), колата не се поколеба грам.

b_angelov
08-10-2010, 14:45
Аз миналат година си сложих отпред 2 Дебика фриго2 185/65/14, а от зад си останах с семперит дот 05. Цяла зима нямах никакви проблеми, а паркирам на една поляна дето никой не я чисти. Карах по каквито улици си поускам, без да се притеснявам. Даже си спомням веднъж един приятел ми вика - тук ще затънем (обръщах на една малка уличка в бая дълбок снях), колата не се поколеба грам.

Същото смело мога да твърдя и за моите Dayton DW510.

Изключително стабилно се държи колата не само в снеговете, а и на сухо през студените месеци. С 4 нови такива съм.
И в най-големия кочан каучика на протектора им е мекичък на пипане.

ПП. Все пак Dayton не са от най-ефтините де ;)

Max
08-10-2010, 16:16
Ако искаш може да пробваш и Kleber Krisalp, малко по-скъпи са примерно от Debica, но определено много по-добри!

nblagoev
08-10-2010, 16:21
Здравейте колеги,
Ще си купувам зимни гуми от ниския ценови клас. Моля ако някой е карал с долупосочените марки да сподели мнение и препоръка.

Firststop Winter
KORMORAN SNOWPRO B2KO
DEBICA FRIGO 2
AMERICA SLC 202

На първо място е моя фаворит всичко по-надолу е в края на моята класация.

Бладаря предварително на всички взели отношение по темата!

С тези последните в списъка съм карал три сезона (купих ги чисто нови на много добра цена) и нямам оплаквания!

cyberhill
08-10-2010, 16:32
Много ми хвалят SAVA... погледни ги и тях. http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/sava/eskimos3ms-19565-p-9913.html

Хм... любимата ми марка :) http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/goodyear/18565-p-9989.html

viperman
08-10-2010, 16:40
Същото смело мога да твърдя и за моите Dayton DW510.

Изключително стабилно се държи колата не само в снеговете, а и на сухо през студените месеци. С 4 нови такива съм.
И в най-големия кочан каучика на протектора им е мекичък на пипане.

ПП. Все пак Dayton не са от най-ефтините де ;)

Един колега(гумаджия) ми сподели за Dayton, че не са мн.меки въпреки, че е останал мн. доволен.
Харесва ми шарката, цената и това, че са под крилото на Bridgestone

Относно цената по евтини от тях са само AMERICA-та.

Abar7h
08-10-2010, 20:03
Аз съм с Debica-та и съм си супердоволен, миналата зима ме измъкваха от всякакви ситуации:surrender:

146_JTD
08-10-2010, 21:42
и аз съм с Дебица Фриго, дори старата шарка. знаете колко дни/седмици беше бедственото положение в добричко миналата зима... е аз нямах никакви проблеми. Дори съм с посочения размер гуми.

BaiJedi
08-10-2010, 21:48
Debica-та ги карам три зими. На сняг(дори дълбок) са супер. Минавал съм на места,където и сам не съм вярвал,че ще мога.На мокър път също се държат добре. Недостатъкът им е,че са доста шумни на сухо при висока скорост.

starata alfa
09-10-2010, 08:38
аз съм карал с америка ама не останах очарован,за мен една зимна гума не трябва да те оставя на пътя а америката мее оставяла.от 2 години съм с ласса и съм много доволен,но пък разликата в цената е 50 процента:idea2:

serafim
09-10-2010, 20:09
4 корморана - същия размер, купени от "Диана" - една зима никакъв проблем. Уж завода бил собственост на Mishelin. Надявам се да изкарат още 3-4. Не карам на "бургия" :-). Но ти решаваш...

Ramsezsh
10-10-2010, 00:23
За читави и евтини зимни гуми и аз ще препоръчам Дебика Фриго. Миналага зима бях с тях и се справяха наистина страхотно. Карал съм и със старата фриго и определено съм с добри впечатления.

yamaha88
10-10-2010, 01:54
Аз карах миналата зима с кормуран и съм много доволен като качество и цена но докато не ги сложа тази година и да видя дали си имат свойствата от миналата година ще съм сигурен дали си е заслужавало да ги купувам

Grozdan
10-10-2010, 11:04
Kormoran/Tigar са много добър избор за цената си. Три зими изкарах със зимни "тигърки" и останах много доволен, но ме се и правя на състезател с тях.

soldier
10-10-2010, 18:28
Много мнения и все добри за всички производители - извода, поне за мен, е, че гумата трябва да е НОВА, а не н-та употреба, на 5 зими, ама с грайфер.

KirilSol
10-10-2010, 18:39

гледах ги вчера в Mr.Bricolage...размера който търсиш беше 74,- лева.
гумата е перфектна, шарката се доближава до Good-year ultra grip7...какво повече му трябва на човек :thumbup:

digitalundgrd
10-10-2010, 18:57
Още един глас за Дебика Фриго 2 ;) Това ще им е 2-ра зима...Никакви проблеми не съм имал с тях :) Естествено карам зимата винаги с едно на ум, но не мисля че която и да е гума ще те спаси, ако ти самия не си внимателен :)

S_G_M
10-10-2010, 19:33
Много мнения и все добри за всички производители - извода, поне за мен, е, че гумата трябва да е НОВА, а не н-та употреба, на 5 зими, ама с грайфер.

И аз съм на това мнение .
А ако искаш по точно мнение , направи анкета относно марките гуми.
ПС Аз съм с KLEBER (Чисто нов ) , на добра цена са и са фирма на Мишлин.

ogi100
11-10-2010, 17:12
Май само аз карам с General Altimax (http://www.generaltire.eu/generator/www/com/en/generaltire/automobile/themes/car_tyres_europ_cars/winter/altimax%20winter/ctwl_altimaxwinter_en.html) :) Вече 2 зими никъде не са ме изоставили

Vlado_PK
12-10-2010, 02:19
Е значи само аз не съм доволен от Debica! 1 глас за Корморан!Много доволен останах и от Kumho между другото:drinking:

serafim
13-10-2010, 20:22
Е значи само аз не съм доволен от Debica! 1 глас за Корморан!Много доволен останах и от Kumho между другото:drinking:
Е що пък, кво им е и на Дебикатъ -аз Пъсата все с такива го карах, и без проблеми, но Коръорана е също добър, а ценово също е по-добре...

Vlado_PK
15-10-2010, 00:47
Е що пък, кво им е и на Дебикатъ -аз Пъсата все с такива го карах, и без проблеми, но Коръорана е също добър, а ценово също е по-добре...
Знам ли и аз колега на Алфата карах две предни чисто нови и точно на втория ден заминаха от зад защото нямаше тръгване с тях!Карах и един Ауди кош с 4 Debica и същата работа не останах доволен но все пак всеки си има вкус :yes:
От корморан дето имах на старото браво съм хиляди пъти по-доволен :)

JORDANGT
15-10-2010, 23:56
Като цена/качество и аз съм доволен от Debica Frigo.Преди две зими купих на колеги общо 14бр. Kormoran и никой не се е оплакал.

viperman
28-10-2010, 10:01
Днес си монтирах новите зимни гуми - Dayton DW510 SPORTIVA.
Лека и безаварийна зима на всички колеги :)

Задължителен ли е реглажа?
Последния го направих преди 5000км.