Log in

View Full Version : Отново с Trentatre....

Pages : [1] 2

Wiliams
09-10-2010, 11:18
Привет колеги!Ето че вече стана мои ред да се представя и да се похваля за ето тази придобивка:
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/trentatre.540024.20958981
Преди нея имах още две 33-ки.Първата беше серия 2, 1.5ti,105 коня, а след нея карах серия 3 пак същия двигател.Та понеже пак нещо ме беше обхванала носталгия реших да си взема отново 33.Този път обаче 1.7 8v.Колата има доста екстри за модела: ABS,4-тири дискови спирачки,борд комп.,хидравлика,ел.стъкла отпред,люк...И доста сменени части по нея според предичния и собственик.Освен това има и доста работа по нея-седяла е около 3 години без да се кара на открито.Когато ходих да я гледам за първи път си представях пълен гроб-потънала в земята до половината на джантите и цялата в треви.обрасла и т.н...Но останах прятно изненадан-заварих я както е на снимките,няма мн ръжда,отдолу колата има съвсем млако забележки,и общо взето наи големия проблем е единя разпределителен вал които си е заминал напълно...Колата си пали и на ход си я докарах до квартала но върви доста зле,прекъсва и просто се чува от километри как тряка и топа въпросният вал.Както и да е мн съм доволен от цената която я взех и имам доста идеи за колата.зех я с намерението да я засиля много.Просто някак си самата 33 си е създадена да е бегачка и двете предишни алфи вървяха като снаряди.Тази обаче ще иска доста пипане.Идеята ми от начало беше да сменя вала и да почна да я пукам здраво,обаче след малко размисъл реших да опитам да потърся направо нов двигател- 1.7 16V...Ако в краина сметка не се намери ще си правя този с които е колата...И така почвам да ви държа в течение на възрайдането на тази красавица.Приемам всякакви мнения,съвети,критики(без обиди) и ако случаино някои може да ме насочи къде може да има запазен -1.7 16V,или като за начало някои що годе читав вал(мисля че е този от ляво като си срещу колата,този от страната на хидравликата) - да офертира...Та това е за сега днес че има още снимки и доста чоплене по колата...
Аиде чао за сега колеги!

sciiv
09-10-2010, 14:28
Честито колега.Читав двигател трудно ше намериш,най добре си направи твоя.Щом трака така силно значи не е само разпределителния,съветвам те да му направиш основен ремонт.

Wiliams
09-10-2010, 15:23
Мерси!Ами аз профилактично ще си търся двигател но маи маи като за начало ми трябва главата от страната на хидравликата и евентуално още части но ще се види като се отвори двигателя.Планувал съм сваляне за утре и дано да няма сериозно проблеми.До края на другата седмица да го затварям ако съм си намерил части...И така отивам да се ровя аз из колата.После ще има и повече снимки.

morrty
09-10-2010, 16:06
А да ти е честита новата "стара" придобивка.

svilenalpanev
09-10-2010, 18:50
Честито колега. Дано я направиш като нова.

TishO
09-10-2010, 18:53
Да ти е честита хубавицата и много да се слушате.
А до колкото за двигателя трудно ще си намериш запазена 16-ка.Моя оригиналния беше 8 клапанов и ако ти трябва некви чаркове може се сещаш за мен.

Grozdan
09-10-2010, 19:29
Честита придобивка!!!

Wiliams
09-10-2010, 21:39
Мерси колеги! Да колата ще се стяга и мисля да я позасиля доста,просто от любов към 33-ките и рали спорта.Щепотърся 16V двигател но в краина сметка ако не се намери нищо добро ще си правя моя си.Предишния собственик се оплакваше че 2-пъти свалял двигателя за ремонт-задирала бутало.Днес като погледнах отдолу картера беше доста крив-та мисълта ми е дали тои не е давал отражение за наложилите се ремонти.Като дръпнах щеката на маслото си имаше-не на маx,но пак доволно,и самото масло си беше още горе долу добре,както каза човека от когото взех колата-преди да я спре няма и 3000км е сменил масло,ремъци и ролки.Но все пак ми присветва лапата на маслото,може ли да се дължи на удряния картер?Питам понеже ако се стигне до евентуален ремонт на този двигател да знам какво да правя.И така пак казвам ако някои има 16V за продаване да пише.RealSeX (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=8545) ако все пак имаш читави глави за 8V,може да им споделиш една цена,за да мога да си направя сметка кое ще ми излезе по евтино - цял двигател или ремонт на този.
Още веднъж мерси много колеги,ще държа в течение за ремонта на колата...

svilenalpanev
09-10-2010, 21:57
Определено може да се дължи на ударения картер, ако е в предната част. Там е душчето на помпата.

Wiliams
09-10-2010, 22:17
И в предната и в задната част има вдлъбнатини.Дано да няма сериозни поражения за целия двигател ако се наложи да правя него...:prescription:

sciiv
09-10-2010, 22:51
аз си преебах така на моята биелните лагери,ударх картер и беше се счупило душчето на помпата има доста високо и на баир лампата направо си светеше,а м/у Перник и София равно няма :tooth:

Wiliams
09-10-2010, 23:10
Колата я взех с чисто нов комплект биелни лагери в багажника.Предишния собственик каза че е сменял и тях преди има няма 7-8000км(това преди да се остави без каране колата).Имам и старите които е сменил.В багажника бяха и старите повдигачи,които също са сменяни,отгоре направо са проядени и той не знаел на кое се дължало.Ами просто дано не се отвори много ремонт по двигателя и още по хубаво ще е ако си намеря и 16V...
Ето и снимка на двигателя отгоре(не че не сте виждали ама...):
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/trentatre.540024.20969643
Утре ще направя и на кривия картер и малко на пода на колата.

Bobi_33
09-10-2010, 23:33
Колата я взех с чисто нов комплект биелни лагери в багажника.Предишния собственик каза че е сменял и тях преди има няма 7-8000км(това преди да се остави без каране колата).Имам и старите които е сменил.В багажника бяха и старите повдигачи,които също са сменяни,отгоре направо са проядени и той не знаел на кое се дължало.Ами просто дано не се отвори много ремонт по двигателя и още по хубаво ще е ако си намеря и 16V...
Ето и снимка на двигателя отгоре(не че не сте виждали ама...):
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/trentatre.540024.20969643
Утре ще направя и на кривия картер и малко на пода на колата.

Много зависи за какво ще ползваш колата. 16V е хубаво нещо, но ако не мислиш да и сипваш непрекъснато цялата газ на тая кола, по-добре си карай тоя мотор. Инжекционът е най-хубавият (най-безпроблемен) възможен Бош ,който някога се е слагал в кола. също така работи на газ доста по-безпроблемно спрямо 16V, все пак няма дебитомер. 16 клапановия мотор като цяло е по-склонен да създава проблеми, а по-голямото вървене спрямо 8V се усеща чак след 3500-4000 об./мин. Демек в града при нормално каране не усещаш разликата от 30 коня.

Wiliams
09-10-2010, 23:54
Много зависи за какво ще ползваш колата. 16V е хубаво нещо, но ако не мислиш да и сипваш непрекъснато цялата газ на тая кола, по-добре си карай тоя мотор. Инжекционът е най-хубавият (най-безпроблемен) възможен Бош ,който някога се е слагал в кола. също така работи на газ доста по-безпроблемно спрямо 16V, все пак няма дебитомер. 16 клапановия мотор като цяло е по-склонен да създава проблеми, а по-голямото вървене спрямо 8V се усеща чак след 3500-4000 об./мин. Демек в града при нормално каране не усещаш разликата от 30 коня.

Привет колега!
За първата 33 която имах (всъщност ми беше и първата кола) бях решил да е ежедневка.Беше серия 2, 87г. , 1.5-карбуратор на газ.Мислех да си я карам бавно и спокоино докъто не събера пари за някоя бегачка с която да си тренирам по завоите(както казах съм фен на рали спорта)-демек някоя Астричка по напукана(гледаики от по големите "батковци").Скоро след това разбрах че въобще не искам Астра и въобще не искам друга кола с която да се нося по пътя.33-ката макар и на газ ми беше взела акъла.След това 33-ките си ги зимам направо с нагласата за "цялата газ".Харесват ми като коли много,но ги обичам заради трудния им и доста палав характер.Предвидил съм я за 75-80% спортно каране.Знам че искат доста работа в отношение на окачване и спирачки, но просто ми стига да чуя звука на италянския боксер и се почва-3-десен,изхвърля,50, 5-ляв с обратен вираж,250-цялата цаз.А и за газовата уредба-взех колата с мисълта да я махам и момчето от което я взех си я иска-такава беше уговорката.Издържал съм вече 33-ка с двоини карбове само на бензин, и не се плаша много много.Маи просто не харесвам газ...
А да видях,че електрониката е Бош-Моттроник.А на 16V не е ли същата? И 8V има ли потенцял за стабилно понапукване?
Просто искам да си я направя да върви сносно...

BillyBoy`
10-10-2010, 09:21
Едно въпросче колата от кои я купи гледам че е със Пловдивска регистрация.

Wiliams
10-10-2010, 10:57
Привет и на тебе колега!
Колата я взех от едно момче от квартала тук в Изгерв.Иначе седеше в Кючука,там където работи бившия и собственик,докато не я прибрах аз.Бяхме си говорили с него за колата още миналата зима,но аз тогава имах друга 33-ка.И сега в "пристъп на носталгия" се сетих за нея,звъннах на момчето спазарихме я и си имам "нова" 33-ка:drive:...

Perdaha
10-10-2010, 11:36
желая ти успех колега и дано не се налага да влизаш в големи филми че аз вече два месеца се лутам ма вече май му се вижда края...

TishO
10-10-2010, 12:00
Ако маслото ти е на повече от 1год. го сменяи веднага за картере е наи добре да го свалиш и да ти го изправят.

Wiliams
10-10-2010, 14:56
Ето още пресни снимки от днес,Снимах кривия картер и по големите забелейки откъм ръжда(като изключим праговете които са безвъзвратно заминали):
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/trentatre.540024.20975664
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/trentatre.540024.20975667
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/trentatre.540024.20975668
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/trentatre.540024.20975671
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/trentatre.540024.20975673
От към ръждата купето от долу на пода е 40-50% запазено,праговете са 100% изядени,гредите и те са на 50-60% запазени,общо взето цялото купе си е на 50%.От средата на задните врати колата не е игнила грам,но там е по висока.Отпред където е по ниска и пода е имал по добър контакт с влагата по земята си е поизгнила.Горе долу на нивото на пода има гнилоч,отам нагоре бомбета,врати,таван си е 6.Но няма значение замислил съм и едно яко кърпене,хубава боичка и ще светне.
Perdaha (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=9207) привет и на тебе колега! Видях темата за твоита 33-ка,и като поогледах снимките на пода,мисля че сме горе долу в една серия на филма,макар че както казах от нивото на пода нагоре моита не е мръднала.Абе ще доиде и нашето време да си ги караме с кеф 33-ките.
RealSeX (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=8545) маслото е на горе долу 3 години след смяна,ще се сменя,и картера ще се сваля,но да видим дали няма да изкочи някои по читав 16V.Тогава ще качвам него,ако не този го почвам.Ти все пак провери ли намират ли ти се читави глави за 8V,и каква ще е цената евентуално?...
И така почна се и при мене колеги.Отивам да се ровя пак аз...Поздрави на всички!

Kris
10-10-2010, 16:06
3-десен,изхвърля,50, 5-ляв с обратен вираж,250-цялата цаз.

ей такива хора ми харесват:thumbup: ще помагам с каквото мога колега, но наистина ти трябва едно 16в под капака

sciiv
10-10-2010, 16:34
Като гледам,доста кърпене ще падне:big_whoops:,а и картера както е изктивен със сигорност е имало недостиг на масло.

Wiliams
10-10-2010, 17:49
Ооо кърпене ще падне здраво 100%...И доста ремонти има.Но аз се радвам,понеже колата искам да стане яка стрийтаджийка...Леко по леко дано станат нещата.
Та по темата-днес след дълго мислене и обсъждане се реши че двигала още няма да се сваля,докъто не се намери 16V.И се реши че по добре 16V да е "сърцето на звяра".Та почва се сега едно усилено търсене.Това е за сега отивам да си залепя задната гума че нещо спада мн бързо...
Ааа Kris,ралито ми е в кръвта направо.Но искам първо да посвикна на скорост,на рефлекси,и искам да е с 33.После едно рали училище да направя и ако е казал господ..
Поздрави!

svilenalpanev
13-10-2010, 22:03
Ходиш ли да гледаш ралита?

Wiliams
14-10-2010, 00:13
Ходиш ли да гледаш ралита?
Е,че как.Е когато нямам време или съм на работа пропускам.Ама сега поразмислих за един двигател за моята красавица и мисля малко сам да си ги правя :evilsmiley: ... :)

Wiliams
14-10-2010, 21:44
Taкааа да опресним темата днес!Хем съм доволен,хем много ме е яд!И ме е яд на хора дето и понятие си нямат какво си купуват и какво карат!Днес в мокрото време аз реших да позапаля количката,да и сменя масло,водичка да долея,акумолатора заредих и всякакви дребни проблеми се заех да отстранявам.Та мисълтта къде ми е-собственика преди мене дал колата на някакъв "мераклия" да си я кара и да си я изплаща...И както винаги става в случая и аз лично съм 150% сигурен,че е така,по колата преди да се спре сигурно и нивото на водата за чистачките не е проверено!Предишния соственик ми даде всяка една бележка с ремонтите които е правил по колата,и също така си знаеше кое е имало за пооправяне като я е дал в ръцета на въпросния "карач".Е нищо от това не е пипнато по колата,ами за капак на всичко са правени такива мизеерии от сорта на "ше я подлепим с плюнка тука,ще превържем със сезалче там...". Ето от къде тръгват и приказките за Алфи,Ренааа и тем подобни глупости!Вече 100% съм сигурен в едно-лоша кола няма,има лоша подръжка!!!Например днес с гумаджията се хванахме за главата.Едната задна гума ми спадаше (така си я взех колата) и днес нали време за "ремонти" я закарах на вулканизатора в квартала...Въпросната гума е не 3 а сигурно 103 ръка(липсваха цели парчета от нея), а джантата на която е сложена - някаква Фолксвагенова 4х100,дето и седи кат подарена на колата...Абе нямам думи...Както и да е смених масълцето с някакво минерално там,подмених старата вода в радятора на колата,обезвъздуших съответно,и сега колата не тряка толкова,макар че пак си губи мощтност и придърпва от време на време...Няма да я карам повече така-направо свалям стария двигал и слагам новия(които се надявам след малко преговори да ида да си взема)... И така още по темата след като се обурудвам със 16V...
Поздрави!

mordohy
14-10-2010, 23:33
Колега, до сега само четях и просто нямах време да се "изкажа" и аз.
След като няма да го юркаш повече тоя мотор, свали го и го прегледай основно. Възможно е да не е толкова осран, колкото изглежда.
Боби ти го каза, малко по-здържано, но аз съм съвсем директен.
16 В е чудесен мотор, но силата му е във високите обороти, над 4500. До там 8 В просто го яде. Това е много важно за 4х4, защото тука се търси дърпането на мотора още в ниските обороти. Сещаш се, какво става със съединителя, когато нямаш мощност още в ниските обороти, а добичето трудно върти гуми.
Вдигаш оборотите, а съединителя....
Сега ще скочат мнозина, ама мечо Пух, не винаги е прав.
Другия вариант е, като съсипеш няколко съединителя да се научиш да си го пазиш.
16 В е голям звяр и трябва да се научиш да го яздиш.
8 В е като як катър и си има много други предимства.
Най-малкото, че е много по-евтин за потръжка.
Ако ще правиш бегачка и не ти пука, дали ще изкара седмица или само едно дърпане- слагай 16 В.
Но ако искаш сигурна и здрава кола- опитай се да си възстановиш сегашния мотор.

kolev
15-10-2010, 11:02
...... а и инжекциона е корав ,че няма дебитомер.

Wiliams
15-10-2010, 11:29
Здрасти и на тебе mordohy (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=6278)!
Ами да моя си двигател не е пулен леш наистина.Само на 8000 е от "основен ремонт" все пак...Но както писах снощи колата е била в ръцете на човек за когото българският тип каране важи в пълна сила.Искам да кажа,че това си ни е в кръвта на нас-искаме само да караме без да пипаме.За това няма и хубави коли-просто още няма вечна машина на пазара.Никога не съм гледал на возилото си,особено пък на 33-ка,като на роб които само трябва да изпълнява това което искам срещу много малко от моя страна.Напротив всеки един удобен момент,когато мога да заменя,подобре или просто да си се поровя из колата си е направо миг щастие за мен.Защото после знам'че тя ще ми се отлати пи същия начин.та мисълта ми е ,че ако исках колата ми да е максимално опростена,за по лесни и пядки ремонти,щях да си взема 1.5 кабураторния изруд, с когото съм имал много хубави моменти.И наистина ми даде много полезен и добеъ съвет.На 100% си прав и го разбирам,но аз вече съм неспасяем случаи,мисля да заложа на 16V-то.Още веднъж благодаря за съвета и ще държа в течение на нещата.

Kris
15-10-2010, 14:33
мисля да заложа на 16V-то

добре си се ориентирал:-D

TishO
15-10-2010, 18:00
добре си се ориентирал:-D

Ти да мълчиш!!!!:paddle::sex:

Wiliams
15-10-2010, 19:09
Ти да мълчиш!!!!:paddle::sex:
:)
Не,че ще е 16V-16V ще е-но и този двигал ще си го стегна.Сърце не ми дава просто да го оставя еи така.RealSeX да те успокоя-ще се прави двигала,но ще ми седи в резерва,а ако някои има предложения за него да казва.Ще му го дам стегнат,не в това състояние...

mordohy
15-10-2010, 22:55
,но аз вече съм неспасяем случаи,мисля да заложа на 16V-то.Още веднъж благодаря за съвета и ще държа в течение на нещата.[/QUOTE]
Лично мога да ти гарантирам и залагам задника на Крис, че от тука пишещите спасяеми няма!:dance:
Ще следя с интерес, какви ги дробиш!
Успех!

Wiliams
16-10-2010, 20:47
[/QUOTE]
Лично мога да ти гарантирам и залагам задника на Крис, че от тука пишещите спасяеми няма!:dance:
Ще следя с интерес, какви ги дробиш!
Успех![/QUOTE]

Значи съм попаднал в правилия форум :) .
Такааа днес бях малко шпионин в БМВ клуба.Един авер сменяше дифа и аз малко на помощ и разузнаване с Алфичката.Естествено всички БМВ-сти дет се бяха насъбрали ме посрешнаха радушно-"Еий тая Алфа върви ли?...""Кога ше ги пуснеме""Тия Италянски малолитражки още ли с в движение"...и т.н..Та покраи аверчето и мене ме обвхвана желанието да си почопля колицата.В дъжда ми се появи едим много странен проблем-малко непрятна миризма в купето...И почвам аз да свалям задната седалка,надихнах мукета от долу,следва изолацията(вир вода беше-от където е и проблема с миризмата) и какво да видя-асвалта под колата :lupe::noooo: ... И така утре се почва тотално разхвърляне на интериора на колата и .... борбата с ръждата...Просто кърпежа почва от сега... 8V-то май ше иде в друга Алфа,аз се надявам до седмица две да се обурудвам с 16V,тотален кърпеж сега и да видим какво ще излезе от цялата работа...Та това е за сега в общи линии-ще стане ралиджийката няма на къде!!!
Поздрави!!!

mordohy
16-10-2010, 23:16
Аз преди катъра карах Алфи, който беше от друга класа.
Катъра, обаче смърди точно, както го описваш. Няма спасение!
Все си мисля, че най-елегантната серия е 1.4 с Магнет-Марелли.
Не е особено силна, но със стил и характер.
Освен това не се чуди, като катъра, като подам газ.

Wiliams
17-10-2010, 16:53
Ооо спасение намерих днес още-премахване на целия мокет,заедно с изолацията...какви дупки зеинаха само...проклетата ръжда изяла половината под :bad_evil: .Сега трябва да си намеря ламарина,CO и да възтановя целия под на колата-в смисъм местата които са в краката на пасажерите и на водача, гредите са здрави. После едно тапициране на целия под,заводските седалки (включително задната) отпадат,2 корита на тяхно място,новия двигал и цялата газ :drive:.Дано всичко върви меко и по план,после ще постна снимки на днешната работа по колата...

Wiliams
17-10-2010, 18:17
Така хората със слаби сърца да не гледат!!!Снимките които ще постна не са също и за хора със слаби нерви :new_Eyecrazy: ...
Ето какво се криеше ии по точно разкриваше под изолацията на пода:
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/trentatre.540024.21068275
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/trentatre.540024.21068276
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/trentatre.540024.21068277
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/trentatre.540024.21068278
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/trentatre.540024.21068279
Дупките разбира се бяха по малко,но аз минах с чука да проверя всяко едно загнило място,за да разбера куде и какво да режа.Ммм даааа познахте целия под заминава,и се изгражда на ново.Гредите и бомбетата на колата са здрави така,че няма да е голям проблем...

mordohy
17-10-2010, 20:10
Като гледам снимките, все едно, че гледам моята.
Така беше де!
Колега, ако инжекциона от стария мотор няма да ти трябва, пръв се кандидатирам за него, щото моя е пълен боклук.

KirilSol
17-10-2010, 21:31
Като гледам снимките, все едно, че гледам моята.
Така беше де!

взе ми го от устата :innocent:

моята изглеждаше по същия начин преди да я изкърпя цялата

Wiliams
17-10-2010, 21:47
Е значи има надежда!
За инжекцията колега-двигателя е запазен целия.ще го отнася един колега от форума тука,sorry ако знаех по рано шяхме да спазарим нещо.А може би аз ще почна да си търся колянов вал за 1.7,че 16V-то дет съм му наточил ножа няма.И ще олекотявам маховик сигурно ако се добера до въпросното 16V,и маи мегаскуирт съм си намерил...Тряя се получи нещо се си мисля.Ще се срещаме на следващия трак дей на Калояново на пистата с Крис май май :go: :naughty: ...

TishO
17-10-2010, 22:12
как измъкна мокета без да махнеш централната конзола ми е много интересно :drinking:наряза ли го :question::crazy:

---------- Post added at 21:09 ---------- Previous post was at 21:07 ----------

да пипитам освен двигателя инсталация и греда имаш ли?????

---------- Post added at 21:11 ---------- Previous post was at 21:09 ----------

п.с. Също така и колекторите поне до снадката от там на заде стават и старите!!!!!!

---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

:sex:

Kris
17-10-2010, 22:13
маховика ти е най-накрая, мегата е задължителна ама там работите са до това дали ще си намериш кадърен да ти я настрои

Wiliams
17-10-2010, 22:26
как измъкна мокета без да махнеш централната конзола ми е много интересно :drinking:наряза ли го :question::crazy:

---------- Post added at 21:09 ---------- Previous post was at 21:07 ----------

да пипитам освен двигателя инсталация и греда имаш ли?????

---------- Post added at 21:11 ---------- Previous post was at 21:09 ----------

п.с. Също така и колекторите поне до снадката от там на заде стават и старите!!!!!!

---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

:sex:

маховика ти е най-накрая, мегата е задължителна ама там работите са до това дали ще си намериш кадърен да ти я настрои

Да макетното ножче игра малко :jason2: ... Мокета и без това не ставасхе за нищо,а аз не го бях и предвидил за слагане на ново.
Ааа за 16V-то ако питаш-зимам го с колектори,абсолютно всички кабеляци и комп.И даже щях да попитам ама все ми излиза от главата-8V и 16V с еднаква генерация ли са(в симисъл като размер) и коя греда ми трябва(ако я нямя ще си я набавя)...

Ами един авер олекотява маховици(доста сносно),а пък друг настроива мега (и той казват ,че добре се справял) и така.Ако не този варянт друг ще търсим ...
Крис и към тебе едно въпросче-16V-то колко даде на Калояново ? :) ...

TishO
17-10-2010, 22:52
ами на моита поне фи-то беше едно и също фактически ти трябва до първата снадка която е преди катализатора триъгална с 3 болта която снадка по късно премахнах след като махнах катализатора !!!!
Гредата е тази под двигателя която се държи на 4 болта.Разликата между гредите на 8клапановия и 16клапановия мотор е че тази на 16-ката има две вдлабнатини заради валовете.Затова второто нещо след намирането на двигателя е намирането на гредата.Полуоските и скоросните кутии са едентични ако се интересуваш от друго питаи!

Късмет с начинанието!!!!!

п.с. Първо си зглоби колата да ти върви качествено и да е безопасна за теб и околните и тогава питаи за времената!!!!!!:sex:

Bobi_33
18-10-2010, 01:18
На Калояново трябва кой знае колко силна кола, а трябва седяща на пътя кола и добър карач. Най-бързата италианка засега дала най-добро време на Калояново е 1.6ТС със 130-ина коня.

Kris
18-10-2010, 12:53
Ами един авер олекотява маховици(доста сносно),а пък друг настроива мега (и той казват ,че добре се справял) и така.Ако не този варянт друг ще търсим ...
Крис и към тебе едно въпросче-16V-то колко даде на Калояново ? :) ...

Ф-то на 16в генерацията е по-голям от това на 1.7 8в, като за начало е добре да направиш следното:
-16в четирицевка
-махаш катализатор и на негово място резонаторно гърне с фи 55м (заводския диаметър е около 50,5 по спомен)
-тръбата от средното до крайното гърне да е 55
-крайното по избор, 55 или нагоре

по нататък вече се минава на 63мм тръба 4-1 или кросоувър, зависи от предпочитанията къде да ти идва мощноста

Тоя колега дето ника му е РеалСекс е пълен мармот, не го слушай какво ти приказва:cheers:

TishO
18-10-2010, 17:51
Тоя колега дето ника му е РеалСекс е пълен мармот, не го слушай какво ти приказва:cheers:

Дръж се примерно да не ти донеса подаръка на по 20сантиметрови парчета :pokey::sex:

mordohy
18-10-2010, 21:35
На Калояново трябва кой знае колко силна кола, а трябва седяща на пътя кола и добър карач. Най-бързата италианка засега дала най-добро време на Калояново е 1.6ТС със 130-ина коня.
На нашия келеш му засякох 1.06 и още май пазя клипа, ама като скочиха останалите...
Беше във третата или четвъртата обиколка. После му се скапаха гумите, а и една 75-ца доволно се въртеше пред него.
Все пак, 33-ка със 130 и толкова коне е доста по-динамична, от 156 със 150 коня. Освен това за Крис беше май първото пускане. Накрая се оказа, че и мотора е изпърдял...
Абе ще има да гледат останалите, като си наточим бегачките!:drive:
Едит: Исках да подкрепя Боби, че на Калояново е по важно държането на пътя, а не конете. 33–ките ни имат огромно предимство.

Wiliams
18-10-2010, 22:56
Здравейте колеги ! И Наздраве! Вече 1 седмица не е спряло да вали и аз от страх да не ме хване някои вирус си налях едно уиски :drinking:...
1.06 е доволно време за атмосверка под 2000 кубика.Просто бях любопитен,гледах едно клипче с червената 33-ка и ми стана интересно.Иначе Калояново не ми е мерило.Имам мерак да си я направя 33-ката да бяга повече на незатворен маршрут.Не че дупките и бабуните на Калояново не са еквивалент на някои рали участък,но все пак някакси повече ме привлича последователността от повече от 5 завоя.
Сега за напредъка по колата малко-утре мисля да водя преговори за 16V-то,също така ще си търся и ламарина за пода-един въпрос пак имам към по опитните колеги-с каква дебелина да е ламарината за пода на колата?
В неделя свалям 8V-то,а до тогава мисле да съм позакърпил пода.И при попътен вятър,другата седмица да зимам новоя двигал...Следват спирачките-май май са слабо място на 33-ките.И предишната и тази(която е с ABS) не спират като хората.Крис даваи съвет с какво да ги сменям.За генерацията - ще си нямеря 4-цевка,резонатор ще има задъжително,оттам назад един авер утре ще попита тук там и май ще е custum made,краино гърне имам една-две идеи от къде да си взема.Дано само не срещам много големи пречки и за пролетта ще остане боя с окачване...Абе да не си равя много планове сега,просто ако може някои да даде съвет за пода -каква ламарина да си взема ще бъда много благодарен.
Още веднъж-Наздраве!

Bobi_33
19-10-2010, 00:42
Хубаво, ще я изкърпиш, ще сложиш 16V, а окачване какво?:dunno:
Със спирачките седят много деликатно нещата. Отдавна ги проучвам и познай - ГРЕДА. Аз лично виждам спиращата 33-ка така: 4-бутални апарати с радиален захват и преходни планки. 700-100лв. си отиват като сложиш хубави дискове и накладки в сметката (това само за отпред)
Под картера какъв щит ще има? Къде ще е хванат? На каква височина ще е от земята? Щото за рали кола това е важно. Ролбар ще има ли? Щото купето на 33 се гъне като кренвирш. Според мен 33-ката много трудно може да стане рали автомобил, а за да стане аз съм правил груби калкулации и няма да стигнат 20 000лв. за начало.

Моят съвет е стегни колата такава каквато е, покарай я и след това постепенно започни с подобренията в правилна последователност. Ако директно започнеш подготовка на рали кола трябва да имаш вного пари и естествено ясна концепция. Иначе отеваш в дерето и всичко отива на вятъра.

Wiliams
19-10-2010, 12:47
Оооо Рали кола...Това са само мераци,сега искам просто да стане кола и ако може малко по бърза да стане още по добре :).Иначе просто казвах в какво ми е страста...А за спиращата 33-ка май си прав.Колкото и да го мисля и аз до варянта с 4 бутални апарати стигам...Иначе за сега на пръв план-кърпене и нов двигал.После ще го мисля натъка....Таааа по въпроса -Днес ще ида да вида за ламарина на за пода-но каква да взема,даите едно съветче?
Мерси предварително!
Поздрави!

Kris
19-10-2010, 14:55
Боби е прав, освен парите ти трябва и ясна концепция ... на този етап мега и олекотен маховик не са ти належащи ;) Направи я да спира, да седи добре на пътя и тогава мисли за мощност .. поне аз така смятам да направя

а времето ми е 1:08.02 ... доста слабо, но с неподготвена кола и шофьор толкова

Wiliams
19-10-2010, 16:56
Е концепцията е ясна-първо колата,после бегачката.Знам че за да е добра бегачка трябва като за начало да е и добра кола.Всичко ще става с много време и труд и знам,че хич няма да е лесно но съм сигурен,че ще си заслужава.А докъто 33-ката стане рали кола има мнооого ама мнооого време да мине. Така разбрах каква ламарина да си взема,утре отивам и се почна кърпежа.Чакам да додат да отнасят 8V-то и така.Утре ще има и снимки по свалянето на двигала...

mordohy
19-10-2010, 19:40
Ако ще правиш цели детайли по пода и ще режеш до здраво си вземи 1 мм. Ако само ще кърпите дупките-0.8 мм. По-дебела за парчета няма смисъл,защото ще се скъса до заварките или по-точно ще изгние.

Wiliams
24-10-2010, 20:50
Малко да си опресня темичката...Мотора е долу,чакам да доиде човека да го вземе.Тази седмица все до късно бях на бачкане и нямаше време много за колата.Кърпене ще има,от вторник почва,утре ще ходя да взема ламарина 1мм и се почнахме.Чакам за едно 16V имало от перманент блъснат тука в Пловдив,ако не стане май ще се ходи до Поморие...Ще си търся сигурно и поне едно корито за шофиорската страна поне да има пък по нататъка ще видим...
Сега за спирачките,изпаднаха ми едни от Audi RS4,четири бутално брембо,ама то се побира само в 18-ска джанта :sex:, сега ще търся други от нещо дето може да спира и ще видим как ще става конверсията...Общо взето е това филма за сега,едно Наздраве ви казвам и отивам да си довърша биричката...
Поздрави!

Kris
24-10-2010, 22:11
33ка със спирачки от рс4 ще е неуправляема при спиране

MrX
24-10-2010, 22:14
Сега за спирачките

Я разгледай тук дали ще си харесаш нещо:

http://www.rallydesign.co.uk/index.php?cPath=562_588

Wiliams
24-10-2010, 22:23
Я разгледай тук дали ще си харесаш нещо:

http://www.rallydesign.co.uk/index.php?cPath=562_588

Всичко :shocking: !!!
Да и аз така разбрах,че просто спирачките на рс-ката са много агресивни за 33-ка.Просто ми изпаднаха на добра цена,но няма да ги взимам.... Я да се поровя аз малко из този хубав саит http://www.rallydesign.co.uk/index.php?cPath=562_588 (http://www.rallydesign.co.uk/index.php?cPath=562_588) ...

mordohy
25-10-2010, 21:47
Абе някой замислял ли се е за предни апарати от Москвич 412. Спират много брутално, стига да са наред:evilsmiley:

Wiliams
25-10-2010, 22:08
Ммм да....И са евтинки,само да могат да се пригодят...Е ама аз си харесах едни вече,доста брутални ще са,все пак са 4 бутални...ще видим тя да тръгне колата,пък ще я научим и да спира...

sciiv
25-10-2010, 22:10
Абе някой замислял ли се е за предни апарати от Москвич 412. Спират много брутално, стига да са наред:evilsmiley:

:jumping:

Bobi_33
25-10-2010, 22:19

По-добре от Жигулка. Поне са някаква имитация на архаично 2-бутално Брембо:coolio:

mordohy
25-10-2010, 22:50
Не знам дали си забравил или изобщо не си ги гледал, ама тия апарати са с по четри бутала. Имах Москвич 12 години и това му беше една от силните страни. Карал ме е да намалявам силата на сервото, едно също много добро решение при Москвич.

Bobi_33
25-10-2010, 23:35
Не знам дали си забравил или изобщо не си ги гледал, ама тия апарати са с по четри бутала. Имах Москвич 12 години и това му беше една от силните страни. Карал ме е да намалявам силата на сервото, едно също много добро решение при Москвич.

Помня ги. На Вартбурзите също са 4 бутални. Ма буталцата им са като напръстници и почти никога не работят и 4-те. Жигата обаче спира в пъти по-добре от Варга или Космич. По-кола си беше и тогава и сега. Все пак произхожда от Фиат. :bouncing_smiley:

Иначе по темата всичко добре, ма в тия архаичните апарати (от соц возила) не влиза нито един нормалин диск. Нито диаметър събират, нито демелина на диска (вентилиран не влиза).

Аз бая съм го мислил и единствения приличен, културен и горе-долу лесен вариант е да се вземе наготово 2-бутално Брембо от 75-ца, което влиза директно на ушите но 33-ковия шенкел. После обаче трябва да се изнамери подходящ диск, защото на 75-цата няма нищо общо диска, нито като захват, нито като ЕТ на самият диск. А накрая и няма да влиза всяка джанта. но все пак това е единственият начин 33-ката да започне да спира горе-долу добре и да влиза 14-ка джанта.

MrX
26-10-2010, 08:30
Ето как го решават този проблем в братска Англия:

http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-33-sud-and-sprint/66752-how-to-upgrade-brakes-on-33-a.html

Са малко ще ме оплювате, че в темата се споменават апарати от Опел, нооо.... това изглежда най-евтиния и безболезнен вариант. Има и лоши страни - апаратите и дисковете идат тежички, но две убафф/евтин нема.
Ако ми остане време ще преведа важните постове за тези, които не го употребяват ингилийзкия.

Bobi_33
26-10-2010, 20:02
Ето как го решават този проблем в братска Англия:

http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-33-sud-and-sprint/66752-how-to-upgrade-brakes-on-33-a.html

Са малко ще ме оплювате, че в темата се споменават апарати от Опел, нооо.... това изглежда най-евтиния и безболезнен вариант. Има и лоши страни - апаратите и дисковете идат тежички, но две убафф/евтин нема.
Ако ми остане време ще преведа важните постове за тези, които не го употребяват ингилийзкия.

Аз също съм проверил този вариант, но въпросните апарати от Опел също не се намират много лесно. Аз все още си търся Опелски.

Wiliams
27-10-2010, 19:31
Такаа....И за спирачките вече имам ясна концепция(то даже и цялата кола взе да се оформя малко по малко,но само на теория),и на окачване мисля да наблегна много,но до там имам малко време,за сега да тръгне колата....Та в този ред на мисли,искам да потърся още малко 16V,не да се спирам на първия изкочил варянт...За това още веднъж да си кажа: Ако някои има нещо в предвид или продава да казва.Четох за един двигател тука в форума,бил в гърция в морга в Серес.Само,че се га не мога да намеря темата нещо...Ако някои си спомня за какво ставаше въпрос моля да пише,че просто нямам търпение да си я подкарам колицата...
Поздрави!

TishO
27-10-2010, 21:17
Аз също съм проверил този вариант, но въпросните апарати от Опел също не се намират много лесно. Аз все още си търся Опелски.

От какъв опел трябва да са апаратите???????

Kris
27-10-2010, 21:18
ъъъ калибра турбо ?

mordohy
27-10-2010, 21:54
Такаа....И за спирачките вече имам ясна концепция(то даже и цялата кола взе да се оформя малко по малко,но само на теория),и на окачване мисля да наблегна много,но до там имам малко време,за сега да тръгне колата....Та в този ред на мисли,искам да потърся още малко 16V,не да се спирам на първия изкочил варянт...За това още веднъж да си кажа: Ако някои има нещо в предвид или продава да казва.Четох за един двигател тука в форума,бил в гърция в морга в Серес.Само,че се га не мога да намеря темата нещо...Ако някои си спомня за какво ставаше въпрос моля да пише,че просто нямам търпение да си я подкарам колицата...
Поздрави!
Като минеш Кулата и караш направо, точно преди Серрес има едно Т - образно кръстовище, където пътя завива на дясно за Солун ,а на ляво за Серрес. Точно на това кръстовище е въпросната морга. Там има и един огромен ротвайлер, но е пълен мързел и само гледа някой да го чеша и гали.
Добри мотори имаше и в Драма, на изхода за Кавала. Нея също ще я познаеш лесно, защото пред нея минаваш през изоставена жп линия!

Wiliams
27-10-2010, 23:26
Като минеш Кулата и караш направо, точно преди Серрес има едно Т - образно кръстовище, където пътя завива на дясно за Солун ,а на ляво за Серрес. Точно на това кръстовище е въпросната морга. Там има и един огромен ротвайлер, но е пълен мързел и само гледа някой да го чеша и гали.
Добри мотори имаше и в Драма, на изхода за Кавала. Нея също ще я познаеш лесно, защото пред нея минаваш през изоставена жп линия!

Е ще се ориентирам.Благодаря за инфото,само още едно въпросче: Двигателите се дават с комп и инсталацията към него нали? И май бях разбрал,че по 300 евра им търсят...Чакам аз тука отговор за едно 16V имало от Пловдив,ако не ще има една екскурзиика до Гърция....

Bobi_33
27-10-2010, 23:38
ъъъ калибра турбо ?

Не, от Омега или нещо подобно, по-архаично. На калибрата междуболтовото разстояние на ушите на супортите.мисля, че е 100 или 110мм. При 33-ката е 75мм. Освен това захвата на Калибра, Вектра, Астра и др. по-съвременни Опели е като на Фиат. Резбата за болтовете е в съпорта, и ушите на шенкелите са проходни. При тях супорта седи откъм диска, а при 33 е точно обратното.

kolev
28-10-2010, 10:47
тия банджо връзки са супер ташак. така като сте почнали, разкажете и за задните спирачки от барабани на дискове как става и с какви апарати и съпорти.

Bobi_33
28-10-2010, 11:26
тия банджо връзки са супер ташак. така като сте почнали, разкажете и за задните спирачки от барабани на дискове как става и с какви апарати и съпорти.

Апаратите и дисковете са лесни. Взимаш ги от 145/6
Трудно се намират главини с шенкели от 33-ка фабрични за дискове. Без тях нищо не може да се направи.

Wiliams
28-10-2010, 19:59
Такаааааа....След обстоен преглед решихме с колегите от сервиза,че ще си имам 33-ка за части...Оо не въобще няма да си закривам хубавата темичка аз,даже ще отворя още една,ама в друг раздел на форума :) ... А тази тема си остава защото съм хвърлил око на ето това:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11275821622487092&f1=details , ще карам аз 16V и това е... Моята много искам да я стегна ама просто ми се кара а и лошото време вече е факт...Ще и пусна една тема за части ако някой се интересува ще я намери в раздел-Продава-Авточасти и аксесоари...А темата си остава активна,100% ще има още една 33-бегачка освен на Крис във форума :) ....
Поздрави!!!

http://clubalfaromeo.com/forum/clear.gif

Kris
28-10-2010, 20:03
Колата от линка е такава тоалетна, че фантазията ти ще забледнее като я видиш наживо. В картера има жесток удар, буквално се гъделичка с лагерите:shock:

Wiliams
28-10-2010, 22:03
Колата от линка е такава тоалетна, че фантазията ти ще забледнее като я видиш наживо. В картера има жесток удар, буквално се гъделичка с лагерите:shock:

Мерси за инфото Крис! Значи ще търся друга...Няма ли някакви оферти за които да знаеш? Ще бъда благодарен ако споменеш някоя хубава 33-чица 16V...

Kris
28-10-2010, 22:11
ЗАЩО се отказа от твоята кола?

Wiliams
28-10-2010, 22:37
ЗАЩО се отказа от твоята кола?

Ами честно казано и аз незнам защо...Даже незнам дали съм се отказал на 100%...Но купето е доста поизгнило...Гредите са му на 60-70% здрави но пода направо незнам още как се държи на колата...Много е разправията макар че на мене лично това ми доставя голям кеф да си я човъркам колата,ама вече хвана и студ а на мене ми се кара 33 та 2 не виждам...Трябва да налея около 800-900лв да стане горе долу кола и оттам да почвам...А и занимавката е много,наистина трудно се намира читав 16V двигател,и все си мисля,че докъто и събера частите от тук от там ще ми доизгние пред очите милата...Е в краина сметка ако изкочи читав двигал преди да изкочи читава цяла кола,ще си я почна нея...Просто в самия ми замисъл колтата я виждам като яка бегачка за класа си,а не знам колко потенцял е останал в това купе...

Kris
28-10-2010, 22:52
хубавите неща стават с постоянство, а по-голям кеф от това да възродиш изгнил кенеф към ралиджийка ...

eskaliburg
28-10-2010, 23:00
хубавите неща стават с постоянство, а по-голям кеф от това да възродиш изгнил кенеф към ралиджийка ...

принципно има нещо вярно във целия този кеф , но като чета мненията на колегата иска директно да скача на 16в и да не се занимава

mordohy
28-10-2010, 23:08
Здрасти, Ескалибур!
Къде се загуби!?
Колегата иска това, което всички искаме, ама то става с търпение и много , ама много нерви.
Аз моята я стягам от пролетта и още не му се вижда края. Тая седмица ще я пускам, та ако ще свинкя в джамия да влезе.
Колега, защо не помислиш и за 1.5 с карбове.
Гарантирано ще се изкефиш.
Имам нещо на ум!

Kris
28-10-2010, 23:11
такъв филм "не се занимава" при 33 няма, знам състоянието на повечето 16в които се карат и ако той не си направи сам едно сносно 16в, ще кара кола пенсионер

Wiliams
28-10-2010, 23:15
Принципно си много прав...Даже в rally-club.bg някъде имаше тема за един наш стар ралиджия мисля че Илия Чубриков беше,които има на 5-6 дърти ралиджиики е двора си,които седят от 20 че и повече години там...Ама такава ръжда не бях виждал...Имаще едно БМВ 2000 мисля,дето и тавана му беше ръждясал чак...И под едно дърво седеше колата (снимки имаше),децата се качвали по нея ябъки да и берат - общо взето колите на нищо не приличаха...И идваха от чужбина за тези коли даже...Сумати шари се брояха за тях и маи само една се продаде-Шкода 130 ли беше не помня...Даже я карат сега колата мисля,а цялата беше толова изнила на снимките че свят ми се виеше само като ги гледам тези снимки...Принципно знам,че и за моята принцеса оправия има,ама зима идва а няма ко да се кара...Филм...Ами сигурно ще ми доиде друг акъл 100% и модераторите ще ме ругаят яко дето сямо пускам и трия теми ама...Еиии голям дявол си Крис :evil: как само ме надъхваш,дано утре и тенекеджията да е толова оптимистично настроен като тебе...И дано двигател се намерииии,че не се издържа вече... :)

Kris
28-10-2010, 23:20
двигател има + твоя вал ... проблема е в електрониката + гредата под двигателя ... кутията е същата

Wiliams
28-10-2010, 23:29
Здрасти, Ескалибур!
Къде се загуби!?
Колегата иска това, което всички искаме, ама то става с търпение и много , ама много нерви.
Аз моята я стягам от пролетта и още не му се вижда края. Тая седмица ще я пускам, та ако ще свинкя в джамия да влезе.
Имам нещо на ум!
Оооо 1.5 карбовете 2 смених.Едната Серия 2,другата 3-точно от там ми идва любовта към 33... Много шоу имаше и с 2-те.Първата беше 87-ми набор и малко беше кихнала(пак някакви побългарявания имаше),ама другата Серия 3 беше-недеи казва-ако искате ми вярваите с Евота 10 съм се гонил по улиците на Пловдив нощно време.И ръчната ковеше-няма такова удоволствие...Ама искам малко повече мощ сега,и инжекция ми се кара-обичам звука на прекъсвача от втора към трета примено и после едно късно спиране,ръчна -недеи казва...Маи пак много се замечтах :) ...

---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:22 ----------

двигател има + твоя вал ... проблема е в електрониката + гредата под двигателя ... кутията е същата
Ми проблем няма,и парите не са проблем,но просто наистина нещо не съм навит на 400лв двигал+ комп ама без колянов вал...Ако за парите влиза и цената на гредата под двигателя супер направо още първата почивка (другата неделя) тръгвам,ама незнам ще се навие ли момчето така...Тя гредата ми е важна защото моята е поръждясала и роговете и те така...А бре може и да стане филма...

eskaliburg
28-10-2010, 23:31
Здрасти, Ескалибур!
Къде се загуби!?
Имам нещо на ум!

и аз цял месец я правя , накрая да я изкарам да разтъпча и какво да стане .. crash , та сега да тъжа ли да се радвам ли ..

колега колкото повече се чудиш толкова повече ще се разубеждаваш, една кола си заслужа да се прави ако има :
или здрав двг
или здраво купе ..

mordohy
28-10-2010, 23:49
и аз цял месец я правя , накрая да я изкарам да разтъпча и какво да стане .. crash , та сега да тъжа ли да се радвам ли ..

колега колкото повече се чудиш толкова повече ще се разубеждаваш, една кола си заслужа да се прави ако има :
или здрав двг
или здраво купе ..
Моята нямаше нито здраво купе нито здрав двигател!
За това си глобен с две бири!
Ще ги дадеш на сватбата на Крис!
Иначе...
Караме 33-ки, защото ни харесва.
Ако търсиме уют и удобства- моля!
Временно карам каляската на жена ми.
Рено 19.
Едно към едно е като купе с 33.
Толкова и тежи.
Брилянтен мотор 1.8 И 107 коня.
Ще кажеш точно като алфа 33 1.7 8в.
Да, ама не!
Тежък волан, кофти спирачки(някои си мислят , че нашите са с най-кофтите, ама грешат),слаби фарове(оправих ги), както и много гадни функции на щракалките около волана.
Стария ми Алфи беше по-готин.

Bobi_33
28-10-2010, 23:55
.....ако искате ми вярваите с Евота 10 съм се гонил по улиците на Пловдив нощно време......

Колега спри МОЛЯ те да пишеш глупости. Все пак сме Алфа форум, а не "тунинг.бг"
Може да си се гонил и с вятъра, ма никой с ЕВО 10 няма да си хаби бензина да ти показва как му върви колата.
Ако развиваш темата я развивай, но не пиши глупости!!!

staiger
28-10-2010, 23:59
Колеги неискам да нахалствам ама моята алфа съм принуден да я продавам както знаете и е в отлично състояние, а все още изчаквам някой мераклия от форума ако се интерсува,затова не съм пуснал и обява все още.
Извинявам се, че спамя в темата ти колега Wiliams.

Wiliams
29-10-2010, 12:36
Е днес слънчевото време май изгони лошия късмет от вчера...Огледахме купето преди малко и се оказва,че ако сменя пода само в краката може и да стане работата...Гредите и праговете могат да държат още,даже тенекиджията ми каза за някаква магия да ги напръскаме след като я изкърпим и още малко живот щяли да имат гредите на колата...какво ме беше прихванало вчера и аз незнам...Маи и от моята кошничка кола ще стане :) ... Крис имаш 2 бири от мене... Сега ще звъня за поморското 16V,да видим какво ще излезе и при още малко доза късмет до месец може да има шоу ...

mordohy
30-10-2010, 00:21
Казах, че си наказан с две бири, които ще ги дадеш на сватбата на Крис, а не че ще ги даваш на него:ban:.
Тоя само учи и практикува технологията на бебетата!
Не се отчайвай!
Колкото е по-гадно, толкова повече ще се кефиш после!

Wiliams
30-10-2010, 13:53
И 20 ше дам колега :cheers: само да я направя красавицата.Че на Крис свадбата далеко(като разтояние),ама пък в близко бъдеще май ще ходя до поморие та може да се отбия да видим неговото возило как е(малко шпионаж де, за следващия трак дей да знам кой ще кара зад мен все пак :hehe: :) )...
Да си призная бях се поотчаял оня ден,ама от времето май беше.Сега съм твърдо решен да си я направя 6 колата и се надявам малко и на вашата помощ тук във форума...Благодаря предварително!
Поздрави!!!

Bobi_33
30-10-2010, 16:11
И 20 ше дам колега :cheers: само да я направя красавицата.Че на Крис свадбата далеко(като разтояние),ама пък в близко бъдеще май ще ходя до поморие та може да се отбия да видим неговото возило как е(малко шпионаж де, за следващия трак дей да знам кой ще кара зад мен все пак :hehe: :) )...
Да си призная бях се поотчаял оня ден,ама от времето май беше.Сега съм твърдо решен да си я направя 6 колата и се надявам малко и на вашата помощ тук във форума...Благодаря предварително!
Поздрави!!!

А познай кой ще кара пред теб на трак дейа.

Kris
30-10-2010, 19:13
заповядай към Варна да се видим и да приказваме

Wiliams
01-11-2010, 21:16
заповядай към Варна да се видим и да приказваме

След седмица-две ще мина през Варна за по биричка(че няма да има време) тъкмо да видя твоята бегачка...сигурно ще зимам 16V-то от Поморие...

Сега малко интересни факти около колата...Бяхме на лаф малко с бившия и собственик около нея се въртяхме 20 минути и какво се оказва...Понеже и на мен както и на колегата които доиде да огледа двигателя ни се видя странно-захващането на предните амортисьори е с 3 болта както при Имола,а не с 4 както при останалите 33-ки 1.7 8V...Двигателя не е сменян с него си е излязла от завода,но интересното е че е с купе на Имола,или поне повечето от оборудването на колата е същото...Момчето каза,че когато сменяли консумативи по предницата,чакал 2 месеца да и открият модела амортисьори,защото за този двигател излизали само с 4 болта...Та сега се оказава,че май май колата някаква междинка идва...И доста гледана била в неговите ръце-доста фактури ми показа са смяна на това онова по колата-скоростите например със съединителя нямат 15000км...както и да е важното е,че намерих и добър маистор да я позакърпи от тук от там,само остава греда под двигателя да си намеря-ако някои има да казва,ще се спазарим и бира имам така че приемам оферти,ще пиша ако се сетя още нещо да ми трябва,и естествено ще държа в течение за напредването на колата...
Поздрави!!!

rasho 33 imola
01-11-2010, 22:15
Понеже и на мен както и на колегата които доиде да огледа двигателя ни се видя странно-захващането на предните амортисьори е с 3 болта както при Имола,а не с 4 както при останалите 33-ки 1.7 8V...
Имола е само версия,последните произведени 33-ки са с три болта без значение с какъв двигател са.Успех с проекта

Wiliams
04-11-2010, 19:35
Намери се двигател най-накрая-от София...(Крис пак ще мина към Варна ама сега с колата направо :coolio: )...Двигателя на много ниска цена го намерих,момчето казва че дебитомера само е заминал и колата бачка само на газ,някои ако има дебитомер да казва цена направо!Ако не в сервиза ще измислим нещо...Момчето казва буквално: " Страх ме е от колата-много върви!Имам Хонда и тя вървежана ама това е ... " В неделя съм в София,двигателя трябва дасе свали от колата , и пътувам за Пловдив.В понеделник качвам на моята бегачка , за към петък кърпене и - ЦЯЛАТА ГАЗ!!! Ще има шоу,и снимки и видео ще кача!!!
Поздрави!!!

Perdaha
04-11-2010, 19:47
айде поздрави и ще чакаме клипчета и снимкИ :)

MrX
05-11-2010, 15:53
...Двигателя на много ниска цена го намерих...Момчето казва буквално: " Страх ме е от колата-много върви!!

Ех, че търговски триковееее. Че доста народ се потроши с 16 клапанови така е, но чак страх. И ние имаме повечко клапани, и ние знаем как вървят.:smoke:

Kris
05-11-2010, 16:12
Че доста народ се потроши с 16 клапанови така е,

ааа тука са бъркаш

Wiliams
05-11-2010, 16:38
За вървежа мога само да предполагам колко върви 16V-то,не съм се качвал но според 1.5 преценявам.Сигурно ще въврви наистина добре за класа си...А пък и не се връзвам лесно на такива трикове и аз :) ...

mordohy
05-11-2010, 23:11
За вървежа мога само да предполагам колко върви 16V-то,не съм се качвал но според 1.5 преценявам.Сигурно ще въврви наистина добре за класа си...А пък и не се връзвам лесно на такива трикове и аз :) ...
Всички се връзваме!
Това си е правило!
Я чети по-подробно в раздела:sex:

Perdaha
05-11-2010, 23:20
Мдаа да ние всички не вярваме на търговските куци пости и аз хем съм търговец......скоро писа в темата на перфектната след основен ремонт с калта мотор 33 QV,беше след основен ремонт и голяма бегачка във форума дано не всичките ни бегачки не са такива че незнам..

Wiliams
06-11-2010, 07:46
Любовта е сляпа...И като чувство много наподобява онова , което изпитвам като покарам Trentatre :in_love: ...Обичаме си ги бараките,това е истината... Аз лично обаче и не виждам начина да не заобичаш 33-ка,след като и се качиш веднъж...Скоростомера не работи,трудно спира-но въпреки всичките недостатъци(които далеч не са това,което описват българските "маистори" ) колата има несравним характер...Е как да не се излъже човек ...

Perdaha
06-11-2010, 08:50
Любовта е сляпа...И като чувство много наподобява онова , което изпитвам като покарам Trentatre :in_love: ...Обичаме си ги бараките,това е истината... Аз лично обаче и не виждам начина да не заобичаш 33-ка,след като и се качиш веднъж...Скоростомера не работи,трудно спира-но въпреки всичките недостатъци(които далеч не са това,което описват българските "маистори" ) колата има несравним характер...Е как да не се излъже човек ...

Тук вече сме на едно мнение ! :clap2:

TishO
06-11-2010, 10:52
:th_up:

morrty
06-11-2010, 14:18
Мисля че забравихте и към "плюсовете" и добрия разход от 20 на 100

GALIN4O
06-11-2010, 15:34
Мисля че забравихте и към "плюсовете" и добрия разход от 20 на 100
чак пък 20 на 100, освен ако не се кара при минус 20 градуса

morrty
06-11-2010, 16:31
Добре поправям се 22/100 последно зареждане на ромпетрол,но си неще ританките,такъв е за сега ще се мъча да го свалям незнаино как

Perdaha
07-11-2010, 00:28
Добре поправям се 22/100 последно зареждане на ромпетрол,но си неще ританките,такъв е за сега ще се мъча да го свалям незнаино как

ММ неискам да те притеснявам ама трябва да имаш много голям проблем ако този разход е реалност особено за твоята 8в то отзаде вместо газове трябва да хвърля бензин..

Wiliams
07-11-2010, 08:15
1.5 с двоините карбове ми даваше 10-11 макс зимата с каране при това...16V-то колко да дава,не вярвам да е над карбураторния изруд...Честно-не ми пука чак толкова разхода... 1.5 как въврвеше,ако 16V-наистина върви повече...Мисля,че ще прежаля 2-3 лева отгоре за разход...

mordohy
07-11-2010, 13:19
Разхода зависи от теглото на автомобила и състоянието на мотора. В много случаи, по-големия мотор, дава по-малък или равен разход от по-малки мотори.Работят в по-облекчен режим и с по-ниски обороти.
Фрапиращи разлики в разхода се получават само, когат ръчкаме моторите.
Ясно е, че колкото е по-голям мотора, толкова повече гориво може да поеме.
На дълъг път 1.7 16 В може да спадне и на 7-7.5 , но с нормално каране , а не с ръчкане.
Всичко зависи от стила на каране.
Ръчкаш ли я, не търси икономия, та ако ще 1.2 да е!

Perdaha
07-11-2010, 17:57
Разхода зависи от теглото на автомобила и състоянието на мотора. В много случаи, по-големия мотор, дава по-малък или равен разход от по-малки мотори.Работят в по-облекчен режим и с по-ниски обороти.
Фрапиращи разлики в разхода се получават само, когат ръчкаме моторите.
Ясно е, че колкото е по-голям мотора, толкова повече гориво може да поеме.
На дълъг път 1.7 16 В може да спадне и на 7-7.5 , но с нормално каране , а не с ръчкане.
Всичко зависи от стила на каране.
Ръчкаш ли я, не търси икономия, та ако ще 1.2 да е!

Мда с тва съм напълно съгласен ама тая 33-ка да дава такъв разход-то няма такова ръчкане според мен има проблем,това е недопостим разход

morrty
07-11-2010, 18:35
това ми е в момента разхода на газ колата в момента не работи на бензин,и не съм казал че няма проблем.Проблема ми е че наливам газ за световно и си трая и си я карам ама до кога ще изтрая така незнам, после ......................балтията през средата.

mordohy
09-11-2010, 10:32
Току що засякох Катъра.
За 380 км 32 литра газ.
Това повече на 3-4. Вярно не съм го ръчкал, че е в разработка, но все пак е в такава и е нормално да гълта повече.
Усещам го мръсника, че може да поеме много повече гориво. Не дава да го пипна.

Wiliams
10-11-2010, 11:35
Набързо да рефрешна темата...С двигала от София нищо не стана,ще се ходи до Варна...

Wiliams
14-11-2010, 17:59
Такаааа....Колко неща могад да се случат за кратко време...Доста...В търсене на 16V,направо си спазрих буквално нова 33-ка.Колата няма ама никъде забележка,по купето,ходова част...Двигателя е 1.3IE,инжекцията е същата като на двигателя които продадох-без дебитомер и делко...33L се води колата,дотук добре,сега идва гадната част...Компа на колата,обаче не е както при моята в купето,а е в коша на мотора...И какво се случва-някои(които е знаел на 100% какво търси,си е свалил преден ляв фар и понеже компа на колата е непосредствено зад него,си го е свалил и колата няма комп...Та сега се търся комп Моттроник...Предполагам,че с този които беше на моята ще запали колата...Та за това накратко(за да не пускам обяви насам натам) :
ТЪРСЯ СИ СПЕШНО КОМПЮТЪР ЗА АЛФА РОМЕО 33L 1.3IE Моттроник...Които има да казва цена направо купувам...
Поздрави!!!

Bobi_33
14-11-2010, 18:14
Такаааа....Колко неща могад да се случат за кратко време...Доста...В търсене на 16V,направо си спазрих буквално нова 33-ка.Колата няма ама никъде забележка,по купето,ходова част...Двигателя е 1.3IE,инжекцията е същата като на двигателя които продадох-без дебитомер и делко...33L се води колата,дотук добре,сега идва гадната част...Компа на колата,обаче не е както при моята в купето,а е в коша на мотора...И какво се случва-някои(които е знаел на 100% какво търси,си е свалил преден ляв фар и понеже компа на колата е непосредствено зад него,си го е свалил и колата няма комп...Та сега се търся комп Моттроник...Предполагам,че с този които беше на моята ще запали колата...Та за това накратко(за да не пускам обяви насам натам) :
ТЪРСЯ СИ СПЕШНО КОМПЮТЪР ЗА АЛФА РОМЕО 33L 1.3IE Моттроник...Които има да казва цена направо купувам...
Поздрави!!!

Колега, ма ти грам не познаваш 33-ките май. Търсиш ЕКУ Магнати Марели, защото 1.3 е с инжекцион Марели!!! Попитай mordohy, той имаше 33-ка 1.3 и може да му е останало ЕКУ :flirt:

Wiliams
14-11-2010, 21:57
Прав си колега...За сега инжекциите на 33 са ми пълна мъгла но пък имам голям мерак да ги опозная...Имам 33 от много отдавна,но тепърва навлизам в нещата сега...Но пък схващам бързо-няколко въпроса тук,1-2 бири на лаф там-просто са ми мания трентатретата...Мерси за инфото,много е лошо да не знаеш какво търсиш...Та аиде отново : Търся си ЕКУ Магнати Марели за 33 1.3 мотор...mordohy имаш ЛС...

mordohy
17-11-2010, 02:51
Дадох му отговор и го попитах, какъв точно иска, щото имам всичките разновидности.Ще се спазарим.Само да е студена бирата, щото...:drunk:

Wiliams
22-11-2010, 18:57
Голями ама ГОЛЯМИ Благодарности на колегата mordohy за оказаната помощ!!!Така благодарение на ECU-то което ми прати,вече се радвам и на това бижу :
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/ar-33-1-3l.551101
(снимките са малко папарашки)...
В търсене на 16V за другата 33-ка си намерих тази.На километража на колата пише : 91609 км собственика преди мене казва,че са реални,и аз нямам основание да не му вярвам.Които и да погледне колата,също почва да се замисля дали наистина не е на тези километри.Салона е на 100% запазен,наистина все едно вчера е сглобявана колата...Няма ама грам ръжда,камо ли за гнило никъде по купето.Колата си запали от първия път след 2 годишен престои под едно дърво ппред един блок...Двигателя е 1.3 инжекция,и честно казано има супер здрав звук.Когато я запалих колата не работеше много добре после се пооправи ,но вс пак прекъсваше малко...Обадих се на колегата Mordohy за съвет и тои ми каза да си видя ламдата,ТПС-то общо взето да направя профилактика на всичките датчици и да проверя не ми ли окъсяват мигачите...Вчера не упях да я свърша тая работа,бях зает но вечерта като запалих колата да и направя еднин-два кръга ( защото я оправям документално в момента),колата прекъсваше доволно...Рабтои добре и изведнъж гасне ама направо си гасне...както и да е днес и направих цялата профилактика по съвета на колегата и се оказа...ми стар бензин естествено + бензинова помпа пред заминаване.Иначе всичко си и е 6 на 33-ката.И така утре слагам бензиновата от 1.7 минавам преглед и ... Цялата Газ по улиците на Пловдив...Търсенето на 16V продължава да се готвят за студена бира колегите Mordohy и Kris,че ще минавам към тях ...
Поздрави!!!

mordohy
22-11-2010, 22:24
Голями ама ГОЛЯМИ Благодарности на колегата mordohy за оказаната помощ!!!Така благодарение на ECU-то което ми прати,вече се радвам и на това бижу :
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/ar-33-1-3l.551101
(снимките са малко папарашки)...
В търсене на 16V за другата 33-ка си намерих тази.На километража на колата пише : 91609 км собственика преди мене казва,че са реални,и аз нямам основание да не му вярвам.Които и да погледне колата,също почва да се замисля дали наистина не е на тези километри.Салона е на 100% запазен,наистина все едно вчера е сглобявана колата...Няма ама грам ръжда,камо ли за гнило никъде по купето.Колата си запали от първия път след 2 годишен престои под едно дърво ппред един блок...Двигателя е 1.3 инжекция,и честно казано има супер здрав звук.Когато я запалих колата не работеше много добре после се пооправи ,но вс пак прекъсваше малко...Обадих се на колегата Mordohy за съвет и тои ми каза да си видя ламдата,ТПС-то общо взето да направя профилактика на всичките датчици и да проверя не ми ли окъсяват мигачите...Вчера не упях да я свърша тая работа,бях зает но вечерта като запалих колата да и направя еднин-два кръга ( защото я оправям документално в момента),колата прекъсваше доволно...Рабтои добре и изведнъж гасне ама направо си гасне...както и да е днес и направих цялата профилактика по съвета на колегата и се оказа...ми стар бензин естествено + бензинова помпа пред заминаване.Иначе всичко си и е 6 на 33-ката.И така утре слагам бензиновата от 1.7 минавам преглед и ... Цялата Газ по улиците на Пловдив...Търсенето на 16V продължава да се готвят за студена бира колегите Mordohy и Kris,че ще минавам към тях ...
Поздрави!!!

Ще има да вземаш!:asthanos:
При това хубаво вино...

Kris
22-11-2010, 22:25
земи СПИРТ, да си го разрежда с вода:bouncing_smiley:

Wiliams
22-11-2010, 22:30
...с наденички...зимния сезон настъпи...ще метна някои литър и някоя друга наденичка в 33-ката на идване...ама скрата от тебе :BBQ: :-D:-D:-D

Течност за чистачки имам... :grin::grin::grin:

mordohy
22-11-2010, 22:46
Някой модератор наоколо....
Баси и спамерите!

Kris
22-11-2010, 22:49
тцтц киселяк ... май ти е пресъхнала устата:drool:

mordohy
22-11-2010, 23:25
тцтц киселяк ... май ти е пресъхнала устата:drool:
Плакна я с ланска Керацуда

kolev
23-11-2010, 10:51
1351цц боксера вади най-готиния звук .... алкохолици такива :hehe: :cheers:

Kris
23-11-2010, 10:54
има нещо такова, доста е специфичен

Wiliams
23-11-2010, 11:32
Вече съм навит много да чуя и 16V боксера с генерация на 55мм и резонаторче къф звук ще вади (а и да видя какво ускорение ще даде :wierdo:)...

Kris
23-11-2010, 16:58
Прекъсването може и да е от бензиновия регулатор, ако продължи след смяната на помпата. .. бъди сигурен в думите ми ;)

Wiliams
04-12-2010, 17:37
Първо Здравейте!!! Сега мисля да ви задам една кръстословица за решаване ,че аз вече :horror: ...
Проблема ми с храненето на двигателя не само че си остана ами и стана невъзможен вече.Когато я взех колата изгорелите газове миришеха много лошо-като на терпентин.Посъветвах се с Kолегата Mordohy за това и се оказа каквото си мислех - стария бензин.Поизкарах го и какво се случва...сега миризмата се появява от време на време и като се появи колата ама направо спира да върви-не може и 1000 оборота да държи...Оная вечер сменям аз бензинвата помпа за пореден път и двигателя почва да се държи много неадекватно- държи постоянно 1700 оборота и след 3000 колата направо забива муцуната в земята( и преди да сменя помпата колата се държеше така след 3000 оборота,но проблема се появи при мен,колата не я взех така)...Пак звъня на колегата и по негов съвет гледам всички вакууми,но всичките се оказаха наред...Поразходих се с колата из града и направо... Никаква я нямаше даже ме остави на Пещерска...Отивам аз с друга бензинова помпа да си я взимам ( старата я изчистих) и колата запали и в ниските беше учудващо добре но пак я нямаше никаква след 3000об. ... И на кръстовището на Полиграфията...пак ме остави...върта-пали и едвам държи 1000об. ... Вече незнам какво да правя-на монтьор ли да оставям,аз ли да я чопля ... Принципно съм сигурен че е проблем с храненето на двигателя , но ако все пак ако някои друг е бил на моето дередже-да споделя как си е решил проблема...

Та стига съм влизал да пиша само за проблеми с колата...Да я похваля малко...Като окачване е супер( да чукам на дърво) няма паваж в града които да осетя,колата вози супер меко и комфортно без да се чува и леко тропане по паважа... Откъм спирачки ... еми тази маи е единствената 33-ка дето спира... Отзад е с барабан,а наистина спира... Предишната с карбураторите я нямаше ама грам , 1.7 е със ABS и 4-тири диска и пак я няма , а тази спира може да се каже като за нормална кола доста добре...

Към Колегите Mordohy и Kris: Напредвам и ще дода да ви видя колеги само да я пооправя кочинката,че сега до квартала на 3 пъти се прибирам, та камо ли извън Пловдив да стигна някъде...Все пак очакваите обаждания тези дни да се чуем малко...е и за някои друг съвет де :) ...

Поздрави!!!

Perdaha
04-12-2010, 18:48
по симптомите веднага мога да ти дам лек и почти на 100% съм сигурен -Дюзи,въпреки тва щом не е от помпата искарай вакумчето на регулатора на налягането ако там няма проблем(т.е бензин значи всичко е ок и дюзите имат нужда от ремонт и дано с него се опраеят)

mordohy
05-12-2010, 23:29
Запушен ти е ауспуха

Wiliams
05-12-2010, 23:44
Запушен ти е ауспуха

Много ама много е възможно...Когато я запаля студена и понеже се понавеждам отзад от страната на помпата да я слушам как работи забелязвам,че доста от изгорелите газове излизат някъде над краиното гърне...Отначало си мислех че има дупка някъде ама сега си мисля ,че можеш да излезеш прав колега...макар , че и през ауспуха си излизат доста газове...

mordohy
06-12-2010, 10:04
Започни с катализатора.

Wiliams
13-12-2010, 11:02
Честит Първи Сняг Колеги!!!Та от доста време нямам време да си обновя темичката...Така катализатора е горе долу чист не се оказа той...Махнах стария бензин от колата и тя зе че тръгнаааа...да ама пак парчета и даже офицялно се отказвам от инжекцията...Карбураторната толкова да ме слушаше,тази не иска и не иска...16V-то ще е 100% с карбове...Та както и да е...Мислех си дали генерацията от 1.7 ще стане на 1.3-то...И си мислех дали целия ми проблем не е от 2 релета дето се намират до акумолатора...Колата гасне в движение когато си иска...та така отивам да си блъскам главата за сега...
Поздрави!!!

Kris
13-12-2010, 11:48
и на мен ми го прави тоя мурафет, но само когато е студено ... все пак провери ли регулатора

Wiliams
13-12-2010, 12:27
А къде се намира регулатора да го видя и него...И педала на газта ми заяжда...Филми много...И на мене като е студена ми ги прави повече тея парчета ,но понякога и студена топла не я интересува гасне здраво...

Kris
13-12-2010, 12:34
до капачката за доливане на масло

Wiliams
13-12-2010, 13:04
Да видях го...Свалям да го видя да не е запушен ама все ми се струва че е от релетата до акумолатора-когато ми гасне колата помпата и чувам как се включва и изключва-не трябва ли постоянно да работи...и тея релета постоянно цъкат...

Kris
13-12-2010, 13:37
при скапан регулатор помпата ще издава странни звуци ... ама действайте, фърляме само боб тука

fakira11
13-12-2010, 20:56
релето на помпата (мисля че дясното до акому латора) получава сигнал (-) от компа когато датчика на хол подаде сигнал .Значи; когато двигателя се върти релето винаги е включено.като ев покои изключва.като подадеш контакт включва за3-4 секунди и изкллючва.като завъртиш стартера включжа и остава така,докато не спре въртенето на коляновия вал .няма момент при работа на двигателя когато релето да изключва.

Wiliams
14-12-2010, 19:19
Ами именно едната букса на датчика на хол правеше парчета + проблем в бензиновата помпа(интересно как и двете помпи дадоха индентичен проблем) и затова ми прекъсваше...Бензиновия регулатор се оказа здрав,утре чакам нова помпа и да видим...Между другото днес си почистих колектора и дроселовата клапа,че бяха бом-бок:
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/ar-33-1-3l.551101.21757538
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/ar-33-1-3l.551101.21757539
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/ar-33-1-3l.551101.21757540
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/ar-33-1-3l.551101.21757541
http://wiliams87.snimka.bg/automobiles/ar-33-1-3l.551101.21757542
Та пооправи се бангииката даже малко тестове и направих-това 1.3 много вървяло...1-4000,2-4000,3-3800-3900 и 100 си ги хваща за норматив...А аверите тука с някакви Алмери 1.4 ми се надъхват...Та в този ред на мисли като и оправя проблемите на колицата,споделете някоя друга идея как още малко да я позасиля-мисълта ми е само леко рамо да и дам да се поотвори още малко на вървеж...не искам някакви драстични промени по този мотор просто още малко душица да му налея ако е възможно..за сега имам идея за леки промени по въздуховодите на двигателя-да може да диша по добре...и да ги почвам надъханите ми аверчета един по един,да отсрамя малко марката :) ...
Поздрави!!!

mordohy
14-12-2010, 21:55
Тия мотори са най-скапани за регулирането на газовете на празен ход. Те се регулират от ТПС-а и налягането на бензина.ТПС няма какво да го бъзикаш, но виж, можеш да увеличиш малко налягането и чак тогава ще видиш какъв дзвер е.
При заводския реглаж, вървят почти наравно с газта.
Махни тапата , дето е отгоре на регулатора и я навий точно с половин оборот.
Ако ти хареса, можеш да навиеш още половин.
Важното е да не загубиш първоначалното положение.
Успех!

Bobi_33
14-12-2010, 22:23
Тия мотори са най-скапани за регулирането на газовете на празен ход. Те се регулират от ТПС-а и налягането на бензина.ТПС няма какво да го бъзикаш, но виж, можеш да увеличиш малко налягането и чак тогава ще видиш какъв дзвер е.
При заводския реглаж, вървят почти наравно с газта.
Махни тапата , дето е отгоре на регулатора и я навий точно с половин оборот.
Ако ти хареса, можеш да навиеш още половин.
Важното е да не загубиш първоначалното положение.
Успех!

Стига с тия щуротии бе, ще те глобявам с вино ей!!! За правилен реглаж се слага манометър за течности и се прави на 2.8 бара и това е!

mordohy
14-12-2010, 23:09
Стига с тия щуротии бе, ще те глобявам с вино ей!!! За правилен реглаж се слага манометър за течности и се прави на 2.8 бара и това е!
Щото не си минавал преглед в Гърция!
На 2.8 бара никога не може да изкара газовете на празен ход, за това го намаляват. Стигал съм до там, че да имам проблеми с паленето сутрин в БГ зимата.
Номера с повишаване на налягането го научих от един, по-мухлясал от мене тип в Серрес, който се занимава главно с кочини като нашите.
Въпроса е да мислиш за системата ни, като за карбуратор и става лесно.
За точно никой не говори, а само за задоволително!
И е редно да кажем:" не правете това у дома си"!
Едит! Наказанието си съм го приготвил, чакам указания за изпълнението му:whip:

Bobi_33
14-12-2010, 23:47
Едит! Наказанието си съм го приготвил, чакам указания за изпълнението му:whip:

Коледа идва.....:tequilla::naughty::naughty:

Инак 2.8 бара е по книга, при това налягане пали без грижи сутрин и си върви ОК. Идеята ми беше, че момчето е добре да си набави манометър, щото след 17-18-19г. работа всяка помпа дава различно налягане.

Бе ти на оня ебан Бош дето ти е на колата не си ли му сложил регулатора от 1.4-ката? Щото само и единствено на Марели регулаторите са регулируеми.

Wiliams
16-12-2010, 19:26
Незнам и аз вече какво ми трябва - манометър или направо нов двигател...Както си карам аз и колата взе да работи на има няма 2 цилиндъра и незнам от какво е...Бензин ли не и стига какво е вече незнам а и при кои да я карам да я види незнам...В Пловдив маи няма "маистори" дето да разбират много много от тези мотори...Незнам въобще каква да я подхващам вече...

Wiliams
01-02-2011, 20:20
Такаааа Здравеите Колеги!!! Та направо да почвам с оплакванията :-D ... Направо я разколачихме 33-ката...Инсталацията на инжекцията я проверявах около 20 пъти близкия месец-всяка вечер след работа...В сервиза луднахме...Не се бях прибирал от работа в 7 часа от 1 месец сигурно...Та проблема е следния:Колата е студена-качвам се давам контакт и ... нищо-помпата въобще на включва...очакване 20-30 сек. и - цък (релето),дзъъъът,цък,дзът,цък,дзъъъъъъъъът,...цък, дзъъът, и така ...Демек преведено тока които трябва да стига през въпросното реле до - Дюзи,бубини,помпа- се е..ва ама много жестоко...И проблема ту го има ту го няма...Филма е пълен...Сънати време откарахме в сервиза-цялата исталация долу,после пак наново,аиде пак инсталацията долу и така около 5 пъти...Проблема си остана...Датчика на коляновия вал и него 2 пъти сменихме-пак филм...И вече остана само компа,всичко друго е наред...Та така пак си търся комп-да видим,дано да е от него,че колата е "болна-здрава",а на мен така ми се кара...Сън не ме лови...Та ако някои има подходящ комп за 33-ковата инжекция на Марелли да казва... 0879456322 или на лс...Оферти сякакви приемам,че ми се върти волана...
Отивам да удавя мъката в малко Jeam Beam за сега,МОЛЯ ако някои има комп да пише...
Мерси предварително и НАЗДРАВЕ от мен!!!

mordohy
01-02-2011, 22:02
Комп имам, ама явно не си чел от простотиите ми, щото не виждам да си ги правил.
Компа по принцип съм го обещал на Райдер, ама в краен случай ще си го менкате, до като не разберете, че не е от него.
Слушай сега, какво ще направиш!
Понеже ВШР се командват от транзистори в компа, а те имат бобини, а те....
С една дума отрязваш две кабелчета около 15-20 см. Два от краищата им ги свързваш в една мъжка кабелна обувка. Тоест надяваш ги заедно в обувката. На другите два края слагаш по още една мъжка кабелна обувка.
Това ти е единия комплект.
Правиш още един такъв!
Идеята е да сложиш тая с двата кабела в клема 30, а другите два в клеми 87.
Това естествено след като изкубеш главните релета.
Така подаваш директно ток на помпата, бобините, дюзите, сондата и клапана за бензиновите пари. Може и да съм пропуснал нещо, но важното е, че така елиминираш много простотии.
След това бегом да палиш дзвера.
Подозирам, че промяната ще е фрапантна.
Още по-добрия вариянт е вместо да ги бучиш на клема 30, да ги оставиш малко по-дълги и да дадеш директно от акумулатора.
Ако се оправи кочината, ще продължим нататък!
Става много лесно!
Едит: след пробата, веднага махай кабелите!!!

RaIDeR
01-02-2011, 22:06
Колега какво става с релетата смени ли ги , на мен ми ги правеше сащите магарии та даже понякога гася вадя ключа, наща продължава да си работи немога я угася . Та проблема си беше в главните релета до акумото ! Смени ги и кажи как е ,не са скъпи по 3-4 лв. ама трудно се намират май .

Wiliams
01-02-2011, 23:20
Ами малко обикаляне по ел магазините и се намират...Малко са "обратни"...
Значи да елеминирам главните релета...още утре рано ще бъде сторено,дано да се оправи...мерси за инфото колега! Утре ще пиша каво е станало...

Wiliams
02-02-2011, 19:53
Пак аз и тъпия ми проблем....Колега mordohy следвах точно оказанията ти...колата не запали.Като и сложих пак релетата,пак прецъкват но като се задържи да подадат млако повече време напрежение към помпата,дюзите и т.н. колата пали...без тях не...Та мисълта ми е следната-колата се намира в сервиза в които работя.Авто-електро сервиз е и маистора ми я прави...Но според него твърдо е компа...А аз имам чувството,че въобще не е от него...повече клоня към релетата.Та ако може колега да ми пратиш другия комп,за проба,а аз ще го препратя на колегата Raider...всички разноски по пътя на компа ще ги поема...въпроса е да пробваме в сервиза и веднъж за винаги да се оправи колата...просто нямам нерви вече...
Още веднъж мерси за помоща!
Поздрави!

mordohy
02-02-2011, 21:22
Нещо не е наред. Ако пали с релетата, много по-лесно ще пали само с посочените кабели.
Пак прочети и пробвай!

kolev
03-02-2011, 10:34
ами не пали щото не свързвате кабела правилно . ей на тая схема 13 и 14 са ти главните релета. на всяко с 2 кабела трябва да подадеш + директно от акумулатора на крака 87 и 87б . значи общо 4 кабела трябва да опънеш. то това е особеността на тия релета- че са с 5 крака и 30 затваря едновременно 87 и 87б, не са като газаджийските. даже гаранция може да ти дам че проблема ти е в реле 14.

http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=65211&d=1296038728

Wiliams
03-02-2011, 18:21
Точно така колега kolev релетата са с 5 крачета.Аз направих един друг номер днес...Опитах се да елеминирам работата на компа.Ясно е,че компа подава - на реле 14 на схемата.И аз подадох директно минус ама пак се е..ва и не ще и не ще...Просто си е ясно като бял ден,че е от релетата и по точно от реле 14 на схемата ( по която бачкам и аз)...Колега Mordohy,пак ти ще спасиш положението...в смисъл,че аз ще си взема 2 нови релета,но понеже маисторите тука са се заинатили че е компа...Да пратиш другия комп за проба просто,а аз от тука ще го пратя на колегата при когото трябва да иде компа...Просто е така за проба...Всички разноски по пътя на компа поемам аз...Пак Благодаря предварително колега!
Поздрави!

mordohy
04-02-2011, 10:10
Снощи, до като се пулих в една схема на машината, дето навива онова, с което си бършеме задниците, чак след половин час хванах проблема и се ядосах!
Явно, чичо ви Мордохай е изкукуригал!:calc:
Де да знам защо, ама си го доказах веднага с това, че съм ви подвел малко.
По точно, че не съм ви казал нещо много важно!
Това с двата двойни кабела е точно, но има още един елемент. Или по-точно четири. Трябват ви още четири кабелчета с мъжко и женско краче.
С тях, два по два, свързвате само крачетата 85 и 86 на релетата и пъхате мъжките в местата на релетата. Внимавайте, да не ги обърнете обратно. Много е важно, защото бобинките на тия релета имат диоди да обират индуктивния ток при включване и изключване на релетата.
Проблема е, че компа следи тая верига. Защо ли!?
Ами де да знам, но съм сигурен, че при мене заработи системата, чак след като включих старите релета, та да лъжа компа , че са си на място.
При мене бяха две релета, захранени от акумулатора и се управляваха от контактния ключ, а оригиналните бяха само свързани на бобинките за симулация!
Май съм подвеждал и Райдер, та пробвайте и това, щото до два-три дена няма да види комп никой!
Лека нощ!

kolev
04-02-2011, 10:36
абе той компа може да следи за високо ниво на двете релета на крака 85, обаче като дадеш там 12 волта директно без да има кой да ограничава тока, няма ли да изпука някой транзистор в еку-то.

RaIDeR
04-02-2011, 16:14
Колега Wiliams защо просто не смениш релетата с нови такива ?

mordohy
04-02-2011, 18:12
абе той компа може да следи за високо ниво на двете релета на крака 85, обаче като дадеш там 12 волта директно без да има кой да ограничава тока, няма ли да изпука някой транзистор в еку-то.
Абе не даваш директно 12 волта на клема 85 и 86. Там просто използваш два кабела за удължение, с които свързваш старите релета, та да ги вижда компа. Иначе като са си в гнездата е трудно да подадеш 12 волта на клеми 87.
Просто си представи, че както релетата са си на място, подаваш 12 волта от акумулатора на клеми 87.
Може да измъкнеш гнездата на релетата от тенекията и да подадеш 12 волта и на кабелите, ама е грозна работа. С кабелчета за удължение е по-добре.

Wiliams
04-02-2011, 19:36
Точно този вариянт обмислях и аз колега.Още утре ще бъде свършено тогава...А колкото до компа принципно не бъразм чак толкова много а и на мене ми трябва за проба само,след това веднага го пращам на колегата Raider...А и неговата идея не е лоша направо да си взема нови релета...И маи маи така ще направя ...стига да намеря такива утре...
Поздрави!!!

mordohy
05-02-2011, 10:05
Колега, след нощна съм и съм дръпнал 100 гр. ракийка, щото не ща грип.
В тая връзка те глобявам с... Измисли си нещо!
Не четеш!
Нали идеята за това упражнение е да видиме къде е проблема, а не да купуваме чаркове, които да си ги биеме в главите.
Освен това, правилните релета не са по 1.20 лв, а доста по-яка цифра.
Аз сложих тия от по 1.20 лв, след това.
Пернишката банда е виждала плетеницата от четри релета, ама тия карат само 145/6, 156 и 166. Само Мр.Х има Спринт и оцени схемата подобаващо!
Иначе се смяха за моя сметка доста.

Wiliams
07-02-2011, 19:19
Направих всичко...и понеже трябваше да мине сума ти време да осъзная,че в електро сервиз бачкам-та реших да се поразровя из купищата релета и да си намеря 4 броя като моите...не е от релетата...проблема си остана...всички датчици са наред,инсталацията е наред,релетата се оказаха здрави-остава комп...пак филм... Колега пращаи другия да пробваме,а аз от тука ще пратя на колегата Raider...Ако е от компа да мисля нещо,че ми се реве като я гедам да виси пред сервиза бангията...
Поздрави!!!

RaIDeR
08-02-2011, 13:34
Гледали ли сте дали свещите хвърлят искра ? Бензиновата помпа чува ли се да работи нормално ? Странно бях обеден ,че е от релетата,сигурен ли си ,че не релетата дето си подменял са такива каквито трябват ? Па ако е от компа мога да ти пратя моя след смяната , той работи ама няма мощност колата вчера засичах и ми даде 18 на 100 разход гас ! :Д

Wiliams
08-02-2011, 23:08
Не хвърлят искра.И към дюзите ток не отива и помпата спира...всичко което храни реле 14 на схемата спира,тръгва на ново пак спира и проблема ту го има ту го няма ... Мн голям филм...а комп все ще се намери даже днес звъня на една обява от мобилето и човека ми вика комп имам всичко имам ама не се занимавам с еконт...хахахахах...на място да съм идел...е като не ми работи колата как да ида...както и да е...сега да тръгне после съм и замислил такава конверсия... за сега няма да казвам :-P ...Да стане за сега кочинката,да мога да стигна до колегата Mordohy,че от разтояние я мисли колата пък не я е виждал още...и до Варна ми се ходи,виждам на Kris Trentatre-то звяр взело да става(едни клипове гледах снощи),опит да обменим малко...
Поздрави!!!

mordohy
10-02-2011, 00:06
Колеги, малко търпение!
Ще ви пратя комп, релета, бобини, МАП сензор, импулсен датчик и ТПС.
Всичките работещи!
Слагате и ако пак не трръгва...:smackbum:
Или ще почнете от инсталацията и контактния ключ и около него!

Wiliams
10-02-2011, 15:53
Щом е за trentatre-то ще изтърпим...На мен само компа ми трябва да се ориентирам на къде да я хващам...че не се издържа... :drive:

Wiliams
18-02-2011, 23:04
Разбрахме се с колегата Raider,към вторник си чакам компа...вече и доста мераклий се събраха,трябва малко наказания да има :drive: ... Всеки само се надъхва... Аре бе ти с това 1.3,пък те с коли дето им трябва сериозна диета...Само да тръгне кочинката какво съм и приготвил...Малко фитнес ще има...Кара ми се 33-ка , та 2 не виждам...Аиде като доиде компа и я почна,ще има малко видео...
Позадрави!!!

Wiliams
22-02-2011, 16:19
Здрасти Колеги!
Компа пристигна днес...слагам и всичко беше 6...колата си работи като по часовник...направих и 1-2 къгчета-няма такъв кеф...върви та се къса...и понеже нямаше каво друго да и правя реших да си изгоря бензиновата помпа...та сега и до там опрях-бензинова помпа да търся...иначе всичко е 6 с този комп...сега само трябва да си намеря същия,че този заминава обратно към Raider...Та това е общо взето-търся си бензинова помпа за 33-ка и комп за 1.3 зверчето (отново)...
Поздрави!!!

morrty
22-02-2011, 16:36
е сега чакаме и видеото аре аре

kolev
22-02-2011, 16:40
с тоя комп забеляза ли колата да няма пауър , че и той не е много в час. как успя да я изгориш тая помпа.

Wiliams
22-02-2011, 16:55
Като го сложих днес сутринта компа колата си беше 6,вървеше си идялно...но нали 24 годишната ми зелена тиква кипи от акъл,та колата страда сега...когато търсехме причината за гасненето в сервиза,бях вързал един фазомер с кабел отзад на кабелите на помпата,и за целта го бях оголил малко...и естесвено забравих да ги изолирам днес като тръгвах от работа...и на кръстовището към квартала загубих мощност брутално...едвам се прибрах до блока...спирам и от предния капа пушек и мирише на изгоряло яката...отворих аз капака и кво да видя -всичко си е наред...пушека идва от под колата...викам си ламбдата да не е окъсила..ама не по улиците киша и вода и е така стават работите като човек не мисли...клекнах отзад от страната на помпата и видях от къде идва всичко...неизолираните кабели във вода и нормалното последствие-изгоряла помпа...

RaIDeR
22-02-2011, 20:33
Хах бях 100% сигурен ,че не е от компа ! На мен единия комп всъщност не ми трябва самоче този с който съм сега компа на mordohy още е в процес на проба и не мога да забележя много разликите с моя ,а ако работят еднакво предпочитам да съм си с оригиналния от колата . Искам да кажя ,че все единият ще иде при теб ама кой ще е още не се знае :) . Аз да попитам Иво тоя комп отварял ли си го и правено ли е нещо по него , понеже гледам е с червен силикон ? Ние отваряхме тоя оригиналния да видим ко става вътре всичко беше като прясно излязло от завода цялата платка залята с лак няма окиси нито нещо видимо нередно . Иначе за работата има някаква разлика не същественна и немога да преценя дали е по добре или по зле , но вътак колата пак няма днес излизах на магистралата немога да забода 5 та бода я на прав път с 3 000 и тя омалява пък 4 та стига до 4 000 и неще по нагоре тва пак направ терен . То несменени останаха само бобини и тос датчих на хол ли там кот е на маховика , бобините ги замерихме показа нещо там уж са добре , не е от връзки или кабели дадохме директно ток . Мистерията е пълна :Д Wiliams при теб такъв проблем с бягането усети ли днес като си я карал много ли бяга или забива муцуната ?

mordohy
22-02-2011, 20:48
Компа го отварях, да видя какво има в него и как е направен.Като купих колата , при изпреварване прекъсваше и ми отне точно три месеца да го открия.
Просто окъсяваше фасунката на левия мигач и от там в ритъма на релето и забиваше муцуната.
За това е отварян, както и МАП сензора, ако забелязваш!
Имам още една бензинова помпа. Някой ми я беше продал за 10 лева, но е изправна.
Тия помпи са взаимозаменяеми не само с други мотори на алфа, а и с всякакви други марки.

Perdaha
22-02-2011, 20:56
Хах бях 100% сигурен ,че не е от компа ! На мен единия комп всъщност не ми трябва самоче този с който съм сега компа на mordohy още е в процес на проба и не мога да забележя много разликите с моя ,а ако работят еднакво предпочитам да съм си с оригиналния от колата . Искам да кажя ,че все единият ще иде при теб ама кой ще е още не се знае :) . Аз да попитам Иво тоя комп отварял ли си го и правено ли е нещо по него , понеже гледам е с червен силикон ? Ние отваряхме тоя оригиналния да видим ко става вътре всичко беше като прясно излязло от завода цялата платка залята с лак няма окиси нито нещо видимо нередно . Иначе за работата има някаква разлика не същественна и немога да преценя дали е по добре или по зле , но вътак колата пак няма днес излизах на магистралата немога да забода 5 та бода я на прав път с 3 000 и тя омалява пък 4 та стига до 4 000 и неще по нагоре тва пак направ терен . То несменени останаха само бобини и тос датчих на хол ли там кот е на маховика , бобините ги замерихме показа нещо там уж са добре , не е от връзки или кабели дадохме директно ток . Мистерията е пълна :Д Wiliams при теб такъв проблем с бягането усети ли днес като си я карал много ли бяга или забива муцуната ?
Колега с тея признаци...що не си погледнеш дюзите,имах същия проблем,на по късен етап даже изведнъж взе да тръгва трудно после изведнъж спря да пали,според мен е нещо по-горивната система помпата как е и какво налягане дава регулатора бензиновия и дюзите!
Мисля там трябва да търсиш проблема,при мен беше дюзи,но може от всяко от трите неща да е !

RaIDeR
22-02-2011, 21:41
Дюзите са смъквани и почиствани регулатор проверен,нов бенз филтър,помпата има дебит, аз затова накратко казвам какво е останало което не е сменяно пипано или проверено,да не изреждам всико правено :) Значи останаха бобините и датчика на хол или пък някакъв механичен проблем вътре в двигателя но пък мисля нямаше да работи равномерно ако беше така лисан му е правил основен ремонт какво е правил незнам !
Иво като си ги отварял преправял ли си нещо или само си гледал ?
Да кажа ,че колата има и гас която работи малко по зле от на бензин ,тоест не е от храненето с бензин проблема . Да питам по разбиращите какви са симптомите на зле работещ датчик на хол или кот е там следящ маховика ?

mordohy
22-02-2011, 22:02
Нищо не съм барал по компа.
Датчика или работи или не работи. Той е просто една бобина, навита върху магнит. От последното понякога се събират стружки по него. Редно е да провериш.
Замери си пак компресията, че и моята беше правена, ама преди 140 000км и се оказаха клапани!
Щом и на газ е мъртвец, значи са компресия, центровка, тоци!
Няма друго!

Wiliams
22-02-2011, 22:30
Компа го отварях, да видя какво има в него и как е направен.Като купих колата , при изпреварване прекъсваше и ми отне точно три месеца да го открия.
Просто окъсяваше фасунката на левия мигач и от там в ритъма на релето и забиваше муцуната.
За това е отварян, както и МАП сензора, ако забелязваш!
Имам още една бензинова помпа. Някой ми я беше продал за 10 лева, но е изправна.
Тия помпи са взаимозаменяеми не само с други мотори на алфа, а и с всякакви други марки.
Колега направо по еконт...каквато цена измислиш за нея... че незнам вече това карък ли е какво е...да си я покарам млако и аз колицата...иначе сега с тоя комп колата се държи перфектно...само да не бях сглупил толкова днес...

kolev
23-02-2011, 10:40
Нищо не съм барал по компа.
Датчика или работи или не работи. Той е просто една бобина, навита върху магнит. От последното понякога се събират стружки по него. Редно е да провериш.
Замери си пак компресията, че и моята беше правена, ама преди 140 000км и се оказаха клапани!
Щом и на газ е мъртвец, значи са компресия, центровка, тоци!
Няма друго!
по тоците уж всичко вече сме проверили. мен ме съмнява центровката, но щом с другия комп е същата работа, остава някаква аномалия по венеца. зацепването сме го проверявали.

Колега направо по еконт...каквато цена измислиш за нея... че незнам вече това карък ли е какво е...да си я покарам млако и аз колицата...иначе сега с тоя комп колата се държи перфектно...само да не бях сглупил толкова днес...
колега, съмнява ме че само кабелите си изгорил, а помпата ти е здрава.

Wiliams
23-02-2011, 19:43
Бушон съм изгорил...смених помпата тръгна,работи малко шумно обаче...и не спирам да се озадачавам-какво става с тая кола...смених бушона и въртя да паля,колата пали ама сигуно на 2 цилиндъра...пак въртя пак пали тоя път малко по добре...отново и този път всичко е 6...а сега кво става...качих се за едно пробно кръгче пред блока,няма проблеми колата,оставих я позагря до към 60 градуса и като я исфорсирам на маясто,не виждам да има проблеми но като върна газта и пада по 700об/мин...после пак качва до 900 ама като че се позачудва двигателя...и при 900об имам чувството че бачка на 2-3 цилиндъра...(маи е само чувство)...иначе си се форсира...колега Raider при теб така ли работеше тоя комп,да знам да не се притеснявам,че доста вълнения по колата имах тия дни...

mordohy
23-02-2011, 20:21
Помпата не си изгорил, но щом е шумна, значи е за боклука. Това късо също може да е повредило релетата.
Като почне да вие помпата, тока и се вдига и сети се целия пад къде отива.
По-точно тоя пад на какво влияе!?
На всичко. От дюзи до бобини!
Днеска не стана, щото други проблеми имах, ама утре ще гледам да разпращам помпа;болт и фар, ако изровя последния

Wiliams
23-02-2011, 20:29
Колега ти си ни спасението на 33-каджийте...аз утре ще закарам колата пак до сервиза и ще чакам помапта да дойде,като междувременно трябва да видим и с колегата Raider как ще ги мислим тия ECU-та...

mordohy
23-02-2011, 20:35
Колега ти си ни спасението на 33-каджийте...аз утре ще закарам колата пак до сервиза и ще чакам помапта да дойде,като междувременно трябва да видим и с колегата Raider как ще ги мислим тия ECU-та...

Няма какво да мислите!
При него проблема не е от компа. Пак ги сменете ако искате, но резултата пак ще е същия.
Огледайте си инсталациите и особено главните релета, да не изгорите още един, че тогава не знам какво ще ви правя!!:tequilla:

TishO
23-02-2011, 21:36
Тука засегнахте една тема с помпата дето от доста време ми е чудна моита помпа вие от около година и нещо и си мислех че ще дава богу духом ама я чакам от доста време де и се си мислех да не да се е затлачила с боклици от качествените ни горива и дали има начин да се почисти или какво изобщо да я правя щото така си брамчи че при запалена кола се чува от 4-5 метра и друго сменях двигател а помпата ми е от 8клапановия двигател има ли значение или всички са с еднакав дебит .....

mordohy
23-02-2011, 22:38
На тия помпи, дебита им е в пъти по-голям от това, което могат да поемат двигателите. По-важното е налягането, което вдигат. Бръмчи ли, значи е разбита. Другото по-важно е тока , който лапат, когато са разбити. Разбръмчи ли се- в кофата, че проблемите могат да станат разностранни.
Разбира се, разбръмчи ли се помпата, първо се сменя горивния филтър, защото като се запуши-пак бръмчи. По-точно клапана за свръхналягане, който е в самата помпа!

kolev
24-02-2011, 10:54

абе ти си оправи инсталацията, то еку-то няма къде да ходи.

RaIDeR
24-02-2011, 15:34
И аз да се умъкна у разговора , парво Wiliams екотата работят еднакво щом без комп колицата ти е умряла тва сърце си остава за теб ;) въпреки,че съм фен на Ferrari team :Д тея коли са си със собственно мнение тей ,че не се очудвай какви ги върши,аз от как съм я зел мойта се я човъркаме и преправяме и тя пак нейното си знае :) Ся заговорихте за помпите имайте в предвид колко гориво за тея години е минало през тях със какъв ли не произгод ,а и попринцип всички външни помпи си се чуват доволно , има значение и колко бенз има в казаня,дебита им 100% е намалял ама пак за жилави и работят . А пък горивния филтър как се запушва не е истина поне 50 пъти по-леко минава бенза през нов филтър,а и има един чалъм там с горния винт където се закача провода към помпата ,ако дупките се нацелят да са една срещу друга още по леко ще преминава пероля . При мен следва сваляне на тос хол и почистване ама ще е като се позатопли ,че си трябва каналец за целта,стружки и ръжда ще има 100про бее ща я виим тая раута .
П.С Най омразното нещо в една кола са еврейските звезди,чука кат заиграе сичко се оправя :)

Wiliams
01-03-2011, 20:10
Честит 1-ви Март Колеги!
Още малко да ви се оплача...Колега Mordohy помпата доиде миналата седмица,качих я пак същата,колата работи недохранено-все едно бензин няма...купих си нова,слагам я вчера-пак същия проблем...филтъра си смених,свещи смених,тръгвам от работа днес-даже до Баумакс се отбих,прибирам се -колата няма проблем...в квартала обаче ми се наложи да изпреваря един автобус,посмачках я и взе пак да прекъсва леко...преди блока има една отсечка,пробвах я-1-ва,2-ра-беше се оправила,спирам пред блока и просто чувам как и новата помпа бръмчи здраво...изгасих колата,давам на контакт и помпата си бачкаше нормално,запалих колата и я изфорсирах на вдигнат преден капак от дросела с ръка...и мисля,че чух нещо като детонация,горе точно след дросела...колата взе пак да прекъсва,първо изгуби ниски обороти,после направо си загасна... и сега ако някои може да я запали на повече от 2 цилиндъра,го провъзгласявам за бог...направо не знам вече...и утре сутринта съм сигурен,че след 3-тия опит колата ще се оправи ще запали и пак ще има същите парчета...Kолега Raider сигурен ли си,че компа не ти ги е правил тия парчета и на тебе...вече просто не знам...направо съм толкова "очарован" от тая инжекция вече...даже направо се чуда дали да не си потърся 1.5 с карбовете,пък този двигал да го дам на някои с повече нерви...предишния карбураторен звяр не си е и помислял да ме остави...просто не знам вече...

mordohy
02-03-2011, 08:14
Я откачи температърния датчик, дето се намира между филтъра и дросела и пак пробвай. Ако помпата пак бръмчи, значи илирегулатора се ебава или се запушва тръбата след него до резервоара, а може и тръбата от помпата до рейката. огледай да не са прегънати някъде.
Това бръмчене е ненормално. Помпата, която ти пратих със сигурност е добра. Не и гледай нвъншния вид. Няма и 5 000 км.

kolev
02-03-2011, 11:00
с тоя комп колата правеше следния номер - караш нормално и решаваш да смачкаш газта. натискаш ,ама никаква реакция. като я запалиш понякога я чувстваш как работи немощно, не че работи на 2 цилиндъра , ами просто като баба увяхвала. ако е така, значи проблема е в компа. ако искаш, разбери се с брата, да пратиш твоя стария от колата и да го погледнем дали не може да го възстановим и с него да караш. а ако не стане, като си намериш добре работещ, тоя ще го върнеш.

morrty
02-03-2011, 11:15
имам от 1.7 жетроника ако върши работа

mordohy
02-03-2011, 12:25
имам от 1.7 жетроника ако върши работа
На него е коренно различен.
Тия нашите са просто играчки пред неговия!

staiger
02-03-2011, 13:53
Не искам да спамя ама най-хубаво си е с карбуратори и си е класика

RaIDeR
02-03-2011, 15:19
Направо си спамиш .ако най доброто бяха карбовете нямаше ли всичките нови коли да ги правят с карб ? Просто при алфа ел. инсталациите винаги са куцали незнайно защо !
Колега Wiliams имал съм такива проблеми обаче и със тоя комп ги имам понякога ,както каза и ти понякога ги има понякога ги няма , пиши във скайп,ако искаш да ми пратиш твоя комп,да го мъчим с брата да го препрограмираме,че то тея компове са малко дефицит то колко ли 33 ки останаха пък ко остава и за такива със иав инжекцион .

staiger
02-03-2011, 17:44
Ok ,имах предвид за 33-ката по принцип,а колкото до новите "коли" какво има да говорим

Wiliams
02-03-2011, 20:26
Оригиналния комп на колата кои го знае къде е...предишния собственик я оставил да се ди пред блока 2 години и момчетата си свалили каквото им трябва...със предния фар и компа заминал...Колегата Mordohy ми прти неговия,така че колега Raider мога да пратя него да видите защо ги прави тия парчета с тока към помпата,дюзи и т.н...Иначе когато не правеше парчета,колата летеше с него...никога не е имала този проблем...сега незнам дали е от компа,но проблема се появи с него...още същия ден като го сложих...отначало помислих че е помпата,та 3 смених ама пак...Точно помпата ме кара да си мисля ,че може и да не е от него...много шумно работи...като давам контакт да подкачи-не се чува(нова е нормално),но като покарам 5 мин и направо става доминиращ шум в купето...може и компа да бърка нещо в работата на двигала,и от това да вижда зор тая помпа...иначе днес проверихме(когато направи за пореден път парчето),тока към свещите си е наред,помпата дава хубяво налягане(поне на око) към регулатора(значи всичко преди него трябва да е наред),ток към дюзите ходи...а колата едвам пали като на един цилиндър и веднага гасне...след час,след 2-3 опита пали и си работи 6...карам си я няма проблем...след 2-3 часа отивам пак да я паля работи добре 5-6 мин и аиде пак на ново...та мислиме в сервиза,че е нещо от системата за горивото,я дюзи зашушени,я нещо друго запушено...общо взето днес много добре обобщихме "проблема" на 33-ките...Повечето такива с проблеми просто не са карани коли...оня карал-оставил за една година,другия купува тръгва да ремонтира-колата пак седи...утре я карам на едно момче,до нашия сервиз работи,да я види...ако се окаже комп,ако трябва от ebay ше търся но 2 резевоара юнашко каране ще има...малко да и разкърша кокалите-тя точно от това си страда колата-липса на движение...

mordohy
02-03-2011, 21:10
Значи, момчета, имам избор!
Или да си взема отпуската през юли и да ходя на море или през май.
Ако е през май, дупе да ви е яко!
Ще ви обиколя с още компове, дюзи, бобини и датчици в багажника и ще ви оправя кочините, ама ако е от ваща мърлящина, тоест тръбопроводи, компресия и прочие....
Абе дупе да ви е яко!
Първо си вижте механиката и ВиК чарковете!!!:paddle:
Едит! Гроздовата на Райдер е чиста отрова! С половин кило, два пъти се напих:angry:
Крушовата обаче е класика!
Наздраве, скрападжии!

RaIDeR
03-03-2011, 15:29
Честит празник майсторчета и наздраве ! Ся по темата искам да запитам колегата Wiliams когато работи двигателя ти на празен ход тресе ли,да не е нещо от компресията ?
Забелязал съм и друго аз , когато много хора ровят по една кола накрая всичко излиза збъркано . От писаното по горе неможях да разбера много оплетох се отвсякъде,кой къде как защо ууааа плетки . Само знам ,че не е от компа щото аз с него карам от как съм я взел,чяк пък да гасне и да не може да върви не е било, не търси проблема там . Пъл ако ти писне да се занимаваш с тос бензин що не сложиш една газ и да си караш работата хем и по евтиничко ще ти е а и боксерчето не се мръщи на газиоля .
ПС. Имам нов изпарител ланди рензо един приятел пък продава брц бутилка .

Wiliams
03-03-2011, 19:27
Наздраве и Честит 3-ти Март и от мене колеги!!!
Днес открихме причината...Колегата Mordohy беше наи близко-тръбите и по точно резевоара...от начало си мислех,че стрелката за горивото не бачка-половин резервоар показва,а на мен се ми свършва бензина...да ама не точно си е показвала-наводнение стана в канала днес ама от бензин...свалям си аз спокоино гадуна и си мисля,че има няма 2 литра бвнзин вътре и глеи ко става...като шурна от маркуча за зареждането-към 25 литра изтече горе долу чист бензин...като свалих и обърнах да доизтече-колеги такава гадост не сте и сънували...течност с цвят на летен залез...ама л...на да видиш....4 часа чистене на тоя гадун и сега 2 дни ще го оставя да се поизветри....и от към регулатора същия цвят...много филм...ха сега ми кажете как да си прочистя и останалата част от системата...та така филма беше на ужасите тоя път...да видим по нататъка по горивната система какво ще излезе...
Поздрави!!!

RaIDeR
03-03-2011, 19:33
Ша са сетиш ти ! Нататък сваляш чистиш дюзи и един нов горивен филт и да почерпиш старшия,че без него сме за никъде :П

kolev
28-03-2011, 10:35
айде колеги, търсим още един компютър за 1,4 иав8ф.68 здрав или счупен няма значение. сегашния сме го закрепили ама колко ще изкара....

aitana
10-04-2011, 11:52
1351цц боксера вади най-готиния звук .... алкохолици такива :hehe: :cheers:
http://www.youtube.com/watch?v=N9eeeCSmab0&feature=player_embedded

mitaka_bg_pd
07-08-2011, 21:04
Утре ако не можеж да го намериш казваш ще ходим 2-мата :)

Wiliams
07-08-2011, 21:58
Екстра,ето и тел за връзка - 0895387467 - Добри.Пиши ми и твоя тел да се разберем :)

mitaka_bg_pd
07-08-2011, 23:16
Eм 0878/910607 Митко ми звънни утре по някое време и да отидем през деня :)

mordohy
08-08-2011, 01:21
Бре, келеши, кажете какво ще търсите!
Да се включиме и ние!

Wiliams
08-08-2011, 09:13
Рацерски истории колега :) . Откакто разбрах за трак дея на 5 септември сън не ме лови,да я вкарам в ред за 2-3 завоя моята кошничка.Пък откакто оня ден взех да давам кантари на 150-коня E30-ски съм твърдо решен,че ще готвя кошмара.Та с колегата ще мръднем днес до един майстор да види какво може да се направи по окачването,че си е доста мекичка...иначе за сега колата се сдоби с права генерация на оригиналния размер с резонатор,нов air intake,корито-sparco pro 2000 и малко олекотяване.Останаха спирачки(демек най-важното),окачване и да видя как подяволите да и вдигна налягането на бенза малко...

Perdaha
08-08-2011, 14:44
Рацерски истории колега :) . Откакто разбрах за трак дея на 5 септември сън не ме лови,да я вкарам в ред за 2-3 завоя моята кошничка.Пък откакто оня ден взех да давам кантари на 150-коня E30-ски съм твърдо решен,че ще готвя кошмара.Та с колегата ще мръднем днес до един майстор да види какво може да се направи по окачването,че си е доста мекичка...иначе за сега колата се сдоби с права генерация на оригиналния размер с резонатор,нов air intake,корито-sparco pro 2000 и малко олекотяване.Останаха спирачки(демек най-важното),окачване и да видя как подяволите да и вдигна налягането на бенза малко...

ми освен с регулатор който може да се регулира с какво ли друго,ама колега интересно ми е какво целиш като вдигнеш налягането на горивото в рейката !!

kolev
08-08-2011, 14:50
оригиналния регулатор на 33 1,4 е вебер и отгоре има една врътка за регулиране, ама ефекта какъв ще е...

Wiliams
08-08-2011, 14:59
Ами освен налягане на горивото и ремап на софта на компа ще иска...абе маи маи за обречена кауза се боря...окачване и спирачки му е майката за Калояново...

kolev
08-08-2011, 15:02
ако ще правиш ремап, няма за какво да пипаш налягането. даже най-добре не го барай изобщо че пак ще се вкараш във филм. иначе от тоя двигател , каквото и да правиш трудно ще изкараш повече от 90 коня.

Perdaha
08-08-2011, 15:05

Ами освен налягане на горивото и ремап на софта на компа ще иска...абе маи маи за обречена кауза се боря...окачване и спирачки му е майката за Калояново...

въпроса е ти да си удовлетворен от свършеното и колата,ремап ок,просто се замислих и ми стана странно за овеличаване на налягането на горивото и затова питам ,понеже няма да има кой знае какви реформи няма да сменяш и дюзи и се замислих че освен че можеби ще покачи разхода можеби даже ще поразвали работата на мотора особено в ниските-затова те запитах каква е идеята - иначе успех и да си направиш кефа на калояново :)

Wiliams
08-08-2011, 15:13
http://www.squadra-tuning.nl/autos/categorie/11/auto/1.html тук за моят двигател дават до 93-4 коня и към 120 нютона...4-5 нютона + 3-4 коня наистина не си заслужават...

---------- Post added at 14:13 ---------- Previous post was at 14:09 ----------

въпроса е ти да си удовлетворен от свършеното и колата,ремап ок,просто се замислих и ми стана странно за овеличаване на налягането на горивото и затова питам ,понеже няма да има кой знае какви реформи няма да сменяш и дюзи и се замислих че освен че можеби ще покачи разхода можеби даже ще поразвали работата на мотора особено в ниските-затова те запитах каква е идеята - иначе успех и да си направиш кефа на калояново :)
Твоята 33-ка няма ли да я видя там...Влюбен съм в тия 16 винилови боксери мамка му...

Perdaha
08-08-2011, 15:16
http://www.squadra-tuning.nl/autos/categorie/11/auto/1.html тук за моят двигател дават до 93-4 коня и към 120 нютона...4-5 нютона + 3-4 коня наистина не си заслужават...

---------- Post added at 14:13 ---------- Previous post was at 14:09 ----------

Твоята 33-ка няма ли да я видя там...Влюбен съм в тия 16 винилови боксери мамка му...

хахахаха и аз съм доволен вече от нея кефец си е няма да мога и то най-вече поради финансови причини иначе много ми се идва,имам и още нещица да поизкусуря и съединитела ми е за смяна искам да пооправя и него,иначе и мойта търпи промени тип олекотяване :0 бавно но славно се движа ама като има позавършен вид ще постна и снимки и т.н. :)

kolev
08-08-2011, 15:42
освен това епрома е запоен за платката на еку-то. трябва да се разпои, да се запои цокъл и там да се бодне новия чип. определено не си заслужава манипулацията за 3-4 коня и то евентуално.

Wiliams
08-08-2011, 15:56
освен това епрома е запоен за платката на еку-то. трябва да се разпои, да се запои цокъл и там да се бодне новия чип. определено не си заслужава манипулацията за 3-4 коня и то евентуално.

хахахаха и аз съм доволен вече от нея кефец си е няма да мога и то най-вече поради финансови причини иначе много ми се идва,имам и още нещица да поизкусуря и съединитела ми е за смяна искам да пооправя и него,иначе и мойта търпи промени тип олекотяване :0 бавно но славно се движа ама като има позавършен вид ще постна и снимки и т.н. :)

Ще се минава на 16V :D

Вървежни са много,особено на Kris,като я гледам по клиповете...:big_love:Пък и съм фен на ралито,че ще се хвърлят парици-ясно е,но за 33 си заслужава...Като я завършиш ще я видя,и да не пребоядисваш-истинското 16V е - Rosso ...:D

TishO
09-08-2011, 17:22

ти земи го зглоби този варел че вече не издаржам зарад теб дет си изкорубил сичко ме кара и моита да я прая варел последния път криско ми изнеси лекция по темата ама ще го изчакам да се върне другия месец ще си махна кофата с инстроменти от багажника ще ви накажа двамата и се прибирам доволен кам моито село

П.С. Тоше за италфеста да си на линия че ако не доидеш идвам да ти зема предния капак :drinking: и после с Криско ще плащате сметката на хижата а на Пацо му кажи кат зглоби Робокопа си ще напраим една среща на 33-ките :sex:

kolev
09-08-2011, 18:01
истинските алфи се движат само поне с половин сервиз в багажника, така че не барай кофата :D
а крисчо ако го вземе някоя дебела американка, ще има да го чааакатеее... :P

mordohy
09-08-2011, 23:20
1.4 има гадния навик, като я регулираш по закон Божий, да не върви добре!
Всяка година моята я регулирах на стенд за прегледите в Гърция, а после си понавивах налягането, та и на мен да ми харесва!
С налягането вдигаш доста повече кончета, отколкото посочените 3-4.
Поне на мен така ми се струваше
По компа не пипай нищо,че после ще имаме филми!

Wiliams
10-08-2011, 22:24
Аааа по компа нищо не пипам...за това си мислех нещо с налягането...ама ако се съберат малко парички може направо на 16V да се минава :evilsmiley: ...та затова ще пускам 1.3-то за продан (макар.че съм страшно доволен от него) ...

Plamen33
10-08-2011, 22:34
Колега 16в мн трудно ще намериш читаво ние се нагледахме и чухме какви ли не извращения по тези мотори и купета не останаха свестни такаче ако купето ти е 6 намери един мотор направи му ревизия и така ще има обаче филми инсталации и така нататак ама сме насреща части сякакви бол хаахах поздрави :bouncing_smiley:

Wiliams
10-08-2011, 23:00
Като за кола на 20 години,от които 4-5 е прекарала под някакво дърво пред един пловдивски блок,без да се кара изобщо,купето няма ама никъде ръждица даже(да чукам на дърво)...между другото си търсех точно 16V двигател когато попаднах на колата...съдба...

mordohy
11-08-2011, 01:37
Аааа по компа нищо не пипам...за това си мислех нещо с налягането...ама ако се съберат малко парички може направо на 16V да се минава :evilsmiley: ...та затова ще пускам 1.3-то за продан (макар.че съм страшно доволен от него) ...
Продадеш ли си 1.4, ще си биеш главата после!
Първо, тоя мотор търпи до немай къде простотии.
После, инжекциона му е много стабилен!
Нямаш си на идея, какви са проблемите на останалите боксери!
Оправдано е само сменяването му с 1.7 8в мотора.
!.7 16в е първо кьотук в ниските и още по-разочароващ в останалото!
Не го ли газиш, просто не върви!
Като го газиш, гори като за три и се чупи яко!
За това и мода ни си кара газовия хладилник, дето е 1.7 8в, а за гъзария си има другата!
На моята, по съвета на Дригата и вдигнах компресията, защото си карам преимуществено на газ и резултата е налице!
Тоя мотор го дават : 107; 116;118 и даже 129 коня!
Убедих се, че в механиката, всички са еднакви!
Мене ме интересува, че в нанагорното от Перник, по магистрала Люлин, просто късам всички!
Просто си личи, как ги ям в нанагорното и мотора е неуморим.
Коли, които са доста по-сериозни от Катъра се задъхват!
Единствените три коли, с които си правиме кушии с променлив успех са една 145 2.0, БМВ 320 и едно Рено 19 1.8 ТИ.
За сведение, Реното освен, че много прилича външно на 33-ка, е и със същите кила!
Извода ми е: оправяй си колицата и си я карай с кеф!
Ако не-слагай 1.7 8 в или 1.6 от 145/6, барабар с инжекциона им!
За доказателство, прегледай от последната година, колко м33-ки участвъват на мероприятията и какви са.
Ще се учудиш
От години нямаме сериозни, тоест карани 33 16В
Явяват се на сбирки, но не се карат!
Те това е проблема!

Wiliams
11-08-2011, 10:38
Само се убеждавам и разубеждавам...Знам,че няма смисъл да сменям този двигател за 16V(въпреки,че много искам),да се вкарвам в някакви филми...имах 2 идеи...първата е смяна на моя боксер с 1.7 16V...втората е да изкарам още мощност и въртящ момент от моя си двигател,като принципно съм повече за чистия атмосферен тунинг...обаче ми се въртеше нещо из главата от сорта на 1.3 турбо боксер...сега знам,че ще ме посъветвате въобще да не се занимавам с подобен тип конверсии,и аз още не съм намерил информация за това как ще стане-само идея в зародиш е...но все пак си мисля,че щом на варбурзи 1.3 слагат турбинки,Fiat Uno си имат 1.3 турбо,трябва да е възможно...не мисля да надувам повече от 0.5-0.6...знам,че и там филмите са доста,но е и доста по евтино от атмосферния тунинг ...
А колкото да инжекцията на 1.3-то-куче е,бетон...аз лично съм много доволен от нея и двигателя като цяло,алфата върви като за 100 и кусур коня кола...затова все се отказвам да пускам обява на двигала...
Та моля някои колега които е на ти с турбинирането на боксери да сподели,какви са филмите там,за да мога да си направя една проста равносметка и да видя от къде да я подхващам...мерси предварително...

Perdaha
11-08-2011, 11:16
:) и аз да се включа като човек скоро минал през кошмар,та съвета ми към теб е да се вслушаш в съветите на колегата Mordohy,знам какво е като ти влезе перото аз заради това си теглих бича сумати и време,но след всичко минато и моя съвет към теб е или да стегнеш основно тоя двигател и да си го караш или ако е 1.7 да бъде 8В мотор-много по-прост за подръжка много по малко капризен,след това като искаш позасили него -никакви грижи-ако сега повах нещо бих направил това :)

Triptih
11-08-2011, 11:29
Първата ми 33 бе 16v и когато трябваше да си взимам сегашната 1.4литрова 33 си мислех,че ще бъда много разочарован от нея.Подценявах я,но се оказа че ми носи също голямо удоволствие и тръпка.Нещо повече,тази е по-запазена и гледана.За разлика от 16v която бе изтормозена,сегашната ми доставя страхотно усещане.Още по-хубаво е като си я стегнеш и знаеш,че е изрядна.
А относно подобрения по твоя двигател,аз бих сложил едни карборатори и олекотил максимално.Повече не й е нужно според мен.

TishO
11-08-2011, 17:26
За доказателство, прегледай от последната година, колко м33-ки участвъват на мероприятията и какви са.
Ще се учудиш
От години нямаме сериозни, тоест карани 33 16В
Явяват се на сбирки, но не се карат!
Те това е проблема!

Ееее Бате Иво стига де всяга година на италфеста има един чичка със един спорт вагон 16-ка а колкото до миналата година щях да съм там обаче в последния момент се случи така че трябваше да бъда на семинар на фирмата в която работя и не успях да отида и друго аз моита 16-ка я карам всеки божи ден мога да кажа че в годината има най много 10 почивни дни и е чук от всякъде верно в ниските е дърво спрямо 8-клапановия мотор (които ми беше първия двигател) но и 16-ката си има своя чар и защо всеки казва че много се чупи като аз я карам постояно в критичните и преди месец и нещо когато и правих основен всичко вътре в двигателя беше със 0-во износване а двигателят ми е на поне 750 000 :sex:

mordohy
11-08-2011, 21:04
По принцип аз нямам никакво право да критикувам 16В, защото никога не съм имал такава:Tease:.
Вадя изводите си от чиста статистика.
Когато говорим за ежедневна кола, 8в си е класи отгоре.
16 в си е за юркане и точно от там им идват проблемите!
И на мен ми се ще, от време на време да яхна и аз 16в, ама трябва да имам още една!
Проблема сме го дъвкали много пъти!
Каквото и да казваме, всеки си прави каквото си иска!:laughing1:

Wiliams
11-08-2011, 22:07
Основната ми идея за колата е да я карам само за кеф...та за какво друго да караш една 33-ка...за евридеика имам един форд фиеста от 95-та на газ,седи пред блока тука,иначе и служебната мога да ползвам...искам да карам с темпо...това ме влече от дете още...завои,епекс,треактория,време преди всички останали...а 33-ката е единствената кола дето ми е носила толкова кеф...ако я развия до една непрофесионална бегачка-екстра...пък и пуста гордост,да отсрамя марката ...не може някакви запалянковци с някакви смешни БМВ-та да се дъхат на марка дето едва ли не е израснала по пистите...ми алфист съм си и такъв ще си остана...е сега един авер с една "E-30-ска" 2.0-150 коня се дъха на едно квартално QV-145,и чак си мисли за някакви автовози...ха та откога мудните германски дебелани взеха да стават по пъргави от фините италянски сладурани...как да не си вземеш едно 16V и да мачкаш наред :boxing: ...

Perdaha
11-08-2011, 22:20
абе точки ...важното е да припадат да ги е... :)няма значение с кой мотор! :)

TishO
11-08-2011, 22:38
Е аз това ви разправям че колата си я ползвам за всеки ден. И до сега всяка сутрин ходим заедно с нея до работа и от там цял ден по клиенти а на всеки 3 месеца в различна част на България понеже моита котура е една от наи старите във фирмата сега ще ви разкажа една случка. На 20 декември миналата година фирмата имаше семинар на Боровец фирмата ни се състои от 18 офиса от цяла България и понеже аз съм една от наи далечните дестинации на около 400 и нещо километра от Боровец 99% от колегите ми се обзаложиха че няма да стигна с кошницата до хижата. Пътуването протече що годе гладко докато най здравите машини голф 2 и 3 омряха на магистралата ауди А4 малко преди софия а малко преди последния разклон за боровец ауди Б4 и джипа на шефа спряха за почивка!!! От наи далечната дестинация аз пристигнах първи и без дори да пробуксувам а ви оверявам че на боровец имаше достатачно сняг и лед и ниски температури че дори и руснаците не им се излизаше на вън :laughing1: И така всички пристигнаха на семинара със извесно закаснение и няколко спирания по пътя. А вечерта батко ви Тишо доволно прие 2 бутилки уиски и една бутилка поморииска мускатова понеже алфа ромео е смотана и чуплива :spiteful: И така има няколко човека от форума които знаят как си карам колата по цял ден и какъв тормоз отнася всеки божи ден. И накрая искам да кажа че за мен не 1.4 или 1.7 8 клапана нито 16клапановия е наи здрав а боксерите са си изрудски двигатели. между другото сам виждал как високо проходим джип засяда в локва а 33-ка която бачка на 3 цилиндара от 3 години минава без да спре за миг а след нея и една 146 1.6 боксер с 2 думи нямам думи :crazy::sex:

---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:34 ----------

много искам да го видите тава такси минава за втори път през водата а първия път вадата беше доста високо видеото е правено от мен и V@K@T@ приятно гледане :Tease: http://www.youtube.com/watch?v=ffZXAh9qWnw (http://www.youtube.com/watch?v=ffZXAh9qWnw)

ако ви е харесало видеото това е когато таксито минава за първи път през водата :crazy::sex: http://www.youtube.com/user/redb00l#p/u/17/kx3JPQloyuA

Wiliams
11-08-2011, 22:43
Ами същото бмв дето се дъха на QV-то,и кола на 400 не може да ми направи...ниски 16-ки давало незнам си кво...ако вдигна с 5 коня и намаля с още 100 кила(което и ще стане в близките дни) и ще има разтрел...днес на лаута на една е-30-ска за малко и беше...номерата от бмв събора и седяха още(все пак при пловдивските бмв-та това вдига 20 коня(или сваля 150 кила обща маса)),отнесох го със 150 на бетонния мост и откъде да знам,че се надъхало момчето...на екскалибур ми тръгва на цялата газ от светофара,а аз както обикновенно я държа под 2000,че с тоя резонатор...настъпих о пт 3-те коли на старта,на 300м преди техномаркет беше останала една...ха 1.3 съм,а той по малко от 2.0 не беше...не ще припадат-с АВТОВОЗИ ще припадат...разтрел наред...

Plamen33
12-08-2011, 00:08
Само така особено с тие смешни бмв и голф 3 аз лично знам и се запалих от чичката имаше 33ки от всички серии обаче като бяха на по 6,7 години правеше ги смешни и още разправя как наи варвяла 1.5 4 карб. и бил наи доволвн от 1.7 8в 4х4 неможе да я прежали а мн коли смени и от него крастата по алфичките и бащата имаше 33 сега е с 164 и така сори ако ти цапаме темата но даваи смело с твоита 33ка не я изоставяи:go:че малко останахме нека си ги гледаме и качи малко снимки ПОЗДРАВИ

Wiliams
19-08-2011, 19:33
А за оставяне и дума да не става!Та след много мислене вече съм категоричен,ще скачам на по голям боксер-1.7...8 или 16 клапанов-каквото изпадне...И в двата случая ще има сериозни доработки преди да влезе в коша...Ама сега ме мъчи друг проблем...миналата седмица с колегата mitaka_bg_pd (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=17458) ходихме до един майстор да погледне окачването...Та оказа се,че 33-ката само Koni я спасява.Да де ама никъде не мога да намеря жълто Koni(в интернет) за 33-ка.Майстора ми каза,че и с пълнители ще стане,ама те се оказаха още по неоткриваеми...Та блъскам си главата тука и до никаква конкретна концепция не мога да стигна...Не знам и как седят нещата със стаб-щангите при наще кошве...Двигателя май май ще дойде най -лесната работа по колата,че и спирачки имам да мисля..абе докато не я бутна под минута на Калояново няма май да мирясам...

mordohy
19-08-2011, 21:56
Не си блъскай главата с излишни глупости!
Караш 33-ка, а не голф -2!
Основната разлика по окачването им е, че ако на голфа Конито му е жизнено важно, то това не се отнася за нашите кошници!
Окачването им е такова, че и с меки амортесьори пак държат добре !
Слагай там някакви и хич не му мисли!

TishO
19-08-2011, 23:01
колега ако се беше сетил седмица по рано инах 1.7 8клапанов двигател в уникално добро състояние но дригата отмъкна блока буталата биелите и коляновия вал сичко друго остана :shutup: ако ти трябва дебитомер или нещо друго за новия двигател ако е 8 клапанов свиркаи късмет с намирането на двигател

Wiliams
20-08-2011, 14:33
Гледах я аз обявата за двигала още оня ден и така ме беше яд като видях,че си го дал колега,защото сега ще е трудно да попадна на читав двигател.
Че са меки стоковите амортисьори,меки са ама наистина си държи колата като я напъна...ама за сега мисля някакви стаб-щанги,някакви по стабилни разпънки,а пък ако изпадне някое по стабилно окачване през това време-екстра...чудя се и каква конверсия за спирачките да ползвам,че са си болна тема за 33-ките...Иначе като работа по колата за сега почна активно олекотяване,ще се целя към 850-60кг...и да ако на някой му се намират 4 слика пред умиране да свирка(13-ки търся),че мисля да направя едно Чешнигирово тия дни :drive:...

Wiliams
21-08-2011, 19:15
http://vbox7.com/play:0fc082b2d2 ===> Само на тръби с резонатор е страшно :evilsmiley: ...
(сори за лошото качество на клипа,тела толкоз може)

Wiliams
22-08-2011, 13:37
Един въпрос към по старите 33-каджий.Какви амортисьори са взаимозаменяеми с оригиналните на 33,92г.,въобще има ли такива?С какво толкова са по различни тези амортисьори от на една Лада примерно(освен самото захващане към купето де )?
Мерси предварително!

mordohy
22-08-2011, 13:43
Предните нямат нищо общо с тия на Лада. Те са си само за 33-ка.
Задните са друга бира. Възможно е и от нещо друго да станат, но трябва да им знаеш размерите.
Ако си поблъскаш главата сигурно ще намериш нещо.
Това обаче е загубено време защото има достатъчно чаркове за нашите!

Wiliams
22-08-2011, 14:01
Ами сигурно в крайна сметка ще се минава на Кони.По добре да изчакам малко,и малко повече парички да дам,че да не стане по евтиното накрая да излезе по скъпо...Че следваща стъпка са ми спирачките,гледам и колегата RealSex ги мисли,и аз чета по цял ден и никаква конверсия не ми идва наум за предните спирачки на нашите кошове.Дано Боби да ги измисли,че филма е голям...

mordohy
23-08-2011, 18:44
Филма при всички положения ще е голям. Ясно е, че без сериозни преправяния не става. Това означава не само пари, а и доста работа и търсене.Свързано е и с много майсторска работа.
Така, че мислете хубавичко!:rtfm:

Wiliams
26-08-2011, 19:17
Днес я изкарах на дълго малко...(да чукам на дърво)-ГОРД съм от колата.Аз и един авер бяхме в колата и никакъв багаж,и бях конкуренция на големите мерцедеси даже с 1.3 хахахахах.По голям кеф от пътуване не съм изпитвал...По баирите направо им взимах акъла на надъханите японци и германци...особено като ги изпревари 33-ка на 20 години и отзад пише 1.3 IE хахахахахаха...А реално повечето коли от 1.6 до 1.8 не можеха да се държат като моят звяр нагоре по баира...100km\h мачкам я и до 160 направо излита.А не съм я олекотил даже,освен резервоара дето мина в багажника и замяната на шофьорската седалка с корито...Абе мн съм доволен от звяра :naughty:...(пак да чукам на дърво)...

coca-cola
31-08-2011, 10:21
Само такаhttp://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon14.gif късай им шортите на гнусните немски фъшкии но също така имай и едно наум че КРАСАВИЦАТА както бързо се реже по пътя така и бързо го напуска.Иначе успех и само да те радваhttp://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon7.gif

Wiliams
31-08-2011, 16:54
Абе не им се вярва как припадат хахахаххаах...иначе аз си я пазя колицата,от време на време ако има някои надъхан да припада му показвам как седят нещата :shoot:

Wiliams
26-09-2011, 21:38
Аиде да се похваля- и моята алфичка се сдоби с 16V.Искам да благодаря и на колегата rijko,за топлото посрещане и съветите който ми даде!Двигателя чака утре да бъде отворен,за да се види кое му е изтропало.Планувам да го мятам в коша до другата седмица.Та сега по въпроса-Колеги аиде да измислиме една генерация за 16V,че аз нямам и ако на някой случайно му се намира гредата за под двигателя да свирка да го мятам в коша,че пустата ми ралиджийска кръв кипи та пушек се вдига :furious::go:...качвам и малко снимки на бижуто :biggrin:

Kris
29-09-2011, 23:00
ще се видим ли на италфеста маняк

TishO
19-01-2012, 18:27
алооо какво стана със ралиджииката някои знае ли нещо Уилямса изчезна в дън земя :gruebel:

mordohy
19-01-2012, 21:24
Да, бе!
Къде изчезна тоя!
Я да докладва!