Log in

View Full Version : За разбиращите от GSM-и

newuser
09-10-2010, 22:15
Така..случая е следния: Вчера си взех самсунг монте...всичко ок до днес :) Телефонът се изключи сам...включих го и въведах пин кога...зареди и след половин минута отново се рестартира...и така 2-3 пъту.. Извадих батерията и сим картата, сложих ги пак и опитах да го включа но нищо не стана (появи се само някаква икона на телефон и стрелка върху него...шах и мат) Предполагам че софтуера се е бъгнал нещо и тъй като не ми се занимава да го пращам до сервиза, възможно ли е да направя нещо по въпроса сам?

Ramsezsh
09-10-2010, 22:27
Не се мъчи. Заведи го на доктор.

newuser
09-10-2010, 22:30
Не се мъчи. Заведи го на доктор.

На там отиват нещата, но реших да питам разбиращите.....

Sunny
09-10-2010, 22:33
телефона нали е в гаранция ?
В магазина от където си го взел и да се оправят те ...

soldier
09-10-2010, 23:19
Ако си го взел вчера, отиваш понеделник и им казваш да го вземат този и да ти дадат нов. Не може да си купиш гсм и на другия ден да им го оставиш в сервиза ;)
Ако не искат да ти дадат нов, им казваш да си вземат този и да ти върнат парите. Накрая ги плашиш с комисията за защита на потребителя.
Аз като си взимах моя последен гсм се получи, че на другия ден му видях дефект. Отидох в магазина, казаха ми да им го оставя и да го носят на сервиз. Естествено им казах, че това няма как да стане и да си изберат един от следните 2 варианта - да ми дадат нов или да ми върнат парите. Тръгнаха ми дават нов, но той беше по-различен и аз им казах да ми върнат парите, така и направиха. Отидох в следващия магазин и си взех същия модел.

Успех!

detelazurno
09-10-2010, 23:25
........ възможно ли е да направя нещо по въпроса сам?

Ако искаш да си загубиш гаранцията и да плюеш на парите, които си дал дейсвтай.... Много неща могат да се направят, но е безмислено. Ползвай си гаранцията или послушай soldier-a и да ти е мирна главата!

newuser
09-10-2010, 23:29
Ще го връщам то е ясно вече :) мислех да си го спестя тоя момент с пращането и чакането...купих от от сф и за това е малко по-трудно.. Но така е като не се пазари от големите вериги магазини....

newuser
10-10-2010, 22:04
Така....мислех че е станало нещо със софтуера на тела ...обаче ми казаха от един сервиз в който ходих, че едва ли не е фабричен дефект...когато се разглоби телефона работи идеално, но като се сложат панелите и се завият болтчетата нещо се притиска и скоро пак спира да работи...по-голяма простотия не бях срещал....за първи път купувам самсунг (най-вече заради ниската цена) но няма да го повторя тоя номер.....

Stefan Caromov
15-10-2010, 14:28
Ето ти кода за систем рестор на телефона ...Дано ти помогнат .
Принципно с нокиа съм доста на ти и знам бая от системните кодове ,за самсунга само това знам
#330*0000#

Кодове за нокиа ,ако някой иска ще постна тук

*#2820# -Проверява версията на блутута
*#7780# -Непълен ресет на телефона
*#7370# -Пълен Ресет на телефона(Заводски настройки)
*7370925538 -Изчиства бележки
*#92702689# -Влиза в скрито меню на нокиa и лайф таймер
Имам още около 10 кода ,но не знам къде ми е листа ,само тия знам на изуст .
П.П. Всички БЕЗ последния код са САМО за симбиан нокии

newuser
15-10-2010, 21:29
Мерси колега, аз обаче го пратих в сервиз...оказа се че не могат и там да го оправят...някъв бъг незнаен и от тоя телефон нищо не става...разбрах че се случвало често при самсунг монте (говорим за чисто нови телефони)...ако някой мисли да си взема такъв да се пренасочи към друга марка :)