View Full Version : Странен проблем с габаритите
Здравейте днес установих че гараритите премигват - светва само левия изгасва и след това светва десния и така продължава равномерно Какъв може да е проблема ALFA166 2,4jtd 2000г 136кс
а моите предните не светят само задните? бушон ли е проблема?
__________________________________________________ ___
Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 9.7 на 100
http://dobavi.info/cars/alfaromeo/m14563.gif (http://dobavi.info/cars/alfaromeo/)
Проблема е ясен,но не е лесен за отстраняване.Проблема е в така наречената клюкарка,всички светлини на колата минават оттам,за да ги следи и ако има проблем,да светва чека.:th_up::th_up::th_up:
Тази клюкарка зелената кутия до бушоните под волана ли е и може и да се ремонтира
Тази клюкарка зелената кутия до бушоните под волана ли е и може и да се ремонтира
Да тя е и се ремонтира;)
val_mcrae
12-10-2010, 22:31
а моите предните не светят само задните? бушон ли е проблема?
__________________________________________________ ___
Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 9.7 на 100
http://dobavi.info/cars/alfaromeo/m14563.gif (http://dobavi.info/cars/alfaromeo/)
И при мен е този проблем. Тази вечер го установих ще потърся да видя къде и каква е тази кутийка.
Проблема е в зелената клюкарка и по точно в един транзистор с № LP5N08LE
val_mcrae
21-10-2010, 15:52
При мен проблема се оказа в самите габарити. Там където опира дъното на крушчицата върху пластината няма добър контакт! Самите клеми са без пружинки и крушката се разхожда и не контактува!
Забравих да снимам, можеше да кача снимки.
При мен проблема се оказа в самите габарити. Там където опира дъното на крушчицата върху пластината няма добър контакт! Самите клеми са без пружинки и крушката се разхожда и не контактува!
Забравих да снимам, можеше да кача снимки.
Точно така е. Обаче следващият път като ми направят номер предните габарити ще сменя цялата фасунка и ще Ви пусна снимки.
Поздрави
Скоро забелязах, че когато колата е запалена предните габарити светят с някаква слаба светлина без да е пуснато нищо, а когато цъкна габарити светват по-силно или по-точно с нормалната си светлина. Сложил съм диодни крушки. Дали е така оригинално колата в което се съмнявам или е от крушките или имам някъде окъсяване. Малко вероятно но имам съмнение и за клюкарката. Ако някой е имал такъв проблем моля да сподели.
Според мен не е нормално да светят по такъв начин ,моите със сигурност не светят, без да съм включил съответния ключ.
danchev63
10-12-2011, 18:49
търси в зелената кутийка - БУС (блок за управление на светлините).
Друга вероятност - по висока мощност на новите крушки - при този вариянт всичко е изправно но през веригата преминава малко ток.
Като включва габарити ми светва чека и свети около 30сек. Всички крушки навсякъде съм прегледал и светят включително на задният номер и тези в таблото. Мисля че дали чека не включва заради това светене на предните габарити Незнам дали оказва влияние но колата е 98год а таблото го смених от кола 03год
danchev63
11-12-2011, 12:17
Като включва габарити ми светва чека и свети около 30сек. Всички крушки навсякъде съм прегледал и светят включително на задният номер и тези в таблото. Мисля че дали чека не включва заради това светене на предните габарити Незнам дали оказва влияние но колата е 98год а таблото го смених от кола 03год
Чека е нормално да свети около 30 сек. Въпроса е след това дали светка пак. Ако всички крушки ти светят явно проблема е в претоварване. Аз имах подобен проблем бях сложил 10W на задните габарити и чека ми даваше че имам изгоряла крушка. Установих в последствие, че при натискане на спирачка десния заден габарит не свети и чека се задейства. Смених крушките със стандарта 5W и проблема изчезна.
А как се стига до крушките над номера? Трябва ли да се смъква задната броня???
Linkestis
11-12-2011, 14:36
Не,вадиш леко номера..
ecotronic
12-12-2011, 12:55
Скоро забелязах, че когато колата е запалена предните габарити светят с някаква слаба светлина без да е пуснато нищо, а когато цъкна габарити светват по-силно или по-точно с нормалната си светлина. Сложил съм диодни крушки. Дали е така оригинално колата в което се съмнявам или е от крушките или имам някъде окъсяване. Малко вероятно но имам съмнение и за клюкарката. Ако някой е имал такъв проблем моля да сподели.
Предполагам, че ако смениш светодиодните крушки с нормални, ефектът който наблюдаваш ще изчезне.
Обяснението е следното:
Така наречената клюкарка проверява изправността на крушките и в момент в който те не се ползват, като за да стане това, се пуска малък ток през крушките. Този ток "на тестване" кара обаче светодиодните крушки да светят слабо, тъй като те работят с доста по-малък ток от нормалните.
Предполагам, че ако смениш светодиодните крушки с нормални, ефектът който наблюдаваш ще изчезне.
Обяснението е следното:
Така наречената клюкарка проверява изправността на крушките и в момент в който те не се ползват, като за да стане това, се пуска малък ток през крушките. Този ток "на тестване" кара обаче светодиодните крушки да светят слабо, тъй като те работят с доста по-малък ток от нормалните.
Мисля че това е верният отговор Благодаря За информация някой ден ще пробвам с обикновенни крушки но така или иначе ще си остана с диодните
v1play3r
12-12-2011, 22:51
Мисля че това е верният отговор Благодаря За информация някой ден ще пробвам с обикновенни крушки но така или иначе ще си остана с диодните
Аз съм със същия "проблем"... не си сам !:notify:
Но пък и не е болка за умиране :jumping:
Днес си смених габаритите, сложих диодни, че били по-издръжливи. 2лв/2бр. много готино светят!
lordliness
14-12-2011, 00:31
Днес си смених габаритите, сложих диодни, че били по-издръжливи. 2лв/2бр. много готино светят!
Аз се върнах на класически,диодните имат някакво съпротивление и се скапваха много бързо,може да съм купувал и боклуци.
Аз се върнах на класически,диодните имат някакво съпротивление и се скапваха много бързо,може да съм купувал и боклуци.
това е токоограничаващ резистор и евтините светодиоди горят щото той не е сметнат правилно за тях. отделно вие не е хубаво да си слагате такива светодиоди заради управлението на светлините.