Log in

View Full Version : Ще трябва ли да махаме форумните лепенки?

Bonev
10-10-2010, 18:20
Скоро по новините чух, че всички видове лепенки по стъклата на автомобила трябва да се махнат. Махнахте ли форумните си лепенки? Ако не сте мислите ли да ги махате. Аз още не съм я махнал и засега мисля да изчакам.

RoMeO_156_GTA
10-10-2010, 18:25
Най-вероятно става въпрос само за предното стъкло . Новите камери според пресата ще засичали за валидна гражданска , винетки . А има доста накичени като коледни елхи предни стъкла и ще шашкат системата :ph34r:

Ramsezsh
10-10-2010, 18:40
Поредната глупост. В правилника за приложение на Закона за движение на пътищата няма такава разпоредба. Просто е някоя медийна изява на на някой полицай, опитващ се така да замаже гафа, в който ги хванаха Господари на ефира.

ФЕРАРИСТ
10-10-2010, 19:04
Надали ще стане, дълбоко се съмнявам - аз сега чувам че глобявали за неразлепени стикери от винетки и гражданска, не съм гледал дали това го пише в ЗДП......

опитващ се така да замаже гафа, в който ги хванаха Господари на ефира.
Изтървал съм - за какво иде реч....ще трябва да потърся в Вбокса....

Ramsezsh
10-10-2010, 19:07
Изтървал съм - за какво иде реч....ще трябва да потърся в Вбокса....

В Господари на ефира пуснаха репортаж, за това, че полицаите от 5то районно паркират безплатно в синята зона около докторската градинка.
Ето и една статия по въпроса.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=630224

marto92
10-10-2010, 19:30
ц-ц-ц тия хора само се чудят какви глупости да измислят сега пък и лепенки да няма :D еми то тогава ще се изгуби чара на голфовете като няма лепенка ремус на задния прозорец и пайнер на предния какъв голф е тва :D

fred
10-10-2010, 23:11
У нас всяко чудо е за 3 дни, тъй че поредната журалистическа простотия, а сега чакайте новини за акция светлина и начало на проверките за зимни гуми, така ще ви обяснят журналята

Mind_Control
11-10-2010, 11:16
Аз съм за, и то не за друго, ами за да не могат апашите да познават дали и къде си застрахован.

Bonev
11-10-2010, 11:18
Аз съм за, и то не за друго, ами за да не могат апашите да познават дали и къде си застрахован.

Тези стикери едва ли ще се махат. Така си мисля аз де.

santo_traficante
11-10-2010, 11:58
за тази работа се ползва sms

svetozar_sosi
11-10-2010, 12:12
миналата седмица купихме фирмена кола и не дават никъде да се слагат стикери по никое стъкло!
сега трябва да я облепяме по ламарините само ..
много тъпо:ban: пак някаква невероятно умна идея за смучене на кинти :ban:

Galof
11-10-2010, 15:29
не ми се вярва за такова надписче да прават проблем

detelazurno
11-10-2010, 20:44
Aз моя не съм го махал и не мисля и да го махам. Докато не излезнат с нещо официално си ги пускам покрай ушите тия изказвания :drinking:

kaloiannnnn
12-10-2010, 14:32
който иска да си маха стикерите! те ако искат да се захванат за нещо стикерът ще е последното нещо което ще видят пълни глупости !!!!!!!!!!!!!!!!!!!:flex:

soldier81
12-10-2010, 14:56
Искат да променят закона относно лепенки от типа на ръкавна емблема с надпис "Полиция",Съюз на Българските Командоси и НСБО.Те по принцип и сега са забранени,така че не виждам нищо ново,само вдигат пара.
Защо?
Поради зачестило легитимиране на хора нямащи нищо общо с тези структури и сдружения.
Не ме питайте от къде знам!

ludkanar
12-10-2010, 22:45
Аз мисля,че ще глобяват за изтекли стикери както каза Ники.Мое мнение е,че при много изтекли после докато гледат по снимката кой е изтинския е много играчка и така се улесняват.Стикера отзад няма да си махам.

Ramsezsh
13-10-2010, 00:40
Аз нищо няма да махам. Ако ме спрат и почнат да се заяждат ще им се наложи да ми обяснят на основание на кой законов акт е това.

santo_traficante
13-10-2010, 08:13
Аз мисля,че ще глобяват за изтекли стикери както каза Ники.Мое мнение е,че при много изтекли после докато гледат по снимката кой е изтинския е много играчка и така се улесняват.Стикера отзад няма да си махам.

"автоматично ще се издават актове за липса на ГО и превишение на скоростта над 10 км/ч на заснети от камери МПС, може да заработи от следващата година. Още през януари е възможно мобилни камери да известяват пътните полицаи за приближаващи возила без гражданска. Това съобщи главен инспектор Антон Антонов, началник сектор „Пътен контрол“ в Пътна полиция.

Софтуерът за системата за административно-наказателна дейност (АНД) е готов, а проектът, по който трябва да се осигури хардуерната база и нейното внедряване предстои да бъде разгледан от тристранната междуведомствена работна група между МВР, КФН и Гаранцоинния фонд.

Предвижда се камери с OCR софтуер да разчитат регистрационните номера и за всеки номер да се прави моментална проверка за редовна ГО в базата данни на гаранционния фонд, която ще бъде вградена в АНД системата. За всяко засечено МПС в нарушение ще може автоматично да се генерира административно-наказателен документ със снимка и да се изпрати с обратна разписка на собственика на автомобила. Мобилни камери пък ще предупреждават пътните полицаи за приближаващо МПС без гражданска и по този начин те ще могат да го спират, обясни Антонов.

Чрез новата система ще може да се въведе бонус/малус, да се реши проблема с преписките, които непрекъснато пътуват между областните дирекции и броят им не пада под 94 хил, както и без забавяне да се санкционират всички нарушения, които регистрират камерите. Това означава, че капацитетът ще се увеличи, позволявайки да се съставят актове и за превишения на скоростта от над 10 км/ч. Самите пътни полицаи също ще бъдат контролирани дали проверяват за редовна ГО, посредством системата."

ludkanar
13-10-2010, 21:54
Е да,но в София сигурно 99% от камерите са за следене на движението(червено,отнемане на предимство и тем подобни).Несъм много запознат,моето менение е такова.Често карам по София и знам горе долу за какво иде реч.А и темата беше за съвсем друго нещо,но не е лошо и че се пояснява за какво ще се пишат повече актове.

RoMeO_156_GTA
13-10-2010, 22:05
Е да,но в София сигурно 99% от камерите са за следене на движението(червено,отнемане на предимство и тем подобни).Несъм много запознат,моето менение е такова.Често карам по София и знам горе долу за какво иде реч.А и темата беше за съвсем друго нещо,но не е лошо и че се пояснява за какво ще се пишат повече актове.

Точно темата е за това , както написах още във второто мнение.. Някой ще е недоразбрал , че се отнася за всички стъкла. Доста автомобили съм виждал с по 2,3,4... винетки , граждански , стари стикери от прегледи и какви ли не други лепенки по предните стъкла. А това би затормозило доста софтуера и би следвало заради това да е въпросната забрана :idea:

Освен ако катаджията е противник на Алфа Ромео , не би трябвало да направи проблем за стикера :tooth:

Flame
14-10-2010, 10:58
Да го затормози софтуера бе,аз само плащам а те кво ми дадав-един по-дебел отзад-по тия улици вече не може да се кара,мен ме е страх да мина по някоя непозната квартална-може да си остана там,в Европа изискват с право,а тука само да си пълнят липсите по джобчетата:dyrvo_v_kenefa:

RoMeO_156_GTA
14-10-2010, 11:21
Да го затормози софтуера бе,аз само плащам а те кво ми дадав-един по-дебел отзад-по тия улици вече не може да се кара,мен ме е страх да мина по някоя непозната квартална-може да си остана там,в Европа изискват с право,а тука само да си пълнят липсите по джобчетата:dyrvo_v_kenefa:

И става все по-дебел .... :humpx: Лошото е , че те вече са напълнили липсите по джобчетата и се чудят какво да правят новите постъпления - я да си направят свое копие на пентагона , белия дом ... :death:

Alfa User
14-10-2010, 22:19
Ама вие май не обръщате внимание на точно това изречение :

"Предвижда се камери с OCR софтуер да разчитат регистрационните номера и за всеки номер да се прави моментална проверка за редовна ГО в базата данни на гаранционния фонд"

Какво общо имат тук другите стикери (и изобщо стикерите) по предното стъкло ?!?
Аз поне не се сещам да има камера, която от повече от 30м да може да фокусира моментално и да разчете дали стикера на стъклото Ви е за валидна ГО ... виж, за номера по-става магията...
Не се шашкайте излишно, всяка глупост за махане на ДРУГИ стикери е идиотизъм. Мислете логично. Какво общо има стикер тип "сенник" например със стикера за ГО, за който ще следи уж готовия софтуер ???
Иначе за стари винетни стикери и стари ГО от доста време се практикува глоба с фиш - 15лв.

Това са чисто и просто миризливи партенки, пуснати от някой, дето иска да блесне със законосъобразна липса на мисъл в кратуната ...