PDA

View Full Version : Имобилайзер проблем

Stefan Caromov
13-10-2010, 23:46
Колеги , някой може ли да ме отвори ,как да си махна имобилайзера на колата?или как да разбера кода му .

Днес започна да ми прави въртели - от 10 опита за палене пали един път и гасне ключето на таблото...
Малко взех да се нервирам ,ходих и си купих нова батерия за ключа ,опитах пак и от 10 опита ,10 пъти загасна ключето....
Попитах в темата за софтуера ,дали може да се манипулира с ФЕС и да се изключи примерно ,сподалих и ,че съм сменил впоследствие батерията ,но Бобо ме обезкуръжи ,че батерията нямала нищо общо с работата на имобилайзера.
Много се надявам ,някой да ми каже как да си го махна,или как да разбера кода му....нещо по рама ,или нещо такова

Mury
14-10-2010, 10:37
Колеги , някой може ли да ме отвори ,как да си махна имобилайзера на колата?или как да разбера кода му .

Днес започна да ми прави въртели - от 10 опита за палене пали един път и гасне ключето на таблото...
Малко взех да се нервирам ,ходих и си купих нова батерия за ключа ,опитах пак и от 10 опита ,10 пъти загасна ключето....
Попитах в темата за софтуера ,дали може да се манипулира с ФЕС и да се изключи примерно ,сподалих и ,че съм сменил впоследствие батерията ,но Бобо ме обезкуръжи ,че батерията нямала нищо общо с работата на имобилайзера.
Много се надявам ,някой да ми каже как да си го махна,или как да разбера кода му....нещо по рама ,или нещо такова

Батка,първо си стегни пиновете на куплунзите на самата кутиика,после мисли за други работи.Ако неможеш да я намериш звънни,да ти обясня.:upsidedwnsmiley::upsidedwnsmiley::upsidedw nsmiley:

П.С.С големия талон,отиваш в Аутоиталия,и срещу около 80 лв. си получаваш кода,самоче след известно чакане/все пак това са Аутоиталия/:tongue2::tongue2::tongue2::tongue2:

pr_00f
14-10-2010, 12:59
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=48198&highlight=%E8%EC%EE%E1%E8%EB%E0%E9%E7%E5%F0&page=2

со снимки :)

Jivko7777
14-10-2010, 16:36
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=48198&highlight=%E8%EC%EE%E1%E8%EB%E0%E9%E7%E5%F0&page=2

со снимки :)

Точно моите снимки търсих да покажа ама нещо не намерих темата :) Мерси все пак :)

pr_00f
14-10-2010, 16:41
Даже съм ти ги копирал в другата тема , да се вижда по-добре :)

Stefan Caromov
14-10-2010, 19:21
Много благодаря за инфото и снимките. Не знам защо ,след като смених батерията ,всичко се оправи....за момента. Ако откаже да запали още един път ,ще направя тази интервенция ,да почистя въпросния ринг и да стегна буксата на кабелчето.

П.П. Само в Аутоиталия ли могат да ми кажат кода ? Би трябвало да има начин и ние да си го виждаме сами, поне по пътя на логиката така мисля

BLUE1
14-10-2010, 21:22
В Пловдив има един образ, срещу стотачка елиминира имобилайзера форевър.

Stefan Caromov
14-10-2010, 21:34
В Пловдив има един образ, срещу стотачка елиминира имобилайзера форевър.

Хах , за сто лева ще елиминирам всички кабели в колата ...

BLUE1
14-10-2010, 21:38
До колкото разбрах не било лесна работа да се елиминира качествено емобилайзера, но нека специалистите да кажат. При мен въпроса седи от времето когато останах само с един ключ, със сигурност ако го загубя ще ми струва доста повече пари.

Stefan Caromov
15-10-2010, 03:07
Ама нещо никой не казва с какво се манипулира имобилайзера....
Хайде хора споделете ми

Имам един куп софтуери за коли като се почне от алфадиага и ФЕС, та до най новите релиизи на екзаминера и ктс

голямата риба
15-10-2010, 08:52
точно този имобилайзер не може да се манипулира
а за да го изключиш трябва да си купиш апаратура която надвишава многократно сумата цитирана от колегата

badmadafaka
15-10-2010, 13:45
то не имобилайзера ами еку-то трябва да "манипулираш" ако искаш да го махнеш... и 100 лева според мен е съвсем нормална (даже по-скоро ниска) цена за тая процедура (по махането на имоби-то) :roll:

Stefan Caromov
15-10-2010, 13:45
Вчера пратих имеил до vkostov@autoitalia.bg
и днес ми пратиха отговор .

"Здравейте, Г-н Илчев.
Относно издаването на код карта имаме следната процедура:
Необходимо е да посетите магазина ни,който се намира на Бул.Христофор Колумб 43 ,в комплекса на Ауто Италия ЕООД като носите регистрационния талон на автомобила(малкия).
Времето за получаване на кодовете от Италия е не-повече от 20мин.
Цената на самата карта е около 130лв. с ДДС.
След като получите кода можем да ви предложим диагностика на CODE системата в сервиза ни,имайки в предвид,че постоянното палене с педала е доста изнервящо и изхождайки от факта,че в повечето такива случаи проблема с паленето е в лоши връзки м/у отделните компоненти на CODE системата на автомобила.

С пожелания за успешен и ползотворен ден"

Това според мен е най-удачния вариант . Поне като си дал 130лв вече ще си имаш кода .
Та ,ако нещо ми се прецака пак , това ще е моето действие .

Само ми е интересно ,като за 20 минути трае запитването ,няма ли начин ние сами да си го правим и да не се налага да плащаме ....

nblagoev
15-10-2010, 13:58
Аз преди повече от година, си купих картата с кода от Александър Ауто.
Цената по спомен беше 54лв., а срока на доставка - 2 седмици.

Stefan Caromov
15-10-2010, 14:29
Аз преди повече от година, си купих картата с кода от Александър Ауто.
Цената по спомен беше 54лв., а срока на доставка - 2 седмици.

Ми ,те вече станаха официален представител също ,та утре ще попитам Боби какъв е случая

t-1000
23-11-2010, 13:15
Има софтуер за изчитане на кода на имобилайзера но процедурата е следната: аз също бях с един ключ без карта за кода отидох при съответния човек слали имобилайзерната кутиика закачия към копютъра(със съответния интерфайс и програма) изчете инфото програмира новото чипче сложи го в новия ключ и готово.Услугата ми струваше 160 лв.