View Full Version : Фарове-лайсни
Колеги,принципно под фара има хромирана лайсна,която да си призная страшно отваря предницата. Та ,моята я карам вече 20 дни и чак одеве се сетих да погледна,:bash:но и двете ги нямаша. Някой да има идея дали мога да намеря само лайсните някъде? Някой да е мяркал в някоя морга? Отворен съм към всякакви съвети:gruebel:(рових с търсачката нямаше подобни теми)
Само по моргите но се съмнявам...
Трябва да са счупени фаровете за да ти дадат лайсните.
А нови? или те са само с фаровете? Как така са паднали и двете не ми е ясно. А сега вече като знам все там са ми очите перди да се кача.
Два нови фара на Депо са около 300-350 лева и лайсните са им залепени със 3 малки капчици лепило което след 1вият дъжд се измива и се налага хубаво силикониране. Лайсни отделно мога да проверя дали има по някоя морга от блъсната кола ако се интересувате още.
leketo84
18-10-2010, 20:37
Два нови фара на Депо са около 300-350 лева и лайсните са им залепени със 3 малки капчици лепило което след 1вият дъжд се измива и се налага хубаво силикониране. Лайсни отделно мога да проверя дали има по някоя морга от блъсната кола ако се интересувате още.
На мен ми трябва за десния фар такава лайсна , ако изпадне ще бъда благодарен !!! :afro:
Ако има ще взема.
А на мене ми тртябва лява,така че с Любо може да си разделиме едни :)
leketo84
19-10-2010, 23:02
Ако има ще взема.
А на мене ми тртябва лява,така че с Любо може да си разделиме едни :)
:humpx:
Вчера проверявах в Елин Пелин но нямаха. Ще ми се обадят ако излезе нещо.
Утре ще ида до италианеца да проверя, а до края на седмицата и до Гоце Делчев и там имало морга каза един приятел,само алфи и ланчии. Като имам резултат ще пиша. Ако някой вземе -да пише и да ги разпращаме:holiday2:
Аз тези дни ще ходя до Драгичево така че ще проверя и там и ще Ви взема ако има.
Аз тези дни ще ходя до Драгичево така че ще проверя и там и ще Ви взема ако има.
За което предварително благодариме.:bowdown:
Колеги може да се поръчат нови.1бр. около 20лв. съм ги плащал.
Ами щом може кажи от къде си ги поръчал за да им помогнеш на колегите...
Шеф , казвай ако ги намериш да поръчваме и ние :new_Eyecrazy: Тука в Благоевград не дават без да си купиш целия фар,представи си
Поръчах ги в Итал сервиз магазина. София Цариградско шосе под моста на 4ти километър.
След окръжна болница ли е това? Виж като ги получиш кажи колко са ти "легнали" като цена
Миналата година ги купих около 20лв. тогава бяха.1бр.
*** си случая- след първата автомивка:depressed: паднаха и двете лайсни. Утре със силикончето-сигурна работа:th_up:
lordliness
27-12-2010, 10:06
Моята лявата я видях тъкмо преди да падне лепилото беше се втвърдило като камък -свалих я изчистих я с макетен нож от старото лепило ,купих си прозрачен силикон и вече един месец не мърда.Сега се чудя дали да не сваля принудително и другата преди да е паднала и да си я лепна със силиконец.
Да, да и наче няма оправия:big_whoops: Мойте са в багажника ,че вънка много вали иначе да съм ги силиконирал и аз. Слагай силикон и не му мисли-само гледа да е прозрачен
tedi_166
14-03-2011, 09:57
Колега имам такава лайсна за десен фар.На мен ми трябва за ляв.
абе колеги какви са тия лайсни и за какъв модел алфа?
гледам и се чудя (хахаха)
абе колеги какви са тия лайсни и за какъв модел алфа?
гледам и се чудя (хахаха)
Това е въпросната лайсна.
__________________________________________________ ____
Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 8.7 на 100
http://dobavi.info/cars/alfaromeo/m14563.gif (http://dobavi.info/cars/alfaromeo/)
А тия ленти които продават по тунинг магазините какво не ви харесва става абсолютно същото без разлика с малко играчка аз на левия съм с такава никой не е забелязал дори аз 5лева 5 метра и има вече различни широчини мериш оригиналната колко милиметра е и пробваш :)
leketo84
07-05-2011, 14:04
А тия ленти които продават по тунинг магазините какво не ви харесва става абсолютно същото без разлика с малко играчка аз на левия съм с такава никой не е забелязал дори аз 5лева 5 метра и има вече различни широчини мериш оригиналната колко милиметра е и пробваш :)
Колега може ли , ако не те затрудняваме разбирасе да качиш снимчича как е станало , защото мисля и аз да пробвам ! :lupe:
Лайсната е различно широка в двата края и едва ли ще стане читаво.
Лайсната е различно широка в двата края и едва ли ще стане читаво.
Да питам и аз в тази тема, като става въпрос за лайсни: Откъде да си взема лайсна, такава дето някои колеги са ги сложили на триъгълника - отпред? Как се лепят или са самозалепващи?
Повечето са самозалепващи. Един съвет да Ви дам - има 2 вида такива лайсни - едните са твърди - пластмаса и се чупят а покритието след няколко месеца се обелва а другите могат да се гънат и покритието е доста по-добро. Вземайте си от 2рият вид.
Само да кажа , че пробвах с тия дето са 5 лева за 5 метра и ги сложих и вярно изглеждат еднакво, без разлика само дето падат след 5 дни. Тва им е кусура- при положение ,че сложих и силикон-просто пада дунапрена дето е отдолу. Те не са създадени за външни атмосферни условия просто
Повечето са самозалепващи. Един съвет да Ви дам - има 2 вида такива лайсни - едните са твърди - пластмаса и се чупят а покритието след няколко месеца се обелва а другите могат да се гънат и покритието е доста по-добро. Вземайте си от 2рият вид.
Откъде се купуват такива и как да обясня какви ми трябват. В Баумакса ме гледаха странно и накрая ми казаха ,че нямали такива.:cry:
Има срещу Шела в Комлука;) ако твърдо си решил да избягаш от оригиналната визия :shutup:
И в Славейков до БИЛА има едно магазинче там съм гледал.
Има срещу Шела в Комлука;) ако твърдо си решил да избягаш от оригиналната визия :shutup:
И в Славейков до БИЛА има едно магазинче там съм гледал.
Благодаря, колеги!
Взех си от магазинчето до Била в Славейков. Така да се каже- вече съм с полуфейс:mrgreen::mrgreen: Майтап, ама резултата много ми харесва:afro:
Linkestis
12-05-2011, 18:16
Е пусни една снимка де :)
Колега може ли , ако не те затрудняваме разбирасе да качиш снимчича как е станало , защото мисля и аз да пробвам ! :lupe:
Ето резултатите от сега казвам че на живо са еднакви щото на едната снимка една изглежда по тъмна.Заради ъгъла на снимане
Откъде се купуват такива и как да обясня какви ми трябват. В Баумакса ме гледаха странно и накрая ми казаха ,че нямали такива.:cry:
На москва има магазин АВТОКОМПЛЕКТ срещу една гумаджийница бивша автомивка там има
danchev63
20-09-2011, 09:42
Колеги да се оплача и аз загубих (вчера установено) лайсната на десния фар(пасажерска страна. гледано отпред е ляв). Някой да помогне има ли в Плевен от къде да се намери. Ако няма виждам че в София колегите са намерили ще помоля някой да каже цена и да ми вземе една за десния фар. Пък ако са евтини може и двете, ще се разберем.
danchev63
20-09-2011, 11:52
Колеги има във официалния оторизиран сервиз на фиат,ланча, алфа и т.н. само че с космически цени. Една лайсна е 55лв. явно нещо са слънчасали.
Май остава само варианта колега от София да сложи едно рамо ако има на нормални цени. благодаря предварително на отзовалите се.
п.п. Аз ще продължа да търся по моргите - за сега безуспешно.
ecotronic
20-09-2011, 14:00
Тези лайсни от 55 лв се предполага, че са оригинални.
Те по какъв начин се скрепват към фара?
Доколкото разбирам проблемът не е в самата лайсна (подходящи заготовки - дал Господ) а в надеждното закрепване.
danchev63
20-09-2011, 14:11
---------- Post added at 14:11 ---------- Previous post was at 14:06 ----------
Доколкото разбирам проблемът не е в самата лайсна (подходящи заготовки - дал Господ) а в надеждното закрепване.
Колега проблема е да си намеря лайсна и то на сносна цена. Не съм ги питал как се закрепват, но предполагам се лепят, защото видях нов фар за продажба, който е без лайсната. Значи се лепи в последствие.
Ако можеш да окажеш някакво съдействие ще съм благодарен.
п.п. Намерих от тези с подлепващото, като ленти за декорация може и да стане с нея ще пробвам. Един метър от нея струва 1лв. и е широка 9мм - точно колкото челното видимо на фара.
ecotronic
20-09-2011, 14:29
Обещавам ти, че ще се разходя тези дни по магазини за нови и втора употреба и ще ти дам информация по въпроса.
Тези самозалепващите ще са "ден до пладне". Не се бях замислял по въпроса за такива лайсни, но като попаднах на тази тема преценявам, че наистина стоят добре и има смисъл от тях.
Та аз смятам да експериментирам с подходящ профил, защото има огромно разнообразие от такива. Вероятно доброто закрепване ще се извърши по следния начин:
1 - разкрояване и огъване на профила (за да няма еластични напрежения способстващи за разлепването)
2 - Добро почистване и обезмасляване на повърхностите преди залепването
3 - Основно залепване с качествен силикон и използване на моментно лепило.
Предназначението на моментното лепило е само да задържи профила, докато силиконът се полимеризира.
Ще пробвам и ще пиша за резултата. Такъв подход би могъл да се окаже доста добро и евтино решение.
lordliness
20-09-2011, 18:31
Доколкото разбирам проблемът не е в самата лайсна (подходящи заготовки - дал Господ) а в надеждното закрепване.Моята беше залепена с някакво кафяво лепило(оригинално) което беше станало като камък и се разлепи,залепих я със силикон и за сега държи,но мисля ,че вариант с еластично прозрачно лепило е по -удачен.Подпрях я с дървени клинчета докато се залепи.
endeavour
20-09-2011, 20:16
Колеги има във официалния оторизиран сервиз на фиат,ланча, алфа и т.н. само че с космически цени. Една лайсна е 55лв. явно нещо са слънчасали.
...
Е, това не е никаква космическа цена. Явно не си търсил цял нов фар :biggrin:
а сега някой ако може да ми кажи къде в Шумен или Русе мога да намеря такава лайсна???
Е, това не е никаква космическа цена. Явно не си търсил цял нов фар :biggrin:
Моята е фабрично със 2х1950 лв - оригинално ксеноново Валео. На фона на това... колко викаш са скъпи лайсничките...