PDA

View Full Version : алфа 145 теч в купето

tjman
14-10-2010, 21:56
Здравейте,

Имам някакъв сериозен теч на вода (не атнифриз) в купето от няколко дни. Тече при шофьорската седалка (пълни се колкото да ми цопкат краката :), подлива от някъде и се стича от страни по колонката от ляво.
Махнах пластмасите под чистачките и бръкнах да видя дупката дето е за оттичане (под моторчето) дали е запушена - не е. Също така и дупките, които са до ботушите на макферосоните и те са отпушени ... поразглобих малко пластмасата дето е под волана ама нищо не се вижда - подлива по една гредичка от някъде и тече от ляво до колонката. Някой да му хрумва нещо преди да съм разпарчатосал всичко?

soldier
14-10-2010, 22:12
Виж тази тема: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31160&highlight=%EA%F0%E0%ED%F7%E5

Провери си кранчето на парното: http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=19838&d=1243015461
на тази снимка ще видиш къде се намира :)

tjman
15-10-2010, 11:25
Здрасти,

Благодаря, но при мене не тече атнифриз - вода си е и тече само когато вали навън :)

soldier
15-10-2010, 13:56
Здрасти,

Благодаря, но при мене не тече атнифриз - вода си е и тече само когато вали навън :)

ААА аз разбрах антифриз, че тече. Еми виж си оплътненията.

JORDANGT
15-10-2010, 23:41
Здравейте,

Имам някакъв сериозен теч на вода (не атнифриз) в купето от няколко дни. Тече при шофьорската седалка (пълни се колкото да ми цопкат краката :), подлива от някъде и се стича от страни по колонката от ляво.
Махнах пластмасите под чистачките и бръкнах да видя дупката дето е за оттичане (под моторчето) дали е запушена - не е. Също така и дупките, които са до ботушите на макферосоните и те са отпушени ... поразглобих малко пластмасата дето е под волана ама нищо не се вижда - подлива по една гредичка от някъде и тече от ляво до колонката. Някой да му хрумва нещо преди да съм разпарчатосал всичко?

Това го преживях вече.Предният джам ти пропуска от силикона някъде.Ако е малко ,а то не е и успееш да го локализираш може да се пробваш да го запушиш.При мен се оправи след демонтаж(то почти само си падна) монтаж на стъклото и замяна на уплътнението(ако така може да се нарече).70лв. с оригинално и 46лв. с уплътнение на метър.

Успех

tjman
16-10-2010, 11:50
Хммм ... предното стъкло го смених миналата година, ще огледам да видя дали не пуска от някъде по стъклото.

Max
16-10-2010, 13:13
Нещо не ги поставят качествено стъклата напоследък. Един приятел, на когото продадох предишната си Алфа ми се оплака, че е протекло и духа предно стъкло сменяно преди 2 години. Ако искаш сам да го правиш - Еньо беше писал за полиуретаново лепило. Ако не - има доста сервизи, където предлагат услугата. Успех!

Milena_D
28-10-2010, 01:22
Здравейте, отскоро имам Алфа 145, но когато си пръскам задното стъкло и тече в купето при задната седалка (дясната ако не се лъжа). Много ще съм благодарна ако някои ми подскаже от какво може да е. :notworthy:

tonov
31-10-2010, 17:28
Здравейте, отскоро имам Алфа 145, но когато си пръскам задното стъкло и тече в купето при задната седалка (дясната ако не се лъжа). Много ще съм благодарна ако някои ми подскаже от какво може да е. :notworthy:

Здравей, най-вероятно е скъсано маркучето, което доставя течността за задната пръскалка. минава под десните пластмасови прагове и завива под седалката.

пс: а пръскалката пръска ли?