PDA

View Full Version : Наводнение в колата

moniiii
17-10-2010, 13:13
Колеги, от 10ина дни когато вали дъжд пространството зад шофьорското място се пълни с вода.Огледах уплътнението на задната врата -вижда ми се читаво и няма следи от теч,днес демонтирах пластмасовите вътрешни прагове на двете леви врати и понадигнах мокета и отдолу има доста вода.Някой дали има идея откъде може да идва тая вода мамка му? В тая връзка ако някой знае как се маха задната седалка и облегалка както и конзолата около ръчната нека казва .:surrender:

Pepko-Bepko
17-10-2010, 13:45
Задната седалка има две закопчаи в двата края,точно където се намират петите на пасажерите.Хващаш там и дърпаш силно нагоре!От лявата страна и от дясната страна трябва да я откопчаеш от пода!След махането на седалката идва ред на облегалката ,която е захваната с 4 мисля 8 милемотрови болта с глава 13!
Водата може да влиза наи невероятните места!Важно е да се уточни дали влиза когато колата е в покои или в движение и тогава да си правиш изводи къде да търсиш

moniiii
17-10-2010, 16:29
Задната седалка има две закопчаи в двата края,точно където се намират петите на пасажерите.Хващаш там и дърпаш силно нагоре!От лявата страна и от дясната страна трябва да я откопчаеш от пода!След махането на седалката идва ред на облегалката ,която е захваната с 4 мисля 8 милемотрови болта с глава 13!
Водата може да влиза наи невероятните места!Важно е да се уточни дали влиза когато колата е в покои или в движение и тогава да си правиш изводи къде да търсиш
Колега мерси за бързия отговор .Но как да я откопчая седалката от пода?
Иначе водата влиза и в покой и в движение

sanata
17-10-2010, 18:55
Колега,най-добре разглоби всичко отзад(седалки,облегалки,кори на вратите-всичко),отиди на едно OMV с някой приятел примерно-той да пръска отвън а ти влез отзад и гледай от къде влиза гадната вода.Аз поне така бих направил.

Linkestis
18-10-2010, 13:06
Пароструийката със същата сила като дъжда ли е?

По тая логика пусни вътре един компресор да надува налягане и няма да влиза вода!!!

За колегата с темата..обърни се към Пинко.Чел съм негова тема с този проблем,предполагам ще те насочи къде да гледаш.

Joro_bayern
21-10-2010, 08:49
Здравейте, и аз от два дена имам същият проблем. Ако може някой с опит да каже какво може да се направи за разрешаването му? Преди години ми се случи същото и след много перипети се оказа, че имам дупчица на преден ляв калник и от там се пълни с вода. Сега обаче колата се пълни в покой и не знам от къде да започна.

purko
20-03-2011, 01:41
И при мен се получи този проблем - зад шофьорската седалка, където е стелката има цяла локва, само :fish: липсваха... За пръв път ми се случва, някакви идеи на какво се дължи това наводение? Става при паркирана кола на открито.

schoko
20-03-2011, 23:19
Днес случайно видях че се е измъкнала гумата откъм купето на кабелите отиващи към багажника Нямам наводнения но ми се струва че оттам може да влезе доста вода въпреки че е доста отдалечено

munio
20-03-2011, 23:36
ще споделя и моя подобен проблем и неговото разрешаване,предишната ми кола (рено) се пълнеше по същия начин само че отпред от дясно в краката на пасажера.Беше голяма загадка,от долу колата беше бетон,нито ръждица,камо ли дупка,но капне ли дъжд вътре локва...та реших да дебна един дъждовен ден,както си седях в колата и хоп видях една струйка се спусна по пластмасата на прага под врата,след малко още една и така си течеше от там,на другия ден разглобих врата и се оказа че долу където са дупките за оттичане бяха запушени от какви ли не боклуци и водата се задържаше и преливаше вътре.

lordliness
21-03-2011, 09:27
Беше ми се разлепило задното стъкло и от там течеше ,но в багажника.И аз взех маркуч ,поливах после отварях и гледах следите от водата и така установих теча.Иначе водата минава по най-малкото съпротивление и може да влиза от едно място и да се отича на почти невъзможни места.