PDA

View Full Version : Колата пали по различен начин!

salih84
19-10-2010, 20:18
Здравейте колеги,значи проблема ми е следния.Когато паля колата тя си пали както и се иска,в смисъл веднъж пали от четвърт друг път върти стартера все едно няма гориво и всеки път това е различно(в смисъл някой път пали от 3,друг път от 4 -5-6 и т. н. оборота на коляновия вал) , и всеки път различно си пали и това много ме дразни,защото някой път тя пали веднага ,а аз като задържа ключа(щото си мисля че няма да запали) и стартера старже и ще го прецакам така.Въпроса ми е от какво се получава това, колата е 1.9 тд.
Благодаря на всички отзовали се.

reptli
22-10-2010, 12:07
когато е студена или когато е топла ти го прави това?

salih84
22-10-2010, 20:21
Колега,така прави само когато е топла.Студена си пали по един и същи начин(от 2-3 оборота на коляновия вал).След това и малко да поработи и да я изгася и пак да я запаля и почва да прави така.Явно има нещо, ама какво???

reptli
25-10-2010, 11:14
Колега,така прави само когато е топла.Студена си пали по един и същи начин(от 2-3 оборота на коляновия вал).След това и малко да поработи и да я изгася и пак да я запаля и почва да прави така.Явно има нещо, ама какво???

Чувал съм,че това е симптом за нафтовата помпа...ако има по-компетентни да се изкажат,не искам да те стряскам излишно.Понякога и на мойта и трябва маалко повече от необходимото за да запали,когато е топла.

salih84
28-10-2010, 20:21
Мерси за отговора колега.За сега така ще си я карам,неискам да пипам точно помпата,да не стане някой фал.Ако спре да пали тогава ще му мисля.Поздрави!!!

ronaldomanekena
28-10-2010, 21:08
и аз го имах тоа проблем и се оказа маховика се беше откъснал.стърже яко и палеше в началото ама по едно време отказа напълно да запали и го точкуваха с винтове да си е закрепен вечно и няма проблеми

salih84
28-10-2010, 23:13
Колега казваш че маховика ти е бил откъснат и затова е палила различно така ли,правилно ли те разбирам.И при мен има стържене като паля но не винаги.И накрая, как така са го точковали?Къде правиха това нещо?
Предварително благодаря за отговора!!!