View Full Version : Проблем с оборотите на 146 twin spark 1.4 16v
Имам проблем с оборотите на празан ход на 146 Тwin spark 1.4 16v.От какжо мойе да е този проблем.Благодаря предварително
Опиши точно проблема - кога, къде при какви ситуации и :idea: т.н.т
Най вероятно моторче за празния ход,сваляне и чистене му е майката :wink: :wink: :wink:
Най вероятно моторче за празния ход,сваляне и чистене му е майката :wink: :wink: :wink:
Освен ако колата не е след 99-та когато моторчето не е проблем а се прави друга процедура :wink:
Абе я то така или иначе сте я осрали вече та да се включа и аз. Та забелязах, че когат се движа по инреция примерно от Витиня надолу към Правец и като изключа от скорост оборотите си падат там дет требе да седат (около 850) и когато реша да намалявам и натисна леееко спирачката те веднага се качват на около 1000, а натисна ли още по силно стигат до 1200-1300 някъде. Обаче в момента в който пусна спирачката отново падат на 850. Та е сега кажете това проблем ли е или е пак някоя "екстра" (скрита) на Алфа-Ромео.
оборотите падат на 500 и седигат до 1000 алфата е края на 99г
Абе я то така или иначе сте я осрали вече та да се включа и аз. Та забелязах, че когат се движа по инреция примерно от Витиня надолу към Правец и като изключа от скорост оборотите си падат там дет требе да седат (около 850) и когато реша да намалявам и натисна леееко спирачката те веднага се качват на около 1000, а натисна ли още по силно стигат до 1200-1300 някъде. Обаче в момента в който пусна спирачката отново падат на 850. Та е сега кажете това проблем ли е или е пак някоя "екстра" (скрита) на Алфа-Ромео.
според мен сервото е свършило на спирачния педал. като се прецака мембраната и прави така, защото имадиректна връзка с всмукателната система на дросела, пуска въздух обратно , а нетрябва
оборотите падат на 500 и седигат до 1000 алфата е края на 99гЗначи откачаш маркуча за въздуха откъм колектора и почистваш много хубаво около дроселовата клапа :wink: :wink: :wink:
П.С.Тва е магийката на бат Бобо :lol: :lol: :lol: