PDA

View Full Version : Аксиален лагер ?

CHILIEV
22-10-2010, 22:52
Имам някакво странно виене при натиснат съединител. От сервиза в който ми правиха първоначалното обслужване казаха, че е лагера (аксиален лагер).
Според вас да търча ли да го сменям бързо или няма кой знае каква опасност и може да изчака малко? Казаха ми, че можел да направи голяма поразия... ?

emzo
22-10-2010, 23:23
Ако е аксиален лагер при натискане спира да вие.

Bobi_33
22-10-2010, 23:31
Ако е аксиален лагер при натискане спира да вие.

Това не е задължително. Понякога млъква, понякога не.

dr.House
23-10-2010, 02:14
Имам някакво странно виене при натиснат съединител. От сервиза в който ми правиха първоначалното обслужване казаха, че е лагера (аксиален лагер).
Според вас да търча ли да го сменям бързо или няма кой знае каква опасност и може да изчака малко? Казаха ми, че можел да направи голяма поразия... ?
Лагера е 100%-съвет,сменяй съединителя комплект,а не само лагера.:thumbup:

AR147
23-10-2010, 08:12
Лагера е 100%-съвет,сменяй съединителя комплект,а не само лагера.:thumbup:

Това е един добър съвет ,който евентуално ще ти спести двойния труд.....

CHILIEV
23-10-2010, 09:55
Е, да. Ако ще се сменя ще бъде комплект съединител. Тук странното е , че вие само коагто е натиснат или дори само докоснат съединитела. Иначе - не. Дали е от него?

А и нещото, което ме притеснява повече е дали може да нанесе големи поражения. В смисъл дали да го сменям спешно тези дни или може да изчака месец примерно ?
Не съм много наясно къде се намира и за какво служи тоя лагер и при евентуален отказ какво би причинил...

Pinky
23-10-2010, 11:43
Харесай си някой от обявените в "Общ технически" сервизи, да го чуят и да се изкажат, или вземи по една бира и ела да го чуя и да се пооплачем от италианските кочини :)
С други думи, зависи колко вие точно. Принципно, ако сега е започнал и е слабо, може да го отложиш известно време, но не се наемам да гарантирам, без да съм го чул.

hunter1989
25-10-2010, 12:31
Имай на предвид , че и вилката може да ти е заминала . По добре разглобяваи да видиш какво е .

Pinky
26-10-2010, 12:20
Тя би се усещала доста явно при потегляне, според мен. Пък и този проблем е по-характерен за боксерите.

didko_boy
26-10-2010, 23:11
Е що го шашкате толкова момчето, щом го е слушал майстор и го е пуснал да си ходи с този шум, значи не е нещо фрапиращо. Така или иначе ще сменя комплекта съединиел, защо да отваря да гледа преди да е станало НАЛОЖИТЕЛНО, особенно в тая криза празници са се задали, тва онова???

CHILIEV
27-10-2010, 09:13
Ами казаха ми, че е за смяна и че можело да направи по-големи поразии, което така и не разбрах дали е вярно или просто ме панират.

tonov
27-10-2010, 19:37
Ами казаха ми, че е за смяна и че можело да направи по-големи поразии, което така и не разбрах дали е вярно или просто ме панират.

Е то най-голямата поразия е да останеш насред път без съединител. Така или иначе ще сменяш комплект.

AR147
27-10-2010, 20:13
Състоянието на долна/горна помпа проверявано ли е ?

CHILIEV
27-10-2010, 20:24
Не, нищо не е проверявано, но съвсем скоро ще бъде.
Нещото, което ме притеснява най-много е, че ми казаха, че ако се счупи лагера щяла да се прецака скоростната кутия.... ?

didko_boy
28-10-2010, 08:14
Нещото, което ме притеснява най-много е, че ми казаха, че ако се счупи лагера щяла да се прецака скоростната кутия.... ?

ХАХАХАХАХА на колко бири е бил човека дето ти го каза??? Каркай си мини покрай колегата "пинки" да си каже мнението черпи го една бира и продължавай да се наслаждаваш на хубавицата! Много са те шашнали :grandpa:

CHILIEV
28-10-2010, 08:59
ХАХАХАХАХА на колко бири е бил човека дето ти го каза??? Каркай си мини покрай колегата "пинки" да си каже мнението черпи го една бира и продължавай да се наслаждаваш на хубавицата! Много са те шашнали :grandpa:

Леко ме успокояваш, колега... в сериза ми обясняваха, че имало някакъв маховик, който щял да направи беля. Точно това не ми е силна страна, та затова и реших да питам тук :)

seaman4
28-10-2010, 13:24
брато бях същия сменяй съединител 350 лв

AR147
28-10-2010, 13:49
брато бях същия сменяй съединител 350 лв

Доста по-евтин е съединителя за 1,8

Pinky
28-10-2010, 18:04
Не е чак много по-евтин истинския. Има и евтини, но някои не изкарват и по 1000 км, а труда по смяната е скъп. Действително може да станат поразии, ако се счупи, но трябва да е доста прецакано всичко, че чак да се потроши. Предлагам си услугите, защото някои сервизи имат тенденция да шашкат клиента 1.) за да се презастраховат; 2.) за да вземат парички веднага.

AR147
29-10-2010, 15:36
Не е чак много по-евтин истинския. Има и евтини, но някои не изкарват и по 1000 км, а труда по смяната е скъп. Действително може да станат поразии, ако се счупи, но трябва да е доста прецакано всичко, че чак да се потроши. Предлагам си услугите, защото някои сервизи имат тенденция да шашкат клиента 1.) за да се презастраховат; 2.) за да вземат парички веднага.
Е под 300 лева е оригиналния