View Full Version : Античен римски пръстен
Mind_Control
25-10-2010, 21:49
Какво ще кажете за пръстена от снимката. Би трябвало да е от 2-3 век и е 24 каратово злато с полускъпоценен камък. Колко може да струва нещо такова?
НЕ СЕ ПРОДАВА !!!! пазиш си го , това е нещо ценно което трябва да се пази и да се радваш че го имаш ..
Зависи от много неща... колко е рядък, колко е запазен, колко е специфична изработката и т.н.
Проблема е, че за подобни неща не съм чувал добри отзиви за идеята да се носят на оценители... може да съм параноичен но все пак :)
Какво ще кажете за пръстена от снимката. Би трябвало да е от 2-3 век и е 24 каратово злато с полускъпоценен камък. Колко може да струва нещо такова?
По-скоро си плати за експертиза и му изкарай документи, така ще си вдига цената с годините :)
Mind_Control
25-10-2010, 22:07
НЕ СЕ ПРОДАВА !!!! пазиш си го , това е нещо ценно което трябва да се пази и да се радваш че го имаш ..
Аз искам да го купя, не да го продам :) затова питам каква ли може да му е цената, за да знам как да се пазаря..
Аз искам да го купя, не да го продам :) затова питам каква ли може да му е цената, за да знам как да се пазаря..
А откъде знаеш че не е фалшив, цената на тия стоки не толкова в златото, а в изработката и кога е бил изработен.Общо взето с такива стоки се правят основно далавери.
Трябва да си намериш доверен археолог, за проверка :ritter:
---------- Post added at 06:26 ---------- Previous post was at 06:24 ----------
Зависи от много неща... колко е рядък, колко е запазен, колко е специфична изработката и т.н.
Проблема е, че за подобни неща не съм чувал добри отзиви за идеята да се носят на оценители... може да съм параноичен но все пак :)
Много вярно, ако не са ти много близки, най вероятно ще предадат инфото на други, които да ти го откраднат или направо принудят да им го дадеш без пари.
Mind_Control
28-10-2010, 11:14
Понеже не намерих човек при когото да го проверя, го върнах. Иначе ми искаха 500 лв.
b_angelov
28-10-2010, 17:23
Понеже не намерих човек при когото да го проверя, го върнах. Иначе ми искаха 500 лв.
500 е прекалено малко, ако е истински.
Възможно е и продавача да не знае какво продава.
така като го гледам ако е истински и в това състояние ще е много ама много над 500 лв ( не че съм експерт ама съм чувал някой работи)
dobromirski
29-10-2010, 07:49
http://i.dir.bg/CMS/2009/07/28/a_121f61.jpg
Велико Търново. 25 - грамов златен пръстен от 22 – 23 каратово злато бе открит днес при разкопките на манастирския комплекс ''Св. Петър и Павел'' във Велико Търново. Това съобщи на пресконференция днес арехеологът проф. Николай Овчаров, предаде репортер на радио Фокус – Велико Търново. Пръстенът е средновековен, но в него има монтирана антична гема, датираща от 2 – 3 в, съобщи Овчаров. Той посочи, че в по – късно време пръстенът е бил преизползван и прехвърлен в друга златна обкова. По думите на археолога, върху накита са изобразени най – вероятно или бог Арес или бог Юпитер. Овчаров определи изработката на пръстена като изключително майсторска.
Болярката е погребана в дрехи от златотъкана сърма, част от които са открити при сегашните разкопки. Принцесата е носела и чифт позлатени обеци, които се реставрират от специалистите.
Общо 5 златни предмета са открити през последната седмица от археологическите разкопки на средновековната църква, за която със сигурност е доказано, че е част от монументален манастирски комплекс от времето на Второто българско царство.
По думите му, в рамките на една седмица са били октрити 5 златни предмета. Около 80 000 лв. е приблизителната стойност на намерненото
Тоя мяза на оня :):screwy: