PDA

View Full Version : А какво стана с личният пример....?!



me4o4ko
26-10-2010, 20:40
Напоследък всеки от нас си задава все по-често въпроса "Кога най-накрая ще се оправим????" .
На мен също ми се случва често,но с течение на времето разбирам,че това всъщност никога няма да се случи!
А защо ли?Ами много просто - нямаме личен пример,всъщност нямаме никакъв пример,нито от държавниците,нито от хората на закона,нито от съседа ,от никого....Много болно!Винаги съм вярвал в личният пример!Аз също се старая да давам пример,но виждам,че така се различавам от масата и ставам смешен в техните очи,съответно и обект на подигравки....
Какво ме накара да се замисля отново по темата за личният пример?!
Ето накратко - стоях си кротко аз на един бургаски светофар,чакайки да дойде моят ред и да премина поредното кръстовище нацепено с дупки.Ненадейно до мен в лентата за ляв завой се нареди друг автомобил,визирайки го с периферното си зрение.От любопитство си обърнах туптящата от напрежение глава(пътувах към поредният клиент) и съзрях,че до мен е спрял полицейски автомобил,с един чичко полицай,който най-спокойно използваше мобилният си телефон по време на шофиране.Веднага прозрях,че трябва да извадя и моят и да направя много бърза снимка на провенилият се.

Ето го резултата:

http://img526.imageshack.us/img526/4192/image056h.jpg


Обяснете ми сега колеги как да имам респект от институциите и държавата,как да вярвам в бъдещето тук в България,как да спазвам закона,как да вярвам в личният пример,след като всеки се е взел доста насериозно,включително и власт имащите??

:bored::bored::bored:

Galeano
26-10-2010, 20:50
Освен това е и без колан, до колкото се вижда.

old alfist
26-10-2010, 20:58
Защо пък трябва непременно трябва да взимаш личен пример.
Много добре знаеш по себе си, че когато използваш телефон докато шофираш не си напълно адекватен, както и виждаш говорещите около теб водачи какви глупости творят.
Не е възможно в днешните динамични времена напълно да се изолира човек, но поне, като набира да търси подходящ момент и да прецени дали е толкова неотложно да го прави в движение или по най-бързия начин да приключи входяш разговор с голяма важност.
Всеки носи отговорност за действията си и не е лошо да се позамисли когато говори, че в момента е опасен, колокото другите говорещи.

tanatos
26-10-2010, 20:59
Да си говори, кой от нас не го прави? Може да пушиш цигара докато караш, а не може да говориш по мобилния.. Всички го правим, нищо ново и интересно.

Да, полицайте трябва да дават пример, да си карат с колани, да не говорят по мобилните телефони без хендс фрита, автомобилите да са им изрядни(да немат изгорели крушки и т.н.).

Не се заяждам а само констатирам. Автора на темата докато шофира ползва ли си мобилния телефон? Ползва го, причините нямат значение, вади го и снима. Има и друго нещо докато чакаш на светофара реално не шофираш :)

me4o4ko
26-10-2010, 21:27
Личният пример е за да може човек сам по себе си да се изгради като такъв.
Личен пример според мен може да получиш от родител,приятел,началник,партньор...да се учиш от положителните примери и да избягваш отрицателните.
Не може човек служител на реда в униформа,със държавен автомобил да пренебрегва закона.
Аз също говоря по телефона докато шофирам,чуствайки се гузно....а защо ли всъщност да не го правя...
Непосредствено да офиса в който работя има кръстовище,което свързва една от уличките на която се намира първо РПУ в Бургас с главен булевард и минавайки оттам редовно,ежедневно виждам подобна гледка от служители на реда.Зарекъл съм се да отделя няколко часа,стоейки зад ъгъла на съседна сграда и да направя снимки,за доказателство,че това не е прецедент.
Случката е пример,че нищо в тази държава не е така както изглежда и така както трябва да бъде - то е някакъв хибрид. :bored:

fred
26-10-2010, 22:55
То е добре и да се вгледаме в себе си

Max
26-10-2010, 23:02
Да си говори, кой от нас не го прави? Може да пушиш цигара докато караш, а не може да говориш по мобилния.. Всички го правим, нищо ново и интересно.

Да, полицайте трябва да дават пример, да си карат с колани, да не говорят по мобилните телефони без хендс фрита, автомобилите да са им изрядни(да немат изгорели крушки и т.н.).

Не се заяждам а само констатирам. Автора на темата докато шофира ползва ли си мобилния телефон? Ползва го, причините нямат значение, вади го и снима. Има и друго нещо докато чакаш на светофара реално не шофираш :)

Прав си, но ако трябва да се водим по буквата на закона, след като е запален двигателят, автомобилът се води че е в движение. Не един и двама са отнесли глоби за това. :-)

DJ Vladic
27-10-2010, 00:29
"Абе момче, ти за 20 лв ще се обесиш бе'' бяха думите на един полицай когато се качих в колата му :)

kokless
27-10-2010, 04:29
http://lh5.ggpht.com/_KD0Qb6Zah70/TDoVCKI2PcI/AAAAAAAABVQ/gsYWEtCalXc/DSCN1619.JPG

ФЕРАРИСТ
27-10-2010, 07:55
Човека е бил нощна бре......

vovata
27-10-2010, 08:39
аиде да свършва тази отпуска и да тръгна на работа,че да мога да си почина.

-Bobby-
27-10-2010, 12:02
Уф, колега, ти за един мобилен телефон на светофар си се хванал, а аз редовно съм ги виждал при строителния техникум в София, да минават по релсите, където е забранено за автомобили, и след като преминат по тях, спират на ъгловото кафене и всеки после, който мине по релсите - палката и се почва... и това поне една дузина пъти съм ги виждал да го правят. Като съберат достатъно "оборот" пък, качват се на Астрата, пак по релсите, и оттам надясно, нагоре по Драган Цанков. Тях кой да ги глоби, като не са в специален режим на движение?!

old alfist
27-10-2010, 12:08
В нашия град полицаите като огладнеят ходят за банички с мръсна газ и светещ буркан - веднъж ги видях с очите.

MUROMAN
27-10-2010, 12:25
Полиция и личен пример ,стига не ме разсмивайте!!!:flirt:

nasty
27-10-2010, 18:24
Полицайте не им е задължително да са с колани доколкото си спомням.
А за случката - прибирам се в събота от заведение бях с колата ,че возих една девойка до тях и пих до 12 , а случката става в 4.
Та със спирането направо си ме пита жокер ако си пил ше ползваш ли???
Аз обаче твърд и духах - показа си 0.00 стана им тъпо и си хванаха пътя.
Тва в град ,а в село дето нема и полиция - сичко си кара пияно...

me4o4ko
27-10-2010, 19:52
Ами може и да не е задължително да са с колани,но са участници в движението и те също трябва да спазват ЗЗДП ако не са в "специален режим на движение",особенно да не ползват мобилен телефон,най-малкото за да не си отвличат вниманието.А ако стане ПТП докато говори.....?
По тази логика нека карат и пили по 6-7 бири,а???:angry: ....ТЯХ не ги хваща...

dobromirski
29-10-2010, 09:00
За какъв личен пример ми говорите бре !!!!!
Ето няколко случки - без коментар.
1.Един приятел удря патрулка отзад (Стоп светлените НЕ работят) . Идва друга патрулка да пише протокол за ПТП, при което му казват " Глей си работата, светлините са изгорели при удъра (стоповете са непокътнати), не си спазвал дистанция"
И именно по този повод виждам след седмица друга такава ОТНОВО БЕЗ стоп светлини. На следващото кръстовище свалям прозореца и казвам:
"Господа, да вземете да си купите 2 крушки за стоповете а ? " :please:
-Купи ни ти ! :shoot:

2. В Плевен , зад гърба на Дирекцията на Полицията минава двупосочен булевард с по две ленти за движение в едната посока. Има десен завой, с НЛЕВА видимост, поради високата бетонна ограда непосредствено до платното за движение. Има 3 последователни знака "забранено спирането" именно поради причината, че ако някой спре там, а в същото време карат 2 автомобила успоредно по двете ленти , ако е сухо, десният може и да успее да сре, на мокро - забрави. Там редовно спира патрулна кола , тъй като отсреща има еднопосочна улица и си чакат поредната жертва. Няколко пъти хората едвам успяват да спрът до тях, със свирене на гуми , но те си се хилят нагло ! :shoot::shoot::shoot:

mim
29-10-2010, 10:56
за хората на закона, законът не важи
а грешка, те не са хора, а безмъртни

viki
01-11-2010, 11:07
Поздрави за търговишките полицаи,страшни пичове!http://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/389780.gif
Варненските тожеhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/355437.gif

Kuku
01-11-2010, 11:56
Куки пичове нЕма - всичкото кука е леке... ама НАЙ-долно!

viki
01-11-2010, 12:05
Еее,хайде сега-нали сме се разбрали за слагането под общ знаменател ;)

Kuku
01-11-2010, 12:16
Вики, куките са толкова зле, че даже знаменател нямат!

viki
01-11-2010, 12:26
Е,добре !:):):)Значи аз попадам на някакви изключително добронамерени изключения:):):)
Да не стават грешки-не,не са ми искали пари,нито са ми опростили акт вчера:)Беше към 10 вечерта,прибирах се от София.При превключване на къси/дълги единият ми фар изгасвал:shock:После се оправя,но как да е.Спряха ме,за да ме предупредят,че имам проблем:):):)И...в случай,че пак ме спрат,колегите им щели да ми сменят крушката (ако е изгоряла):tooth:
На входа на Варна пак ме спряха за същото-пак изключително учтиви бяха.Може снощи всички готини полицаи да са били на смяна :):):):):)

546
01-11-2010, 12:57
Че то във Варна полицаи ли са?Те само се водят такива на ведомост,иначе са си стандартни гларуси.Жената е с пълен комплект точки и дори и камерите не я ловят,как става това не знам.

viki
01-11-2010, 17:15
Че то във Варна полицаи ли са?Те само се водят такива на ведомост,иначе са си стандартни гларуси.Жената е с пълен комплект точки и дори и камерите не я ловят,как става това не знам.
Аз на полЮсаите съм им любимка,вечИ във всяка патрулка ще има моя снимкаhttp://www.tialoto.bg/forum/images/smiles/girl_flirt.gifhttp://www.tialoto.bg/forum/images/smiles/girl_haha.gif
Шегувам се,
имаме пълен комплект точки,защото...сме добри шофьоркиhttp://www.tialoto.bg/forum/images/smiles/on_the_quiet.gif

-Bobby-
01-11-2010, 18:14
Е,добре !:):):)Значи аз попадам на някакви изключително добронамерени изключения:):):)
Да не стават грешки-не,не са ми искали пари,нито са ми опростили акт вчера:)Беше към 10 вечерта,прибирах се от София.При превключване на къси/дълги единият ми фар изгасвал:shock:После се оправя,но как да е.Спряха ме,за да ме предупредят,че имам проблем:):):)И...в случай,че пак ме спрат,колегите им щели да ми сменят крушката (ако е изгоряла):tooth:
На входа на Варна пак ме спряха за същото-пак изключително учтиви бяха.Може снощи всички готини полицаи да са били на смяна :):):):):)

Вики, няма готини и кисели полицаи. Просто има точно 3 вида хора от тяхна гледна точка, с които се държат тотално различно, когато ги спрат:
- красива жена - хахо-хихи, закач, усмихнато мрън-мрън, и "хайде, бягай"
- колега със служебна карта/журналист с прес карта - сърдито мрън-мрън, гледа лошо, щото няма да намаже нищо и накрая "да не се повтаря, айдИ бЕгай"
- всички останали - "и кво ша пра'им ся? актче или ше мислим нещо?"

И в крайна сметка, и тук, както при всичко останало в милата ни родина, положението е "кой как се уредил"... 8)