PDA

View Full Version : висок разход ЗАЩО???

vasilus
26-10-2010, 21:12
Здравейте колеги от 1месец разхода на трактора скочи с 4 литра на 100 случи се така че заредих на една бензиностанция с история и колата започна да гасне запаля работи на обороти 2мин.и гасне сложих окколо 200грама бензин и започна да работи до 3000 оборота покарах я изгорях тази нафта и след това сипах хубава нафта там не гаснеше работеше но разхода от 6 скочи на 10 закачих я на визата грешки няма е само за дебитомера де ама аз така я ккарам вече 1година без дебитомер от ккакво е според вас даите идей че моите се изчерпаха и ми иде да и драсна клечката:BBQ:!!! БЛАГОДАРЯ

gjulizar83
26-10-2010, 21:25
от капачка до капачка ли го изчисли разхода?

vasilus
26-10-2010, 21:33
от 5литра до гаснане!!!

---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:29 ----------

кколата гасне за гориво слагам 5 литра и минавам 47км а преди колата гасне слагам 5 литра и минавам 92км??????

crocodil
26-10-2010, 21:38
По-точно здраве му кажи.

fnt
26-10-2010, 21:42
Това което правиш не е хубаво. Най-много да си запушиш дюзите.
Така трудно ще засечеш колко минаваш, мое мнение.

ФЕРАРИСТ
26-10-2010, 21:48
е само за дебитомера де ама аз така я ккарам вече 1година без дебитомер
И колко време още щеше да я караш с кофти дебитомер????

koolio
26-10-2010, 21:55
Тая тема е за бисерите! :mooning:

---------- Post added at 18:55 ---------- Previous post was at 18:54 ----------

Тая тема е за бисерите! :moon:

rusiq86
26-10-2010, 21:58
Смени си дебитомера, ще падне малко разхода. Как е загрява ли добре, как е термостата? Застуди се малко ако все я караш на къси разстояние е нормално да се качи малко. Не я карай така докато изгасне, печка е, не е убаво. Зареди на еко например и карай с него пробвай как е!

ФЕРАРИСТ
26-10-2010, 21:58
Тая тема е за бисерите! :moon:
Що бе, темата е образователна, сега секи с жетеде ще знае че мое и без маф, ще гори 10 на сто, ама се пак може и без него.....
Аз не разбрах без него или с заминал дебитомер се кара....

haljscho
26-10-2010, 22:50
Здравейте колеги от 1месец разхода на трактора скочи с 4 литра на 100 случи се така че заредих на една бензиностанция с история и колата започна да гасне запаля работи на обороти 2мин.и гасне сложих окколо 200грама бензин и започна да работи до 3000 оборота покарах я изгорях тази нафта и след това сипах хубава нафта там не гаснеше работеше но разхода от 6 скочи на 10 закачих я на визата грешки няма е само за дебитомера де ама аз така я ккарам вече 1година без дебитомер от ккакво е според вас даите идей че моите се изчерпаха и ми иде да и драсна клечката:BBQ:!!! БЛАГОДАРЯ

от 5литра до гаснане!!!

---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:29 ----------

кколата гасне за гориво слагам 5 литра и минавам 47км а преди колата гасне слагам 5 литра и минавам 92км??????

Тва за Беларус или Владимировец стаа въпрос..............
И като ореш или като се движиш из нивите се получава тоя разход...........или с ремарке......:Suicide:
Сериозна ли е тая тема или............
:offtopic::offtopic::offtopic:

vasilus
26-10-2010, 23:12
Браво на вас а бе аз въобще защо ли ви питам а! колата момчета я карам една година без маф и нямаше тоя разход не загрява както трябва но това ще ми е 3та зима с нея и все е така разхода е от ЕДИН МЕСЕЦ!!! ИСКАМ СЕРИОЗНИ ОТГОВОРИ БЕЗ ИДИОТЩИНИ ГЛАВАТА МИ ГОРИИИИИИ

koolio
26-10-2010, 23:19
Браво на вас а бе аз въобще защо ли ви питам а! колата момчета я карам една година без маф и нямаше тоя разход не загрява както трябва но това ще ми е 3та зима с нея и все е така разхода е от ЕДИН МЕСЕЦ!!! ИСКАМ СЕРИОЗНИ ОТГОВОРИ БЕЗ ИДИОТЩИНИ ГЛАВАТА МИ ГОРИИИИИИ

Като за начало можеш да напишеш каква е колата и с какъв двигател е.

spe4elist
26-10-2010, 23:26
Здравейте колеги от 1месец разхода на трактора скочи с 4 литра на 100 случи се така че заредих на една бензиностанция с история и колата започна да гасне запаля работи на обороти 2мин.и гасне ...

"Бензиностанция с история... " ?!?

Сериозни? Нека да запазим добрия тон и да не си ВИКАМЕ!

Смени си дебитомера, изчисти си грешките на сериозна диагностика заради откачения дебитомер и карай само с пълен резервоар качествена нафта! Евтино, евтино, колко да е евтино ... Да ти гори 6/100 си требе качествено гориво и грижа за автомобила.

Успех

vasilus
26-10-2010, 23:28
156 1,9 JTD

---------- Post added at 23:28 ---------- Previous post was at 23:27 ----------

"Бензиностанция с история... " ?!?

Сериозни? Нека да запазим добрия тон и да не си ВИКАМЕ!

Смени си дебитомера, изчисти си грешките на сериозна диагностика заради откачения дебитомер и карай само с пълен резервоар качествена нафта! Евтино, евтино, колко да е евтино ... Да ти гори 6/100 си требе качествено гориво и грижа за автомобила.

Успех

БЛАГОДАРЯ!!!

Satanism
27-10-2010, 00:08
аз просто не виждам как кола с прецакан дебитомер, нафта за локомотиви, смесена с резервоарна гняс, развален термостат(предполагам забил на отворено), кой знае какво още и на всичкото отгоре на температури от по 5-10 градуса искаш да харчи 6/100?

ПП.
Абе, аз имам една Марея тука, 1.9ЖТД, едно време вдигаше 200 и хареше 6....сега над 160 не вдига, свети инжекциона и компресията и е такава, че като я оставя на лек наклон на първа и тръгва сама, пък от боклуците в дебитомера си изплетох чорапи....ама що ли харчи 9 сега?

nikotm
27-10-2010, 00:19

Аз пък се питам,що си я пуснал тая тема като знаеш че нищо не си ремонтирал по тая кола от както я имаш?

пс.Пич,ремонтирай си колата че скоро ще става само за белканто.

vasilus
27-10-2010, 07:44
аз просто не виждам как кола с прецакан дебитомер, нафта за локомотиви, смесена с резервоарна гняс, развален термостат(предполагам забил на отворено), кой знае какво още и на всичкото отгоре на температури от по 5-10 градуса искаш да харчи 6/100?

ПП.
Абе, аз имам една Марея тука, 1.9ЖТД, едно време вдигаше 200 и хареше 6....сега над 160 не вдига, свети инжекциона и компресията и е такава, че като я оставя на лек наклон на първа и тръгва сама, пък от боклуците в дебитомера си изплетох чорапи....ама що ли харчи 9 сега?
:prescription:
колега това за и баба едно време е била стегната ..... го знам ама моита компресия си има и не знам колко вдига щото не съм я слагал на лежанката ама стрелката на водомера август към морето ми покказваше 200 пък не знам!!!

rusiq86
27-10-2010, 09:25
Смени си дебитомера, изчисти грешки от компа. Смени термостата също. Слагай по-качествена нафта ЕКО или Лукойл и ще се промени разхода!

gjulizar83
27-10-2010, 09:57
абе не е от дебитомера. и аз съм е карал с изключен дебитомер след като бях сменил филтъра и съм забравил да го свържа. даваше си нормален разход. не се засича така. сложи повече и тогава сметни. може първите 5 литра да си е рязал колата , после 5 литра бавно каране. търси нещо средно. и аз съм слагал за 10 лева и съм минавал 50 км, ама зависи съчмата къде ме е поразила. сложи за 50 лева и тогава изчисли разхода. пък и немога да разбера хора дето гледат разхода що си купуват алфа. алфа се кара с пари. едната икономия отива за друг разход.

rusiq86
27-10-2010, 13:13
Е не ама една година да караш с нередовен дебитомер, е мн мн по зле от това да не вкараш буксата. Лично като сменях дебитоме, забравих да сложа буксата, и пак вървеше по-добре, защото се задават осреднени стойности, които са по-добри в пъти от нерабетещ такъв.
Зареди повечко кинти колега, например като ти светне лампата карай 100км и отивай и сложи 30 литра и виж колко ще изкара, и зареди или от Еко или Лукойл, мой съвет.
Но се застуди малко, нормално ако я караш на къси разстояния да вдигне разход, също и термостата дава отражение.

vasilus
27-10-2010, 13:32
абе не е от дебитомера. и аз съм е карал с изключен дебитомер след като бях сменил филтъра и съм забравил да го свържа. даваше си нормален разход. не се засича така. сложи повече и тогава сметни. може първите 5 литра да си е рязал колата , после 5 литра бавно каране. търси нещо средно. и аз съм слагал за 10 лева и съм минавал 50 км, ама зависи съчмата къде ме е поразила. сложи за 50 лева и тогава изчисли разхода. пък и немога да разбера хора дето гледат разхода що си купуват алфа. алфа се кара с пари. едната икономия отива за друг разход.

алфа се кара с пари ти беше в повече!! иначе ок а и каква е разликата дали ще изхарча 50 нафта или 10???

pr_00f
27-10-2010, 15:15
Няма никаква разлика.Ама никаква.
А най-добре е да се сипва по 1 литър и така да се прави засичането.

Old Fox
27-10-2010, 15:54
Aз не знам с колко пари се кара алфа, обаче сега разбрах че когато караш алфа:
1) Повредени/счупени части не се заменят караш си така
2) Слагаш малко гориво и караш докато загасне - адски е полезно
3) Зареждаш от "бензиностанции с история".
А хубавата нафта каква е? От един проверен, сигурен, хубав човек, може би?

Моля погнете ми. Жената не ми пуска
От една година не ми става оная работа и карам на пръсти, сипвам и вода в уискито като я извеждам че по евтино. Когато се любим аз започвам и веднага след това спирам - за да мога да засека "разхода"
Моля за съвети защо чак сега ми отказва след като от 1 година вече е така?

emzo
27-10-2010, 19:14
Не ми стана ясно, с какъв мотор е, но при JTD105, с и без дебитомер - разликата във вървежа е минимална, разликата в разхода от 0.5 до 1/100 макс !
Играл съм си да засичам.
Виж термостат и по-скоро датчика му, при мен правеше 3-4/100 отгоре.

rusiq86
27-10-2010, 19:45
С вървежа за 105кс има огромна разлика с читав дебитомер, поне при мене, разликата е малка там макс 1 литър вярно е. Но разлика се реализира, осезаема и то!

vasilus
27-10-2010, 20:02
С вървежа за 105кс има огромна разлика, поне при мене, разликата е малка там макс 1 литър вярно е. Но разлика се реализира, осезаема и то!

и така на вниманието на всички професори във форума проблемът бе fuel pressure sensor та след смяната му оправи но още се чудя защо не го даваше като грешка???:jumping:

rusiq86
27-10-2010, 20:14
Приятел надявам се не мислиш така, че през компа някой ще ти каже точно къде е проблема, несериозно е доста.
Радвам се че си оправил пр, сега си оправи термостат и дебитомер!
И не я оставяй без гориво!

morfius
27-10-2010, 21:41
И престани с тия номера 5л - гаснене, че ще има нова тема скоро - помощ изгоря горивната помпа (потопяемите имат нужда от поне 10л. да се охлаждат).
Да не говорим, че ако си прецакаш нагнетателната, ще дадеш толкова пари, че всичките икономийки до сега през носа по 3 пъти ще ти излязат... и ще обясняваш после наред колко скапани коли били.
Добре, че не може да говори твоята...

Разход се мери само пълно - пълно ... ако държиш на пълна точност - от една и съща колонка на една и съща бензиностанция и си наливаш сам, да знаеш кога точно е изключило.

gjulizar83
27-10-2010, 22:02
най интересното е че аз от цялата тема не разбрах за ква кола става въпрос. само че е дизел разбрах. нито симптоми. разбрах само че е била развалена и са развалила още повече и ние трябвало да кажем как да са опрай от самосебеси.

spe4elist
27-10-2010, 22:12
най интересното е че аз от цялата тема не разбрах за ква кола става въпрос. само че е дизел разбрах. нито симптоми. разбрах само че е била развалена и са развалила още повече и ние трябвало да кажем как да са опрай от самосебеси.

156 1,9 JTD ... БЛАГОДАРЯ!!!

:sleep:

rusiq86
27-10-2010, 22:13
2.4 печка май беше!

spe4elist
27-10-2010, 22:22
И кво сега - всички пишат без да знаят колата ли?!? Ша коширам!

morfius
27-10-2010, 22:25
И кво сега - всички пишат без да знаят колата ли?!? Ша коширам!

То за потопената помпа е все тая каква е колата, все се охлажда от горивото (баща ми с подобни номера прецака една на Голф 3 1.6 бензин).
Меренето на разход също не касае колата... правилната експлоатация и поддръжка също.

spe4elist
27-10-2010, 22:44
То за потопената помпа е все тая каква е колата, все се охлажда от горивото (баща ми с подобни номера прецака една на Голф 3 1.6 бензин).
Меренето на разход също не касае колата... правилната експлоатация и поддръжка също.

Съгласен съм, Морфей. Но се дразня, че всички бързат да пишат, без да са напълно ясно: какво, аджеба, се пита даже ... Нооо, "ние знаем всичко и си требе да ви отворим очите ..." :paddle:

За конкретната печка, ми на нея не й трябва дебитомер, може би и помпа не й трябва, чудя се защо въобще са й сложили и бутала и колянов вал ... :calc:

Колеги, дизеловите Алфи горят малко нафта, ама обръщайте внимание на техническото състояние и поддръжка на автомобилите. Те са Ваши! Грижете се за тях като съвестни стопани, а не само да хулите италианските първи собственици, че били палачори...

"Лозето иска мотика, а не - молитва ... ". И с Алфите е тъй - само с приказки не става, требе си да ги пипват хора, дето разбират и да им слагат хубави части, а не - дебитомери втора употреба или крадена от комбайна нафта ...

Сори, ама се разгорещих малко!

morfius
27-10-2010, 22:48
Тя тая тема стана буламач с кисело зеле... и е по-скоро за общите - с подзаглавие - как не се води тема и как не се отговаря.
Но все пак да му кажем на колегата, че не му е виновна колата, за неговите андрешковски глупости.

gjulizar83
27-10-2010, 22:53
:sleep:
смисъл неразбрах кви коне е.

Jivko7777
27-10-2010, 23:44
смисъл неразбрах кви коне е.

105 ще да е :)
ПП: От цялата тема ме накефи как се мери разхода, слагаш 5л и докато изгасне http://s16.rimg.info/044aaa9d0f88984aacf6924242c2273d.gif

gjulizar83
28-10-2010, 00:08
да земе да напълни горивния с нафта и да кара докъ загасне. после да премери кво е останало в филтъра и да изчисли. ще стане още по точно.

badmadafaka
28-10-2010, 14:02
@автора: Колега, от нещата които изписа става горе-долу ясно, че колата си я карал/я караш мърляшки и гледаш да минаваш тънко... Може и да не е така, но така изглежда от написаното от теб.
Това дразни отговарящите, повечето от които са фенове, които полагат зверски грижи за колите си, а пък изобилието от главни букви и препинателни знаци още повече утежнява нещата...
Някои колеги ти казаха какво трябва да се направи - ако искаш го прави, ако не, заклеймявай алфата като най-големия боклук, продавай я и така, но не мисля, че ще получиш по-сериозен отговор оттук в тая тема.

oinotnA
29-10-2010, 11:09
Aз не знам с колко пари се кара алфа, обаче сега разбрах че когато караш алфа:
1) Повредени/счупени части не се заменят караш си така
2) Слагаш малко гориво и караш докато загасне - адски е полезно
3) Зареждаш от "бензиностанции с история".
А хубавата нафта каква е? От един проверен, сигурен, хубав човек, може би?

Моля погнете ми. Жената не ми пуска
От една година не ми става оная работа и карам на пръсти, сипвам и вода в уискито като я извеждам че по евтино. Когато се любим аз започвам и веднага след това спирам - за да мога да засека "разхода"
Моля за съвети защо чак сега ми отказва след като от 1 година вече е така?

xaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxa ;)))