View Full Version : Протече семеринг на колянов вал
hunter1989
28-10-2010, 00:06
Колеги протече ми семеринга на коляновият вал . Искам да попитам ще мога ли да огранича теча докато взема заплата и отида при майстор . Дадоха ми добвка за масло която спирала течове по двигателя , но не знам дали ще свърши работа или да си доливам масло докато я вкарам в сервиз. Благодаря предварително.
П.С
НА 90 % съм сигурен че е семеринга. Маслото тече от главната ролка , на която са хванати всички ремъци .
Не се хващай на тия добавки, по-добре изчакай до заплата и тогава я отваряй.
hunter1989
28-10-2010, 00:13
Но добавката е в мен , освен да я сипя и да видя може и да намалее , защото 1л ми отива за 2 седмици .
thecleaner
28-10-2010, 02:19
Но добавката е в мен , освен да я сипя и да видя може и да намалее , защото 1л ми отива за 2 седмици .
Естествено не сипвай добавката.
Този семеринг някои майстори предпочитат да го сменят заедно със смяна на съединител за да избегнат едно такова протичане.
Този семеринг някои майстори предпочитат да го сменят заедно със смяна на съединител за да избегнат едно такова протичане.
Така е със задния симеринг,на колегата му е протекъл предния.
Тия добавки се слагат,ако си много закъсал да стигнеш до сервиз.Правят мазало из двигателя и после трябва да го промиеш и първото масло бързо да го прежалиш.
По-добре я поспри,докато събереш пари,че става мазало и по ремъците.
hunter1989
28-10-2010, 19:34
Няма как да я спра , всеки ден се кара . Маслото тече само като спра колата докато не истине , после теча спира. Ще издържи 2 седмици (да се надяваме )