View Full Version : Как отговаряте на простотията и некадърността ?
Alfa User
29-10-2010, 17:56
За какво е темата ... хм ... Преди три седмици намирам колата си пред блока с много "хубаво" остъргана цяла задна дясна врата. Естествено, никой нищо не знае и не е видял, но както и да е. В драскотините по вратата отчетливо се вижда червена боя (моята кола е черна). Огледах се наоколо - за късмет нямаше нито една червена кола на цялата улица, попсувах си и се прибрах.
След известен анализ на вероятните заподозрени, се спрях на червен Опел Корса комби с пазарджишка регистрация, който идва рядко пред блока, но всеки път паркира като пиян ТИР-аджия... Започнах да дебна и да се оглеждам всеки път като излизам, но до днес Опела така и не се появи. И хоп - като на тепсия днес в късния следобяд Опелчето спряло през една кола от мене. С трепет в сърцето отидох до него и го огледах внимателно. Преди да продължа трябва да вметна, че височината на одраното съответства на бронята на някоя кола, широчината пак е горе-долу такава. А Опелчето е с червени брони - това отговаря на въпроса защо точно то да е виновното.
Та отивам до каручката, и започвам оглед. Според одраното по моята кола, виновника трябваше да е също одран отдясно на предната броня, или отляво на задната... Нарочно започнах отпред вляво, и обиколих Опела - и както може би вече се досещате, десния ъгъл на предната броня беше одран, и с черни следи по него...
Та всъщност въпроса ми е (понеже не знам кой точно идва с тая кола), вие какво бихте направили на мое място ???
След два дни търкане с полир-пасти и лакочистител, одраното по вратата ми все още е очеизбождащо и гадно на вид ... Мисля си, че не съм простак, но някак отвътре ми се иска да върна "жеста" на "колегата" ...
tokata_pz_flex
29-10-2010, 18:03
Бележка : Обадете се на телефон 08............ за да си изплатите щетата , нанесена по моя автомобил .... в противен случай ще предприема съответни мерки .
С пирон по цялата кола, пукане на гуми и глави и йод на прозорците. Убедил съм се, че в нашата мила страна с добро нищо не става. Ако беше човек на място, щеше да се поинтересува на кой е одрал колата и да се разберете като хората. Ама понеже е помияр, аз бих му го върнал по горепосочения начин. Не казвам, че това е правилното, но аз бих постъпил така със сигурност. Друг е въпроса ако поне ти се извини.
alfageorgi
29-10-2010, 18:21
При тия очевидни съвпадения , които са косвени доказателства и водят до основателни съмнения за вина на екземпляра с Опела /както се казва на юридически език с оглед професионалната ми деформация/ и имайки предвид яловостта на съдебната ни система и смешните ни закони няма начин по този ред да успееш да докажеш , че е той и да го накараш да ти плати щетите.Изводът се налага от само себе си-"Око за две и зъб за чене".Не е много цивилизовано , но със сигурност няма да спира не в близост до колата ти ами и пред блока въобще , а и какво му е цивилизованото на нашето ежедневие или обществото ни в момента.Ако си затраеш следващия път ще бъдеш я със смачкана врата или калник , я с нещо още по сериозно , а тариката безнаказано ще продължи безгрижно да си паркира както и където му е кеф.Това не е съвет , а лично мнение !!! Изборът си е твой.
С пирон по цялата кола, пукане на гуми и глави и йод на прозорците. Убедил съм се, че в нашата мила страна с добро нищо не става. Ако беше човек на място, щеше да се поинтересува на кой е одрал колата и да се разберете като хората. Ама понеже е помияр, аз бих му го върнал по горепосочения начин. Не казвам, че това е правилното, но аз бих постъпил така със сигурност. Друг е въпроса ако поне ти се извини.
и аз бих направил това, нищо че съм така да се каже хрисим човек
и аз бих направил това, нищо че съм така да се каже хрисим човек
Добре де, ако е някоя руса кака дългокрака, едрогърда силиконка, к'во я пра'им ??? :kissy::afro::wallbash:
ебем я. Поне два пъти - веднъж за наказание и веднъж за разкош!
по темата - гражданска нещо? Двустранен протокол? КАТ? Викаш КАТ, показваш твоята, показваш неговата и ако кажат той е - гражданската покрива.
Ramsezsh
29-10-2010, 19:28
Бележка : Обадете се на телефон 08............ за да си изплатите щетата , нанесена по моя автомобил .... в противен случай ще предприема съответни мерки .
Това е правилния метод. Даже е добре и малко снимков материал да има за всеки случай.
detelazurno
29-10-2010, 19:38
Е как да реагирам?! Ще се нервирам ествствено. То си е в реда на нещата. Та ще побързам да разбера чия е колата и ще говоря с човека.
И това е вариант, но не просто бележка която да захвърли. Перманентен маркер и въпросното съобщение върху прозореца на лявата врата.
ФЕРАРИСТ
29-10-2010, 19:42
Та всъщност въпроса ми е (понеже не знам кой точно идва с тая кола), вие какво бихте направили на мое място ???
Кило захар.......без значение рафинирана или не.....
Кило захар.......без значение рафинирана или не.....
Може и спирачна течност върху боята :heavy_cry:
И при мен така Алекс, само че пострада предната ми броня отдясно, а няма и година откак беше пребоядисвана заради драскотини...
И най-фрапиращото беше, че бронята е одрана отдясно, при положение че бях паркирал пред моя гараж, който е последен и вдясно след него на около метър има стена, явно някой беше опитвал да паркира между мен и стената...
boris037
29-10-2010, 20:18
Аз лично свикнах, след един огънат калник от бус пред блока, пусната гума, одрана врата и последното беше огъната врата и изкривено огледало (всичко това докато е била паркирана колата и винаги извършителя го няма). Имаше период, в който се чудех къде да скрия колата за да не ме задере пак някой, но все пак движението си го знаем и шофьорите си ги знаем, така че аз лично мисля, че е почти невъзможно да се движим по пътищата и да не ни се случват такива неща.
Ако издерем колата на извършителя или му резнем тръбичките на спирачките може би бихме се почувствали по-добре, но с това по никакъв начин няма да си изправим тенекиите. В такива случай аз лично се позовавам на законните мерки, ако законът не може да ме защити, си имам останала малко боя от последното боядисване...
Както и да го погледнем, простотията е навсякъде около нас и това, което правя, е да се опитвам да не бъда като хората, които задират чужди коли и си заминават.
ФЕРАРИСТ
29-10-2010, 21:23
Може и спирачна течност върху боята :heavy_cry:
Не....твърде лесно е.......
Кило захар, основен ремонт, и понеже надали ще си смени тва в резервоара, после ще направи още един.....перфектно е просто.......
Еми ... к'во ...
Аз бих разбрал кой е собственика и някой път спирам някъде отстрани, качвам се, звъня му и го моля да ми паркира колата, тъй като явно аз не мога и на него му пречи, за да се научиш ...
Има да те гледа около 3 минути тъпо, докато осъзнае нивото на гротеската в постъпката ... Ако не те познава и слезе да ти помогне, в момента в който види колата, аз моля да го снимаш :D
FEMINEMA
29-10-2010, 22:25
Моят съвет към теб е като разбереш на кого е колата, така случайно да се срещнете и да го подпиташ пак така случайно тва опелче аджеба негово ли е и той като ти каже ми да, отклончиво му отговаряш гледам, че е одрано отстрани точно като моята кола и понеже знам, че не съм виновен аз все си мисля, че трябва да си бил ти.. Вариянтите ти са 2- или да ми поемеш щетите или не. Ако ти откаже вече сам преценяваш дали да се "Забавляваш"
П.С. Онзи ден през нощта към 2.30 в студентски град паркирам аз паралелно и някакъв голфаджия точно в този момент решава да излезе.. аз търпеливо намалям и почти спирам и в този момент усещам едно скърцане.. бяхме с едно приятелче и излизаме точно с идеята, че или ще плаща кеш или в натура и точно в този момент чичко полицай се появява и започва да ми крещи: "Махай се от тука уе чуек"; "Примисти колата"; "Нидей паркирай тука" и аз съответно решавам, че иска да обърна, защото съм паркирал върху тротоара- обръщам аз и през това време голфаджията се изниза, а полицаят изчезна, накрая се оказа, че 3 общижития горят и за това е имало полиция...
Ами с простотията се сблъсках, като бях дете, на 4-5, години, сега съм с 40 отгоре, като цяло се уморих да и отговарям, по точно да се боря с нея и да и се противопоставям.
Не....твърде лесно е.......
Кило захар, основен ремонт, и понеже надали ще си смени тва в резервоара, после ще направи още един.....перфектно е просто.......
Мойто е по лесно, минаваш и му сипваш, иначе къртене на капачки, тва онва... по рисковано е :drinking:
ФЕРАРИСТ
29-10-2010, 23:14
Мойто е по лесно, минаваш и му сипваш, иначе къртене на капачки, тва онва... по рисковано е :drinking:
Не ставаш за мръсник браточка, не те бива с мизериите, спирачна течност ала-бала:tongue2::tongue2:......то кога ще е да му ръснеш нещо отгоре, по добре да е киселинка......:bouncing_smiley::bouncing_smiley:
За отгоре знам : лютеница , яйце , йод ...
Друга мизерия е да му напълниш де що може с пяна и най вече ауспуха .
Ама пробвай преди това с нещо по-културно като бележка .
old alfist
29-10-2010, 23:49
На некадърността и простотията трудно може да се отговори ако не си такъв.
Изчакай и бъди такъв какъвто си и времето ще покаже какво да направиш - може би пък времето да покаже да смениш колата.
Alfa User
30-10-2010, 01:08
Хубави и изкушаващи идеи изчетох, и честно казано не мога да си избера вариант :bouncing_smiley:
Иначе заради едното ожулване колата няма да сменя, това е 1000% сигурно! В тоя час ми се ще обаче да видя дали Опелчето е още долу, и да видя какво настроение ще ми дойде ...
Иначе май с тоя тип простотии наистина няма оправяне :drinking:
Хубави и изкушаващи идеи изчетох, и честно казано не мога да си избера вариант :bouncing_smiley:
Иначе заради едното ожулване колата няма да сменя, това е 1000% сигурно! В тоя час ми се ще обаче да видя дали Опелчето е още долу, и да видя какво настроение ще ми дойде ...
Иначе май с тоя тип простотии наистина няма оправяне :drinking:
Алекс, пий си питието и не се занимавай с глупости и без това ще ти мине.
Хубаво е да споделиш яда и болката, ама ако направиш простотийка като оня, после ще те е яд на себе си!
Ти си повече от тях, не го забравяй!
"...по делата им ще ги познаете..." ;)
Удряш ракия, вадиш рибарския нож и 4 гуми по радиуса му ги правиш непоправими, после се прибираш да си допиеш ;) Може предварително да му разпечаташ едно стихотворение на Пушкин и лепнеш под чистачките:
К ***
Я помню чудное мгновенье:
Передо мной явилась ты,
Как мимолетное виденье,...
Колега, отговора ти е във въпроса.
Ако бях модератор, темата ти щеше да е във коша!
Хубаво е да споделиш яда и болката, ама ако направиш простотийка като оня, после ще те е яд на себе си!
На Същото мнение.:handshake:
"...по делата им ще ги познаете..."
Alfa User
30-10-2010, 10:00
По принцип ми минава, но не толкова лесно ... Всеки път като сляза до колата и ми се вдига кръвното като си видя одраната врата. Миналата година така един "колега" ми одра предния ляв калник от мигача до гумата чак, после някой ми се подписа на тъкмо излъскания преден капак, качваха ми се с кални и песъкливи обувки по багажника и спойлера (сега са ужасно надрани и те...), та ми стига толкова.
Иначе по темата - Опелчето се размина с ответния удар ... засега. Но ще го наблюдавам под лупа всеки път като идва да спира пред блока, и при следващо провинение (било то напречно спиране или задиране на друга кола) прошка няма да има !
Точно така:kiss:
Аз също всеки път като си намеря колата одрана ,първоначално ми се иска да стрелям,но след изблика на емоция-нещата придобиват друга окраска :)
Самата мисъл,че ще тръгна да "отмъщавам" ме кара да се чувствам зле в кожата си:???:
Всичко се връща на този свят,не съм аз тази която раздава възмездие :):):)
Та Алекс ,не се занимавай с глупости:):):)