PDA

View Full Version : Странен проблем - температура на двигателя

sexy_lady_666
31-10-2010, 22:26
Привет!Проблема ми е следния - при наапълно загрят двигател перките на охлаждането ми се включват нормално и охлаждат а на градусо метъра ми показва 90 градуса като тръгна да шофирам на датчика на темературата ми показва че пада и даже ми се е случва да ми показва темература между първата и втората стрелка а и ми направи впечатление че като си пусна парното нещо не ми загрява добре изобщо .Търся съвет какво да сторя :dunno:
Поздрави

tonov
31-10-2010, 23:10
Като за начало проверете термостата - най-вероятно е свършил. Затова ти изстива колата в движение и нямаш парно като хората ;)

ivan dimitrov
31-10-2010, 23:14
---

infernus
31-10-2010, 23:17
Еми първото нещо за проверка е термостата а и всичко сочи към него. Запали колата докато е студена изчакай да започне да загрява пипни мъркучите към радиатора трябва да са студени поне до 80 градуса, ако преди това са топли е ясно че термостата е останал постоянно отворен. На място загрява защото не се охлажда радиатора. Тръгнат ли вентилаторите не ти охлажда само радиатора ами и цялата система както и в движение. Така че палиш и бараш маркуча да видиш кога се загрява. Успех :)

BaiJedi
03-11-2010, 20:58
Заминал термостат 100%. Направо го сменявай! Струва 40-50 лв. И за труд още 20-30. Веднага ще усетиш разликата. Дори и разхода на гориво ще падне малко. ;)