View Full Version : качествен ремап/чип в Пловдив
искам да попитам има ли колеги който са слагали чип/ремап в Пловдивски сервиз и дали са доволни, защото държа да си чипосам колата в Пловдив :)
147jtd115 `02
андон.маслев
09-11-2010, 20:36
В Пазарджик Личката работи за Brezel.A Brezel определено знае как се прави чип.
Знае.... докато не качиш колата на диното :)
Jivko7777
10-11-2010, 12:11
Знае си човека ама на ТДИ...Живи примери има край мене ;)
Живи примери на върнати пари от сбозени коли искаш ли да ти дам?
Знае.... докато не качиш колата на диното :)
Живи примери на върнати пари от сбозени коли искаш ли да ти дам?
До сега нищо конкретно!
Ако имаш да даваш нещо, давай.
Мога да искам графиката от диното после, но на един Туран дето първо му умориха компютъра и един месец без кола седя мой познат. Турана е 175 коня сток мисля, че беше и след чипа на Брезел започна да харчи 20/100 нафата. После на диното се оказа, че като мощност в ниските тръгва с голям въртящ момент, и на 2500 об. рязко пада момента и резултата е повишение на мощността едва с 6 кв. 3 пъти му преправяха чипа и на края момчето си поиска парите и всичко се свърши.
Знам и други случай с други коли с подобни проблеми.
Вярно знам и такива дето на диното дават завидни резултати... но мисълта ми беше, че не винаги стават хубави неща от такова разстояние. Общо взето тези чипове които си ги е настроил веднъж са му добре. Но тези които прави за сефте....
Хубаво е тунера да ти е близо, ако нещо не е наред да може да се коригира веднага. Щото не винаги сметките излизат правилни. По сметки се правят първоначални настройки защото те се смятат в идеални условия. После се почва с меренето и тестването за да се нагласи добре.
С чип от Брезел може да е добре, но може и да е равносилно на монтиране на чип от ebay.
Имаме достатъчно кадърни момчета и в България които ще направят добър тунинг и все пак всеки си решава :)
RoMeO_156_GTA
10-11-2010, 13:29
madness motorsport
Нямам впечатление от тях . Засичал съм логото в подписите на няколко момчета от фиатския форум , нищо повече :)
Добре е да се дават препоръки за нещо доказано!
Линкове към други сайтове се считат за реклама!
Добре де, що не дойдеш до голямото село, тука поне трима души ще те чипасат като хората.
cyberhill
10-11-2010, 13:48
Е това е най лесно, но идеята според мен е да знаем и такива в малкото селце :)
Аз лично не знам място което да е на 100% проверено ( за Пловдив )
Ми събирате се пет човека примерно, звъните и някой идва и ви оправя на место ;)
Няма 100% проверено бате. Само на диното е проверено :) Отиваш където ти кефне, правят ти чипа и после на дино за проверка. Като не е добре, връщаш се показваш им параметрите и да си го оправят. :)
Тия с диното струват едни други пари, обаче. Да не говорим че на турбо кола на диното мога да ти покажа квото ми текне с минимална корекция на едни два входящи параметъра. ;)
Пък и като не са известни изходните коне на една кола диното нищо не показва.
Та се прави иначе - Дино, чип, дино, корекция на чипа, дино и т.н. Ма като ти кажа 1500 лв ще се навиеш ли?
Ма що трябва да е 1500 лв? Прави се колата, мери и се сместа, аванс и наличие на детонации. Връща и се оригиналния софт отива се на дино. Прави се рън с оригиналния, слага се тунингования и се гледат разликите. 1 час на дино е достатъчен да се направят финни корекции. И за това могат да стигнат едни 500 лв. например. И ще има много яснота. Иначе пък искате за 300 лв. да се чипоса колата, без да се кара и да се юрка и да се гори бензин, че на всичкото от горе и на диното да убие рибата. Е няма как да стане.
Като са много 500 лв. чипосвате се за по 200 - 250 лв. и каквото стане.
За това, за да бъде резултата най-близо до очакваното Алфа трябва да ходи за чип при човек дето се занимава с Алфи. Дето е правил, ходил е на дино, има вече готови тествани варианти... и така. А не някой си батка там да си запише някакъв файл дето му го пратили от еди си къде и да те увещава в какво ли не.
Ни стаа щото няма две еднакви коли. Еле па на 20 години и незнайни километри и кьопава поддръжка.
То и за без пари може, ама нали ;)
Ни стаа щото няма две еднакви коли. Еле па на 20 години и незнайни километри и кьопава поддръжка.
То и за без пари може, ама нали ;)
Няма пълно щастие бате :)
Няма пълно щастие бате :)
е затва 1500 лв
за 300 кинта квото такова.
Jivko7777
10-11-2010, 15:01
Верно Брезел не става нали...интересно как тогава тази 1.9тди бие една от най-бързите 2.4JTD?...
http://www.youtube.com/watch?v=qhUDj0gnHpg
Най-бързия дизел в България измерен с официално времена - 13,2 на 400м (до колкото си спомням), Оранжевия Голф 1.9тди - кой го е правил??? Е човека дето "нищо не разбира" - Брезел ;)
Недейте писа глупости и да оплювате определени хора, които са се доказали, че поне на първо четене се сещам 4 форума, които ще се пукнат да Ви се смеят ;)
После не се чудете като другите ни обиждат като мръсни и прости алфаджии, просто сами сме си виновни с такива изказвания от рода кой става и кой не...
Чай ся, тва че може да прави ваг не цначи че може алфа.
Аз също имам лично мнение колко разбира от талянски мотори.
badmadafaka
10-11-2010, 15:27
А и това с диното за мен не е показател, освен ако единствената ти цел не е "power, no matter what" защото освен, че вдига конЙете, ремапа има още доста плюсове които не се мерят на дино... Като сметнеш, че качествен ремап под +/- 300 лева нЕма, аз лично не виждам какъв ви е проблема да изминете 100-тината километра до Софето... Ако нафтата ви е скъпа за 200км, за какъв х*й ви е "чип"..? :throw:
Jivko7777
10-11-2010, 15:28
Чай ся, тва че може да прави ваг не цначи че може алфа.
Аз също имам лично мнение колко разбира от талянски мотори.
Еми виж и мойто мнение по горе ;)
Знае си човека ама на ТДИ...Живи примери има край мене ;)
Ама с това че нищо не разбирал от чипове, айде моля ви се ;) просто за това се намесих...
Ма чакай бе бате. Кой каза, че нищо не разбира? А и плюс това тея коли дето ни ги цитираш, те по дефоулт си бягат. И другото не съм имал за цел да плювам. Просто казвам, какво съм виждал и мой познат колко се чдосва. И той беше така надъхан... Брезел нам си кво, Брезел нам си що... и после... де що има познати пред всички се оплака от него. Аз ще ти пусна графиката. Ще му я искам тези дни ако го видя и ще ти я пусна да видиш каква смес държи дизела и как му пада въртящия момент стремглаво на долу. А уж нали е ВАГ :)
А и аз не го знам каква му е работата де факто щото нито съм имал чип от него, нито съм го виждал тоя човек. Само мнения по форумите за него... е те това ли е доказателството? Рекламата по форумите? При дизелите лесно се печели мощност по принцип и всеки поназнайващ малко тунер ще те накара да ахнеш в първия момент като усетиш тласъка на колата си. Но това ли е критерия?
Един прост ибейски чип да ти сложа и да ти кажа, че е на Брезел пак ще ахнеш.
Нали слагахме на едно Ауди 1.8Т чип на Брезел. И в натоварен режим по баир с 5 човека като почне да гърми мотора чак ще скъса кардана да се лашка от пренадув. После при Тони във Варна като я направи човека не можа да си познае колата на връщане...
Ако е за идеята чипа да е чужд мога да те уредя с ремап на гръцките Revlimit. Fotis e фен на талянките :)
андон.маслев
10-11-2010, 23:00
И кво излиза?Човек които не е от форума и не кара италянка трябва да го оплюем.Не е честно.А алфата с чип на brezel лети и не дава проблеми.Уверил съм се.
голямата риба
10-11-2010, 23:01
И кво излиза?Човек които не е от форума и не кара италянка трябва да го оплюем.Не е честно.А алфата с чип на brezel лети и не дава проблеми.Уверил съм се.
дай пък да нямаме мнение
Лети.... ????? Помисли си пак , моята я купих с чип от него и я пречипосах при друг , и сега съм ама мноого по-доволен от преди . Новата програма е била правена еди си къде , пращана по скайп и после някой си друг във Варна я е записал... това ли е професионализъм?
cyberhill
11-11-2010, 08:52
Аз имах негов чип на 2.5TDI ( 150к.с. мотора на А4 ) и мога да кажа само позитиви....
Явно е относително. А за Келеша, нямам мнение, но нали много го хвалят.
Та въпроса беше май за Пловдив, има ли някой такъв герой, да знаем поне....
alfa156jtd
11-11-2010, 09:33
колега,отиди при венци чипа в сервиз,,тракия,,
DiStefano
11-11-2010, 09:43
в Пазарджик за момента нема кой да ви "чипоса" Алфа !
Колега, доволен ли си от digital tuning? Дино правил ли си?
и аз съм чувал само за венци в сервиз тракия и много искам да намеря колега който е чипосвал там
Ilko Ivanov
12-11-2010, 21:48
Само да подсетя, че е много важно да се знае и какво очаква клиента от чипа...
Максимална (в рамките на допустимото) мощност или по-приятна за нормално каране кола.
lancione
12-11-2010, 22:13
подкрепям колегата ОЕМ защото на диното виждаш какво е било и после какво става а иначе имаш някакво усещане за вървене,но какво не се знае.
един колега от фиат форума чипна преди години
фиат браво 20 волта при венци и даде
168 коня на диното
Ilko Ivanov
12-11-2010, 22:26
подкрепям колегата ОЕМ защото на диното виждаш какво е било и после какво става а иначе имаш някакво усещане за вървене,но какво не се знае.
Пак казвам - не всеки клиент се интересува от резултата на диното. Някои искат "само" по-отзивчива кола... ако намали и разхода с 0,5-1,0 литър:surrender:
lancione
12-11-2010, 22:47
За да не съм голословен ще приложа графиката от Тони като преди това по колата са махнати гърнета,катализатор и е сложен фронтален кулер резултата е този черно на бяло.Как се получава същата мощност при стоково състояние
Пак казвам - не всеки клиент се интересува от резултата на диното. Някои искат "само" по-отзивчива кола... ако намали и разхода с 0,5-1,0 литър:surrender:
Мхм... то с вълшебната пръчица става това. Обикновено обаче разхода съвсем не се намаля.
П.П. Чипосвайте се където искате. Това си е избор на всеки. Просто се дискутира за да се знае, че чипосаш ли ей така без да се измери съвсем нищо, караш и не питаш.