PDA

View Full Version : качествен ремап/чип в Пловдив

Burkan
01-11-2010, 12:07
искам да попитам има ли колеги който са слагали чип/ремап в Пловдивски сервиз и дали са доволни, защото държа да си чипосам колата в Пловдив :)
147jtd115 `02

андон.маслев
09-11-2010, 20:36
В Пазарджик Личката работи за Brezel.A Brezel определено знае как се прави чип.

oem
09-11-2010, 23:06
Знае.... докато не качиш колата на диното :)

Jivko7777
10-11-2010, 12:11
Знае си човека ама на ТДИ...Живи примери има край мене ;)

oem
10-11-2010, 12:23
Живи примери на върнати пари от сбозени коли искаш ли да ти дам?

Kuker
10-11-2010, 12:50
Знае.... докато не качиш колата на диното :)

Живи примери на върнати пари от сбозени коли искаш ли да ти дам?
До сега нищо конкретно!
Ако имаш да даваш нещо, давай.

oem
10-11-2010, 13:02
Мога да искам графиката от диното после, но на един Туран дето първо му умориха компютъра и един месец без кола седя мой познат. Турана е 175 коня сток мисля, че беше и след чипа на Брезел започна да харчи 20/100 нафата. После на диното се оказа, че като мощност в ниските тръгва с голям въртящ момент, и на 2500 об. рязко пада момента и резултата е повишение на мощността едва с 6 кв. 3 пъти му преправяха чипа и на края момчето си поиска парите и всичко се свърши.

Знам и други случай с други коли с подобни проблеми.

Вярно знам и такива дето на диното дават завидни резултати... но мисълта ми беше, че не винаги стават хубави неща от такова разстояние. Общо взето тези чипове които си ги е настроил веднъж са му добре. Но тези които прави за сефте....

Хубаво е тунера да ти е близо, ако нещо не е наред да може да се коригира веднага. Щото не винаги сметките излизат правилни. По сметки се правят първоначални настройки защото те се смятат в идеални условия. После се почва с меренето и тестването за да се нагласи добре.

С чип от Брезел може да е добре, но може и да е равносилно на монтиране на чип от ebay.

Имаме достатъчно кадърни момчета и в България които ще направят добър тунинг и все пак всеки си решава :)

RoMeO_156_GTA
10-11-2010, 13:29
madness motorsport

Нямам впечатление от тях . Засичал съм логото в подписите на няколко момчета от фиатския форум , нищо повече :)

Добре е да се дават препоръки за нещо доказано!
Линкове към други сайтове се считат за реклама!

търтей
10-11-2010, 13:31
Добре де, що не дойдеш до голямото село, тука поне трима души ще те чипасат като хората.

cyberhill
10-11-2010, 13:48
Е това е най лесно, но идеята според мен е да знаем и такива в малкото селце :)
Аз лично не знам място което да е на 100% проверено ( за Пловдив )

търтей
10-11-2010, 13:49
Ми събирате се пет човека примерно, звъните и някой идва и ви оправя на место ;)

oem
10-11-2010, 13:50
Няма 100% проверено бате. Само на диното е проверено :) Отиваш където ти кефне, правят ти чипа и после на дино за проверка. Като не е добре, връщаш се показваш им параметрите и да си го оправят. :)

търтей
10-11-2010, 13:53
Тия с диното струват едни други пари, обаче. Да не говорим че на турбо кола на диното мога да ти покажа квото ми текне с минимална корекция на едни два входящи параметъра. ;)

Пък и като не са известни изходните коне на една кола диното нищо не показва.
Та се прави иначе - Дино, чип, дино, корекция на чипа, дино и т.н. Ма като ти кажа 1500 лв ще се навиеш ли?

oem
10-11-2010, 14:35
Ма що трябва да е 1500 лв? Прави се колата, мери и се сместа, аванс и наличие на детонации. Връща и се оригиналния софт отива се на дино. Прави се рън с оригиналния, слага се тунингования и се гледат разликите. 1 час на дино е достатъчен да се направят финни корекции. И за това могат да стигнат едни 500 лв. например. И ще има много яснота. Иначе пък искате за 300 лв. да се чипоса колата, без да се кара и да се юрка и да се гори бензин, че на всичкото от горе и на диното да убие рибата. Е няма как да стане.

Като са много 500 лв. чипосвате се за по 200 - 250 лв. и каквото стане.

За това, за да бъде резултата най-близо до очакваното Алфа трябва да ходи за чип при човек дето се занимава с Алфи. Дето е правил, ходил е на дино, има вече готови тествани варианти... и така. А не някой си батка там да си запише някакъв файл дето му го пратили от еди си къде и да те увещава в какво ли не.

търтей
10-11-2010, 14:40
Ни стаа щото няма две еднакви коли. Еле па на 20 години и незнайни километри и кьопава поддръжка.
То и за без пари може, ама нали ;)

oem
10-11-2010, 14:43
Ни стаа щото няма две еднакви коли. Еле па на 20 години и незнайни километри и кьопава поддръжка.
То и за без пари може, ама нали ;)

Няма пълно щастие бате :)

търтей
10-11-2010, 14:44
Няма пълно щастие бате :)

е затва 1500 лв
за 300 кинта квото такова.

Jivko7777
10-11-2010, 15:01
Верно Брезел не става нали...интересно как тогава тази 1.9тди бие една от най-бързите 2.4JTD?...
http://www.youtube.com/watch?v=qhUDj0gnHpg

Най-бързия дизел в България измерен с официално времена - 13,2 на 400м (до колкото си спомням), Оранжевия Голф 1.9тди - кой го е правил??? Е човека дето "нищо не разбира" - Брезел ;)

Недейте писа глупости и да оплювате определени хора, които са се доказали, че поне на първо четене се сещам 4 форума, които ще се пукнат да Ви се смеят ;)
После не се чудете като другите ни обиждат като мръсни и прости алфаджии, просто сами сме си виновни с такива изказвания от рода кой става и кой не...

търтей
10-11-2010, 15:13
Чай ся, тва че може да прави ваг не цначи че може алфа.
Аз също имам лично мнение колко разбира от талянски мотори.

badmadafaka
10-11-2010, 15:27
А и това с диното за мен не е показател, освен ако единствената ти цел не е "power, no matter what" защото освен, че вдига конЙете, ремапа има още доста плюсове които не се мерят на дино... Като сметнеш, че качествен ремап под +/- 300 лева нЕма, аз лично не виждам какъв ви е проблема да изминете 100-тината километра до Софето... Ако нафтата ви е скъпа за 200км, за какъв х*й ви е "чип"..? :throw:

Jivko7777
10-11-2010, 15:28
Чай ся, тва че може да прави ваг не цначи че може алфа.
Аз също имам лично мнение колко разбира от талянски мотори.

Еми виж и мойто мнение по горе ;)

Знае си човека ама на ТДИ...Живи примери има край мене ;)

Ама с това че нищо не разбирал от чипове, айде моля ви се ;) просто за това се намесих...

oem
10-11-2010, 15:36
Ма чакай бе бате. Кой каза, че нищо не разбира? А и плюс това тея коли дето ни ги цитираш, те по дефоулт си бягат. И другото не съм имал за цел да плювам. Просто казвам, какво съм виждал и мой познат колко се чдосва. И той беше така надъхан... Брезел нам си кво, Брезел нам си що... и после... де що има познати пред всички се оплака от него. Аз ще ти пусна графиката. Ще му я искам тези дни ако го видя и ще ти я пусна да видиш каква смес държи дизела и как му пада въртящия момент стремглаво на долу. А уж нали е ВАГ :)

А и аз не го знам каква му е работата де факто щото нито съм имал чип от него, нито съм го виждал тоя човек. Само мнения по форумите за него... е те това ли е доказателството? Рекламата по форумите? При дизелите лесно се печели мощност по принцип и всеки поназнайващ малко тунер ще те накара да ахнеш в първия момент като усетиш тласъка на колата си. Но това ли е критерия?

Един прост ибейски чип да ти сложа и да ти кажа, че е на Брезел пак ще ахнеш.

Нали слагахме на едно Ауди 1.8Т чип на Брезел. И в натоварен режим по баир с 5 човека като почне да гърми мотора чак ще скъса кардана да се лашка от пренадув. После при Тони във Варна като я направи човека не можа да си познае колата на връщане...

Ако е за идеята чипа да е чужд мога да те уредя с ремап на гръцките Revlimit. Fotis e фен на талянките :)

андон.маслев
10-11-2010, 23:00
И кво излиза?Човек които не е от форума и не кара италянка трябва да го оплюем.Не е честно.А алфата с чип на brezel лети и не дава проблеми.Уверил съм се.

голямата риба
10-11-2010, 23:01
И кво излиза?Човек които не е от форума и не кара италянка трябва да го оплюем.Не е честно.А алфата с чип на brezel лети и не дава проблеми.Уверил съм се.
дай пък да нямаме мнение

S_G_M
10-11-2010, 23:50

Лети.... ????? Помисли си пак , моята я купих с чип от него и я пречипосах при друг , и сега съм ама мноого по-доволен от преди . Новата програма е била правена еди си къде , пращана по скайп и после някой си друг във Варна я е записал... това ли е професионализъм?

cyberhill
11-11-2010, 08:52
Аз имах негов чип на 2.5TDI ( 150к.с. мотора на А4 ) и мога да кажа само позитиви....
Явно е относително. А за Келеша, нямам мнение, но нали много го хвалят.

Та въпроса беше май за Пловдив, има ли някой такъв герой, да знаем поне....

alfa156jtd
11-11-2010, 09:33
колега,отиди при венци чипа в сервиз,,тракия,,

DiStefano
11-11-2010, 09:43
в Пазарджик за момента нема кой да ви "чипоса" Алфа !

oem
11-11-2010, 09:46
Колега, доволен ли си от digital tuning? Дино правил ли си?

Burkan
12-11-2010, 19:51
и аз съм чувал само за венци в сервиз тракия и много искам да намеря колега който е чипосвал там

Ilko Ivanov
12-11-2010, 21:48
Само да подсетя, че е много важно да се знае и какво очаква клиента от чипа...
Максимална (в рамките на допустимото) мощност или по-приятна за нормално каране кола.

lancione
12-11-2010, 22:13
подкрепям колегата ОЕМ защото на диното виждаш какво е било и после какво става а иначе имаш някакво усещане за вървене,но какво не се знае.

1912
12-11-2010, 22:17
един колега от фиат форума чипна преди години
фиат браво 20 волта при венци и даде
168 коня на диното

Ilko Ivanov
12-11-2010, 22:26
подкрепям колегата ОЕМ защото на диното виждаш какво е било и после какво става а иначе имаш някакво усещане за вървене,но какво не се знае.
Пак казвам - не всеки клиент се интересува от резултата на диното. Някои искат "само" по-отзивчива кола... ако намали и разхода с 0,5-1,0 литър:surrender:

lancione
12-11-2010, 22:47
За да не съм голословен ще приложа графиката от Тони като преди това по колата са махнати гърнета,катализатор и е сложен фронтален кулер резултата е този черно на бяло.Как се получава същата мощност при стоково състояние

oem
13-11-2010, 09:23
Пак казвам - не всеки клиент се интересува от резултата на диното. Някои искат "само" по-отзивчива кола... ако намали и разхода с 0,5-1,0 литър:surrender:

Мхм... то с вълшебната пръчица става това. Обикновено обаче разхода съвсем не се намаля.

П.П. Чипосвайте се където искате. Това си е избор на всеки. Просто се дискутира за да се знае, че чипосаш ли ей така без да се измери съвсем нищо, караш и не питаш.