View Full Version : Търся кръводарител...
Здравейте,
Търся един кръводарител от Русе и региона с кръвна група AB, кръвта е нужна за мой близък. Благодаря предварително на отзовалите се!
soldier81
01-11-2010, 20:19
Здрасти,аз съм регистриран кръводарител.
Ако може в Кръвен Център София да се дари с удоволствие ще помогна.Кръвната ми група е В+(едва ли има значение).
Здрасти,аз съм регистриран кръводарител.
Ако може в Кръвен Център София да се дари с удоволствие ще помогна.Кръвната ми група е В+(едва ли има значение).
Какво имаш в предвид колега? В смисъл под едва ли има значение? Мен в центъра тук ми обясниха тази вечер, че има значение и въпреки, че АБ може да приемат от всяка група, те можело да прелеят само ограничено количество от друга група... Затова търся и точно AБ. А за резус фактора вече нямало значение, защото АБ + можела да приема и от +, и от -.
Ако ти искат дарител за да направят операция на твой близък да знаеш, че кръвната група от дарителя е без значение. Не се хаби да търсиш човек с определена кръвна група.
Важното е да си запишеш добре номерцата на бележките от кръводаряването и дарителите да кажат за кого е и той в коя болница е.
Болния така или иначе не получава точно дарената кръв. Тя се изследва и прочее. Просто искат хикс литра кръв за дадена операция.
Ако не намериш приятели, най-вероятно пред вашето място за кръвопускане трябва да има чакащи желаещи. Поне в голямото село е така.
soldier81
01-11-2010, 21:52
Точно това имах впредвид.
Миналата година давах за човек от Благоевград,само продиктувах номера,те хората се оправяха на там.
Аз също бих се отзовал,веднъж съм го парвил ще го направя пак. :doctor:
Колеги, от кръвният център тук ми казват, че искат задължително AB и никаква друга група! Даже се опитахме да се "пазарим" за 2, 3, 4 банки от друга група срещу една от AB, но без резултат...
Колеги, от кръвният център тук ми казват, че искат задължително AB и никаква друга група! Даже се опитахме да се "пазарим" за 2, 3, 4 банки от друга група срещу една от AB, но без резултат...Мн.странно,в София искат само бележка.
Мн.странно,в София искат само бележка.
Може би в София като по-голям град с повече жители и повече банки кръв, могат да си позволят замяна на групите една с друга.
Аз съм А(-) ,ако може от Варна ...само кажи!:)
п.п.
Някой друг колега ако има нужда от помощ-насреща съм :)
Не знам защо търсят същата група като не преливат от кръводарителя. Аз съм 0+ и ако мога да помогна съм насреща. По спомени от училище мога да давам на всички. Ако не става в София да дам кръв и не е късно в четвъртък ще съм в Горна Оряховица и мога да отскоча до Русе.
Преди няколко месеца дарявах кръв, бяхме няколко човека, всеки с различна кръвна група. Нямаше значение каква е кръвната група на човека, за който дарявахме. Наистина причината да е по-големия поток в София.
ps дават ти шоколадчета, колички и други неща за съвземане, а що ми дадоха русенско варено така и не разбрах.
Благодаря за отзивчивостта колеги, с доста зор намерихме 2-ма души с AB. Които ест. в случая не даряват, а продават кръвта си, но като искат от кръвния център само АБ - няма какво да направим. И трети човек намерих с помощта на Стелт, засега не се знае дали ще е необходимо да се вземе кръв и от него...
Пожелавам на всички ви скоро да не се сблъсквате с абсурдите в БГ болниците и с киселите и надути старши сестри, на които вечно си длъжен за нещо!
Сигурен ли си че искат точно АВ и не те ебават нещо. Защото са гадове и се възползват.
НАдявям се всичко да е наред.
Здравейте,
Търся един кръводарител от Русе и региона с кръвна група AB, кръвта е нужна за мой близък. Благодаря предварително на отзовалите се!
Трябва ли кръводарителя да е точно от Русе и с кръв АБ? Ако -не пиши.
Ами според мене си е чиста е*авка с хора в нуждаещо се положение това, да ми искат само тая кръвна група и никоя друга. Да не говорим, че е и рядка - само около 5-6% от населението я има. Може и това да е причината. Пазарихме се като цигани днес - не се навиха даже на заменка за 4 банки А срещу една АБ! Другото, което питах и останах без отговор е - няма ли връзка между кръвопреливните центрове в страната? И само другите ли си разменят кръв при необходимост, а Русенският е самостоятелен?
Няма връзка между центровете, а с групата те ебават 101%. Лошото е че не знам на изуст разпоредбата да им я треснеш на масата. Има още нещо - спешни/животоспасяващи операции не могат да се отказват.
Ами според мене си е чиста е*авка с хора в нуждаещо се положение това, да ми искат само тая кръвна група и никоя друга. Да не говорим, че е и рядка - само около 5-6% от населението я има. Може и това да е причината. Пазарихме се като цигани днес - не се навиха даже на заменка за 4 банки А срещу една АБ! Другото, което питах и останах без отговор е - няма ли връзка между кръвопреливните центрове в страната? И само другите ли си разменят кръв при необходимост, а Русенският е самостоятелен?
Проблема е, че няма достатъчно кръв в Кръвна банка. Особено за редките групи. Отговора на втората част на въпроса ти се състои в първата. Поради това, че е рядка кр. група и нуждата не е "за вчера" те са длъжни да те изтискат.