View Full Version : Как мога да разбера дали ми работи дачика на турбото?
имам Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2001г. как мога да разбера дали ми работи дачика на турбото? някакво съпротивление ли трябва да мера или какво???????
Кой датчик те вълнува колега?Такова нещо,като "датчик на турбото" няма.Има например MAP сенсор,ако те интересува налягането.Вижда се при диагностика.
Най-добре напиши,какъв е проблема,за да получиш адекватен отговор.
Нали има един дачик на смукателния кулектор.Но проблема е като я сръчкаш и я вкараш в обороти между 3000-4000 светва лампата за мотора/и започва да пуши/ за 20-30 секунди и се оправа.
Раздвижи си геометрията на турбината и има голяма вероятност проблема ти да изчезне.
Точно това на колектора е въпросния MAP и явно работи.
Linkestis
03-11-2010, 14:26
Нали има един дачик на смукателния кулектор.Но проблема е като я сръчкаш и я вкараш в обороти между 3000-4000 светва лампата за мотора/и започва да пуши/ за 20-30 секунди и се оправа.
Почисти го,смени горивния и въздушният филтър.Ако няма промяна диагностика
Трябва диагностика,най-вероятно е от геометрията,но първо трябва да се тества соленоида за управление на геометрията.:book::book::book:
Ходих на трима маистори казаха три верси : 1-запушен катализатор прави обратно налягане/но Аз нямам/ 2–при махането и слагането на акумулатора нещо съм дал на късо 3–дачика работи на шес но миказаха да го почиста защото понякога се бъгва ту работи ту неработи
Вярвай ми,работи.
Ето ти истината.
Трябва диагностика,най-вероятно е от геометрията,но първо трябва да се тества соленоида за управление на геометрията.:book::book::book:
КАК СЕ ПРАВИ ТАЯ ДИАГНОСТИКА ?????????
Колега пиши с малки не-болднати букви
КАК СЕ ПРАВИ ТАЯ ДИАГНОСТИКА ?????????
В сервиз ;)
Christweil
04-11-2010, 08:34
В сервиз ;)
И дури се плаща за тази услуга ;)